بررسی آینده شغلی رشته مدیریت استراتژیک
رشته مدیریت استراتژیک چیست ؟ رشته مدیریت استراتژیک (به انگلیسی: strategic management)، یکی از گرایشهای رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد است. در رشته مدیریت استراتژیک، دانشجویان با مباحثی همچون تجزیه و تحلیل محیطی، تحلیل داخلی سازمان، استراتژیهای رقابتی، برنامهریزی استراتژیک، اجرای استراتژیها و ارزیابی عملکرد استراتژیک آشنا میشوند.و مهارتهای تحلیلی، استراتژیک و تصمیمگیری در آنها تقویت میشود.
فهرست مطالب
نحوه ورود به رشته تحصیلی مدیریت استراتژیک
رشته مدیریت استراتژیک یکی از گرایشهای رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است. این رشته به شیوههای مدیریتی و تصمیمگیری در مواجهه با چالشها و فرصتهای استراتژیک تمرکز دارد. در طول تحصیلات در رشته مدیریت استراتژیک، دانشجویان با مدلها، نظریات و ابزارهای مختلفی که برای تحلیل و برنامهریزی استراتژی استفاده میشود، آشنا میشوند. این مدلها و ابزارها عمدتاً بر اساس تجربیات موفق سازمانها و پژوهشهای علمی در زمینه مدیریت استراتژیک توسعه یافتهاند.
برای تحصیل در این رشته شما باید ابتداکارشناسی مدیریت بازرگانی بخوانید،سپس در مقطع ارشد، رشته مدیریت استراتژیک ارشد را انتخاب نمایید.
دانشگاه های دارای رشته مدیریت استراتژیک
این رشته در هر دو نوبت روزانه و نوبت دوم در اکثر دانشگاههای کشور ارائه میشود. از جمله دانشگاه های دکترای مدیریت استراتژیک و ارشد این رشته عبارتند از:
- رشته مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران
- رشته مدیریت استراتژیک دانشگاه آزاد
- دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشگاه خوارزمی
- دانشگاه ارومیه
لیست دروس رشته مدیریت استراتژیک
از جمله دروس رشته مدیریت استراتژیک کارشناسی ارشد و رشته دکتری مدیریت استراتژیک در ادامه آورده شدهاند.
- روش شناسی پژوهشهای کیفی و آمیخته در مدیریت
- بازاریابی و مدیریت بازار پیشرفته
- مدیریت رفتار مصرف کننده
- کاربرد تئوری تصمیم گیری
- مدیریت تبلیغات و برند
هدف اصلی رشته مدیریت استراتژیک، بهبود عملکرد سازمانها از طریق توسعه و اجرای استراتژیهای موفق است. با تحصیل در این رشته، دانشجویان میتوانند به عنوان مدیران برنامهریزی استراتژیک، مدیران راهبردی، مشاوران استراتژیک و یا کارشناسان مدیریت استراتژیک در سازمانها و موسسات مختلف مشغول به کار شوند.
آینده شغلی رشته مدیریت استراتژیک
با توجه به اهمیت این مدیریت استراتژیک، در ادامه آینده شغلی و بازار کار این رشته را در ایران و خارج از کشور بررسی میکنیم.
آینده شغلی رشته مدیریت استراتژیک در ایران
رشته مدیریت استراتژیک به دلیل اهمیتی که در توسعه و رشد سازمانها دارد، از آیندهشغلی مطلوبی در ایران برخوردار است. درحال حاضر، بازار کار در ایران از نیروی کار با توانمندیهای تحلیلی و استراتژیک، برای مدیریت بهره برداری میکند و این قابلیت برای فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک فرصتهای شغلی مناسبی ایجاد میکند.
یکی از حوزههای شغلی که فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک میتوانند در آن فعالیت کنند، شرکتهای مشاوره استراتژیک هستند. این شرکتها به سازمانها در تحلیل محیط کسب و کار، برنامهریزی استراتژیک، توسعه بازار و بهبود عملکرد مشاوره میدهند. بهعلاوه فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک میتوانند در شرکتها و سازمانهای صنعتی به عنوان مدیران راهبردی و کارشناسان مدیریت استراتژیک مشغول به کار شوند. آنها مسئول هدایت استراتژیها و برنامههای راهبردی و بهبود عملکرد و رشد سازمان را هدف میگیرند.
همچنین فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک میتوانند در دپارتمانهای استراتژیک سازمانها و بخشهای برنامهریزی و توسعه اشتغال پیدا کنند. در این نقش آنها میتوانند به سازمانها در تحلیل رقابتها، ارزیابی عملکرد استراتژیک و تدوین برنامههای عمده کمک کنند.
با توجه به توسعه روزافزون صنعت و تجارت الکترونیک در ایران، افراد با تخصص در حوزه مدیریت استراتژیک و بازاریابی دیجیتال نیز فرصتهای شغلی خوبی در بین شرکتهای فعال در حوزههای آنلاین و فناوری اطلاعات خواهند داشت.
فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک همچنین میتوانند برای تحصیلات تکمیلی و دستیابی به سطح بالاتر تحصیلی درخواست دهند و به عنوان مدرسان و پژوهشگران در دانشگاهها و موسسات آموزشی فعالیت نمایند. در این نقش آنها میتوانند علاوه بر انتقال دانش و تجربیات خود، به تحقیقات و پژوهشهای جدید در زمینه مدیریت استراتژیک بپردازند.
آینده شغلی رشته مدیریت استراتژیک در جهان
رشته مدیریت استراتژیک، امکانات شغلی مطلوبی در جهان نیز ارائه میدهد. با توجه به نیاز به افراد با تواناییهای تحلیلی و استراتژیک برای مدیریت، بازار کار در جهان برای فارغالتحصیلان این رشته مناسب و مطلوب میباشد.
فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک میتوانند در شرکتهای مشاورهای استراتژیک فعالیت کنند؛یا به عنوان مدیران و متخصصان استراتژیک در شرکتها و سازمانهای صنعتی فعالیت کرده و مسئولیت هدایت استراتژیها و برنامههای استراتژیکی جهت بهبود عملکرد و رشد سازمان را برعهده داشته باشند.
گزینههای شغلی دیگر شامل کار در بخشهای استراتژیک سازمانها، بخش برنامهریزی و توسعه استخدام، و فرصتهایی در زمینههای تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال میشود.
وضعیت حقوق و درآمد رشته مدیریت استراتژیک
درباره حقوق و درآمد در رشته مدیریت استراتژیک، باید بگوییم که این موضوع به عوامل متعددی مرتبط است که در زمان و مکان خاص ممکن است تغییر کند.
به طور کلی عواملی مانند سطح تحصیلات، سابقه کار، سازمان یا صنعت مورد نظر، مکان جغرافیایی و اقتصاد جهانی تأثیر مستقیم بر حقوق و درآمد در این رشته دارند.
در صورتی که به رشته مدیریت استراتژیک در ایران تمرکز کنیم، قابل ذکر است که در سالهای اخیر، اهمیت مدیریت استراتژیک در سازمانها و شرکتهای ایرانی افزایش یافته است.
این وضعیت، عملا به افزایش فرصتهای شغلی و در نتیجه به افزایش حقوق و درآمد کارشناسان مدیریت استراتژیک در ایران منجر شدهاست.
در جهان نیز افزایش توجه به مدیریت استراتژیک و وجود نیازهای شغلی مرتبط با این رشته، به افزایش حقوق و درآمد کارشناسان در این زمینه انجامیدهاست.
بازار جهانی برای خدمات مشاورهای استراتژیک و کارشناسان متخصص در این حوزه رو به رشد است. البته مقادیر دقیق حقوق و درآمد بسته به جامعه، بازار کار، توانمندیهای فردی و سازمانی قابل تغییر است.
راهنمای مشاهده آگهی استخدام رشته مدیریت استراتژیک
اگر به عنوان فارغالتحصیل رشته مدیریت استراتژیک متقاضی شغل هستید، پیگیری آگهیهای استخدام بسیار مفید است.برای مشاهده آگهیهای استخدامی مرتبط با این رشته در سایت ایران استخدام میتوانید وارد سایت ایران استخدام شوید. در بخش جستجوی رشته تحصیلی، رشته مدیریت استراتژیک را وارد کنید.
پس ازکلیک بر روی دکمه جست وجو، لیستی از آگهیهای استخدام مرتبط همچون استخدام کارشناس برنامه ریزی استراتژیک، استخدام کارآموز مدیریت استراتژیک، استخدام کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک و … را مشاهده خواهید کرد. با مطالعه آگهیها و ارسال رزومه، میتوانید شانس حضور در مصاحبه شغلی را داشته باشید.
همچنین سایت ایران استخدام با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان، امکان ساخت رزومه را برای کارجویان فراهم نمودهاست. شما میتوانید رزومهخود را پس از تنظیم، با یک کلیک آن را به صورت کاملا رایگان برای کارفرمایان ارسال نمایید.
جهت عضویت در پنل کارجویی و استفاده از خدمات رایگان سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
راهنمای درج آگهی استخدام رشته مدیریت استراتژیک
اگر خاستار استخدام فارغالتحصیلان رشته مدیریت استراتژیک هستید، میتوانید از سایت ایران استخدام جهت درج آگهی استخدام، استفاده کنید. این سایت به شما کمک میکند تا آگهی استخدامی خود را به طور رایگان در سایت منتشر کنید و به سرعت نیروی مورد نیاز خود را پیدا کنید.جهت درج آگهی استخدام در این سایت، میتوانید به ترتیب زیر عمل کنید:
- ورود به سایت ایران استخدام
- ثبت نام به عنوان کارفرما
- تکمیل فیلدهای خواسته شده و ایجاد پنل کارفرمایی
- انتخاب دکمه درج آگهی استخدام در پنل کارفرمایی و وارد کردن اطلاعات مورد نظر
- انتشار آگهی استخدام
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
رشته مدیریت استراتژیک، یکی از گرایشهای رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد است. این رشته به شیوههای مدیریتی و تصمیمگیری در مواجهه با چالشها و فرصتهای استراتژیک تمرکز دارد. رشته مدیریت استراتژیک به دلیل اهمیتی که در توسعه و رشد سازمانها دارد، از آیندهشغلی مطلوبی در ایران و جهان دارد و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در انواع حوزههای کاری این رشته مشغول به کار شوند.
جهت مشاهده آگهیهای استخدام رشته مدیریت استراتژیک در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
با سلام خدمت شما من کارشناسی شیمی محض دارم میتونم مقطع ارشد تغییر گرایش بدم به مدیریت بازرگانی شاخه استراتژیک
درود دوست عزیز، تا جاییکه ما اطلاع داریم، بله میتونید اما در صورتیکه رشته مدیریت پیش نیازهایی داشته باشه باید ترم اول کارشناسی ارشد این پیش نیازهارو پاس کنید. پیشنهاد میکنیم با مشاور تحصیلی هم مشورت داشته باشید
مدیریت استراتژیک در دکتری اصلا وجود ندارد ، گرایشی هم در دکتری نیست ، فقط ارشده
درود و سپاس از همراهی شما دوست عزیز
این رشته در مقطع دکتری تحت عنوان مدیریت سیاست گذاری ارائه میشود.
موفق باشید.
سلام، سیاستگذاری یا خط مشی گذاری ربطی به مدیریت استراتژیک نداره و زیرگروه مدیریت دولتی در ارشد و در دکترا هم مستقل ارایه میشه.
بله مدیریت استراتژیک دیگه نامش نیست و “مدیریت سیاست گذاری بازرگانی” هست که خودم مدرکشو گرفتم.
سلام، دکترای مدیریت استراتژیک همون رشته دکترای مدیریت راهبردیه که در دانشگاه های کمی ارایه میشه مانند تربیت مدرس، دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی و ظرفیتش هم خیلی کمه.
درود و سپاس از همراهی شما دوست عزیز 🌱🙏
کاری به ماهیت داخلیش ندارم، قطعا از لحاظ عمومیت مدیریت راهبردی در جه اول،مدیریت استراتژیک در درجه دوم و مدیریت سیاست گذاری بازرگانی در درجه سوم قرار میگیره، برایم اسم رشته خیلی در استخدام ادارات و کسب و کار مهم است ، مثل رشته شیمی و نفت که چند کتاب تنها تفاوت دارند ، اما باید قبول کرد دامنه استخدام شیمی چندین برابر هست …