راهنمایی شغلی

آیا تغییر شغل خوب است؟ (مزایا و معایب تغییر شغل)

زمان مطالعه: 8 دقیقه

بررسی مزایا و معایب تغییر شغل

تا به حال به تغییر شغل فکر کرده‌اید؟ شما هم از جمله افرادی هستید که دوست دارید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید؟ مسئله تغییر شغل موضوع چندان ساده‌ای نیست! داشتن جرئت تغییر شغل در این فرآیند فاکتور مهمی به حساب می‌آید. شما می‌توانید با تغییر شغل و پیدا کردن حرفه رویایی و مورد علاقه‌تان زندگی‌تان را برای همیشه زیر و رو کنید. ما در این متن در مورد تغییر شغل، مزایا و معایب تغییر شغل و … بیشتر صحبت خواهیم کرد. اگر شما هم در این باره کنجکاو هستید یا حتی در شرف این اتفاقید پیشنهاد میکنیم ابتدا با بررسی آگهی های استخدام درج شده‌ در کاریابی مجازی ایران استخدام شغل مورد نظر خود را پیدا نموده‌  و تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

تغییر شغل در کسب و کار

تنها افراد محدودی در جامعه هستند که می‌توانند در مدت زمان کوتاه حرفه مورد علاقه‌شان را پیدا کنند. در واقع تا سن 50 سالگی یک فرد حدودا 12 موقعیت شغلی متفاوت را تجربه می‌کند! تا زمانی که در نهایت به بهترین جایگاه شغلی خود دست پیدا کند! در سال 2016 حدود 6.2 میلیون کارگر به طور کلی شغل خودشان را عوض کردند و به سراغ یک کار دیگر رفتند.

تغییر شغل یک خیابان دو طرفه است. در یک سمت شمایید و در سمت دیگر شرکت و کارفرمایی که در مجموعه آن‌ها فعالیت می‌کنید. همان طور که ممکن است خودتان هم بارها شنیده‌ باشید، نیروی انسانی خوشحال نیروی فعال‌تر و کارآمدتریست.

پس اگر در حین خواندن این مطلب احساس می‌کنید مسیر شغلی فعلی‌تان چندان برایتان رضایت‌بخش نیست، از این مطلب و زمان به عنوان یک فرصت برای بررسی و ارزیابی احساسات و علایق خودتان استفاده کنید. در ادامه فاکتورهایی را بررسی می‌کنیم که نشان می‌دهند زمان تغییر شغل شما فرارسیده‌ است. اگر این نشانه‌ها برایتان آشناست باید به سراغ یک شغل دیگر بروید.

معیارهای تغییر شغل

در این قسمت به بررسی برخی از دلایل تغییر شغل می‌پردازیم:

  • نسبت به کارتان بی تفاوت هستید

سمی‌ترین و خطرناک‌ترین اتفاقی که می‌تواند برایتان بیفتد، بی تفاوتی نسبت به شغل‌تان است. در چنین شرایطی شما هر روز از خودتان می‌پرسید که اصلا چرا وارد چنین حوزه‌ای شده‌اید، هیچ سنخیتی با دنیای کاری‌تان ندارید، عملکردتان ضعیف شده‌ و حتی سر رسیدن ددلاین‌ها هم برایتان اهمیتی ندارد. و در آخر اینکه، هدف و ماموریت شرکتی که در آن کار می‌کنید هم برایتان بی معنیست!! البته شاید گاهی در شغل مورد علاقه خودتان هم این احساسات به سراغتان می‌آیند. اما نه همیشه!

  • در پیشرفت مجموعه موثر نیستید

اینکه احساس کنید نقش مهمی ندارید و در پیشبرد اهداف مجموعه تاثیر گذار نیستید، یکی دیگر از نشانه‌ها برای تغییر شغل است. اگر حس می‌کنید که کارتان تکراری شده، و از تمام توان و استعدادتان در محیط کار استفاده نمی‌شود، یا اینکه روحیه کاریتان ضعیف شده، باید بدانید که زمان تغییر است. به یاد داشته‌ باشید که شغل شما باید عزت نفس‌تان را بیشتر کند، نه اینکه منجر به تخریب آن شود.

  • ذوق رفتن به کار را ندارید

برای خیلی از ما پیش آمده که بعضی روزها انرژی سر کار رفتن را نداشته‌ باشیم. این می‌تواند به خاطر خستگی یا کار بر روی یک پروژه دشوار باشد. اما اگر این اتفاق هر روز برایتان می‌افتد و دوست ندارید که از تخت‌تان خارج شوید جای نگرانی دارد. اینکه دوست ندارید با همکاران‌تان روبرو شوید یا حتی مدیرتان را ببینید، یا همیشه به فکر رسیدن آخر هفته‌ها هستید همه نشانه‌های نارضایتی و عدم علاقه به شغل فعلی‌تان است.

  • با حقوق و دستمزد بالا هم خوشحال نمی‌شوید

حقوق و دستمزد بالا هم تنها تا یک جایی می‌تواند شما را در شغلی که دوست ندارید ماندگار کند. اگر شغل فعلی‌تان روحیه و شخصیت واقعی شما را تخریب کرده‌ یا اینکه منجر به افسردگی شما شده باید دنبال فعالیت‌هایی باشید که باعث می‌شوند دوباره احساس خوشایندی به خودتان داشته باشید. باید کارتان را عوض کنید – حتی اگر قرار باشد در کار جدیدتان حقوق کمتری دریافت کنید.

  • شغلتان روی زندگی شخصی شما تاثیر منفی دارد

تا اینجا بارها گفتیم که چالش برانگیزی بخشی از کار شماست، فرقی هم نمی‌کند که در چه صنعت و زمینه‌ای مشغول به کار هستید. البته چالش برانگیز بودن کار را با ناتوان کننده بودن آن اشتباه نگیرید. اگر به اندازه کافی نمی‌خوابید، همیشه سردرد دارید و یا از نظر جسمی ضعیف و ناتوانید، بدن شما در حال ارسال سیگنال است. سیگنالی که نشان می‌دهد کار فعلی‌تان به دردتان نمی‌خورد. این شرایط در کنار استرس دائمی، روی روابط شخصی‌تان هم تاثیر منفی خواهد گذاشت.

  • رویاپردازی می‌کنید

دائما در حال رویاپردازی هستید؟ همیشه خودتان را در یک موقعیت شغلی دیگر تصور می‌کنید؟ به شغل‌های متفاوت و جدید فکر می‌کنید؟ با دوستانتان هم در مورد اینکه آیا دوست دارند شغل‌شان را عوض کنند صحبت می‌کنید؟ به شرایط افراد دیگری که از کار خود راضی هستند غبطه می‌خورید؟ همه این‌ها نشانه‌های گذاشتن و رفتن است!

مواردی که نشان می‌دهند وقت تغییر شغل است بسیار متنوع هستند. در نتیجه برای اینکه بتوانید ببینید آیا شما هم واجد شرایط عوض کردن حرفه‌تان هستید بهتر است که ابتدا مشاوره تغییر شغل را امتحان کنید. چون شرایط فعلی شما می‌تواند تنها یک خستگی بازه‌ای باشد. همچنین گاهی اوقات فشار و خستگی ناشی از کار به اشتباه با دوست نداشتن کار اشتباه گرفته‌ می‌شود. توصیه ما به شما این است که هیچ وقت در اوج زمان کاریتان به تغییر شغل فکر نکنید. فراموش نکنید که در این مسیر عوارض تغییر شغل هم در انتظار شما هستند. در ادامه بیشتر در این مورد صحبت می‌کنیم.

تغییر شغل فقط و فقط به مشاغل خصوصی و کسب و کارهای شخصی محدود نمی‌شود. بلکه افراد زیادی با مسئله تغییر شغل معلمی و تغییر شغل دولتی دست و پنجه نرم می‌کنند. خودتان هم می‌دانید که مشاغل دولتی مزایای خوب بسیاری دارند. به همین خاطر با وجود چنین مزایایی ممکن است بر سر دوراهی شغلی بمانید. اینکه آیا واقعا ارزشش را دارد؟ همان طور که بالاتر هم گفتیم گاها حقوق و مزایای بالا هم نمی‌تواند شما را به شغلی که دوست ندارید علاقه‌مند کند در نتیجه باید به دنبال راه حل باشید. افرادی که به دنبال تغییر حرفه خود هستند چالش‌های زیادی بر سر راه دارند. اینکه از کجا شروع کنند؟ آیا آینده کاری که قرار است به سراغ آن بروند تضمین شده است؟ مراحل تغییر شغل به چه صورت است؟

اگر شما هم به دنبال استخدام در مراکز و سازمان های دولتی هستید و قصد شرکت در آزمون های استخدامی را دارید، میتوانید با مطالعه جزوات و نمونه سوالات استخدامی شانس قبولی خود در آزمون های استخدامی را افزایش دهید.

همچنین شما میتوانید با خرید کتاب های استخدامی و مطالعه آن ها آمادگی بیشتری برای شرکت در آزمون های استخدامی داشته باشید.

چگونه تغییر شغل دهم؟

برای تغییر شغل به یک نقشه راه نیاز دارید و نباید بی‌گدار به آب بزنید. کارتان را با لیست کردن علایق و شغل‌هایی که دوست دارید شروع کنید. شغل‌هایی که مطمئنید با انجام هر روز آن خوشحال خواهید بود. به این خاطر که خوشحالی و رضایت کاری مهم‌ترین فاکتور موفقیت شغلیست. مراحلی که در ادامه معرفی می‌کنیم کمک می‌کنند که وارد مسیر تغییر شغل شوید:

  1. چیزهایی که باعث حس ناخوشایند فعلی‌تان شده را شناسایی کنید
    گاهی اوقات شرایطی که منجر به نارضایتی ما از شغل فعلی‌مان شده‌اند تنها فاکتورهای خارجی هستند. از مدیرتان گرفته تا همکاران یا تیمی که در آن کار می‌کنید. اگر که حتی بعد از عوض کردن محیط کارتان و تیمی که در آن مشغول به کار هستید همچنان احساس خوبی ندارید باید فکر اساسی‌تری کنید – یعنی زمان یک تغییر بزرگ‌تر رسیده است.
  2. چه چیزی از شغل فعلی‌تان را دوست دارید
    به زمانی فکر کنید که به شغل فعلی‌تان علاقه‌مند شده بودید. به این فکر کنید که چه چیزهای باعث شد شما شغل‌تان را انتخاب کنید؟ در نهایت به دنبال بخش‌هایی از حرفه‌تان باشید که شما را برای ادامه دادن مشتاق می‌کردند. این بررسی و ارزیابی کمک می‌کند که در پیدا کردن شغل بعدی‌تان لیست کاملی از خواسته‌های دقیق‌تان داشته باشید. اینکه دقیقا دنبال چه چیزی هستید و در نهایت چه چیزی باعث خوشحالی‌تان می‌شود.
  3. ارزش‌های اساسی را نادیده نگیرید
    فرقی نمی‌کند قرار است کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید یا اینکه در مجموعه‌ای دیگر مشغول به کار شوید. تمامی محیط‌ها و مجموعه‌های کاری یکسری ارزش‌ها و اهداف اساسی دارند. شما باید بدانید که ارزش‌‌گذاری‌ها با روحیات شما سازگار هستند یا نه! به عنوان مثال برخی از شرکت‌ها بر روی اهداف نوآورانه تمرکز دارند در حالی که برخی دیگر به طور مستقیم نیازهای اساسی جامعه را در الویت قرار می‌دهند. اینکه شما با کدام مدل راحت‌ترید به تیپ شخصی‌تان و البته علایق‌تان بستگی دارد. بهترست قبل از هر چیزی دید روشنی نسبت به این ارزش‌ها و معیارهایی که برایتان الویت دارند داشته باشید.
  4. در مورد شغل‌های محبوب‌تان جستجو کنید
    حتما قبل از اینکه وارد یک حرفه جدید شوید در مورد آن تحقیق کنید. به یاد داشته باشید که تصورات ما و چیزی که در واقعیت می‌بینیم کمی با هم متفاوت هستند. به عنوان مثال حتما در مورد کارهایی که باید به صورت روزمره و روتین انجام دهید جستجو کنید، یا اینکه وظایف اساسی که بر دوش شماست را بشناسید و … در نهایت ببینید این همان چیزیست که به دنبالش هستید یا نه.
  5. از کمک گرفتن نترسید
    به هیچ عنوان از کمک گرفتن نترسید! یا حتی نگران قضاوت‌ها نباشید. در این مسیر مطمئنا مشاوره و گفت و گوهای کارآمد با دوستان‌تان یا حتی افراد متخصص در حوزه مشاوره می‌تواند برایتان مفید باشد. مسائل را از دید آن‌ها هم بررسی کنید و در مورد دو راهی شغلی‌تان با آن‌ها صحبت کنید. فراموش نکنید که تغییر شغل در قانون کار یکسری شرایط دارد که باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید. نگران عوارض تغییر شغل نباشید! حتی کاری نکردن هم عوارض خودش را دارد …

مراحل تغییر شغل چیست؟

مهم‎ترین مراحل تغییر شغل عبارت هستند:

• تهیه لیستی از شغل‌های احتمالی
• سبک و سنگین کردن گزینه‌های شغلی با توجه به علایق و استعدادها
• یادگیری مهارت‌های جدید
• ساخت شبکه کارآمد و تعامل با افراد جدید
• امتحان کردن موقعیت‌های شغلی جدید به صورت موقت
• بررسی اهداف و الویت‌های یک شغل
• و در نهایت انتخاب بهترین گزینه با توجه به گزینه‌های بالاتر

تغییر شغل در قانون کار

تغییر شغل در قانون کار شرایط خاص خودش را دارد. به گونه‌ای که هم حقوق کارفرما رعایت شود و هم حقوق نیرویی که قصد دارد کار فعلی خودش را ترک کند و به سراغ کار جدیدی برود.
آیا می‌توان بدون جلب موافقت نیروی کار شغل وی را تغییر داد؟
با توجه به تبصره یک ماده سیزده دستورالعمل اجرایی طرح های طبقه بندی مشاغل تغییر شغل هر یک از کارکنان در صورتی که منجر به تنزل گروه گردد، موکول به اعلام موافقت کتبی آنان می باشد.

چه زمانی برای شروع کسب و کار خود آماده‌ایم؟

خیلی از ما رویای شروع کسب و کار خودمان را داریم. بسیاری از افراد دوست دارند که مجموعه خودشان را مدیریت کنند و برای شخص دیگری کار نکنند. اما آیا شما آمادگی این کار دارید؟ نگران نباشید! حتی به عوارض تغییر شغل در چهل سالگی هم فکر نکنید! هیچوقت دیر نیست. بسیاری از کارآفرینان موفق دنیای امروزی در بازه‌های بین 35 تا 55 سالگی دست به تغییرات بزرگ زدند. اگر شما هم این نشانه‌ها را در خودتان پیدا می‌کنید به احتمال خیلی زیاد برای شروع بیزینس‌ خودتان آماده‌اید:

• به ایده و فکرتان باور عمیق دارید
• محصول و خدماتی با کیفیت برای ارائه به بازار دارید
• نقشه مسیر را دقیق از قبل آماده کرده‌اید
• مخاطبین خودتان را می‌شناسید
• آماده یادگیری هستید
• توانایی مقابله با شسکت‌های احتمالی آینده را دارید
• از موفق نشدن نمی‌ترسید
• با بیزینس آشنایید
• در مدیریت زمان توانمندید
• ریسک‌های داشتن یک کسب و کار شخصی را می‌دانید
• و …

سخن پایانی

فرقی نمی‌کند به چه دلیلی قصد تغییر شغل‌تان را دارید. تنها پیشنهاد ما به شما این است که در کنار علاقه و استعداد، آینده کار حرفه مورد نظرتان را هم در الویت قرار دهید. از به چالش کشیده شدن نترسید، برای رویاهایتان بجنگید و در مسیر بدست آوردن چیزی که دوست دارید تلاش کنید. مجموعه ایران استخدام در تمامی این مسیر کنار شماست و می‌توانید بر روی کارشناسان ما حساب کنید. با عضویت به عنوان کارجو علاوه بر اینکه از بروز ترین فرصت های شغلی در شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی با خبر میشوید، میتوانید در کمترین زمان ممکن رزومه خود را با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام ایجاد کرده و برای کارفرمایانی که در این سایت اقدام به درج اگهی استخدام نموده اند ارسال نمایید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.


از طریق اپلیکیشن ایران استخدام بدون پرداخت هیچ گونه هزینه ای می‌توانید بر اساس استان، شغل و رشته تحصیلی مورد نظرتان تمام آگهی ها و اخبار استخدامی سازمانهای دولتی و مراکز خصوصی و بانکها را به محض انتشار دریافت نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا