بهترین رشته کاردانش برای خانم ها و آقایان
دبیرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش مؤسسات آموزشی هستند که آموزشهای فنی، تخصصی و حرفهای را برای دانشآموزان ارائه میدهند. این نوع مؤسسات با هدف آمادهسازی دانشآموزان برای ورود به بازار کار با مهارتهای عملی و تخصصی و یا ادامه تحصیل در مقاطع عالی فنی و حرفهای تاسیس شدهاند. در این مطلب با پردرآمدترین رشته های کاردانش آشنا خواهیم شد.
فهرست مطالب
شرایط و نحوه ورود به رشته های کاردانش
دانش آموزان پس از تکمیل تحصیلات دوره اول متوسطه جهت ادامه تحصیل در مقطع متوسطه دوم باید رشته تحصیلی خود را انتخاب نمایند. دانش آموزان باتوجه به نمرات و برگه هدایت تحصیلی خود میتوانند رشته تحصیلی خود را انتخاب نمایند. در برگه هدایت تحصیلی گروههای درسی تجربی، ریاضی، انسانی، فنی حرفهای و کاردانش تعریف شده اند. دانش آموزانی که توانایی تجزیه و تحلیل ذهنی دارند و نمرات آنها در دروس عملی بیشتر از نمرات دروس تئوری میباشد و علاقه بیشتری به مباحث فنی و… میباشند میتوانند شاخه کارودانش را جهت ادامه تحصیل انتخاب کنند. دانش آموزان برای اینکه بتوانند این شاخه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند باید واجد شرایط زیر باشند:
- کسب معدل لازم برای رشته کار و دانش (حداقل 12)
- نمرات دروس کاروفناوری و هنر نباید کمتر از 12 باشد.
- نمرات دروس ریاضی و علوم نباید کمتر از 10 باشد.
- مجموع نمرات دروس ریاضی و کاروفناوری در دوره هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 36 باشد.
واجدین شرایط میتوانند با ثبت نام در یکی از رشتههای کاردانش تحصیلات خود را ادامه دهند.
آشنایی با پردرآمدترین رشته های کاردانش
واجدین شرایطی که میتوانند برای ادامه تحصیلات خود وارد رشتههای این شاخه شوند بهتر است قبل از انتخاب و ورود به رشته مورد نظر خود نسبت به آینده کاری آن مطلع شوند. درآمد رشتههای کاردانش به منطقه جغرافیایی، صنعتهای محلی، تقاضا در بازار کار و شرایط اقتصادی وابسته است. رشتههای تحصیلی کاردانش در 3 شاخه صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر طبقهبندی میشوند. درادامه به معرفی پردرآمدترین رشته های کاردانش برای خانم ها و آقایان میپردازیم که معمولاً در برخی مناطق و شرایط، پردرآمدترین هستند. با این حال، لازم به ذکر است که این اطلاعات ممکن است با تغییر شرایط بازار کار و اقتصاد تغییر کنند:
بهترین رشته های کاردانش برای خانم ها
در این قسمت رشته های کاردانش دخترانه را در 3 شاخه صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر بررسی میکنیم:
صنعت:
- طراحی و توسعه صفحات وب
- برنامه نویسی پایگاه داده
- برنامه نویسی بازیهای رایانهای
- تزئینات داخلی ساختمان
- نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
خدمات و کشاورزی:
- امور اداری
- حسابداری مالی
- هتلداری
- مدیریت و برنامه ریزی امور خانواده
- مددیاری سالمندان
- بورس و اوراق بهادار
- راهنمای گردشگری
- پرورش گل و گیاه آپارتمانی
هنر:
- عکاسی
- معماری داخلی
- تولید محتوا و انیمیشن
- سفالگری
- چهره سازی
- منبت کاری
- نقاشی
- نوازندگی ساز
- خیاطی لباس زنانه
- طراحی طلا و جواهر
- آشپزی و قنادی
- قلم زنی روی فلز
- هنر فرش
- تصویر سازی و جلوه های رایانه ای
بهترین رشته کاردانش برای پسران
رشتههای کار و دانش مناسب برای آقایان در 3 شاخه صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر عبارت اند از:
صنعت:
- برق ساختمان
- الکترونیک صنعتی
- مکانیک صنایع
- تراشکاری
- نصب و سرویس آسانسور
- تعمیر لوازم خانگی برقی
- اتوماسیون صنعتی
- تعمیر ابزار دقیق
- فرزکاری CNC
- کابینت سازی چوبی
- نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
خدمات و کشاورزی:
- هوانوردی
- راهنمای گردشگری
- ایمنی و آتش نشانی
- حسابداری مالی
- مدیریت و برنامه ریزی امور خانواده
- پرورش ماهی، زنبور عسل و کرم ابریشم
- پرورش صنعتی دام های سنگین
- پرورش و نگهداری اسب
- مرغداری صنعتی
- تولید نهال و جنگل کاری
هنر:
- معماری داخلی
- کاشی سازی هفت رنگ
- تراش سنگ های قیمتی
- تراش و تزئین شیشه و کریستال
- خاتم کاری
- کاغذ سازی
- صحافی و جلد سازی
- قلم زنی روی فلز
- طلا و جواهر سازی
- عکاسی دیجیتال
- خیاطی مردانه دوز
- نوازندگی ساز
- منبت کاری
مهم است که قبل از انتخاب رشته، به جز درآمد، علاقهمندیها، توانمندیها و تطابق شما با محتوای رشته نیز مدنظر قرار گیرد. اینکه به چه رشتهای علاقه دارید و به چه مهارتها و تخصصها علاقهمندید نیز در موفقیت و رضایت شغفتان تاثیر مهمی خواهد داشت.
