کارجومعرفی رشته های تحصیلی

بهترین و پردرآمدترین شغل های رشته علوم اجتماعی

زمان مطالعه: 5 دقیقه

معرفی شغل های رشته‌ علوم اجتماعی

رشته علوم اجتماعی (به انگلیسی: Social science) یک بستر برای درک و تحلیل جوامع انسانی است، که به مطالعه رفتارها و ارتباطات اجتماعی می‌پردازد. علوم اجتماعی به انسان‌ها کمک می‌کند به درک بهتری از ساختار‌های اجتماعی و عواملی که بر رفتارهای اجتماعی تأثیر می‌گذارند، برسند. رشته‌ علوم اجتماعی شامل علومی از قبیل جامعه‌شناسی، روان‌شناسی اجتماعی، اقتصاد، علوم سیاسی، جغرافیا اجتماعی، آمار اجتماعی و … می‌باشد.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

شرایط و نحوه‌ ورود به رشته‌ علوم اجتماعی

با افزایش روز افزون جمعیت، در سال‌های آینده‌ کشورهای جهان با معضلات اجتماعی بسیاری همچون تقاضای اجتماعی برای آموزش، اشتغال، بهداشت، مسکن و… مواجه خواهندشد.  بنابراین وجود متخصصانی در این حوزه‌، بسیار مهم و ضروری است. رشته‌ علوم اجتماعی با تربیت و آموزش متخصصانی در این زمینه‌، به جامعه برای حل این مشکلات و نیازها کمک می‌کند.
این رشته‌ یکی از زیر شاخه‌های رشته‌ ادبیات و علوم انسانی است که در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری ارائه‌می‌شود. در مورد دروس این رشته‌ باید بگوییم  چون علوم اجتماعی دارای مفهوم وسیعی است، این رشته‌ به گرایش‌های متفاوتی تقسیم شده‌ است؛ بنابراین دروس هر گرایش متفاوت می‌باشد.گرایش‌های رشته‌ علوم اجتماعی عبارتند از : مردم‌شناسی‌، رفاه‌ و تعاون‌ اجتماعی‌، پژوهشگری‌ اجتماعی‌ و برنامه‌ریزی‌ اجتماعی‌.
برخی دروس مشترک در تمام گرایش های رشته علوم اجتماعی عبارت است از:

  • بررسی‌ مسائل‌ اجتماعی‌ ایران‌
  • نظریه‌های‌ جامعه‌شناسی‌
  • مبانی‌ جمعیت‌شناسی‌
  • روان‌شناسی‌ اجتماعی‌

رشته علوم اجتماعی در دانشگاه های مختلف سراسر کشور ارائه‌می‌شود، از جمله این دانشگاه‌ها عبارت است از:

  • رشته علوم اجتماعی دانشگاه فرهنگیان
  • رشته علوم اجتماعی دانشگاه تهران
  • رشته‌ علوم اجتماعی دانشگاه آزاد
  •  رشته علوم اجتماعی پیام نور

البته لازم به ذکر است که همانند سایر رشته‌ها، رتبه‌موردنیاز برای ورود به هر یک از این دانشگاه‌ها متفاوت است. هرقدر که رتبه بهتری داشته‌باشید، امکان قبولی و  تحصیل در دانشگاه‌‌های برتر برای شما افزایش می‌یابد. همچنین امکان تحصیل در رشته علوم اجتماعی بدون کنکور نیز برای متقاضیان فراهم است.

مطلب مرتبط: بررسی بازار‌ کار شغل‌های رشته جامعه شناسی در ایران

توانایی‌های موردنیاز کارشناس رشته علوم اجتماعی چیست؟

تخصص‌های مرتبط با علوم اجتماعی بسیار متنوع هستند و توانایی‌های مورد نیاز نیز بسته‌ به حوزه‌ تخصصی شما ممکن است متفاوت باشد. اما در کل برخی از توانمندی‌های عمومی که برای کارشناسان علوم اجتماعی مفید است عبارتند از:

  • مهارت‌های روش تحقیق اجتماعی
  • توانایی برنامه‌ریزی و سازماندهی
  • توانایی تحمل فشار و استرس
  • توانایی تحلیل و ارزیاب
  • مهارت‌های ارتباطی
  • دانش اجتماعی

معرفی شغل های رشته علوم اجتماعی

معرفی شغل های رشته علوم اجتماعی

رشته‌ علوم اجتماعی شامل تحلیل و بررسی رفتارها و تعاملات اجتماعی می‌شود. این رشته‌ به ما کمک می‌کند تا ساختارها و دینامیک‌های اجتماعی را بهتر درک کنیم و پدیده‌های اجتماعی را بررسی نماییم. در مورد بازارکار رشته‌ علوم اجتماعی می‌توانیم بگوییم: فارغ التحصیلان این رشته‌ میتوانند در بخش‌های آموزشی و پژوهشی مثل دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و مراکز تحقیقاتی،صنعت خدمات اجتماعی و رفاه اجتماعی، مدیریت منابع انسانی، روابط عمومی، مشاوره‌، حقوق و سازمان‌های غیردولتی به فعالیت بپردازند.
در ادامه‌ به برخی از شغل‌هایی که در رشته‌ علوم اجتماعی می‌توانید داشته‌باشید، می‌پردازیم:

مدیریت و مشاوره سیاست‌گذاری اجتماعی

در این شغل، شما می‌توانید به تحلیل و بررسی سیاست‌های اجتماعی دخالت کنید و نقش‌های مختلف در فرایند تصمیم‌گیری سیاست‌های اجتماعی داشته باشید. می‌توانید به صورت مشاوره یا بصورت مدیریتی در دولت یا سازمان‌های غیردولتی فعالیت کنید.

برنامه‌ریز و سازماندهی اجتماعی

در این شغل، شما می‌توانید به برنامه‌ریزی و سازماندهی فعالیت‌ها و برنامه‌های اجتماعی در جامعه و سازمان‌ها بپردازید. که این کار شامل طراحی و اجرای برنامه‌های ارتقای اجتماعی، تحلیل نیازهای اجتماعی، تعیین اهداف و راهبردهای اجرایی و پایش و ارزیابی اثرات برنامه‌ها می‌شود.

محقق اجتماعی

به عنوان محقق اجتماعی، شما می‌توانید به بررسی و تحلیل مسائل اجتماعی و جمع‌آوری داده‌ها و آمارهای مرتبط با آنها بپردازید. شغل محقق اجتماعی شامل انجام تحقیقات کیفی و کمی، استفاده از روش‌های آماری و تحلیل داده‌ها و نوشتن گزارش‌های تحقیقاتی است.

مشاور اجتماعی

به عنوان مشاور اجتماعی، شما می‌توانید با مشکلات اجتماعی مختلفی که روبرو هستند، از جمله مسائل روانشناختی، روابط خانوادگی، اعتیاد و بیکاری و… کار کنید. شما می‌توانید به افراد و گروه‌ها کمک کنید تا با مشکلاتشان مقابله کنند و راه‌حل‌های مناسب را برای بهبود وضعیت زندگی خود پیدا کنند.

تدریس و آموزش

با داشتن دانش و تخصص خود در زمینه علوم اجتماعی، می‌توانید به عنوان مدرس در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی فعالیت کنید و دانش خود را به دانشجویان و علاقمندان به این حوزه ارائه دهید.

حقوق و درآمد رشته‌ علوم اجتماعی

با توجه به اینکه علوم اجتماعی زمینه‌های مختلفی را شامل می‌شود، درآمد و حقوق در این رشته‌ بسیار متنوع است. در بسیاری از موارد، شاغلین در بخش‌های آموزشی و پژوهشی مثل دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و مراکز تحقیقاتی فعالیت می‌کنند. در این موارد حقوق و درآمد تحقیقاتی و تدریسی آنها می‌تواند از طریق حکومت، سازمان‌های شخصی یا مؤسسات غیرانتفاعی تامین شود. همچنین فارغ‌التحصیلان این رشته‌ می‌توانند در صنعت خدمات اجتماعی و رفاه اجتماعی، مدیریت منابع انسانی، روابط عمومی، مشاوره‌، حقوق، حکومت و سازمان‌های غیردولتی (NGO) کار کنند.
در عمل، میزان حقوق و درآمد در رشته‌ علوم اجتماعی به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله‌:

  • سطح تحصیلات: افرادی که سطح تحصیلات بالاتری همچون کارشناسی ارشد و دکترا دارند، معمولا می‌توانند در موقعیت‌های بالاتر و حقوق بیشتری قرار بگیرند.
  • تجربه‌ و تخصص: تجربه‌ و تخصص به عنوان عوامل مهم در تعیین حقوق و درآمد در این رشته‌ محسوب می‌شوند. تجربه کاری در حوزه تحقیقات پژوهشی و تدریس، میزان درآمد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • موقعیت شغلی: موقعیت شغلی در سازمان و نقش و مسئولیت‌های کاری نیز بر حقوق و درآمد تأثیر می‌گذارد. مثلا مدرسان دانشگاه، مدیران مؤسسات تحقیقاتی و مشاوران حقوقی ممکن است حقوق بیشتری دریافت نمایند.
  • محل کار: محل کار نقشی بسزایی در تعیین حقوق و درآمد دارد. شاغلین در نهادهای دولتی ممکن است بر اساس پرداخت‌های قانونی و مقررات دولتی حقوق دریافت کنند. در مقابل در صنعت خصوصی و مؤسسات غیرانتفاعی، سازماندهی حقوق و درآمد معمولا متفاوت است.

معرفی شغل های رشته علوم اجتماعی

راهنمای مشاهده آگهی استخدام رشته‌ علوم اجتماعی

اگر به عنوان کارجو، جویای کار هستید، باید بگوییم که امروزه‌ رایج‌ترین روش یافتن کار مشاهده‌ بهترین گزینه‌ از میان آگهی‌های استخدامی می‌باشد. با این روش علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌، می‌توانید بهترین شغل مرتبط با حوزه‌ کاری خود را بیابید و در آن به فعالیت بپردازید.
سایت کاریابی مجازی ایران استخدام بهترین گزینه برای شما است که میتوانید با عضویت به عنوان کارجو در این سایت، علاوه بر مشاهده آگهی استخدامی، از سایر خدمات سایت همچون ساخت رایگان رزومه و ارسال آن به کارفرما و …. استفاده نمایید.
جهت مشاهده‌ آگهی‌های استخدام رشته‌‌‌ علوم اجتماعی در سایت ایران استخدام، وارد سایت شده‌ و در فیلد انتخاب رشته‌‌‌‌ تحصیلی، “رشته‌‌‌ علوم اجتماعی” را وارد نمایید. پس از انتخاب کلید جستوجو، آگهی‌های مرتبط همچون استخدام رشته علوم اجتماعی در آموزش و پرورش، استخدام رشته علوم اجتماعی گرایش پژوهشگری، استخدام لیسانس علوم اجتماعی در اصفهان، استخدام لیسانس علوم اجتماعی تهران و … را برای شما قابل مشاهده‌ خواهد بود.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

راهنمای درج آگهی استخدام رشته‌ علوم اجتماعی

همانطور که گفته‌ شد بهترین روش کاریابی، مشاهده‌ آگهی‌های استخدامی می‌باشد. اما باید کارفرمایان برای جذب نیرو آگهی درج نمایند که کارجویان امکان مشاهده آن را داشته‌ باشند.
بنابراین اگر شما هم به عنوان‌کارفرما، میخواهید آگهی استخدامی درج نمایید، پیشنهاد ما به شما استفاده از سایت ایران استخدام می‌باشد. آگهی شما علاوه بر انتشار در سایت، در پیامرسان‌ها نیز منتشر می‌شود و از طریق پیامک و ایمیل به کارجویان هدف ارسال می‌شود.
جهت درج آگهی در این سایت، کافیست به‌عنوان کارفرما عضو شوید و در پنل کارفرمایی خود کلید درج آگهی جدید را انتخاب کنید؛ و با بررسی رزومه‌های ارسالی کارجویان، بهترین گزینه را برای مجموعه خود انتخاب نمایید.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام، در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

در این مطلب با رشته علوم اجتماعی و بازار کار آن آشنا شدیم و حقوق و درآمد این رشته‌ را مورد بررسی قرار دادیم.
در نهایت می‌توانیم بگوییم رشته‌ علوم اجتماعی، یک رشته‌ کاربردی می‌باشد که متقاضیان آن می‌توانند با شرکت در کنکور انسانی وارد آن شوند و در گرایش‌های مختلف آن تا مقاطع تحصیلی بالا به تحصیل بپردازند.
بازار کار این رشته‌ وضعیت خوبی دارد و تمام فارغ‌التحصیلان آن می‌توانند با داشتن مهارت و دانش کافی در مشاغل مرتبط مشغول به کار شوند.
نظرات درباره رشته علوم اجتماعی، متفاوت است و هر کسی که در حوزه شغلی خود موفق باشد گرایش و رشته‌ خود را بهتر می‌داند، اما در حالت کلی نظرات در مورد این رشته مثبت و خوب می‌باشد.

جهت مشاهده آگهی استخدام رشته جامعه شناسی و علوم اجتماعی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید. 

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا