راهنمایی شغلی

فریلنسر کیست و چگونه فریلنسر شویم؟ (10 مزیت فریلنسری)

زمان مطالعه: 6 دقیقه

فریلنسری چیست؟ معرفی پردرآمدرین مشاغل فریلنسری

این روزها فریلنسری تبدیل به یکی از حوزه‌های موردعلاقه افراد شده‌است. متخصصان زیادی به دلیل سختی‌ها و محدودیت‌های زندگی کارمندی مثل ثابت بودن درآمد یا ساعت کاری، به سمت مشاغل فریلنسری می‌روند تا خودشان کارمند و کارفرمای خودشان باشند. گسترش و توسعه فناوری‌های زیرساخت اینترنت نیز به این مسئله کمک کرده‌است. بااین‌حال هنوز بسیاری به‌درستی نمی‌دانند معنی فریلنسر چیست؟
فریلنسری (Freelancing) در فارسی به معنی آزادکاری است. در این شیوه کسب درآمد، فرد تعهد بلندمدت به شخص یا سازمانی ندارد. او تنها در قبال خدماتی که به مشتری عرضه می‌کندT طبق قرارداد دوجانبه کتبی یا شفاهی، دستمزد می‌گیرد. درحقیقت فریلنسری یک کار پروژه‌ایست و افراد بر اساس مهارتی که دارند می‌توانند با گرفتن پروژه‌های مختلف، برای خودشان مشاغل فریلنسری نیمه‌وقت یا تمام‌وقت ایجاد کنند.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

فریلنسری به دلیل ویژگی‌های خوبی که دارد تبدیل به یکی از محبوب‌ترین روش‌های کسب درآمد شده‌است. در ادامه این مطلب راه‌های صفرتاصد فریلنسری در ایران، اینکه چطور فریلنسر شویم و کسب درآمد کنیم را بررسی خواهیم کرد.

چگونه فریلنسر شویم؟

در ابتدای کار مشخص کنید هدف شما از فریلنسری چیست، چه مهارت‌هایی دارید، چه علایقی دارد، مشتریان شما چه کسانی هستند و هدفتان از ورود به این بازار چیست. توجه داشته باشید آنچه یک فریلنسر را به موفقیت می‌رساند مهارت‌های او و توانایی ارائه درست آن به کارفرماست. بنابراین باید اعتمادبه‌نفس کافی برای صحبت درباره مهارت‌های خود و متقاعد کردن طرف مقابل را دارا باشید.

  • پیدا کردن پروژه

بعدازاین مراحل نوبت پیدا کردن پروژه است. فریلنسرها به شیوه‌های مختلفی پروژه می‌گیرند. می‌توانید برحسب مهارتی که دارید از وب‌سایت‌های فریلنسری استفاده کنید. روش دیگر آن از طریق واسطه‌هاست. افرادی که با مهارت‌های شما آشنا هستند می‌توانند واسط آشنایی شما با شخصی شوند که به آن مهارت نیاز دارد. ممکن است در ابتدای امر نتوانید از این طریق پیش بروید اما بعد از مدتی که در حوزه کاری خود شناخته‌شوید این امکان ایجاد می‌شود. یکی دیگر از روش‌های دریافت پروژه، ارتباط مستقیم با کارفرما و ارسال رزومه برای اوست. این روش ساده‌ترین روش پیدا کردن یک پروژه فریلنسری و استخدام فریلنسر است. برای این منظور، به عنوان کارجو می‌توانید از وب‌سایت کاریابی ایران استخدام استفاده کنید. مهارت خود را انتخاب کرده و گزینه دورکاری را تیک بزنید. بسیاری از شغل‌های فریلنسری در حوزه دورکاری قرار می‌گیرند. با استفاده از امکانات رزومه ساز رایگان ایران استخدام، رزومه خود را ایجاد و مستقیماً برای کارفرما ارسال کنید.

جهت ساخت رزمه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام کلیک نمایید.

  • توافق دستمزد

مسئله‌ای که بعد از پیدا کردن پروژه پیش می‌آید، قیمت‌گذاری است. مثلاً اگر در رشته معماری فعالیت می‌کنید لازم است به‌عنوان یک فریلنسر معماری با شرایط بازار کار خود آشنا باشید و بدانید میزان دستمزدها در چه بازه‌ای قرار دارد و شما بر اساس مهارتی که دارید می‌توانید چه قیمتی را پیشنهاد کنید.
در کنار همه این‌ها، بازار فریلنسری به‌شدت پویاست پس لازم است همواره در مسیر رشد مهارت‌های خود گام بردارید تا کارفرمایان بیشتر با پروژه‌های تخصصی‌تری را جذب کنید.

  • در ارتباط با کارفرما

خوش‌قولی مهم‌ترین مزیت یک فریلنسر است.درعین‌حال همیشه آنلاین باشید تا بتوانید با کارفرمایانی که برای پیگیری پروژه خود یا سفارش کار جدید با شما تماس می‌گیرند صحبت کنید.
در ارتباط با کارفرمایان و انتقادات آن‌ها گشاده‌رو و پذیرا باشید. سعی کنید از این انتقادات در جهت پیشرفت خود استفاده کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید رابطه قوی‌تری با کارفرما بسازید و داشتن روابط قوی و حرفه‌ای به شما در پیشرفت شغلی‌تان کمک می‌کند.

در فضای کاری خودتان خط قرمزهایی برای خود تعریف کنید. کار کردن با دستمزد کم شاید اوایل تجربه خوبی باشد اما سعی کنید بعد از مدتی برای پروژه‌هایی که می‌پذیرید، درآمدتان و مدت‌زمان تحویل پروژه حدومرزهایی تعریف کنید. در ابتدای کار می‌توانید به عنوان کارآموز کار خود را شروع کنید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام کارآموز در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مهارت‌های خود را نشان دهید. مخاطب خود را بشناسید و مهارت‌های خود را برای او تشریح کنید. مزایای همکاری با خودتان را نشان دهید. سعی کنید این دیدگاه را برای مخاطب بسازید که کار کردن با شما به نفع اوست و شما از بسیاری از هم‌رده‌های خود بالاتر هستید. داشتن اخلاق حرفه‌ای، تحویل به‌موقع پروژه، خوش برخوردی و مواردی ازاین‌دست که اصطلاحاً مهارت‌های نرم نام دارند، می‌توانند بسیار موثر باشند.

  • در ارتباط با خودتان

درست است که فریلنسری، زمان کاری شناوری دارد اما سعی کنید منظم باشید و زمان‌بندی مشخصی برای پروژه‌های خود داشته باشید. این کار باعث می‌شود تا یک‌باره با حجم بالایی از کارهای مانده مواجه نشوید. اگر به عنوان دانشجو بین آگهی های استخدام دنبال فرصت های شغلی هستید، و یا یک فریلنسر دانشجویی هستید که در کنار تحصیل، کار می‌کنید حتماً برنامه کاری و برنامه درسی خود را به‌موازات هم پیش ببرید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام دانشجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

در کنار همه این‌ها استراحت، تغذیه و ورزش را در برنامه خود قرار دهید. کمتر بودن ارتباطات اجتماعی باعث نیاز بیشتر فریلنسرها به فعالیت‌های جسمی و بدنی می‌شود. برنامه‌ای برای ارتقای مهارت‌های خود بر اساس نیاز روز بازار داشته باشید.

فریلنسر

بررسی درآمد فریلنسری 

درآمد یک فریلنسر با میزان مهارت و تجربه‌ای که دارد و نیز حوزه کاری او در ارتباط است. در دنیای فریلنسری با انواع فریلنسر ها مواجه هستیم. اغلب آن‌ها مثل فریلنسر برنامه نویسی و فریلنسر معماری به‌صورت پروژه‌ای کار می‌کنند اما برخی مثلاً مشاورها یا افرادی که فریلنسری فتوشاپ، فریلنسری ترجمه و یا فریلنسری حسابداری انجام می‌دهند، به‌صورت ساعتی یا روزانه دستمزد می‌گیرند.
همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم ممکن است درآمد شخص در ابتدا، چشمگیر نباشد اما به‌مرور زمان، با کسب تجربه بیشتر، آشنایی بیشتر با بازار کار و رشد مهارت‌ها، می‌تواند درآمد بیشتری کسب کند.

چگونه در سایت های فریلنسری پروژه بگیریم؟

کسب درآمد از طریق بهترین سایت های فریلنسری با عضویت در آن ها و طی کردن فرآیندهای ثبت‌نام امکان‌پذیر است. همچنین با نصب یک اپلیکیشن فریلنسری و عضویت در آن می‌توانید پروژه های فریلنسینگ را بر عهده بگیرید.

کار در سایت فریلنسری ایرانی

پس از عضویت در یک سایت فریلنسری ایرانی می‌توانید رزومه خود را به اشتراک بگذارید تا سایر کارفرمایان رزومه شما را مشاهده نمایند و یا اینکه و جهت استخدام فریلنسر درحوزه کاری خود درخواست کار ارسال نمایید. درنهایت کارفرما تصمیم می‌گیرد که از بین پیشنهادات ارسالی، کار را به کدام فریلنسر بسپارد.

کار در سایت های فریلنسری خارجی

شاید سوال بسیاری از فریلنسرها این باشد که آیا از ایران میشود در سایت های فریلنسر خارجی کار کرد؟ درمورد سایت‌های خارجی فریلنسری ما به دلیل تحریم‌های بانکی برای دریافت پروژه و تسویه مالی آن از وب‌سایت‌های خارجی با مشکلاتی مواجه هستیم. رویه ثبت‌نام در وب‌سایت‌های خارجی نیز با عضویت و تعیین مهارت‌های شما انجام می‌شود. روال کار، شبیه سایت‌های ایرانی است. شما رزومه کاری، تجربیات و مهارت‌های خود را در پروفایلتان درج کرده و به دنبال پروژه‌های مناسب می‌گردد و پیشنهاداتی ارسال می‌کنید. دریافت وجه نیز باید از طریق واسطه که می‌تواند یک فرد حقیقی یا شرکت‌های واسطه‌ای باشند انجام شود.

پردرآمدرین مشاغل فریلنسری

کارهای فریلنسری بسیاری از مشاغل را دربرمی‌گیرد اما بیشتر شامل مشاغلی می‌شود که بر بستر اینترنت قابل انجام هستند. از بین پردرآمد ترین مشاغل فریلنسری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نویسندگی و تولید محتوا
  • ترجمه
  • مشاوره
  • طراحی سایت
  • طراحی اپلیکیشن
  • کارهای گرافیکی
  • ساخت موسیقی و کارهای صوتی
  • نقشه‌کشی
  • فیلم‌برداری
  • ساخت انیمیشن و فیلم

مزایا و معایب فریلنسری

فریلنسری یک شیوه منعطف برای کسب درآمد است که در کنار مزایای خود، معایبی هم دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

مزایای فریلنسری:

  • انعطاف در ساعات کاری

فریلنسرها تنها در قبال تحویل به‌موقع پروژه مسئولیت دارند و مدیریت نحوه انجام کار و زمان‌بندی آن با خودشان است. نیازی نیست که مثل یک کارمند هر روز در ساعات مشخصی کار کنند. بلکه می‌توانند ساعات کار روزانه خود را بر اساس شرایط همان روز تنظیم نمایند.

  • نداشتن رئیس

فریلنسرها تنها در قبال تحویل پروژه خود مسئولیت دارند و کسی نیست که مثل یک بالادستی بر کار آن‌ها نظارت کند.

  • امکان کار با کارفرماهای مختلف

فریلنسری، شغلی بر مبنای تخصص و مهارت است بنابراین فرد می‌تواند از توانمندی خود برای همکاری با هر کارفرمایی استفاده کند.

  • تنوع پروژه‌ها

هرقدر یک فریلنسر در کار خودش ماهرتر باشد می‌تواند پروژه‌های متنوع‌تری بگیرد.

  • محل کار منعطف

فریلنسرها محل کار خاصی ندارند. می‌توانند در خانه، کتابخانه، پارک، در هنگام مسافرت یا هرجای دیگری کار کنند.

  • خلاصی از مشکلات رفت‌وآمد

در شهرهای بزرگ که میزان آلودگی هوا و ترافیک خیابان‌ها زیاد است، آزادکاران می‌توانند در فضای منزل خود بدون نیاز به رفت‌وآمد کار کنند.

  • عدم نیاز به سرمایه

معمولاً فریلنسرها کار خود را با داشتن یک تلفن موبایل یا لب تاب شروع می‌کنند و این به سرمایه بالایی نیاز ندارد.

  • امکان رشد بیشتر

روبرو شدن با چالش‌های پروژه‌های مختلف امکان رشد افراد را فراهم می‌کند. بعلاوه افراد می‌توانند ساعت کاری خود را طوری تنظیم کنند که در کنار آن آموزش هم ببینند.

  • حذف بیمه و مالیات

فریلنسرها بیمه و مالیات پرداخت نمی‌کنند و همه درآمدشان متعلق به خودشان است.

  • کاهش عوامل خطر و آسیب روزانه

فریلنسرها در محیطی که خودشان آن را انتخاب کار می‌کنند و از بسیاری از عوامل خطر و بیماری در امان هستند. در مسئله پاندمی کرونا نیز بسیاری از کارمندان به‌صورت دورکاری درآمدند تا در خانه کار کنند و از محیط پرخطر دور باشند.

معایب دورکاری:

  • سختی گرفتن اولین پروژه

کسانی که هیچ رزومه‌ای ندارند، گرفتن اولین رزومه برایشان سخت‌تر خواهد بود چراکه بسیاری از کارفرمایان به چنین اشخاصی کمتر اعتماد می‌کنند.

  • نبود درآمد ثابت و امنیت کم شغلی

درآمد یک فریلنسر به مهارت او و میزان کاری که انجام می‌دهد بستگی دارد و هیچ تضمینی برای حضور همیشگی آن نیست.

  • مدیریت همه ابعاد پروژه

وقتی یک فریلنسر پروژه‌ای را قبول می‌کند همه ابعاد آن مثلاً اجرا، مدیریت منابع، مدیریت زمان، حسابداری و غیره به عهده خودش است.

  • نداشتن مزایای کارمندی

فریلنسر ها مثل کارمندان مزایایی مثل مرخصی با حقوق، عیدی و سنوات ندارند.

  • کم بودن درآمد در ابتدای کار

در ابتدای امر فریلنسرها درآمد کمی دارند و با گذر زمان، با افزایش سطح مهارت و بهبود رزومه خود می‌توانند پروژه‌های بیشتری بگیرند.

  •  دوری از اجتماع

فریلنسرها به‌تنهایی کار می‌کنند بنابراین ارتباطات کاری خاصی ندارند. این مسئله در بلندمدت می‌تواند باعث تأثیرات اخلاقی و گوشه‌گیری آن‌ها شود.

سخن پایانی

فریلنسری مفهوم جدیدی نیست اما با شیوع پاندمی کرونا و توسعه اینترنت در کشورها بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته است. بااین‌حال هنوز افراد زیادی نمی‌دانند فریلنسر چیست و چطور باید به‌عنوان یک فریلنسر کار کرد. قبل از شروع بکار در یک حوزه باید بدانیم برای فریلنسر شدن چه شرایط و امکاناتی لازم است. سپس شرایط خودتان و شرایط بازار را بسنجید و درنهایت برای گرفتن پروژه اقدام کنید. فریلنسری بسیاری از دغدغه‌های کارمندی مثل مشکلات رفت‌وآمد، زمان کاری ثابت و درآمد مشخص را ندارد اما برای تبدیل شدن به یک فریلنسر خوب باید منظم و خوش‌قول باشید و روی بهبود مهارت‌هایتان کار کنید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام دورکار در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا