- ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
- 0k نظر «نمایش»
بلاتکلیفی تصمیم گیری در افزایش مجدد دستمزد کارگران
بلاتکلیفی تصمیم گیری در افزایش مجدد دستمزد کارگران
- بروزرسانی:
- دیدگاه: ۰ (نمایش)
- دیدگاههای منتظر: ۰ دیدگاه
حداقل حقوق کارگران سالی یک بار مشخص میشود
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از حذف طرح استادشاگردی در برنامه هفتم و احتمال افزوده شدن یک بند الحاقی به آن خبر داد و با اشاره به برگزاری نشست شورای عالی کار تا پایان مهرماه گفت: قبول داریم که معیشت کارگران در شرایط تورمی سخت شده،اما حداقل حقوق کارگران سالی یک بار مشخص میشود و اگر قرار به تصمیم جدید باشد، باید در یک فرایند سهجانبه و با نظر همه شرکای اجتماعی باشد.
به گزارش ایسنا علی حسین رعیتیفرد در حاشیه همایش ملی چشم انداز ایمنی و بهداشت شغلی در جمع خبرنگاران درباره افزایش حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم، گفت: طبق قانون میزان افزایش حداقل حقوق با توجه به تورم و نه الزاما به اندازه تورم است. سال گذشته تورم ۴۱ درصد بود درحالیکه حداقل حقوق ۵۷ درصد افزایش یافت، امسال هم در یک فرایند سه جانبهگرایی افزایش حداقل حقوق مشخص شد. البته قبول دارم با توجه به تورم شرایط کارگران و حتی کارمندان دچار مشکل شده اما اینکه صرف نمایندگان کارگران پیشنهاد برگزاری جلسه افزایش حداقل حقوق را داشته باشند، کافی نیست.
به گفته وی در یک فرایند سه جانبهگرایی باید اجماع حاصل شود زیرا کارفرمایان هم دغدغههایی در تامین حقوق کارگران دارند.
معاون روابط کار افزود: شورای عالی کار قبلاً هر چهار ماه یکبار برگزار میشد ولی اکنون به طور منظم ماهان برگزار میشود. جلسه شورای عالی کار تا آخر مهرماه برگزار میشود اما هنوز مطلبی در مورد تجدیدنظر در حقوق کارگران در دستور کار قرار نگرفته است.
رعیتی فرد تصریح کرد: قبول دارم که معیشت کارگران در شرایط تورمی سخت شده است، اما حداقل حقوق کارگران سالی یک بار مشخص میشود. اگر قرار باشد تصمیم جدیدی گرفته شود، باید در یک فرایند سهجانبه باشد که هنوز به جمعبندی نرسیدهایم.
وی در مورد اینکه آیا با مزایای جانبی مانند بن کارگری و یا سبد معیشت نمیتوان به جبران قدرت خرید کارگر پرداخت؟ گفت: ما مانع این نیستیم که کارفرما حقوق بیشتری به کارگر بدهد، شورای عالی کار طبق ماده ۴۱ قانون سالانه کف و حداقل حقوق را مشخص میکند. برای سقف حقوق مانعی وجود ندارد و کارفرما میتوان میزان بیشتری بدهد یا سبد معیشت در نظر بگیرد، در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
معاون وزیر کار در ادامه درباره طرح استاد-شاگردی در برنامه هفتم توسعه گفت: این طرح ابتدا در لایحه برنامه هفتم بود اما بعدا حذف شد و پیشنهاد کمیسیون اجتماعی افزوده شدن یک بند الحاقی است که امیدواریم در جریان رسیدگی به لایحه برنامه در صحن مجلس اضافه شود.
رعیتی فرد درباره اختصاص تسهیلات برای کارگران به جهت کاهش هزینههای مسکن در سبد خانوار گفت: معاون تعاون از طرف وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی امر مسکن کارگران شده و در این زمین تفاهمنامهای با وزارت راه و شهرسازی به امضا رسیده است تا از ظرفیت نهضت ملی مسکن برای ساخت مسکن کارگری استفاده شود.
وی در این مراسم هم اظهار کرد: طبق گزارشها سالانه ۱۲ میلیون نفر قربانیان فوتی و غیر فوتی حوادث شغلی هستند و حوادث فاجعه بار بزرگ صنعتی حدود ۵ میلیارد دلار بر جی دی پی کشورها تاثیر نامطلوب دارد.
رعیتی فرد ادامه داد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت و سازمان بینالمللی کار حوادث شغلی در آینده بیشترین میزان مرگ و میر نیروی کار را رقم خواهند زد.
معاون وزیر کار به آمار حوادث کار اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ آمار حوادث شغلی ۸۹۰۰ مورد بود که در سال ۱۴۰۱ به ۷۹۵۰ مورد کاهش یافت، آسیبهای شغلی منجر به فوت هم در سال ۱۴۰۱ به ۵۱ مورد کاهش یافت.
به گفته وی، طبق آمار اداره کل بازرسی کار وزارت کار شغلی منجر به فوت در سال ۱۴۰۰ تعداد آسیبهای شغلی منجر به فوت ۷۶۸ مورد بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۷۱۱ مورد کاهش پیدا کرده ضریب شیوع آسیبهای شغلی منجر به فوت به اعضا ۱۰۰ هزار نفر ۵.۱ درصد بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۴.۶ رسیده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به الحاق ایران به مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار گفت: لایحه پیوستن ایران به مقاولهنامه ۱۵۵ سازمان بینالمللی کار در آذرماه ۱۴۰۰ در مجلس تصویب و پس از آن از سوی رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شد.
به گفته وی پیوستن ایران به این مقاوله نامه باعث میشود موارد ایمنی در کارگاههای تولیدی برای حفظ نیروی کار و کاهش حوادث و بیماریهای شغلی رعایت شود.
رعیتی فرد با اشاره به اینکه مقاوله نامه مذکور و سند الحاقی آن بر پایه سه جانبه گرایی تدوین شده است، اظهار کرد: دولت درصدد کاهش معنادار حوادث و بیماریهای شغلی و کاهش حوادث ناشی از کار است و در این زمینه لازم است ایمنسازی محیط کار، تأمین استاندارد ماشینآلات و تجهیزات تولیدی و تامین شرایط کار سالم فراهم شود.
وی هدف از اجرای مقاولهنامه را صیانت از نیروی کار و کاهش هزینههای حوادث و بیماریهای شغلی عنوان کرد و گفت: طبق آنچه که مقرر شده تاپایان امسال باید شرایط لازم الاجرا شدن قانون به سرانجام برسد و اولین گزارش عملکرد به سازمان جهانی کار بهمن ماه سال ۱۴۰۳ ارائه شود.
رعیتی فرد در پایان تصریح کرد: براساس گزارش سازمان بین المللی کار ۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشورها صرف حوادث و بیماری های شغلی و شرایط نامطلوب و نا ایمن موجود در محیط کار می شود بنابر این اگر تلاش کنیم این حوادث و بیماریها کاهش پیدا کند، به کاهش هزینه تولید و افزایش مزایای شغلی و استقرار ایمنی و بهداشت کمک خواهد شد.
مشاهده صفحه جامع تعیین دستمزد کارگران
مشاهدهصفحه جامع حداقل حقوق و دستمزد و مزایا
منبع: خبرگزاری ایسنا
اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.