بررسی بازار کار و درآمد شغل های کاردانش
بازار کار و درآمد شغلهای کاردانش در ایران به وسعت و تنوع زیادی را شامل میشود. اما برای بررسی دقیق و کامل، باید تأثیرات مختلفی مانند شرایط اقتصادی، صنعتهای مورد علاقه و سطح تمایل به کار کدام رشته را در نظر بگیریم.
اولین نکته که باید در نظر داشت، تقاضای بازار کار برای هر رشته کاردانی است. برخی رشتهها تقاضای زیادی در بازار کار دارند و فرصتهای شغلی مناسبی ارائه میدهند، در حالی که برخی رشتهها ممکن است در بازار کار رقابتیتری قرار داشته باشند.
در برخی صنایع مثل فناوری اطلاعات (IT)، صنعت نرمافزار، حمل و نقل، تولید و خدمات فنی، تقاضای زیادی برای کاردانان با تخصصهای مختلف وجود دارد. این صنایع با توجه به توسعه روزافزون فناوری و نیاز به تخصصهای فنی و عملی، عموماً حقوق و درآمدهای خوبی را برای کاردانان فراهم میکنند.
راهنمای جست و جوی آگهی های استخدام مشاغل
برای مشاهده فرصتهای شغلی و آگهیهای استخدام مشاغل مختلف در سایت ایران استخدام کافیست به صفحه اول این سایت مراجعه نمایید. در قسمت جست و جوی مشاغل عنوان شغل مورد نظر را وارد نموده سپس روی دکمه جست و جو کلیک نمایید. در صفحه پیش رو میتوانید آگهیهای استخدام شغل مورد نظر خود را مشاهده نمایید. با اعمال فیلترهایی همچون انتخاب استان، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب جنسیت مورد نظر، نوع همکاری (نیمه وقت تمام وقت) و… میتوانید آگهیها را با توجه به شرایط و علایق کاری خود فیلتر نمایید. با عضویت در پنل کارجویی ایران استخدام میتوانید آگهیهای استخدام مورد نظر را به محض انتشار در سایت داخل پنل کاربری خود دریافت نمایید.
یکی از خدمات رایگان این سایت برای کارجویان بهرهمندی از خدمات ساخت رزومه رایگان میباشد. در پنل کارجویی خود میتوانید رزومه حرفهای خود را با استفاده از رزومه ساز آنلاین و رایگان ایران استخدام ایجاد کرده و آن را برای کارفرمایانی که در این سایت آگهی استخدام درج میکنند ارسال نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی رشتههای تحصیلی کارودانش و نحوه ورود به این رشته ها پرداختیم. برای موفقیت تحصیلی در مدارس کار و دانش میتوانید از ترکیب تعهد، سخت کوشی، برنامهریزی مناسب و تواناییهای ارتقاء یافته استفاده کنید. موفقیت تحصیلی نیازمند تلاش پیوسته و پیگیری است. از طرف دیگر، مهمترین چیز این است که در طول این مسیر لذت ببرید و از یادگیری و تجربههای جدیدتان لذت ببرید.
جهت مشاهده آگهیهای استخدام مشاغل مختلف در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام