• ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
  • 1k نظر «نمایش»

بحران کمبود معلم در شهرستانهای استان تهران

بحران کمبود معلم در شهرستانهای استان تهران

  • بروزرسانی:
  • دیدگاه: ۷ (نمایش)
  • دیدگاه‌های منتظر: ۰ دیدگاه
اطلاعات بیشتر

برای حل بحران کمبود معلم چه می‌شود کرد؟ 

 

به گزارش ایران استخدام و به نقل از بازار کار، در خصوص چالش های بحران کمبود معلم در شهرستانهای استان تهران و چگونگی مدیریت آن توضیحاتی ارائه داد.

سیستم آموزشی کشور در چند سال گذشته با بحران کمبود معلم درگیر است، این بحران هر ساله با آغاز سال تحصیلی بیشتر خودش را نشان میدهد. به گفته یک کارشناس تعلیم و تربیت چالش کمبود معلم از دهه ۹۰ شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد و بیشتر از همه دانش آموزان پایه ابتدایی درگیر این مشکل هستند.

سیستم آموزشی کشور در چند سال گذشته با بحران کمبود معلم درگیر است، این بحران هر ساله با آغاز سال تحصیلی بیشتر خودش را نشان میدهد. به گفته یک کارشناس تعلیم و تربیت چالش کمبود معلم از دهه ۹۰ شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد و بیشتر از همه دانش آموزان پایه ابتدایی درگیر این مشکل هستند. آنطور که موسوی
سیستم آموزشی کشور در چند سال گذشته با بحران کمبود معلم درگیر است، این بحران هر ساله با آغاز سال تحصیلی بیشتر خودش را نشان میدهد. به گفته یک کارشناس تعلیم و تربیت چالش کمبود معلم از دهه ۹۰ شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد و بیشتر از همه دانش آموزان پایه ابتدایی درگیر این مشکل هستند. آنطور که موسوی می‌گوید:« فقط در استانهای مرزی با این بحران مواجه نیستیم بلکه در تهران هم آمار بالایی از مدارسی وجود دارد که چندین ماه از سال تحصیلی را معلم ندارند.»
 
شهرستانهای استان تهران در صدر آمار کمبود معلم
این کارشناس آموزشی از شهریار، اسلامشهر و چهاردنگه را به عنوان مناطقی نام میبرد که کمبود معلم در آن شدیدتر از سایر مناطق است. موسوی می گوید:«شهرستانهای استان تهران با کمبود معلم شدیدی روبهرو هستند به طوری که در سال تحصیلی گذشته مناطق اسلامشهر، شهریار و چهاردونگه عملا حدود دو ماه معلم نداشتند و نیروهای آنها کفاف دانش آموزان را نمیداد.»
  
سال گذشته کلاسهایی ابتدایی مدارس اطراف تهران عملا خالی بود
منصور موسوی درباره آسیب چندبرابری دانش آموزان پایه ابتدایی از کمبود معلم میگوید:« در پایه متوسطه چون معلمها گردشی هستند در صورت کمبود معلم، دانش آموزان فقط یک زنگ معلم نداشتند اما در ابتدایی معلمان تک پایه هستند و به همین علت به خاطر کمبود معلم دانش آموزان ابتدایی هر سه زنگ معلم نداشت. به همین دلیل هم کمبود نیرو در پایه ابتدایی مشهودتر است و بیشتر به چشم می آید چون به خاطر کمبود معلم کلاس دانش آموز ابتدایی در شهرستانهای اطراف تهران در طول هفته عملا خالی بود.»
 
بیش از پنج هزار معلم حقوق میگیرند و کار نمیکنند
منصور موسوی، کارشناس و تحلیلگر آموزشی با بیان این موضوع که در عین کمبود معلم مازاد نیرو هم داریم، میگوید:« در کنار اینکه ما به صورت کلی دچار کمبود معلم هستیم، همزمان در برخی از استانها مانند استانهای چهارمحال بختیاری و لرستان و برخی استانهای غربی کشور ما با مازاد نیرو هم مواجهیم. در واقع در بعضی از شهرها معلمانی هستند که برای تدریس سر کلاسها نمی‌روند اما حقوق میگیرند چون مازاد نیرو محسوب میشوند.»
 
آمارهای کمبود معلم را تعدیل میکنند
منصور موسوی، کارشناس آموزشی در خصوص تعداد کمبود معلم میگوید:« این یک واقعیت موجود است که ما با بحران کمبود معلم روبه رو هستیم و مسئولان هم طی سالهای گذشته نتوانستند این بحران را به درستی پیش‌بینی کنند و راه حلی برای آن پیدا کنند. آمارهای مختلفی در رابطه با کمبود معلم در سراسر کشور وجود دارد اما متاسفانه برخی مسئولان با هدف اینکه نشان دهند بحران کمبود معلم را پوشش داده اند، آمارهای مربوطه را تعدیل میکنند.متاسفانه طی سالیان دراز برنامه‌ریزی دقیقی از طرف آموزش وپرورش برای جبران کمبود معلم صورت نگرفته است تا حداقل این آمار به رقمی مانند هزار یا حداقل ۱۰ هزار برسد. واقعا عدد پنج رقمی برای کمبود معلم نگران کننده است.»
 
کمبود معلم از دهه ۹۰ شروع شد
این کارشناس آموزشی، سالهای آغازین دهه ۹۰ را سالهای شروع بحران کمبود معلم عنوان میکند و میگوید:«کمبود معلم از سالهای ابتدایی دهه ۹۰ شروع شد. یعنی از زمانی که دوره بازنشستگی نیروهایی فرا رسید که در دهه ۶۰ استخدام شده بودند. تعداد این نیروها خیلی زیاد بود و بازنشستگی آنها بار سنگینی روی دوش آموزش و پرورش گذاشت.خوشبختانه هر سال که پیش میرویم، آمار مربوط به بازنشستگی کمتر میشود و افراد کمتری بازنشست میشود.»
 
اکثر معلمان زیر خط فقر هستند
این کارشناس آموزشی مشکلات معیشتی را یکی از بزرگترین دلایل ایجاد بحران کمبود معلم بیان میکند و در ادامه میگوید: «میانگین حقوق یک معلم بین ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان است. این رقم از میانگین درآمدی جامعه پایین‌تر است. با توجه به اینکه خط فقر در تهران برای یک خانواده چهار نفره حدود ۳۰ میلیون تومان است، اکثر معلمان زیر خط فقر هستند. همچنین دیدگاههای بسته آموزش و پرورش هنگام گزینش نیروهای جدید هم در این زمینه بی تأثیر نیست. در نتیجه افراد میلی برای اشتغال در آموزش و پرورش با وجود دیدگاههای بسته گزینش و دریافت حقوق ۱۵ میلیونی ندارند.
 
چرا آموزش و پرورش نیروی جدید استخدام نمیکند؟
موسوی، تحلیلگر آموزشی میگوید:«آموزش و پرورش عملا بعد از سالهای دهه شصت که دوره اوج استخدامهایش بود، استخدام نیروهای جدید را محدود کرده است. مسئولان آموزش و پرورش معتقد هستند که معلم باید توسط سیستم آنها تربیت شود و نه سیستم آموزش عالی.
به همین دلیل هم چند دانشگاه مانند دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان در اختیار دارد و معلمها را با سیستم خودش پرورش میدهد اما متاسفانه در این زمینه آنطور که انتظار میرفت، موفق عمل نکرده است زیرا خروجی دانشگاه فرهنگیان، کفاف کمبود نیروی آموزشوپروش را نمیدهد.»
او تاکید می‌کند:« از طرفی در قسمت گزینش دانشگاه فرهنگیان، نیروها با سختگیریهای روبه رو هستند که استخدام در آموزش و پرورش  را عملا غیرممکن میکند برای مثال چندی پیش موردی به گوش ما رسید که نشان میداد یک نیروی سنی مذهب به علت اینکه مادرش صاحب یک آرایشگاه بوده است، در قسمت گزینش آموزش و پرورش رد شده است. اینها مواردی است که ما را با کمبود معلم جدی روبه رو میکند.»
 
راهکار حل بحران کمبود معلم چیست؟
منصور موسوی، کارشناس آموزشی، در خصوص راهکارهای حل بحران کمبود معلم میگوید: «برای افزایش کیفیت آموزش، راهی جز افزایش مشوق ها وجود ندارد. متاسفانه معلمان در کنار حقوق کم، شامل هیچکدام از مزایای رفاهی که سایر کارکنان دولت و مشاغل دارند، بهره‌مند نیستند مثلا معلمان هیچگاه برای اعیاد و مناسبتهای ملی و مذهبی مانند روز پدر یا مادر پاداشی که سایر کارمندان دولت میگیرند را دریافت نمیکنند. »

ورود به صفحه آخرین اخبار معلمان و فرهنگیان

ورود به صفحه آخرین خبر از استخدام آموزش و پرورش

منبع: بازار کار

اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.

  • امکان تأیید نظرات سیاسی وجود ندارد.
  • امکان تایید نظراتی که حاوی اخبار غیر قابل تأیید از طریق خبرگزاری های معتبر می باشند، وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظراتی که حاوی اطلاعات تماس شخصی افراد و یا ID شبکه های مجازی ارتباطی می باشند وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظرات کاربرانی که به هر طریقی قصد مأیوس کردن سایرین را دارند وجود ندارد.
  • هرگونه تحریک، تحقیر و کنایه به سایر افراد (مسئول و غیر مسئول) غیر مجاز می باشد.
  • امکان هماهنگی برای هرگونه ملاقات حضوری چه به صورت دسته جمعی و چه فردی توسط کاربران سایت وجود ندارد.

https://iranestekhdam.ir/?p=2894791
ابتدای صفحه
مختصری درباره ایران استخدام

سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. ایران استخدام به صورت مستقل و خصوصی اداره می شود و وابسته به هیچ نهاد و یا سازمان دولتی نمی باشد، این سایت تنها منتشر کننده ی آگهی های استخدامی بوده و بنابراین لازم است که بازدید کنندگان محترم سایت خود نسبت به صحت و سقم اخبار منتشر شده در آن هوشیار باشند.

نماد اعتماد الکترونیکی
ای نماد
نظرات کاربران 1k