کارجومعرفی مشاغل

بررسی بازار کار و درآمد رشته ساخت و تولید

زمان مطالعه: 6 دقیقه

بازار کار مهندسی ساخت و تولید برای خانم ها و آقایان

رشته ساخت و تولید (به انگلیسی Manufacturing Engineering) یکی از رشته‌های پرطرفدار در ایران و جهان است. هدف این رشته‌ تربیت مهندسانی است که بتوانند محصولات و قطعات صنعتی را طراحی، تولید و بهینه کنند. در این مقاله، به بررسی بازار کار و درآمد رشته ساخت و تولید و نحوه یافتن فرصت‌های شغلی در این حوزه می‌پردازیم.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

شرایط و نحوه ورود به رشته ساخت و تولید

علاقه مندان به رشته‌ ساخت و تولید می‌توانند از 2 طریق وارد این رشته‌ شوند:

1 – تحصیل در رشته‌ ریاضی و فیزیک و شرکت در کنکور سراسری

علاقه مندان می‌توانند هنگام انتخاب رشته‌ در دوران متوسطه، گروه ریاضی و فیزیک را انتخاب و پس از تکمیل تحصیلات متوسطه در کنکور سراسری شرکت نمایند. در صورت کسب رتبه لازم می‌توانند رشته مهندسی ساخت و تولید را جهت ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب نمایند.

2 – انتخاب رشته ساخت و تولید هنرستان

علاقه مندانی که موفق به کسب امتیاز لازم برای تحصیل در گروه ریاضی و فیزیک نشده‌ باشند می‌توانند در هنرستان های فنی حرفه ای یا کاردانش این رشته‌ را انتخاب نمایند. فارغ‌التحصیلان رشته ساخت و تولید فنی حرفه ای می‌توانند در آزمون کاردانی دانشگاه جامع علمی کاربردی شرکت کرده‌‌ و تحصیلات آکادمیک خود را در رشته‌‌ ساخت و تولید ادامه دهند.

رشته ساخت و تولید برای چه کسانی مناسب است؟

ساخت و تولید برای افرادی مناسب است که به طراحی، توسعه و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید علاقه دارند. تحصیل  در این رشته‌ نیازمند مهارت‌های فنی و تحلیلی قوی است.

ورود به رشته ساخت و تولید بدون کنکور

دانشگاه‌های سراسری در رشته‌ مهندسی ساخت و تولید با برگزاری آزمون (کنکور سراسری) دانشجو می‌پذیرند. اما رشته ساخت و تولید دانشگاه ازاد در برخی واحدها بدون آزمون و با توجه به سوابق تحصیلی دانشجو می‌پذیرد.

معرفی بهترین دانشگاه برای رشته ساخت و تولید

ساخت و تولید دانشگاه تهران، مهندسی ساخت و تولید دانشگاه امیرکبیر و رشته ساخت و تولید دانشگاه علمی کاربردی به عنوان معتبرترین مدارک و این دانشگاه‌ها برترین مراکز آموزشی در این حوزه شناخته‌ می‌شوند.

مهارت‌ها و وظایف فارغ‌التحصیلان ساخت و تولید

فارغ‌التحصیلان این رشته‌ باید به مجموعه‌ای از مهارت‌ها و وظایف تخصصی تسلط داشته‌ باشند. در ادامه به برخی از اصلی‌ترین مهارت‌ها و وظایفی که فارغ‌التحصیلان رشته‌ ساخت و تولید باید انجام دهند می‌پردازیم:

مهارت‌ها

  • مهارت‌های فنی و مهندسی: (طراحی، تحلیل و بهبود فرآیندها و محصولات)
  • مهارت‌های تجزیه و تحلیل: (توانایی تجزیه و تحلیل داده‌ها، مشکلات تولیدی و مدیریتی)
  • مهارت‌های مدیریت پروژه: (توانایی برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل پروژه‌های تولیدی و صنعتی)
  • مهارت‌های ارتباطی: (توانایی ارتباط موثر با تیم‌های تولیدی، مهندسان دیگر و مدیران در فرآیند تولید و همچنین ارتباط با مشتریان برای درک نیازها و مشکلات آن‌ها)
  • مهارت‌های نرم: (توانایی کار تیمی، حل مسائل، تصمیم‌گیری و مدیریت زمان)

وظایف

  • طراحی و بهبود فرآیندها: (طراحی و بهبود فرآیندهای تولیدی و صنعتی با هدف افزایش کارایی و کاهش هدررفت‌ها)
  • مدیریت تولید: (برنامه‌ریزی، کنترل و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع محصولات)
  • تحلیل داده‌ها و بهینه‌سازی: (تحلیل داده‌های تولید و مدیریت و درنتیجه بهبود فرآیندها و کاهش هزینه‌ها)
  • مدیریت پروژه‌ها: (مدیریت اجرای پروژه‌های تولیدی از تعیین اهداف تا مرحله اجرا و ارزیابی نهایی)
  • مشاوره فنی: (کمک به مشتریان جهت بهبود فرآیندها، استفاده بهینه از تجهیزات و مشکلات تولیدی)

بررسی بازار کار و آینده شغلی مهندسی ساخت و تولید

مهندسان ساخت و تولید در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، هواپیماسازی، نفت و گاز، فولاد و… مشغول به کار هستند. درحالت کلی بازار کار این رشته‌ در ایران وابسته‌ به عوامل مختلفی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1- صنعت و تولید در ایران

قطب‌های صنعتی مانند صنعت خودرو، فولاد، پتروشیمی، ماشین‌آلات، الکترونیک و سایر صنایع مرتبط با تولید، جزو رده‌های اصلی هستند. در این صنایع، فارغ‌التحصیلان مهندسی ساخت و تولید می‌توانند در زمینه مدیریت فرآیندهای تولیدی، بهینه‌سازی عملکرد و کاهش هدررفت‌ها، بررسی و بهبود فرآیندهای تولید، طراحی و تجهیز خطوط تولید و… مشغول به کار شوند.

2- توسعه صنایع جدید

با توجه به تلاش برای تحقق برنامه‌های توسعه و تنوع‌بخشی اقتصادی در ایران، صنایع جدیدی نیز برای تولید و حرکت اقتصادی در حال تشکیل و توسعه است. در این صنایع جدید نیز مهندسان ساخت و تولید می‌توانند نقش مهمی داشته‌ باشند. فناوری‌های پاک، صنعت نانو، لوازم خانگی هوشمند و صنایع کوچک و متوسط (ساخت قطعات و تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی کوچک و خاص) مثال‌هایی از این صنایع می‌باشد.

3- توانمندی‌ها و تخصص‌های درخواستی

توانمندی و تخصص‌های مورد نیاز صنایع، می‌تواند تأثیر زیادی بر بازار کار داشته‌ باشد. مسلط بودن به نرم‌افزارها و ابزارهای تحلیل فرآیندهای تولیدی، طراحی و ساخت تجهیزات، مدیریت امنیت و بهره‌وری، کنترل کیفیت و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید برای مهندسان ساخت و تولید بسیار مهم است.

4- توسعه تولید صادراتی

تنوع و رشد تولیدات صادراتی در ایران، فرصت‌های شغلی بسیاری را برای مهندسان ساخت و تولید ایجاد می‌کند. با توجه به رشد صادرات در زمینه‌هایی مانند خودرو، ماشین‌آلات، الکترونیک و… تقاضا برای استخدام مهندس ساخت و تولید در تهران و سایر استان‌های کشور در این صنایع افزایش می‌یابد.

از آنجا که بازار کار در طول زمان تغییر می‌کند و به شدت وابسته‌ به شرایط اقتصادی و صنعتی هر کشور است، توصیه می‌شود که در هر زمان، اطلاعات بروز بازار کار مرتبط با رشته‌ خود را دریافت کنید.

بازار کار رشته مهندسی ساخت و تولید برای خانم‌ها و آقایان

امروزه، جامعه درک بهتری از تساوی جنسیتی و تنوع جنسیتی در بخش‌های مختلف زندگی اجتماعی پیدا کرده‌ است. به این ترتیب، برای خانم‌ها و آقایان فرصت‌های شغلی مشابه وجود دارد، با این تفاوت که شاید تعداد خانم‌ها درصد کمتری از جمعیت کارآمد را شامل می‌شود.

البته همچنان ممکن است در برخی از شرکت‌ها و صنایع، بخصوص در بخش‌هایی که جنسیت‌های متفاوت در آنها تعادل نیافتاده است (اکثر کارکنان خانم یا آقا هستند)، ترجیح برای انتخاب یک جنس مشخص وجود داشته باشد. اما همه‌گیری تغییرات و قدرت تجاری جدید که توسط طرح‌های برابری جنسیتی ترویج می‌یابد، انتظار می‌رود در آینده تقاضا برای استخدام مهندس ساخت و تولید برابری بیشتری داشته‌ باشد.

با توجه به این واقعیت‌ها، مهم است که مهندسان ساخت و تولید فارغ از جنسیت، بر روی توانمندی‌ها، تخصص‌ها و مهارت‌های خود تمرکز کنند. اهمیت تسلط بر مباحث فنی، توانایی‌های مهندسی، ارتباطات موثر، همکاری در تیم، قابلیت حل مسئله و انعطاف‌پذیری برای هر دو جنس از اهمیت بالایی برخوردار است.

در طول زمان و در مناطق مختلف کشور، تحولات اجتماعی و فرهنگی متنوع است و در نتیجه، آینده شغلی مهندسان ساخت و تولید در ایران برای خانم‌ها و آقایان قابل پیش‌بینی نیست. هر دو جنس می‌توانند در زمینه صنعت، تحقیق و توسعه، مدیریت، کارآفرینی و مشاوره در این حوزه موفق باشند. در این رابطه، توانمندی‌ها، تخصص‌ها، شبکه‌سازی، و استفاده از فرصت‌های آموزشی و شغلی بسیار مهم است.

بررسی حقوق و درآمد رشته ساخت و تولید

حقوق و درآمد مهندسان ساخت و تولید در ایران به عوامل مختلفی از جمله سابقه کاری، مهارت و تجربه، و سطح تحصیلات بستگی دارد.

در خارج از کشور، حقوق مهندسان ساخت و تولید بسیار بالاتر است. درآمد رشته ساخت و تولید در آلمان و کشورهای توسعه‌یافته، حدود 100 تا 200 هزار دلار در سال است.

در ایران، شرکت‌های بزرگ و دولتی، همچنین صنایعی مانند خودروسازی، نفت و گاز، و فولاد، معمولاً حقوق بالاتری نسبت به سایر صنایع پرداخت می‌کنند.

راهنمای مشاهده  آگهی‌های استخدام مهندس ساخت و تولید

برای مشاهده و دریافت آگهی‌های استخدام مهندس ساخت و تولید در تبریز، استخدام مهندس ساخت و تولید در کرج، استخدام مهندس ساخت و تولید در مازندران یا سایر استان‌های کشور در سایت ایران استخدام، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ورود به سایت: به سایت ایران استخدام در آدرس www.irandestekhdam.ir وارد شوید.
  2. جستجو بر اساس عنوان شغلی: در نوار جستجوی سایت، “مهندس ساخت و تولید” را وارد کنید. در ادامه، بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.
  3. مرور آگهی‌ها: نتایج جستجوی شما به آگهی‌های مرتبط با رشته‌ مهندسی ساخت و تولید هدایت خواهند شد. شما می‌توانید آگهی‌های مختلف را بررسی کنید و جزئیات هر آگهی را مشاهده کنید.
  4. فیلترهای جستجو: در سایت ایران استخدام، می‌توانید از فیلترهای مختلف استفاده کنید تا جستجوی خود را هدایت کنید. مثلاً می‌توانید جستجو را بر اساس محل کار، سمت شغلی، سال‌های تجربه، و …. محدود کنید. برای مثال اگر می‌خواهید آگهی های استخدام مهندس ساخت و تولید در اصفهان را مشاهده کنید، از فیلتر استان‌ها، استان اصفهان را انتخاب کنید.
  5. ثبت نام و ارسال رزومه: برای همکاری با مجموعه‌ها معمولاً باید در سایت ثبت نام کنید و با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام رزومه‌ خود را ایجاد و برای کارفرما ارسال کنید. در صفحه هر آگهی، دستورالعمل ثبت نام و ارسال رزومه مشخص شده‌ است.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

چگونه کارشناس ساخت و تولید استخدام کنیم؟

اگر برای مجموعه خود به دنبال جذب نیروی متخصص می‌باشید، می‌توانید با مراجعه به سایت ایران استخدام و عضویت به عنوان کارفرما، آگهی استخدام خود را درج نمایید. آگهی‌های درج شده‌ در این سایت بصورت پیامک و ایمیل برای کاربران هدف ارسال شده‌ و و در اپلیکیشن ایران استخدام نیز منتشر می‌شوند. شما به عنوان آگهی دهنده‌ می‌توانید راه‌های ارتباطی میان خود و کارجویان را انتخاب نمایید. از شماره تماس گرفته‌ تا ایمیل و ارسال رزومه از طریق پنل ایران استخدام و… .

مطلب مرتبط: نمونه متن آگهی استخدام مهندس ساخت و تولید

در این سایت، درج آگهی استخدام برای استان‌های محروم و شهرهایی که مراکز استان نیستند، کاملا رایگان است. یکی دیگر از خدمات رایگان این سایت برای کارفرمایان امکان استفاده از بانک رزومه است. بانک رزومه به شما این امکان را می‌دهد تا به عنوان کارفرما با توجه به سلایق و شرایط کاری خود میان رزومه‌های کارجویان جست‌وجو نمایید و با فرد برگزیده‌ خود قرار مصاحبه تنظیم کنید.

جهت عضویت به عنوان کارفرما در سایت ایران استخدام و درج آگهی استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

رشته‌ ساخت و تولید به عنوان یکی از حوزه‌های مهندسی مهم، دارای فرصت‌های شغلی گسترده‌ای در داخل و خارج از کشور می‌باشد. فارغ‌التحصیلان این رشته‌ با تسلط بر مهارت‌های فنی و تحلیلی، می‌توانند در صنایع مختلف مشغول به کار شده‌ و درآمد مناسبی کسب کنند. استفاده از منابع معتبر برای جستجوی فرصت‌های شغلی و همچنین ارتقاء مهارت‌های فردی، اهمیت بسیاری در روند استخدام دارد.

جهت مشاهده آگهی های استخدام مهندس ساخت و تولید در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا