معرفی شغل طراح داخلی، وظایف و مهارت های آن ها
در این مطلب از وبسایت کاریابی ایران استخدام قصد داریم تا در مورد شغل طراحی داخلی صحبت کنیم. اینجا علاوه بر معرفی این حرفه به بررسی شخصیتهای مناسب برای این شغل، درآمد، بازار کار، وظایف، مهارتها و … هم میپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.
فهرست مطالب
توضیح در مورد طراحی داخلی
طراحی داخلی تماما در مورد تجربه ما از محیط اطرافمان است. این یک مفهوم قدرتمند و ضروری در زندگی ماست که هر روز با آن سر و کار داریم. این موضوع بر روی زندگی کاری و شخصی ما تاثیر مستقیمی دارد. این چیزیست که طراحی داخلی به آن میپردازد.
ما زمان زیادی را در محیط کار و محیط خانه سپری میکنیم. در نتیجه دغدغه طراحی داخلی این است که این محیطها را برای مردم به جایی سرشار از پویایی و آرامش تبدیل کند. چیزی که نیاز به دانش، تخصص و ذوق دارد.
انواع طراح داخلی کداماند؟
طراحی داخلی سبکها و شیوههای متنوعی دارد:
- مدرن
- سنتی
- صنعتی
- مینیمال
- روستیک
- بوهمیان
- معاصر
- اسکاندیناوی
- و …
تفاوت دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی
با اینکه بین دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی شباهتهای نسبتا زیادی وجود دارد اما این دو مفهوم اساسا با یکدیگر متفاوت هستند. از چه جهات؟
خب، طراحی داخلی هنر و علم درک عادات و علاقهمندیهای مردم جهت ساخت محیطهای کاربردی ساختمانی است. در حالی که دکوراسیون داخلی یعنی تزئین فضا با استفاده از عناصر و المانهای زینتی که به منظور زیباتر کردن محیط ساخته شدهاند. با اینکه طراحان داخلی میتوانند کار دکوراسیون داخلی را انجام دهند اما دکوراتیوها نمیتوانند کار طراحی داخلی را بر عهده بگیرند.
طراح داخلی کیست؟
طراحی داخلی یعنی ترکیب علم و هنر جهت ساخت و طراحی محیطها و ساختمانهایی کارآمد با جلوههای بصری زیباتر. در نتیجه او شخصیست که با استفاده از مهارتها، تجربه و دانشی که کسب کرده این کار را انجام میدهد و پروژه را از صفر تا صد ماجرا مدیریت میکند.
شخصیتهای مناسب شغل طراح داخلی
طراحان داخلی ذهنی باز و گسترده دارند و این یعنی اکثر آنها افرادی کنجکاو با قوه تخیل قوی هستند. طبق آزمون MBTI از تیپهای شخصیتی مناسب برای طراحان داخلی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
INTJ – درونگرا، شهودی، منطقی، قضاوتی:
افرادی با قوه استراتژیک و تخیل قوی که یا راهی خواهند یافت یا راهی خواند ساخت! این گروه دائما برای بهبود و توسعه خودشان و محیط اطرافشان تلاش میکنند و همیشه به سراغ راه حلهای خلاقانه میروند.
INFJ – درونگرا، شهودی، احساسی، قضاوتی:
این افراد هم درست مانند INTJها با راه حلهای خود دیگران را شگفت زده میکنند زیرا از قوه تصور و تخیل بسیار غنی برخوردار هستند. کمال طلباند و محیطهای کاری ساکت و خلوت را دوست دارند. همچنین به افکار خود باور دارند و برای رسیدن به چیزی که میخواهند تلاش میکنند.
ENTJ – برونگرا، شهودی، منطقی، قضاوتی:
ENTJها ذاتا مدیر و رهبر هستند و دوست دارند کنترل کارها را در دست بگیرند. برونگرایی آنها باعث شده که بسیار پر انرژی و فعال باشند و با اطمینان به سراغ چالشهای جدید بروند. این افراد بر روی زمانبندی انجام کارها حساس هستند و دوست دارند همه کارها سر وقت انجام شوند. همچنین با ذهن خلاقی که دارند همیشه راه حلهای جدیدی ارائه میکنند.
ENFJ – برونگرا، شهودی، احساسی، قضاوتی:
رهبرانی که به راحتی میتوانند با حرفهای خود بر روی دیگران تاثیر بگذارند. ENFJها برای رسیدن به خواستههایشان از تمام توان خود کمک میگیرند و تا به هدف خود نرسند دست از تقلا برنمیدارند. همچنین از روند آهسته کارها خوششان نمیآید و دوست دارند سریع به نتیجه برسند.
ویژگی های کلی طراحان داخلی:
- از همه چیز در اطرافشان الهام میگیرند
- به دنبال سبکها و روشهای متنوع و جدید هستند
- هیچوقت دست از یادگیری برنمیدارند
- شجاع هستند و از امتحان کردن چیزهای جدید ترسی ندارند
- همیشه از آخرین فناوریها و تکنولوژیها استفاده میکنند
- درک خوبی از محیط و پتانسیل آن دارند
- و …
وظایف طراح داخلی چیست؟
- بازدید از محیط به منظور آنالیز دسترسیهای آن، نیازمندیهای طراحی و هدف از استفاده آن
- ملاقات و گفت و گو با مشتری به منظور درک و فهمیدن نیازهای آنها و همچنین آشنایی با علاقهمندیهای رنگی و سبکهایی که دوست دارند
- طراحی اسکچهای اولیه با توجه به نیازها، سلیقه و تمهای رنگی که مشتری اعلام کرده است
- تایید طرح اولیه توسط مشتری و در نهایت پیادهسازی آن با استفاده از نرم افزاهای کامپیوتری. همچنین باخبر کردن همکاران و مدیر پروژه از جزئیات کار
- استخدام پیمانکاران برای اجرای طراحی
- مشخص کردن بودجه و زمان مورد نیاز به منظور به پایان رسیدن پروژه
- نظارت کامل بر روی فرآیند خرید مصالح و مواد اولیه جهت شروع پروژه
- ملاقاتهای منظم با مشتری به منظور آگاه کردن آنها از روند کار و سیر تکاملی پروژه
- و …
مهارتها و ویژگیهای طراح داخلی
- خلاقیت و قوه تخیل و هنری قوی
- مهارت نوشتاری و گفتاری قوی
- توانایی درک نقشههای مختلف
- دانش کافی در زمینه شناخت کیفیت و موارد استفاده مواد اولیه
- توانمند در همکاری با افراد و دیگر متخصصین پروژه
- مهارت در مدیریت و رهبری پروژه
- توجه کافی به جزئیات
- مهارت در حل مسئله
- دانش و مهارت کافی در استفاده از نرم افزارهای کامیپوتری مرتبط
معرفی رشته طراحی داخلی
برای ادامه تحصیل در رشته طراحی داخلی چند راه وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم:
- برای اینکار ابتدا باید دوره دبیرستان را به اتمام برسانید. اگر قصد دارید که از رشته معماری وارد این حوزه شوید باید به سراغ ریاضی فیزیک بروید. اما اگر قصد دارید رشته طراحی داخلی بدون کنکور را انتخاب کنید فرقی نمیکند در چه پایهای دیپلم بگیرید.
- همچنین رشته طراحی داخلی هنرستان هم یکی از گزینههای شماست. یعنی برای انتخاب رشته میتوانید وارد هنرستان شوید و بعد از اتمام دبیرستان و پایان دیپلم در کنکور طراحی داخلی شرکت کنید.
- به علاوه اینکه آموزشگاههای بسیار زیادی در کشورمان هستند که میتوانید حتی بدون پیش زمینه و حداقل با مدرک دیپلم برای کسب دانش طراحی داخلی وارد آنها شوید.
فراموش نکنید که برای استخدام و ورود به بازار کار حداقل به مدرک لیسانس مرتبط به معماری داخلی/طراحی داخلی نیاز دارید.
امکان تحصیل در رشته طراحی داخلی در بسیاری از دانشگاه های کشور وجود دارد. برخی از این دانشگاه ها عبارتند از دانشگاه هنر تهران، دانشگاه غیر دولتی علم و فرهنگ تهران، دانشگاه هنر شیراز، دانشگاه سوره، دانشگاه شمال آمل و …
دروس رشته طراحی داخلی
برخی از درس هایی که در طراحی داخلی وجود دارند عبارتند از:
- مبانی معماری
- مقدمات طراحی معماری
- نماد شناسی
- فرم و فضا
- هندسه کاربردی
- شناخت مواد و مصالح
- تاریخ مبلمان
- باغ آرایی
- تنظیم شرایط اقلیمی
- و …
شرایط استخدام طراح داخلی
از آن جایی که محیط پیرامون ما و جایی که در آن زندگی و کار می کنیم، مکانهایی هستند که دائما با آنها سر و کار داریم. این مکان ها همیشه باید استاندارد باشند. این نشان میدهد که نقش این افراد چقدر واجب و ضروری است و تقاضای زیادی در بازار داخلی و جهانی دارد.
این حرفه در بازار یکی از مشاغلی است که متقاضیان خانم و آقای زیادی دارد و تفاوتی در این زمینه چندان احساس نمیشود. ارتباط جنسیت در استخدام این رده شغلی نقش خیلی پر رنگی بازی نمیکند و کارفرما به طور مساوی به دنبال نیروی کاربلد آقا و خانم است.
زمانی که شما مدرک دانشگاهی خودتان را میگیرید، به اندازه کافی تجربه کسب میکنید و نمونه کارهای قوی هم داشته باشید میتوانید به سراغ مشاغل مرتبط به این شغل بروید. تعدادی از این مشاغل عبارت هستند از:
- طراح آشپزخانه و محیطهای آشپزی
- مشاور نورپردازی
- طراحی داخلی مسکونی و تبلیغاتی
- طراح نمایشگاه
محیطهای کار طراحان داخلی
این افراد محیطهای کاری متنوعی خواهند داشت. به عنوان مثال شما میتوانید به عنوان یک پیمانکار مستقل در دفتر کاری خودتان کار کنید. حالت دیگر این است که عضوی از یک شرکت طراحی باشید و وظایف مشخصی را آن جا بر عهده بگیرید.
فرقی نمیکند کدام حالت را انتخاب میکنید به هر حال باید شهرت خوبی دست و پا کنید تا بتوانید در بازار دوام بیاورید. همچنین به عنوان یک طراح داخلی شما ساعات کاری منعطفی خواهد داشت. البته محیط کاریتان هم فقط به دفترتان و پشت میز نشینی محدود نمیشود بلکه باید اغلب در سر پروژه و بنا حضور مستمر داشته باشید. همچنین گاها مجبور خواهید شد برای پروژههای بزرگ به شهرهای دیگر سفر کنید.
استخدام کارآموز معماری داخلی در تهران
یکی از مراحلی که باید در مسیر شغلیتان پشت سر بگذارید کارآموزی معماری داخلی/طراحی داخلی است. کارآموزی در هر رشتهای کمک میکند تا بتوانید از همان ابتدا با بازار آشنا شوید و روند کار دستتان بیاید – البته اگر که موقعیتهای کارآموزی در دسترس باشند. برای بررسی این موقعیتها به وبسایت ایران استخدام بروید.
شهر تهران یکی از شهرهای پیشرفته و در حال رشد کشورمان است که ساخت و سازهای زیادی در زمینه هایی همچون فضاهای عمومی، محیطهای بازی، ورزشی، ساختمانهای تجاری و مسکونی در آن صورت میگیرد. کار طراحی داخلی در تهران یک شغل پر متقاضی از سمت کارفرمایان است که در صورت داشتن تجربه و آشنایی با نحوه مصاحبه شغلی این حرفه میتوانید احتمال استخدام را بیشتر کنید. در واقع اکثر شرکتها و کافرماها به دنبال طراح داخلی خوب در تهران هستند.
فراموش نکنید که رزومه نقش بسیار مهمی در روند استخدام بازی میکند. برای اینکه با نمونه رزومه طراح داخلی آشنا شوید میتوانید در اینترنت نمونههای متنوعی را ببینید و از آنها ایده بگیرید. همچنین میتوانید از رزومه ساز آنلاین ایران استخدام کمک بگیرید.
بازارکار و آینده شغلی طراحان داخلی
همان طور که گفتیم این شغل یکی از حرفههای پرمتقاضی از سمت کارفرما است. در نتیجه اگر کارجو باشید و فاکتورهای لازم و ضروری را داشته باشید میتوانید یک شغل خوب را برای خودتان تضمین کنید.
میزان استخدام در این رشته در 10 سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. وجود فرصتهای شغلی متنوه و زیاد برای رشته طراحی داخلی باعث شده که بیشتر افراد علاقهمند بتوانند به راحتی وارد این شغل شوند.
در حال حاضر حدود 66500 نفر در این شغل در ایالات متحده مشغول به کار هستند. درآمد آنها در آمریکا نیز نسبت به خیلی از کشورها بیشتر است و همین موضوع باعث پیشرفت موقعیتهای شغلی گردیده است. انتظار میرود تا سال 2026 تقاضای این حرفه به طور تقریبی 4.5 درصد رشد بیشتری را شاهد باشد. یکی از دلایل رشد و گسترش این حرفه در بازار مزیتهای بیشمار آن است که یکی از آنها درآمد طراح داخلی است.
میزان درآمد طراح داخلی در ایران و جهان
یکی از مزیتهای این شغل داشتن درآمد بالاست که این امر نیز به فاکتورهای زیادی از جمله میزان تجربه، مهارتها و پروژهای که بر روی آن کار میکنید، بستگی دارد. به همین منظور نمیتوان مقدار و میزان مشخصی برای این مبلغ دریافتی اعلام کرد. اگر مهارت و تجربه کافی دارید بهتر است که بر روی رزومهتان کار کنید تا بتوانید توجه کارفرما را به خودتان جلب کنید.
سخن پایانی
اگر کارجو هستید و به دنبال فرصتهای شغلی همین حالا نگاهی به وبسایت کاریابی ایران استخدام و فرصتهای استخدام طراحی داخلی بیندازید. اینجا نه تنها میتوانید موقعیت شغلی مناسب را پیدا کنید بلکه میتوانید به عنوان کارفرما به بخش درج آگهی استخدام بروید و آگهی مورد نظرتان را تبلیغ کنید. همچنین می توانید آگهی های استخدام استان مورد نظرتان را با استفاده از فیلتر استان پیدا کنید. به عنوان مثال استخدام طراح داخلی در تهران و اصفهان. با کامپیوتری شدن کارها، حالت دورکار این شغل نیز ایجاد شد. اگر شرایط کار حضوری ندارید میتوانید به سراغ پروژههای دورکار بروید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام طراح داخلی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام