بررسی وظایف و حقوق مدیر و کارشناس لجستیک
شغل لجستیک چیست؟ در پاسخ به این سوال میتوانیم بگوییم شغل لوجستیک یک حرفه کاری است که به بهبود و بهینهسازی فرآیندهای تامین، حمل و نقل و توزیع کالاها میپردازد. هدف اصلی مهندس لوجستیک، بهبود عملکرد زنجیره تامین است، این فرآیند شامل مراحل تولید مواد اولیه و قطعات، تأمین، توزیع و نگهداری کالاهای نهایی است. مهندس لجستیک در طول این فرآیند به بهینهسازی راهبردها، فرآیندها و سیستمهای مربوطه،جهت رسیدن به کارایی بالاتر و کاهش هزینهها تلاش میکند.
فهرست مطالب
مهندسی لجستیک چیست؟
مهندسی لوجستیک یک حوزه دانشگاهی پر رونق است که در دانشگاهها و موسسات آموزشی متعددی در ایران و سراسر جهان تدریس میشود. مهندسان لجستیک نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد و سودآوری شرکتها و صنایع دارند و از طریق بهینهسازی فرآیندهای لجستیک، کارایی کسب و کارها را افزایش میدهند.
مهندس لجستیک کیست؟
همانطور که گفتهشد، مهندس صنایع لجستیک به بهبود و بهینهسازی فرآیندهای تامین، حمل و نقل و توزیع کالاها میپردازد. مهمترین اصل لجستیک برآوردن نیازهای مشتری به موقع و مقرون به صرفه میباشد. کارشناسان لجستیک تخصصهای مختلفی دارند و به طور عمده بر فرآیندهایی مانند مدیریت زنجیره تامین، مهندسی حمل و نقل، مدیریت انبار و مدیریت عملیات تمرکز دارند. این کارشناسان میتوانند در صنایع مختلفی مانند حمل و نقل، تولید، خدمات پس از فروش و تجارت الکترونیکی فعالیت نمایند.
مهندسان لوجستیک به طور معمول از ابزارها و تکنیکهای مدیریتی و تحلیلی برای بررسی و بهبود فرآیندهای لجستیک استفاده میکنند. این ابزارها شامل نرمافزارهای مدیریت زنجیره تامین، مدلسازی و شبیهسازی سیستمها، بهینهسازی عملیات، تحلیل دادههای لجستیک و استفاده از تکنولوژیهای اطلاعاتی مانند بارکدگذاری و RFID میشوند.
شرح وظایف کارشناس لجستیک
وظایف مهندس لجستیک بسیار گسترده هستند که در ادامه به برخی از این وظایف اشاره میکنیم.
- برنامهریزی و مدیریت زنجیره تامین
مهندسان لوجستیک باید فرآیندهای تامین، حمل و نقل و توزیع را برای رسیدن به بهینهترین عملکرد و کاهش هزینهها بررسی و بهبود بخشند. این کارشناسان باید بهترین راهکارهایی را برای مدیریت مواد اولیه و قطعات، برنامهریزی تولید و تأمین محصولات نهایی، ترتیب فعالیتهای حمل و نقل و برنامهریزی توزیع انتخاب کنند. - طراحی و بهینهسازی سیستمهای حمل و نقل
کارشناسان لوجستیک باید سیستمهای حمل و نقل را بهینهسازی نمایند تا بتوانند، بارها را به صورت بهینه و با کمترین هزینه به مقصد برسانند. - مدیریت انبار
یکی از وظایف مهم این مهندسان، مدیریت انبار است. بهینهسازی فرآیندهای انبارداری باعث میشود که کالاها به موقع به مقصد برسند و هزینهها کاهش یابد. - استفاده از تکنولوژیهای اطلاعاتی
مهندسان لوجستیک باید از تکنولوژیهای اطلاعاتی مانند بارکدگذاری، RFID و سیستمهای مدیریت زنجیره تامین استفاده کنند تا فرآیندها در سریعترین زمان ممکن، به بهترین نحو انجام شوند. - توسعه و ارتقای معیارهای لجستیک، ابزارهای تحلیل داخلی، یا شاخصهای کلیدی عملکرد برای واحدهای تجاری
- ارائه فناوری لجستیکی برای پشتیبانی مؤثر و کارآمد از محصول، تجهیزات، سیستم ساخت یا خدمات
- شناسایی رویه های عملیاتی استاندارد جهت سادهسازی فرایندهای عملیاتی
- بررسی پتانسیلهای طراحی تأسیسات جدید یا اصلاح امکانات فعلی
- تعیین الزامات منطبق با استانداردهای گواهینامه زیستمحیطی
- ارائه روشهای لجستیکی جهت خدمترسانی به مشتریان
- ارائه استراتژیهای مؤثر جهت کاهش هزینهها
- تحلیل دادههای لجستیک
وظایف مدیر لجستیک چیست؟
در پاسخ به این سوال که مدیر لجستیک کیست و چه وظایفی دارد باید بگوییم، مدیر لجستیک فرآیند مدیریت استراتژیک تدارکات، جابهجایی و ذخیرهسازی مواد، قطعات و موجودی نهایی را برعهده دارد. از جمله وظایف مدیر لوجستیک عبارت است از:
- تعیین انبار یا محلی که تجهیزات و محصول نهایی در آن قرارگیرد
- نظارت و مدیریت عملکرد سایر اعضای تیم لجستیک
- مدیریت موجودی انبار و نگهداری سوابق موجودی
- برقراری روابط تجاری با تامینکنندگان و مشتریان
- اطلاع از تکنولوژیهای بهروز و استفاده از آنها
- اطمینان از برآوردهشدن نیازهای مشتریان
- مدیریت و نظارت بر بودجه
- انتخاب اپراتور حمل و نقل
مطلب مرتبط: آشنایی با شغل مدیر حمل و نقل (معرفی فرصتهای شغلی)
بررسی بازار کار مهندس لجستیک
به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص کشور ایران، بازارکار لجستیک و زنجیره تامین وضعیت خوب و پویایی دارد. با توجه به اینکه این کشور از مسیرهای حمل و نقل مختلف به سایر مناطق جهان بهره میبرد، نیاز به مهندسین لجستیک حرفهای برای بهینهسازی فرآیندها و کاهش هزینهها بسیار بیشتر شده است.
در ایران، مهندسان لجستیک میتوانند در بسیاری از صنایع و بخشهامشغول به کار شوند؛ از جمله بخشهایی که نیاز به مهندسان لجستیک دارند، میتوان به حمل و نقل، انبارداری، مدیریت زنجیره تامین و توزیع اشاره کرد. همچنین، شرکتهای بزرگ و کوچکی که تولید یا توزیع محصولات دارند، به دنبال بهبود فرآیندهای لجستیکی خود هستند و از مهندسان متخصص در این حوزه حمایت میکنند.
بازارکار این شغل در سراسر جهان وضعیت مطلوبی دارد، به طوریکه طبق آماری که وجود دارد، استخدام این ردیف شغلی در چند سال اخیر، رشد 4 تا 5 درصدی داشتهاست.
بررسی درآمد و حقوق مهندس لجستیک
حقوق کارشناس لجستیک متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما در حالت کلی بهعلت نقش حیاتی این شغل در بهبود کارایی و کاهش هزینهها، مهندسانی که در این زمینه فعالیت میکنند، میتوانند درآمدهای خوبی داشتهباشند.
کارشناسان لجستیک که در شرکتهای بزرگ و معتبر کار میکنند و تجربه کاری زیادی دارند، درآمدهای بالاتری نسبت به مهندسانی که تازه واردهستند، دریافت میکنند. همچنین، سطح تحصیلات و مهارتهای فنی تاثیر زیادی در درآمد مهندسان لجستیک دارد. به عنوان مثال، مهندسانی که دارای مدرک تحصیلی بالاتری مثل دکتری هستند، معمولاً به درآمد بیشتری نسبت به کسانی که فقط دارای مدرک کارشناسی هستند، دست مییابند.
علاوه بر این، موقعیت جغرافیایی نیز بر درآمد این مهندسان تأثیر زیادی دارد، در شهرهای بزرگ مثل تهران، معمولاً درآمدهای بالاتری نسبت به شهرهای کوچکتروجود دارد.
نوع صنعت کارفرما نیز بر درآمد مهندسان لجستیک تأثیرگذار است. در بعضی صنایع مانند حمل و نقل بینالمللی یا صنایع نفت و گاز، معمولاً درآمدهای بالاتری نسبت به صنایع دیگر وجود دارد.
لازم به ذکر است که با در نظر گرفتن تمام این عوامل، به دلیل تفاوت در بازارکار و زیاد بودن رقابت، حقوق کارشناسان لجستیک همچنان ممکن است متغیر باشد.
بررسی وضعیت حقوق مدیر لجستیک
مدیریت لجستیک در ایران تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون شرایط اقتصادی، سیاستهای دولت، تواناییهای حمل و نقل، زیرساختهای حمل و نقل، تکنولوژی و… قرار دارد.
درآمد مدیرلجستیک میتواند از طریق مسیرهای مختلفی به دستآید. به عنوان مثال، یک مدیر لجستیک میتواند با بهبود فرآیندهای جریان کالا و کاهش زمان تحویل، به کاهش هزینهها و افزایش سود منجر شود، همچنین بهبود مدیریت انبارها و کاهش موجودی انبار نیز میتواند در بهبود سودآوری کمک نماید.
به طور کلی، درآمد مدیر لجستیک در ایران به وفور از طریق بهبود فرآیندها، کاهش هزینهها، بهرهوری از فناوری و تخصص مدیران قابل افزایش است.
چگونه به عنوان مهندس لجستیک استخدام شویم؟
کارجویانی که خواستار استخدام بهعنوان مهندس لجستیک هستند، میتوانند آگهیهای استخدام مرتبط با این شغل را در سایتهای کاریابی مجازی مشاهده کرده و مناسبترین گزینه را برای استخدام، انتخاب نمایند.
سایت ایران استخدام، به عنوان بهترین سایت کاریابی آنلاین، تمامی آگهیهای استخدامی از جمله آگهیهای استخدام مربوط به مهندس لجستیک را پوشش میدهد، بنابراین کارجویان میتوانند با عضویت در این سایت، آگهی استخدام کارشناس لجستیک را مشاهده نموده، و در سریعترین زمان شغل مورد نظر خود را بیابند.
همچنین کارجویان در این سایت، برای برقراری ارتباط با کارفرما و انتقال اطلاعات خود، میتوانند به صورت رایگان یک رزومه حرفهای تنظیم کنند و به کار فرما ارسال نمایند.
جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام و استفاده از مزایای این سایت کلیک نمایید.
چگونه مهندس لجستیک استخدام کنیم؟
کارفرمایانی که خواستار جذب کارشناس لجستیک هستند، میتوانند با درج آگهی استخدامی در سایتهای کاریابی مجازی بهترین گزینه را برای شرکت یا سازمان خود انتخاب نمایند.
سایت ایران استخدام بهترین سایت کاریابی مجازی است،که کارفرمایان میتوانند آگهی استخدام خود را در آن درج نمایند. آگهیهای منتشر شده، علاوه بر سایت، از طریق اپلیکیشن مخصوص ایران استخدام و پیامرسانها به کارجویان ارسال میشود.
بنابراین کارفرمایانی که خواستار استخدام کارشناس لجستیک هستند، میتوانند با درج آگهی استخدام مهندس لجستیک در سایت ایران استخدام، رزومههای ارسالی کارجویان را دریافت کنند، و متخصصترین افراد را برای شرکت و سازمان خود جذب نمایند.
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
شغل لجستیک، یک حرفه کاری است که به بهبود و بهینهسازی فرآیندهای تامین، حمل و نقل و توزیع کالاها میپردازد. هدف اصلی مهندس لوجستیک، بهبود عملکرد زنجیره تامین است. به علت نقش حیاتی شغل لجستیک در بهبود کارایی و کاهش هزینهها، بازارکار و حقوق این شغل وضعیت مطلوبی دارد، اما باید گفت که عوامل متعددی ازجمله میزان تحصیلات، سابقه و … تاثیر بسزایی بر روی این موارد دارد.
جهت مشاهده آگهی استخدام مدیر حمل و نقل (لجستیک) در سایت ایران استخدام، کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام