وظایف کارشناس تست نرم افزار چیست؟
تست نرمافزار فرآیند تایید و تصدیق یک سیستم یا برنامه کامپیوتری است که مشخص میکند که برنامه موردنظر آیا نتایج مشخص شده را تولید میکند و با نیازمندیهای مشخص شده مطابقت دارد یا خیر. کارشناس تست نرمافزار برای شناسایی مشکلات نرم افزاری و علل این مشکلات تستهای نرم افزاری را انجام میدهد؛ عیوب نرمافزار را مستند میکند و نقصها را به توسعهدهندگان وب گزارش میدهد، همچنین از نقصهای شناخته شده یک پایگاه داده میسازد و از آنها محافظت میکند.
فهرست مطالب
چگونه کارشناس تست نرم افزار شویم؟
تستر نرمافزار باید دارای حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی از دانشگاههای دولتی در رشته مهندسی کامپیوتر و IT (گرایش نرم افزار)، مهندسی صنایع (گرایش تحلیل سیستم) و یا مدیریت (گرایش مالی، بازرگانی، صنعتی، اجرایی و MBA) باشد.
در حالیکه مدرک لیسانس شرط اصلی برای ورود به این شغل است، اگر متقاضی این شغل مدرک دانشگاهی مناسبی نداشتهباشد، باید گواهینامههای تست نرمافزارهایی همچون ISTQB یا ISEB و CSTE را اخذ کننند. لازم بهذکر است که افرادی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند نسبت به افرادی که مدرک ندارند، سریعتر و راحتتر در کار جا میافتند و سریعتر استخدام میشوند.
از جمله مهارتهایی که یک تستر نرمافزار باید در حوزه تخصصی داشته باشد عبارت است از:
- آشنایی با مفاهیم طراحی بانکهای اطلاعاتی
- آشنایی با انواع تست و پیادهسازی آنها
- آشنایی با متدولوژی چابک و اسکرام
- آشنایی با ابزارهای تست نرم افزار
- آشنایی با بانکهای اطلاعاتی
- آشنایی با معماری نرمافزار
تواناییهایی همچون مهارت طراحی، تحلیل و توسعه فاکتورهای مهمی هستند که کمک شایانی به استخدام متقاضیان این شغل میکنند.
ازدیگر تخصصهای لازم که در جذب کارشناس تست نرمافزار موثر میباشند میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- داشتن مهارت در طراحی تستهایی همچون Functional و Acceptance
- داشتن توانایی انجام تستهایی همچون Stress, Integration, Usability
- مسلط به مانیتورینگ سیستمهای نرمافزاری و برنامههای کاربری
- آشنا به فرایندهای تولید و توسعه نرم افزار
- شناخت سیستمهای نرمافزاری موجود و تحلیل آنها
- آشنا با مفاهیم مربوط به طراحی پایگاههای داده
- مسلط به تست دستی نرمافزار
شرح وظایف کارشناس تست نرم افزار
کارشناسان تست نرمافزار وظایف مختلف و بسیاری دارند که در ادامه به شرح برخی از این وظایف میپردازیم:
- مستندسازی،نگهداری و بهروزرسانی بانک اطلاعاتی ایرادها و باگهای شناسایی شده و روشهای رفع این ایرادات
- کنترل تستهای انجام شده بهوسیله ابزارهای تست، جهت اطمینان از پوشش تمامی نیازها
- همکاری کردن با کارشناسان دیگر جهت استانداردسازی و یکپارچهسازی روشهای تست
- آزمایش نرمافزار جهت شناسایی مشکلات و ریشهیابی خطاها براساس معیار تعیین شده
- کسب اطمینان از کیفیت خوب و بالای محصول پیش از ارائه نسخههای جدید
- منتقل نمودن صحیح و درست نیازمندیهای سیستم به تیم تولید نرمافزار
- تحلیل کردن نیاز مشتریان و استخراج و مدلسازی فرآیندهای موردنظر آنها
- گرفتن باگهای نرمافزار جهت ارائه یک محصول نرم افزاری با کیفیت
- تولید و طراحی آزمونها یا ابزارهای مناسب جهت تست نرمافزارها
- مستندسازی و تجزیه تحلیل نتیجه تستها
بررسی بازارکار و حقوق کارشناس تست نرم افزار
امروزه تمام صنایع و مراکز به نرمافزارهای سفارشی نیاز دارند ازهمین رو شرکتهای نرمافزاری برای حصول اطمینان از ارتقای کیفیت و ساخت محصولی منطبق با نیازهای مشتریان مجبور به بهرمندی از کارشناسان تست و تحلیل نرمافزار هستند، به همینخاطر متخصصان تست نرم افزار بازار کار خوبی دارند.
حقوق تستر نرمافزار به عوامل مختلفی همچون نوع شرکتی که کارشناسان در آن کار میکنند،سابقه کار، سن، شهر محل سکونت، مدرک تحصیلی، میزان آشنایی با نرمافزارهای تخصصی و…. بستگی دارد اما در حالت کلی کسب درآمد از تست نرمافزار، ثمربخش و دارای مزایای زیادی میباشد.
بهطور معمول زمانیکه کارشناسان تست نرمافزار، به شکل ثابت در سازمانی مشغول به کار شوند، حقوق خوب و مناسبی دریافت میکنند که این حقوق باید همراه با بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی باشد.
حقوق کارشناس تست نرم افزار در خارج از ایران نیز وضعیت خوبی دارد، بهعنوان مثال رنج حقوقی یک تستر نرمافزار در آمریکا ۴۵,۹۹۳ تا ۷۴,۹۳۵ دلار در سال و در کشور هند ۲۴۷,۳۱۵ تا ۴۴۹,۱۱۱روپیه میباشد.
چگونه به عنوان کارشناس تست نرم افزار استخدام شویم؟
همانطور که گفته شد داشتن مهارتها و تواناییهایی ازجمله تسلط به مانیتورینگ سیستمهای نرمافزاری و برنامههای کاربری و تست دستی نرمافزار، آشنایی با فرایندهای تولید و توسعه نرم افزار و همچنین داشتن مدارکی همچون ISTQB یا ISEB و CSTE در روند استخدام به این کارشناسان کمک میکند؛ اما مهمترین نکته در فرایند استخدام، یافتن سازمانهایی است که نیاز به نیروی کار دارند.
امروزه سایتهای کاریابی مجازی، این محیط را برای تمام کارجویان فراهم کردهاند که کارجویان محترم بتوانند از میان آگهیهای استخدامی که کارفرمایان در این سایتها درج میکنند، مناسبترین آگهی را که متناسب با خواستههای آنها است بیابند و اقدام به استخدام کنند.
سایت کاریابی مجازی ایران استخدام از بهترین سایتهای کاریابی مجازی است که، کارشناسان تست نرم افزار میتوانند پس از عضویت بهعنوان کارجو در این سایت، آگهیهای استخدام کارشناس تست نرمافزار را مشاهده نمایند و توانایی های خود را در قابل رزومه به صورت رایگان به کارفرمایان ارسال نمایند.
راهنمای درج آگهی استخدام کارشناس تست نرم افزار
کارفرمایانی که به دنبال استخدام کارشناس تست نرم افزار هستند، میتوانند با درج آگهی استخدامی در سایت ایران استخدام، نیروی موردنظر خود را جذب نمایند؛ زیرا کارجویان بسیاری برای مشاهده آگهیهای استخدامی، در این سایت عضو هستند.
کارفرمایان محترم میتوانند پس از عضویت در پنل کارفرمایی، آگهی استخدامی خود را درج کنند و رزومه های ارسالی کارجویان را دریافت نمایند تا بتوانند بهترین نیروی متخصص را در کمترین زمان استخدام نمایند.
جهت ثبت نام به عنوان کارفرماو درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله به موضوعاتی همچون چگونه کارشناس تست نرمافزار شویم؟ وظایف کارشناس تست نرم افزار چیست و حقوق کارشناس تست نرم افزار پرداختیم.
باتوجه به مطالب گفتهشده نتیجه میگیریم که بازارکار و حقوق و همچنین موقعیت اجتماعی این کارشناسان در ایران و جهان وضعیت خوبی دارد و باتوجه به گسترش کاربرد نرمافزارها در جهان، نیاز به این متخصصان رو به رشد پیشبینی میشود.
جهت جست وجوی آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام