کارجومعرفی رشته های تحصیلی

بررسی بازار کار و درآمد رشته هوشبری

زمان مطالعه: 6 دقیقه

بررسی درآمد و استخدام رشته هوشبری

رشته هوشبری (به انگلیسی: Anesthesiology) از شاخه‌های پیراپزشکی می‌باشد و کاملا با رشته‌ بیهوشی فرق دارد. متخصصان هوشبری به بررسی سابقه‌ پزشکی و بررسی آزمایشات قبل از جراحی بیمار، بيهوش کردن بيمار زیر نظر متخصص بیهوشی و … می‌پردازند. كاردان‌ها و کارشناسان هوشبری نمی‌توانند مستقلا به امر هوشبری بپردازند؛ بنابراین موسسات و بيمارستان‌ها حق ندارند این افراد را مستقلا بكار گیرند.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

شرایط و نحوه ورود به رشته هوشبری چیست؟

رشته تحصیلی هوشبری چیست؟ و شرایط ورود به رشته دانشگاهی هوشبری چیست؟
در پاسخ باید بگوییم: متخصصان هوشبری يکی از حلقه‌های تکميل کننده‌‌ تيم درمانی هستند. دانشجویان رشته‌ هوشبری که یکی از زیرشاخه‌های رشته‌‌ پیراپزشکی است، در طول تحصیل می‌آموزند که چگونه با استفاده از ابزار و تجهیزات بیهوشی زیر نظر متخصص بیهوشی اقدام به بیهوش کردن کامل بیمار، اندازه‌گیری گازهای موجود در خون و تنظیم آن‌ها، تجویز آرامبخش‌های مختلف، انجام بیهوشی منطقه‌ای، مراقبت‌های قلبی و تنفسی در طول بیهوشی بیمار، و بیدار کردن او بعد از عمل را انجام دهند.
برای تحصیل در این رشته‌، متقاضیان باید در ازمون سراسری گروه علوم تجربی شرکت کنند و رتبه‌ لازم را برای انتخاب رشته‌ کسب نمایند. لازم به ذکر است که  برای پذیرش در این رشته‌ احتیاج به رتبه‌ های بسیار ممتازی نیست.
وزارت بهداشت در برخی مواقع  اقدام به پذیرش دانشجو رشته هوشبری بدون کنکور میکند.

شخصیت‌های مناسب برای رشته‌ هوشبری

متخصصان هوشبری باید صبور، خوش‌برخورد و دارای روابط اجتماعی خوبی باشند. از طرفی چون این افراد در اتاق عمل کار می‌کنند، امکان دیدن صحنه‌های دلخراش زیادی برای آنها وجود دارد. بنابراین برای کار در این زمینه باید روحیاتتان با اتاق عمل و کار بیمارستانی سازگار باشد و توانایی تحمل دیدن خونریزی و مشکلات جسمانی انسان‌ها را داشته‌ باشید.

دانشگاه‌های دارای رشته‌ هوشبری

دانشگاه های مختلفی در سراسر کشور، در این رشته‌ دانشجو می‌پذیرند، از جمله این دانشگاه‌ها عبارتند از:

  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
  • دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • رشته هوشبری دانشگاه آزاد

گرایش‌های رشته‌ هوشبری

این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی و ارشد ارائه میشود. متقاضیان رشته هوشبری، میتوانند به دو صورت وارد این رشته شوند. یا باید در کنکور سراسری شرکت نمایند و یا با کسب حد نصاب نمره، با سوابق تحصیلی و بدون کنکور، به تحصیل در آن بپردازند.
در مورد اینکه رشته هوشبری چند سال است؟ باید بگوییم دوره‌ کاردانی این رشته‌‌ 2 سال و کارشناسی آن 4 سال به طول می‌انجامد.
پس از مقطع کارشناسی ارشد، فارغ‌التحصیلان می‌توانند مدرک دکتری خود را در رشته‌های پرستاری، آناتومی، فیزیولوژی و یا 25 رشته‌ زیر شاخه علوم پزشکی، اخذ نمایند.

طرح هوشبری

دروس رشته هوشبری بیشتر از حالت تئوری، حالت عملی دارند که در قالب کارآموزی در بخش‌های مختلف همچون کارآموزی در عرصه‌ مراقبت‌های پس از بیهوشی،اورژانس، درد و … ارائه‌ می‌شوند. از جمله دروس تئوری این رشته‌ نیز میتوانیم به مواردی همچون بیماری‌های داخلی و جراحی، بیهوشی،مدیریت درد، فوریت‌های پزشکی و … اشاره کنیم. همچنین رشته‌ هوشبری از جمله 11 رشته‌ای است که طرح اجباری دارد. دانشجویان این رشته‌ نیز همانند سایر رشته‌های علوم پزشکی، ملزم به گذراندن طرح دو ساله‌ هوشبری در مناطق محروم هستند.
طبق اطلاعیه‌ سازمان نظام وظیفه، سپری کردن طرح دو ساله برای اشخاصی که موظف به گذراندن دوره‌ سربازی هستند، به عنوان خدمت سربازی درنظر گرفته‌ می‌شود.
فارغ‌التحصیلان هوشبری، جهت کسب مدرک و ورود به بازارکار مجبور به گذراندن این طرح هستند؛ اما در این میان برخی دانش آموختگان از این طرح معاف می‌شوند.

شرایط معافیت از دو سال طرح هوشبری

از جمله شرایطی که موجب معافیت دانش‌آموختگان می‌شود عبارتند از:

  • فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های خارج از کشور و یا افرادی که به موجب انتقالی در دانشگاه‌های داخل کشور تحصیل کرده‌اند و از مزایای ارز دولتی بهره‌مند نشده‌اند، در صورتی که دوره‌ تکمیلی را در داخل کشور گذارنده‌ و شهریه‌ مربوطه‌ را پرداخت کرده‌ باشند.
  • افرادی که به مدت 4 ماه در صف انتظار یک شهرستان در یک دانشگاه باشند و دانشگاه نیاز یا امکان به کارگیری آن ها را نداشته‌ باشد، از گذراندن طرح خود معاف می شوند.
  • سپری کردن خدمت نظام وظیفه برای آقایانی که دارای شرایط معافیت های خدمت نظام وظیفه می باشند.
  • افرادی که شورای عالی پزشکی به علت مشکل حاد پزشکی، گواهی معافیت از طرح آن ها را صادر نماید.
  • جانباز بالای 25 درصد (خود داوطلب) و فرزند جانباز بالای 50درصد و همسر جانباز بالای 70 درصد.
  • خواهر و برادر شهدا (تنها یک نفر از اعضای خانواده مجاز به استفاده از معافیت می‌باشد).
  • آزادگان، همسران و فرزندان آنها، فرزندان و همسران شهدا و مفقودین جنگ تحمیلی.
  • افرادی که به صورت داوطلبانه حداقل به مدت 6 ماه در جبهه خدمت کرده‌‌ باشند.
  • افرادی که در مقطع تحصیلی پیشین خود، گواهی معافیت دریافت کرده‌باشند.
  • زنان متاهل که پیش از تاریخ 1 آذر سال 1380 فارغ التحصیل شده‌اند.
  • افرادی که خدمات طرح خود را در مقطع قبلی انجام داده‌باشند.
  • دانش آموختگانی که جزو استعدادهای درخشان هستند.
  • مادری که حضانت فرزند خود را بر عهده دارد.
  • افرادی که 45 سال یا بیشتر سن دارند.
  • افراد تک فرزند خانواده.
رشته هوشبری چیست

مزایا و معایب هوشبری

این رشته‌‌ همچون تمام رشته‌های دیگر دارای مزایا و معایبی می‌باشد که در ادامه برخی از آنها را معرفی می‌کنیم:

مزایا

از آنجایی که این افراد معمولا در اتاق‌های عمل غعالیت می‌کنند، بنابراین محیط کاری آرام‌تر و تمیزتری(از نظر آلودگی‌های بیمارستانی) نسبت به سایر کارکنان بیمارستان دارند. همچنین این رشته‌ برای کسانی که رویای پزشک یا جراح شدن را دارند اما رتبه‌ مناسب را کسب نکردند، مناسب است

معایب

این رشته‌ با وجود مزایایی که دارد، معایبی را هم در بر می‌گیرد. از جمله این معایب استرس و اضطرابی است که متخصص هوشبری در اتاق عمل متحمل میشود و همچنین درآمد کم این افراد نسبت به دیگر رشته‌‌های پیراپزشکی است.

تفاوت رشته‌ هوشبری با بیهوشی

بیشتر افراد به اشتباه بیهوشی و هوشبری را یکسان می‌دانند، اما متخصص بیهوشی و هوشبری تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند. درواقع متخصص بیهوشی، پزشک عمومی است که با شرکت در آزمون تخصص و کسب نمره موردنیاز تخصص می‌گیرد. اما کارشناس هوشبری دستیار متخصص بیهوشی به‌شمار می رود. متخصصان هوشبری نمی‌توانند مستقلا به امر هوشبری بپردازند و موسسات و بيمارستان‌ها حق ندارند این افراد را مستقلا بكار گیرند.

بازارکار و فرصت‌های شغلی رشته‌‎ هوشبری

یک متخصص هوشبری در سراسر جهان عموما در بیمارستان ها، مراکز جراحی، کلینیک ها، بخش فوریت های پزشکی، کلینیک های زیبایی و… استخدام می‌شوند. با افزایش نیاز پیوسته به خدمات بیهوشی در محیط بیمارستانی و خارج از آن، میزان تقاضا برای جذب این افراد در سرتاسر دنیا رو به افزایش بوده‌ و میتوان گفت این رشته‌ از بازار کار نسبتا خوبی برخوردار است.
به عنوان هوشبر برای بهبود فرصت‌های شغلی خود در این رشته، می‌توانید به موارد زیر توجه نمایید:

  •  ادامه تحصیل
    برای بهبود مشاغل و فرصت‌های شغلی خود، می‌توانید در تخصص‌های پیشرفته‌تری در زمینه بیهوشی مطالعه کنید، مانند بیهوشی قلب و عروق، بیهوشی مغز و اعصاب و بیهوشی مطالعات بیمار کودکان.
  • مشارکت در تحقیقات
    مشارکت در تحقیقات بالینی در زمینه بهبود روش‌ها و تکنولوژی‌های بیهوشی می‌تواند مهارت‌ها و شناخت شغلی شما را افزایش دهد و فرصت‌های شغلی بیشتری را فراهم آورد.
  • شبکه‌سازی
     ایجاد و توسعه روابط حرفه‌ای در زمینه پزشکی و ایجاد ارتباط با سایر تخصص‌ها و اعضای تیم‌های درمانی می‌تواند به شما در بهبود فرصت‌های شغلی کمک کند.

شرایط مهاجرت با رشته‌‌ هوشبری

در مورد اینکه رشته هوشبری برای مهاجرت خوب است یا نه باید بگوییم: این رشته‌‌ از رشته‌های پرمنفعت در حوزه پزشکی است. استفاده از هوش مصنوعی و فناوری در این حوزه، بهبود فرآیندهای بالینی و عملیات جراحی را ممکن می‌کند. با یافتن شغل در این حوزه‌‌، می‌توانید فرصت‌های شغلی مناسبی را در کشور مقصد خود پیدا کنید.
در عین حال، در نظر داشته باشید که انتخاب رشته‌ و مهاجرت به یک کشور جدید نیازمند بررسی و برنامه‌ریزی دقیق است. برای اطلاعات دقیقتر در مورد فرصت‌های شغلی و الزامات تحصیل در کشورهای مختلف، ممکن است بهتر باشد به مشاور تحصیلی مشورت کنید. همچنین، مهارت‌های زبانی و اقتصادی نیز برای موفقیت در مهاجرت و تحصیل در یک کشور جدید بسیار مهم هستند.

حقوق و درآمد رشته هوشبری

در مقایسه با سایر رشته‌های پزشکی، حقوق هوشبری کمتر است. درآمداین افراد  بستگی به این دارد که کجا کار کنند. اگر مشغول به فعالیت در بخش دولتی باشند،حقوقی طبق قوانین دولتی دریافت می‌کنند. و اگر در بخش خصوصی مشغول به کار شوند،بسته به توافق با مدیر مجموعه، حقوق دریافت می‌کنند.
از طرفی درآمد این رشته‌‌ تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:

  • نوع و اندازه سازمان
  • تخصص و تجربه
  • سطح تحصیلات
  • شرایط بازار کار
  • محل کار
رشته تحصیلی هوشبری چیست؟
استخدام رشته‌ هوشبری

راهنمای مشاهده آگهی استخدام رشته‌ هوشبری

برای مشاهده و دریافت آگهی‌های استخدام رشته‌ هوشبری در سایت ایران استخدام، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ورود به سایت ایران استخدام به آدرس www.irandestekhdam.ir
  2. در فیلد انتخاب رشته‌‌ تحصیلی، “رشته‌ هوشبری ” را وارد نمایید. در ادامه بر روی دکمه جستجو کلیک کنید. نتایج جستجوی شما به آگهی‌های مرتبط با رشته‌ هوشبری هدایت خواهند شد. شما می‌توانید آگهی‌های مختلفی همچون استخدام هوشبری در بیمارستان، استخدام رشته هوشبری در تهران، استخدام دانشجوی هوشبری، استخدام رشته هوشبری شیراز و … را مشاهده و بررسی کنید.
  3. در سایت ایران استخدام، می‌توانید از فیلترهای مختلف استفاده کنید تا جستجوی خود را هدایت کنید. مثلاً می‌توانید جستجو را بر اساس محل کار، سمت شغلی، سال‌های تجربه، و …. محدود کنید.
  4. جهت ساخت و ارسال رزومه، باید در سایت ثبت نام کنید و با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام رزومه‌ خود را ایجاد و برای کارفرما ارسال نمایید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

راهنمای درج آگهی استخدام رشته‌ هوشبری

اگر برای مجموعه خود به دنبال جذب نیروی متخصص می‌باشید، می‌توانید با مراجعه به سایت ایران استخدام و عضویت به عنوان کارفرما، آگهی استخدام خود را درج نمایید.
برای درج آگهی استخدامی کافیست در سایت ایران استخدام به عنوان کارفرما عضو شوید و در پنل کارفرمایی خود با انتخاب درج آگهی جدید، آگهی خود را منتشر نمایید و با بررسی رزومه‌های ارسالی کارجویان، بهترین گزینه را برای مجموعه خود انتخاب نمایید.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام، در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

رشته‌ هوشبری از شاخه‌های پیراپزشکی می‌باشد و کاملا با رشته‌ بیهوشی فرق دارد. متخصصان این رشته‌ به بررسی سابقه‌‌ پزشکی و بيهوش کردن بيمار زیر نظر متخصص بیهوشی و … می‌پردازند. كاردان‌ها و کارشناسان هوشبری نمی‌توانند مستقلا به امر هوشبری بپردازند؛ بنابراین موسسات و بيمارستان‌ها حق ندارند این افراد را مستقلا بكار گیرند.عموما نظرات دانشجویان هوشبری نسبت به این رشته‌‌ مثبت است.
بازارکار برای فارغ التحصیلان این رشته‌ نسبت به گذشته‌ بیشتر و پررونقتر شده‌است. به طور کلی، این رشته‌ امکان فراگیری شغلی پایدار و با درآمد مناسب در بخش‌های مختلف پزشکی را ارائه‌ می‌دهد.

جهت مشاهده آگهی استخدام رشته‌ هوشبری، در سایت ایران استخدام کلیک نمایید. 

منبع: ایران استخدام 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا