شغل های رشته جامعه شناسی در ایران
با توجه به اهمیت جامعه و جامعهشناسی، هر فردی باید بداند رشته جامعه شناسی چیست؟ رشته جامعهشناسی (به انگلیسی:Sociology) علمی پویا است که در آن جامعهشناسان با بررسی هدفمند شرایط زندگی اجتماعی بشر و ساختارهای جامعه به دنبال تحلیل و درک ساختارهای اجتماعی و کنش های اجتماعی افراد جامعه و ایجاد بسترهای لازم برای بهتر شدن آنها در آینده هستند. در واقع این علم منجر به ترمیم بسیاری از معضلات و مسائل اجتماعی میشود و زمینهساز بهسازی اوضاع جامعه است.
فهرست مطالب
نحوه ورود به رشته جامعهشناسی
رشته جامعهشناسی با زندگی اجتماعی انسانها سروکار دارد و رفتار آنها را در جوامع بشری بررسی و ارزیابی میکند؛ موضوع جامعهشناسی میتواند شامل مباحث مختلفی همچون دین و مذهب، فرهنگ و سیاست، خانواده و دولت، نژادها و طبقات مختلف اجتماعی باشد.
این رشته از رشتههای علوم انسانی است و در زیرمجموعه علوم اجتماعی قرار میگیرد؛ در واقع ورود به این رشته تنها از طریق کنکور انسانی امکانپذیر میباشد. از جمله دروس مهم برای قبولی در رشته جامعه شناسی عبارتند از:
- فرهنگ و معارف اسلامی
- زبان و ادبیات فارسی
- علوم اجتماعی
- روانشناسی
- ریاضی
- اقتصاد
رشته جامعه شناسی در ارشد دارای گرایشهایی مانند تعاون و برنامهریزی،مطالعات زنان، مطالعات جوانان و رفاه اجتماعی میباشد و در مقطع دکتری تعداد انشعابهای این رشته در قالب همین عناوین موجود میباشد و برخی عناوین جدیدتر همچون جامعهشناسی اقتصادی و توسعه و جامعهشناسی فرهنگی اضافه میشود.
از جمله دروس رشته جامعه شناسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روشهای مقدماتی تحلیل جمعیت
- جامعهشناسی سازمانها
- روش تحقیق كیفی و کمی
- جامعه شناسی انحرافات
- تكنیکهای خاص تحقیق
- مبانی جمعیتشناسی
- نظریه جامعه شناسی
- مبانی روانشناسی
این رشته در بیشتر دانشگاههای سراسری کشور در دورههای روزانه و نوبت دوم ارائه میشود، همچنین داوطلبان امکان تحصیل در رشته جامعه شناسی بدون کنکور در دانشگاه پیام نور و آزاد را دارند.
بازارکار و آینده شغلی رشته جامعه شناسی در ایران
بازارکار رشته جامعهشناسی در کشور ایران دارای وضعیت خوبی است و فرصتهای شغلی زیادی پیشرو فارغالتحصیلان این رشته قرار دارد بنابراین هر شخصی با توجه به دانش و توانمندیهایش میتواند در ردیفهای شغلی متفاوت و در سازمانها و ادارات مختلف، فعالیت نماید.
لازم به ذکر است که بازارکار این رشته در مقطع کارشناسی وضعیت چندان خوبی ندارد و برای کسب جایگاه شغلی خوب،دانشجویان باید تا مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند.
شغل های رشته جامعه شناسی
ردیفهای شغلی مختلفی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد، این امر موجب این شدهاست که فارغ التحصیلان این رشته بر اساس تواناییهای خود بتوانند در هر یک از زمینههای شغلی موردعلاقه خود، وارد بازار کار شوند.
در ادامه گزینههای شغلی که فارغالتحصیلان رشته جامعهشناسی با توجه به توانمندیهایشان میتوانند در آنها فعالیت کنند، آورده شدهاست:
- کار در وزارتخانهها (زیرا وزارتخانهها در روند کار خود باید تحقیقات جامعهشناسی داشته باشند)
- استخدام در آموزش و پرورش بهعنوان معلم با شرکت در آزمونهای استخدامی
- ارائه خدمات مشاوره به زندانیان و آزمایشهای روانشناختی بر روی آنها
- فعالیت بهعنوان پژوهشگر و تحلیلگر فرهنگی، سیاسی و اجتماعی
- ارائه خدمات مشاوره در زمینه بازنشستگی، اعتیاد و توانبخشی
- فعالیت در نهادهای مختلف سیاسی (سیاستمدار)
- ارائه خدمات مشاوره در زمینه خانواده و ازدواج
- فعالیت بهعنوان کارمند پزشکی قانونی
- مددکار اجتماعی و بهداشت و روان
- محقق بخش آمار و تحلیلگر داده
- فعال اجتماعی
- روزنامهنگاری
- تاریخشناس
- وکیل
بازارکار رشته جامعهشناسی در جهان
جامعهشناسی و مهارتهای مربوط به آن برای تمام جوامع، لازم و ضروری است؛ نبود این مهارتها میتوانند نقطهضعفی بزرگ برای هر جامعهای باشد، از این رو تمام کشورها برای بهتر کردن شرایط زندگی جامعه بشری توجه بسیار زیادی به این رشته میکنند. بنابراین جامعهشناسیدر تمام کشورهای جهان شرایط بسیار خوبی دارد و دانشجویان آن میتوانند پس از اتمام تحصیلات خود در بخشهای مربوطه،مشغول به کار شوند.
در کشورهای پیشرفته، رقابت در مشاغل این رشته بسیار بالا است، بنابراین توصیه میشود کارشناسان برای استخدام در شرکتهای ردهبالا،در حین تحصیل، به دنبال کارهای داوطلبانه بگردند و در موسسات و شرکتها، به صورت داوطلبانه فعالیت نمایند.
از جمله برترین دانشگاههای جهان در رشته جامعهشناسی به شرح زیر میباشند:
- دانشگاه آکسفورد – انگلیس
- دانشگاه کمبریج – انگلیس
- دانشگاه استنفورد – آمریکا
- دانشگاه هاروارد – آمریکا
- دانشگاه آمستردام – هلند
- دانشگاه ملی سنگاپور
بازار کار رشته جامعه شناسی در کانادا
رشته جامعهشناسی از محبوبترین رشتهها در کشور کانادا میباشد که در دانشگاههای برتر این کشور همچون دانشگاه تورنتو، مونترال و… ارائه میشود. کارشناسان جامعهشناسی در این کشور پس از فارغالتحصیلی میتوانند در زمینههای شغلی متنوعی مانند مشاور، افسر حقوق بشر،سیاستمدار، محقق و … فعالیت نمایند.
درآمد یک جامعهشناس در کانادا بهطور متوسط حدود 85 تا 90 هزار دلار (کانادا)در سال میباشد.
بازارکار رشته جامعه شناسی در فرانسه
همچون بیشتر کشورهای جهان، این رشته در کشور فرانسه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. این رشته در دانشگاههای برتر کشور فرانسه همچون موسسه پلیتکنیک پاریس، دانشگاه بوردو مونتانه، دانشگاه دوفین و… ارائه میشود.
درآمد یک جامعهشناس در فرانسه بهطور متوسط حدود 48 هزار یورو در سال میباشد.
بررسی وضعیت درآمد رشته جامعه شناسی
حقوق و درآمد فارغ التحصیلان این رشته به عواملی متفاوتی همچون میزان توانایی و مهارت کارشناسان، محیط کار، زمینه فعالیت و…وابسته است. به طورکلی درآمد کارشناسان این رشته وضعیت خوبی دارد.
امروزه درآمد فارغالتحصیلان این رشته در جهان سالانه حتی به ۱۰۰هزار دلار نیز میرسد.
چگونه بهعنوان جامعهشناس استخدام شویم؟
طبق مطالب گفته شده، دانشجویان این رشته میتوانند در زمینههای مختلفی فعالیت نمایند. برای استخدام در برخی از این مشاغل همچون استخدام رشته جامعه شناسی در آموزش و پرورش، دانشجویان باید در آزمون استخدامی شرکت کنند، در صورت کسب نمره قبولی، این افراد جذب این سازمان میشوند؛ اما در برخی از ردیفهای شغلی مرتبط، کارجویان باید خودشان شغل مرتبط را بیابند. برای اینکار،کارجویان میتوانند آگهیهای استخدام رشته جامعه شناسی را در سایتهای کاریابی مشاهده کرده و برای استخدام اقدام نماید.
سایت کاریابی مجازی ایران استخدام از بهترین سایتهای کاریابی میباشد که کارجویان محترم میتوانند با عضویت در پنل کارجویی این سایت از جدیدترین آگهیهای استخدام مطلع شوند و در صورت نیاز به صورت رایگان رزومه حرفهای بسازند و به کارفرما ارسال نمایند.
چگونه جامعهشناس استخدام کنیم؟
کارفرمایان برای استخدام بهترین و متخصصترین نیروی کار، میتوانند در سایتهای کاریابی مجازی، آگهی استخدامی درج نمایند و از میان رزومههای ارسالی توسط کارجویان، بهترین نیرو را جذب نمایند. سایت ایران استخدام از بهترین سایتهای کاریابی مجازی میباشد که امکان درج آگهی و دریافت رزومه را برای کارفرمایان فراهم کردهاست. کارفرمایان میتوانند پس از عضویت در پنل کارفرمایی این سایت، آگهی موردنظر خورد را طبق شرایط خود درج نمایند.
جهت عضویت در سایت ایران استخدام بهعنوان کارفرما و درج آگهی استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
رشته جامعهشناسی از رشتههای جالب و مهم حالحاضر است. فارغالتحصیلانی که از توانایی و تحصیلات مناسبی برخوردار هستند، میتوانند در زمینههای مختلف شغلی مانند پژوهشگری، روزنامهنگاری و … با درآمد خوب فعالیت نمایند. باتوجه به اهمیت جامعهشناسی، این رشته در جهان نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، بنابراین دانشجویان میتوانند در صورت داشتن شرایط لازم، در دانشگاههای برتر کشورهای خارجی ادامه تحصیل دهند.
جهت مشاهده آگهی استخدام رشته جامعه شناسی و علوم اجتماعی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
سلام ببخشید یه سوال داشتم چگونه میشه تاریخ شناس شد از رشته جامعه شناسی و روز نامه نگاری و کلا در آمد جامعه شناس چقدر ممنون میشم بگید
درود دوست عزیز
برای تاریخشناس شدن، میتوانید از رشتههای تاریخ، جامعهشناسی، یا روزنامهنگاری وارد این حوزه شوید و با پژوهش و تألیف مقالات علمی، در زمینه مطالعات تاریخی فعالیت کنید. درآمد جامعهشناس در ایران بسته به حوزه کاری (تدریس، پژوهش، مشاوره، یا تحلیل اجتماعی) و محل استخدام میتواند متغیر باشد.
سلام، وکالت که گفتید چجوری؟ از جامعهشناسی مگه میشه رف وکالت ؟ و اینکه افسر حقوق بشر چیه ؟
باسلام
خیر دوست عزیز از جامعه شضناسی نمیشه وارد شغل وکالت شد، منظور از افسر حقوق بشر همان فعال حقوق بشر میباشد.
سلام من ترم اول جامعه شناسی هستم یا این رشته به درد نمیخورد بازار کار ضعیف است میشه. رهنمایی کنید
درود دوست عزیز
برخی از فرصتهای شغلی این رشته رو میتونید در صفحه مربوط به آگهیهای استخدام رشته جامعه شناسی مشاهده نمایید.
سلام تو ایت شغل های که معرفی کرد جامعه شناسی نبود یا شهر ها دور بودند شهر
درود دوست عزیز سوالتون واضح نیست.