- بروزرسانی ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
- 0k نظر «نمایش»
بازار کار و درآمد رشته گرافیک
بازار کار و درآمد رشته گرافیک
- بروزرسانی:
- دیدگاه: ۰ (نمایش)
- دیدگاههای منتظر: ۰ دیدگاه
آشنایی با رشته گرافیک و بررسی بازار کار طراح گرافیست
شاید برای خود شما هم تا به حال پیش آمده باشد، یکی از آگهیهایی که به وفور در پلتفرمهای مختلف میبینید استخدام گرافیست، فتوشاپ کار و هر شغلی در زمینه رشته گرافیک است؛ فکر میکنید دلیل این امر چیست؟
در سال های اخیر اکثر سازمان ها و مشاغل به جذب طراح گرافیست تمایل نشان داده اند و دلیل اصلی آن نیز، نقش اساسی است که یک فتوشاپ کار یا بهتر است بگوییم گرافیست در روند پیشرفت یک کسب و کار ایفا میکند.
اگر قصد دارید از طریق این رشته هنری کسب درآمد کنید، خوب است این مطلب را تا انتها مورد بررسی قرار دهید؛ ما در این مطلب از ایران استخدام قصد داریم که بیشتر در مورد این رشته هنری،(گرافیک) صحبت کنیم و وظایف، تواناییها، بازار کار و درآمد را بررسی کنیم.
جهت مشاهده مطالب روی لینک های زیر کلیک کنید
- اهمیت استخدام گرافیست برای سازمان ها
- کارفرما از گرافیست چه انتظاراتی دارند؟
- فرصتهای شغلی رایج برای طراحان گرافیک
- وظایف و مسئولیتهای گرافیست در یک پروژه
- تحصیلاتی که به عنوان یک گرافیست نیاز دارید
- آینده ی شغلی گرافیست
- مراکزی که نیاز به گرافیست دارند
- بازار کار و درآمد طراحان گرافیست
- تکمیل رزومه و بررسی آگهی های گرافیست
اهمیت استخدام گرافیست برای سازمان ها
همان طور که خودتان هم میدانید محتوای بصری تمام دنیا را تسخیر کرده است. بیل گیتس جمله معروفی داره: Content is king! در سالهای اخیر محتوای بصری یا همان Visual Content نقش بسیار پر رنگی در تبلیغات و گسترش یک کسب و کار ایفا کردهاند.
ما با چشمهایمان خرید میکنیم! یک تصویر خوب برای تبلیغ میتواند کار هزاران حرف تبلیغاتی را انجام دهد! این یعنی هر محصول یا سرویسی که در نگاه اول برایمان جذابیت بیشتری داشته باشد قطعا الویت بیشتری هم در خرید دارد. حالا متوجه شدید که محتوای بصری چقدر میتواند کارآمد باشد؟
جدای از این، طبق آمار جمع آوری شده حدود 65% کاربران پلتفرمهای دیجیتال ترجیح میدهند که دورههای آموزشی را به صورت ویژوال دنبال کنند، تا اینکه مجبور باشند محتوای متنی بخوانند! به علاوه اینکه محتوای بصری نه تنها تاثیر بیشتری در روند یادگیری دارد بلکه به شیوهای رسا و البته سریعتری مفاهیم را منتقل میکنند. درست همینجاست که موقعیتهای شغلی مرتبط وارد میدان میشوند. از گرافیست گرفته تا فتوشاپ کار (مشاهده مطلب اختصاصی آشنایی با شغل گرافیست) و تمامی افراد فعال در حوزه گرافیک که شامل گرافیک دیجیتال، گرافیک پویا، موشن گرافیست (مشاهده مطلب اختصاصی آشنایی با شغل موشن گرافیست) و .. میشود.
کارفرما از گرافیست چه انتظاراتی دارند؟
سازمان ها و مجموعه هایی که به دنبال پیشرفت و شناساندن برند خوند به مشتریان هستند در واحد مارکتینگ خود از گرافیست هایشان انتظار انتقال پیام صحیح به مخاطبین خود را دارند. برای انتقال این پیام باید دست به تحقیق در رابطه با برند مخاطب بزنید.
آشنایی گرافیست با فضای دیجیتال یکی از عوامل مهم و کلیدی موفقیت به شمار میرود؛ به همین خاطر ضروری است که تمام بسترهای دیجیتال مانند وبسایتها، شبکههای اجتماعی و… را بشناسید، با این کار به شناخت نسبی مخاطب هدف خود دست خواهید یافت.
مهم ترین انتظارات سازمان ها از گرافیست ها:
- روابط عمومی بالا و انعطاف پذیری
- خلاقیت در کار و عدم تکرار در هر یک از طرح ها
- اهمیت به جزئیات
- دقت و نظم در کار
- مدیریت زمان و زمان مند و کار اصولی
- تحلیل ایده ها و اجرای طرح ها بر اساس نیاز سازمان
به دلیل گستردگی حیطه وظایف طراح گرافیک لازم است هنگام ارسال رزومه در سایت ایران استخدام به درخواستهای مدنظر کارفرما برای احراز شغل توجه کنید.
فرصتهای شغلی رایج برای طراحان گرافیک
یکی از دلایلی که باعث پیدایش فرصتهای شغلی متنوعی برای این افراد شده، پیشرفت تکنولوژیست. همین موضوع باعث بروز یک انقلاب عظیم در این حرفه شده است. اینجا دیگر صحبت تنها حول طراحان گرافیک سنتی نیست که فقط برای ناشران و مجموعههای چاپی کار میکنند. بلکه داستان به کلی عوض شده است! اهمیت این مشاغل جدید به قدریست که احتمال داده میشود تا سال 2028 حدود 24 درصد رشد استخدام گرافیست داشته باشیم. به طور کلی فرصتهای شغلی رایج این صنعت را میتوانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:
- طراح گرافیک/گرافیست – graphic designer
- طراح تجربه کاربری/طراح رابط کاربری - UX/UI designer
- طراح سایت – Web Designer
- مدیر هنری – Art Director
- مدیر نوآوری/خلاقیت – Creative Director
- طراح محصول – Product Designer
- طراح لوگو/هویت بصری - Brand Identity/logo Designer
- طراح بستهبندی – Package Designer
- و ...
زمینه های کاری گرافیست: طراحی روی جلد کتاب ها، طراحی لولگو و آرم تجاری، طراحی پوستر و ماکت برای نمایشگاه ها، طراحی و صفحه آرایی روزنامه و مجلات، تولید محتوای بصری برای سایت ها از جمله کارهایی هست که گرافیست میتواند انجام دهد.
همان طور که میبینید هر زمان که دانش و تجربه کافی داشته باشید و در این زمینه تواناییهای خودتان را توسعه دهید، فرصتهای شغلی بسیاری در انتظارتان خواهد بود. به خاطر داشته باشید که شما میتوانید علایق و تواناییهای فردیتان را به شغل حرفهایتان تبدیل کنید.
وظایف و مسئولیتهای گرافیست در یک پروژه
به دلیل گستردگی موضوعات این رشته هنری، پیشنهاد میکنیم در یکی از شاخه های گرافیک دانش و تجربه خودتون و افزایش دهید تا در اون زمینه به عنوان متخصص بتوانید به خوبی وظایف و مسئولیت های محول شده را انجام دهید.
برخی از مهمترین وظایف کاری گرافیست:
- صحبت با مشتری و یاد داشت برداری از جزئیات مورد نیاز آن ها
- تجسم و بررسی خلاصه نیازمندیها و تحلیل آنها
- راهنمایی و ایده دادن به مشتریان جهت پیدا کردن مخاطبین هدف
- شناسایی بهترین روشها جهت نمایش بصری یک پیام
- ارائه طرح ابتدایی که شامل خواسته کارفرما و ایده های شماست
- انتخاب مناسبترین رنگها، تصاویر، المانها و ... برای تعامل با کاربر و نمایش هویت یک کسب و کار
- تعامل با دیگر اعضای تیم جهت دریافت بازخورد
- بررسی طراحیها قبل از انتشار نهایی و مشورت با کارفرما برای دریافت آخرین نقطه نظر ها
- بروز بودن و دنبال کردن آخرین ترندهای دنیای طراحی و تکنلوژی
- و ..
تحصیلاتی که به عنوان یک گرافیست نیاز دارید
یکی از رشته های پرطرفدار و جذاب هنر، گرافیک است، اگر که قصد دارید به صورت آکادمیک وارد دنیای گرافیک شوید و به دنبال مدرک تحصیلی هستید باید در یکی از رشتهها و زیر مجموعههای گرافیک شروع به تحصیل کنید. البته که فراموش نکنید جدای از مدرک تحصیلی این تجربه و نمونه کارهای قوی شما هستند که در فرآیند استخدام نقش پر رنگتری دارند. به طور کلی خودتان را به دانشگاه محدود نکنید و به سراغ دورهها و ورکشاپهای معتبر بروید. هر چقدر که زمان بیشتری صرف توسعه این تواناییها بکنید و با علاقه سختی های این رشته را طی کنید، شانس بیشتری هم در پیدا کردن شغل مورد نظرتان خواهید داشت.
آینده ی شغلی گرافیست
از آنجا که کسب تجربه برای موفق شدن در این شغل بسیار مهم است، گاهی نیاز است گرافیست برای کسب تجربه های کاری متنوع محل کار خود را عوض کند. طراحان گرافیک دارای مهارت های قابل انتقال بسیاری هستند که می توانند به سایر شرکت ها در حوزه هایی مانند طراحی UX/UI یا توسعه وب کمک کنند.
امکان خوداشتغالی امروزه بیشترگرافیست ها ترجیح می دهند کارشان به طور کارمندی نباشند و به صورت دورکار همزمان برای بر روی چند پروژه کار می کنند، امکان کار به صورت مستقل و پروژه ای برای گرافیست به میزان زیادی فراهم است. بسیاری از گرافیست ها با گرفتن سفارش از مشتری، در زمان تعیین شده کار را آماده و به مشتری تحویل می دهند. با گسترش فضاهای مجازی، تبلیغات نیاز به این افراد نیز بیشتر شده است.
مراکزی که نیاز به گرافیست دارند
برخی از مجموعهها به سبب نیاز بیشتری که به جذب گرافیست داشته اند به صورت تخصصی واحد طراحی را در سازمان ایجاد کردهاند. کار در این سازمانها میتواند مزایای بیشتری برای شما به دنبال داشته باشد و دانش شما در زمینه گرافیک را تا حد بسیار زیادی ارتقاء دهد. لیستی از مراکز و سازمان هایی که نیاز به گرافیست دارند:
- صدا و سیما، وزارت ارشاد
- مجموعههای طراحی بازیها و نرمافزارهای رایانهای
- انتشارات و چاپخانه های بزرگ
- روزنامه ها و مجلات
- برندها و آژانس های تبلیغاتی
- شرکتهای حوزه رسانه
- صنایع بستهبندی
- مراکر و موسسات آموزشی
- بسیاری از شرکت های بزرگ که واحد بازاریابی و فروش دارند
بازار کار و درآمد طراحان گرافیست
همان طور که دیدید طراحی گرافیک تنها به طراحی بروشورهای تبلیغاتی محدود نمیشود. این روزها شما میتوانید به عنوان یک فتوشاپ کار، طراح گرافیک و گرافیست حرفهای در بخشهای مختلف یک تیم کار کنید. حتی میتوانید به صورت فردی و کاملا فریلنس هم مشغول کار شوید. از حل کردن مشکلات تبلیغاتی گرفته تا الهام بخش بودن یک برند شما میتوانید نقش مهمی داشته باشید. از نظر حقوق، میانگین دریافتی یک طراح گرافیک نیمه حرفهای از 5 میلیون تومان آغاز میشود. هر چقدر که تجربه بیشتر و رزومه قویتری داشته باشید مسلما این مبلغ هم بیشتر خواهد بود. خوشبختانه از نظر تنوع شرکتهایی که این روزها به دنبال گرافیست هستند هیچ محدودیتی وجود ندارد. از توسعه دهندگان نرم افزار گرفته تا تولید محتوای تلویزیونی، ویدیو، برندینگ، تبلیغات، تولیدکنندگان و ... همه به دنبال یک طراح توانا هستند.
درآمد طراح گرافیک در ایران
از میزان استخدام و وضعیت بازارکار گرافیست ها در کشور اطلاعات موثقی در دسترس نمی باشد. اما با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان ها و شرکت ها به آن و از طرف دیگر رشد حوزه تصويرسازي و طراحي روي جلد كتب، صفحه آرايي مجلات و روزنامه هاو ...، پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در سال های آینده پیش روی گرافیست های توانمند باشد. با توجه به زیاد بودن تعداد فارغ التجصیلان رشته گرافیک، بدیهی است رقابت در این بخش بسیار زیاد است و افراد توانمند و قوی پیروز این میدان خواهند بود؛ این افراد با توجه به اینکه در چه زمینه های مشغول باشند، کارمند باشند و یا تمام وقت کار کنند، میتوانند درآمد های متفاوتی داشته باشند.
درآمد طراح گرافیک در جهان
براساس آمارگیری که سایت یاهو انجام داده طراحان گرافیک که در استخدام شرکت ها هستند سالانه به طور متوسط 45 هزار دلار درآمد دارند و اگر به صورت آزاد یا قراردادی کار کنند، سالانه دستمزدی برابر 57 هزار دلار را برای خود به ارمغان می آورند.
کشورهایی مانند کانادا، ترکیه، استرالیا و اتریش از بهترین کشورها برای مهاجرت گرافیست ها به حساب می آیند.
بررسی درآمد طراح گرافیک کشور کانادا
متوسط دستمزد ناخالص طراحان گرافیک در کانادا 70188 دلار یا معادل نرخ ساعتی 34 دلار است. علاوه بر این، آنها به طور متوسط 2281 دلار پاداش دریافت می کنند. تخمین حقوق بر اساس داده های نظرسنجی حقوق و دستمزد که مستقیماً از کارفرمایان و کارمندان ناشناس در کانادا جمع آوری شده است. یک طراح گرافیک سطح ابتدایی (1 تا 3 سال تجربه) به طور متوسط 50554 دلار حقوق دریافت می کند. از طرف دیگر، یک طراح گرافیک سطح ارشد (8 سال تجربه) به طور متوسط 86399 دلار حقوق می گیرد.
بر اساس داده های سایت salaryexpert، پتانسیل دستمزد برآورد شده برای طراح گرافیک 16 درصد در طول 5 سال افزایش می یابد.
بررسی درآمد طراح گرافیک کشور ترکیه
متوسط دستمزد ناخالص طراحان گرافیک در ترکیه 71.758 ₺ یا معادل نرخ ساعتی 34 ₺ است. علاوه بر این، آنها میانگین پاداش 2.332 ₺ دریافت می کنند. برآورد حقوق و دستمزد بر اساس داده های نظرسنجی حقوق و دستمزد که مستقیماً از کارفرمایان و کارمندان ناشناس در ترکیه جمع آوری شده است. یک طراح گرافیک سطح ابتدایی (1-3 سال تجربه) به طور متوسط 52.233 ₺ حقوق دریافت می کند. از طرف دیگر، یک طراح گرافیک سطح ارشد (8 سال تجربه) به طور متوسط 89.268 ₺ حقوق دریافت می کند.
بر اساس داده های سایت salaryexpert، پتانسیل دستمزد برآورد شده برای طراح گرافیک 46 درصد طی 5 سال افزایش خواهد یافت.
بررسی درآمد طراح گرافیک کشور استرالیا
متوسط دستمزد ناخالص طراحان گرافیک در استرالیا 82245 دلار یا معادل نرخ ساعتی 40 دلار است. علاوه بر این، آنها به طور متوسط 2673 دلار پاداش دریافت می کنند. برآورد حقوق و دستمزد بر اساس دادههای نظرسنجی حقوق جمعآوری شده مستقیماً از کارفرمایان و کارمندان ناشناس در استرالیا. یک طراح گرافیک سطح ابتدایی (1 تا 3 سال تجربه) به طور متوسط 59,334 دلار حقوق دریافت می کند. از طرف دیگر، یک طراح گرافیک سطح ارشد (8 سال تجربه) به طور متوسط 101405 دلار حقوق دریافت می کند.
بر اساس داده های سایت salaryexpert، پتانسیل دستمزد برآورد شده برای طراح گرافیک 19 درصد در طول 5 سال افزایش خواهد یافت.
تکمیل رزومه و بررسی آگهی های گرافیست
همراهیتون تا پایان این مطلب نشان دهنده علاقه شما به این شغل و بطبع کسب درآمد از طریق طراحی می باشد، اولین قدم برای پیدا کردن موقعیتهای شغلی مناسب با توجه به توانایی هاتون داشتن یک رزومه از قبل آماده است، که شامل نمونه کارهای طراحی شما میشود.
برای اینکه بتوانید مهارتهای خودتان را به نمایش بگذارید به یک پورتفولیوی طراحی گرافیک نیاز دارید. پورتفولیو معمولا یکی از مهم ترین مواردی است که کارفرمایان در هنگام انتخاب طراح گرافیک به آن اهمیت میدهند، پس یک پورتفولیوی خوب میتواند نقش حیاتی در پیدا کردن کار و به اشتراک گذاشتن خلاقیت گرافیستها داشته باشد. علاوه بر این، پورتفولیو برای گرافیستها مانند رزومهای تصویری است که در آن به انتخاب خود، طرحهایی که قبلا برای مشتریان خود و یا در اوقات فراغت خود کار کردهاید، نمایش داده میشود.
به یاد داشته باشید که یک رزومه کامل و قوی در کنار تواناییهای فنی/فردی مناسب به سرعت شما را به شغل ایده آلتان میرساند.برای ایجاد رزومه آنلاین با تمام توضیحات مورد نیاز میتوانید از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام استفاده نمایید، با تکمیل رزومه در پنل کارجو ایران استخدام، این امکان را به کارفرماها میدهید که هر زمان به طراح گرافیست نیاز داشتند رزومه شما را مورد بررسی قرار داده و در صورت تمایل به همکاری با شما تماس بگیرند.
علاوه بر آن میتوانید در سایت ایران استخدام موقعیتهای شغلی استخدام گرافیست، فتوشاپ کار و استخدام رشته گرافیک را بررسی نمایید.
اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.