بررسی درآمد رشته فتوگرافیک و شغل های آن
زندگی بشریت به مرور به سمت دیجیتالی شدن پیش میرود. همانطور که این روزها بسیاری از کارهای روزمره با استفاده از تکنولوژی و براساس فناوری روز پیش میرود، انتظار میرود روز به روز رشتههای تحصیلی نیز بتوانند با استفاده از تکنولوژی تغییراتی در جهت بهبود و پیشرفت در زمینه مربوطه اعمال کنند. رشته فتوگرافیک تلفیقی از هنر و عکاسی است که به تکنولوژیها و فناوریهای روز وابستگی شدید پیدا کرده و همگام با آن در حال طی مسیر تکامل است. در این مطلب به بررسی اینکه رشته فتوگرافیک گرافیک چیست؟ منظور از فتوگرافیک یعنی چه و منظور از فتوگرافیک عکاسی چیست خواهیم پرداخت. درصورتیکه شما نیز علاقهمند به تحصیل و فعالیت در این حوزه هستید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
فهرست مطالب
فتوگرافیک چیست؟
فتوگرافیک تلفیقی از عکاسی و گرافیک است که بیشتر با عکاسی سر و کار دارد و درواقع فرد فعال در این زمینه بصورت دیجیتالی روی عکسها کار میکند. فتوگرافیک به انگلیسی نیز همان photographic نام دارد.
تفاوت رشته عکاسی و فتوگرافیک
درواقع همانطور که از کلمه “فتو” موجود در فتوگرافیک نیز پیداست، عکاسی جز اصلی این رشته محسوب میشود. با این تفاوت که در حوزه فتوگرافیک کار روی عکسها بصورت دیجیتالی انجام میگیرد. درواقع میتوان گفت رشته فتوگرافیک میتواند زیرشاخهای از عکاسی محسوب شود و افراد علاقهمند به عکاسی بعد از اتمام دوره هنرستان تحصیلات خود را در رشته فتوگرافیک ادامه دهند.
- مطلب مرتبط: معرفی شغل عکاس
فتوگرافیک بهتر است یا گرافیک
با کمی بررسی در جدول دروس رشته فتوگرافیک و گرافیک و همچنین مطالعه عملکرد این دو رشته میتوان دریافت که تمرکز بیشتر فتوگرافیک روی عکس و عکاسی است. این درحالی است که گرافیک بیشتر روی طراحی تمرکز دارد. همچنین رشته فتوگرافیک را میتوان زیرمجموعهای از رشته گرافیک دانست. درواقع افرادی که در رشته گرافیک تحصیل کرده باشند میتوانند تخصص خود را در زمینه فتوگرافیک تکمیل کنند.
بررسی مزایا و معایب رشته فتوگرافیک
از جمله مزیتهای رشته فتوگرافیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام کارها بصورت دیجیتالی و کار با کامپیوتر
- برای تحصیل در آن به پیشینه و تحصیلات آکادمیک خاصی نیاز نیست.
- جز رشتههای نو ظهور است و بازار کار آن هنوز اشباع نشده است.
اما از معایب رشته فتوگرافیک نیز میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- فعالیت در این حوزه برای افرادی که میانه خوبی با دنیای دیجیتال ندارند سخت است.
- دامنه شغلی آن در مقایسه با رشتههایی مانند گرافیک وسیع نیست.
شرایط و نحوه ورود به رشته فتوگرافیک
دانش آموزان علاقهمند به تحصیل در رشته فتوگرافیک باید بعد از اتمام سال نهم تحصیلی رشته فتوگرافیک در هنرستان را برای ادامه تحصیل خود برگزینند. بعد از پایان دوره سه ساله و اخذ مدرک دیپلم فتوگرافیک درصورت علاقهمندی به رشته فتوگرافیک فنی حرفه ای اگر قصد ادامه تحصیل در رشته فتوگرافیک دانشگاه را داشته باشند میتوانند یکی از روشهای زیر را انتخاب کنند:
- شرکت در کنکور کاردانی رشته فتوگرافیک
- ادامه تحصیل در رشتههای عکاسی در دانشگاههای علمی کاربردی
- شرکت در کنکور سراسری هنر و انتخاب رشته عکاسی
توجه داشته باشید که دانشجوهای کاردانی که به تحصیل در رشته فتوگرافیک دانشگاه آزاد یا هر دانشگاه دیگری پرداختهاند میتوانند تحصیلات خود را تا مقطع دکترا ادامه دهند.
آیا رشته فتوگرافیک کنکور دارد؟
بله برای ورود به رشته فتوگرافیک دانشگاه در مقطع کاردانی و بالاتر دانشجو باید بتواند رتبه مورد نیاز در کنکور را کسب کند.
معرفی دانشگاه های دارای رشته فتوگرافیک
افرادی که در رشته فتوگرافیک قصد تحصیل دارند میتوانند در برخی از دانشگاههای محدود مانند دانشگاه غیر انتفاعی، علمی کاربردی و برخی از دانشگاه های دولتی تحصیل کنند. اما همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم میتوانند با انتخاب رشته گرافیک یا عکاسی از طریق کنکور توسط دانشگاههای دولتی خوب پذیرش شوند.
دروس رشته فتوگرافیک
از مهمترین دروس رشته فتوگرافیک در هنرستان میتوان به عکاسی پرسنلی و ویرایش حروف و تصویر، دانش فنی پایه و تصویر سازی آموزشی و تایپوگرافیک اشاره کرد. همچنین از مهمترین دروس رشته فتوگرافیک گرایش گرافیک در دانشگاه میتوان عکاسی چهره، روتوش و ویرایش، تاریخ عکاسی جهان و… را نام برد.
کتابهای رشته گرافیک
در دوره سهساله رشته فتوگرافیک هنرستان کتابهای این رشته شامل دروس تخصصی و عمومی این رشته میشود. اما علاوهبر آن دانشآموزان نیازمند ابزاری مانند دوربین عکاسی دیجیتال و کامپیوتر نیز هستند.
وسایل رشته فتوگرافیک
هزینه رشته فتوگرافیک باتوجه به ابزار مورد نیاز آن برای تحصیل و فعالیت در این حوزه کمی بالاست. ازجمله ابزار موردنیاز برای رشته فتوگرافیک عبارتند از:
- دوربین عکاسی دیجیتال
- لنز دوربین عکاسی
- پایه دوربین عکاسی
- لپ تاپ یا کامپیوتر
آموزش فتوگرافیک
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم فتوگرافیک و گرافیک جز رشتههایی هستند که همواره با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. یکی از تاثیرگذارترین عوامل در یادگیری فتوگرافیک عکاسی میباشد. به همین دلیل برای یادگیری این رشته در سطح هنرستان و یا دانشگاه از اصلیترین موارد تمرین عملی است. چراکه یادگیری موارد تئوری به تنهایی نمیتواند کمکی به پیشرفت شما کند و درآینده در پیدا کردن شغل مربوطه به مشکل برخواهید خورد.
معرفی شغل های رشته فتوگرافیک
فرصت های شغلی رشته فتوگرافیک باتوجه به کاربردهای زیادی که دارد از تنوع بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی برخی از شغل های مرتبط با رشته فتوگرافیک میپردازیم.
آرم سازی و پوسترسازی
ساخت لوگو و پوسترهای مناسب برای هر برند و بنا بر درخواست مشتری.
طراحی نمایشگاههای هنری برای معرفی آثار مختلف (غرفه آرایی)
این افراد با تهیه عکسهای دیجیتالی در زمینههای مختلف میتوانند نمایشگاههای هنری زیبایی را ترتیب بینند.
تبلیغات (کاتالوگ و بروشور)
برخلاف تصور همه تبلیغات کاری تخصصی و حرفهای محسوب میشود. افراد فعال در این حوزه میتوانند با تهیه کاتالوگ، بروشور و.. مناسبترین تبلیغات را به نسبت شرایط در مراکزی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه های خصوصی داشته باشند.
صفحه آرایی مجلات و روزنامهها
انجام اصلاحات، کنترل کیفیت، دقت به نکات ریز و… ازجمله وظایف افراد فعال در این حوزه میباشد.
جهت مشاهده آگهی های استخدام صفحه آرا و صفحه بند در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
تصویرسازی و طراحی روی جلد کتاب
طرح روی جلد کتاب تاثیر زیادی بر جذب مخاطب دارد. به همین جهت اگر این کار توسط یک متخصص انجام گیرد میتواند تاثیر بسیار زیادی روی خواننده داشته باشد.
آموزش هنر – طراحی و تصویرسازی
آموزش طراحی به دانش آموزان، دانشجویان و فعالین در این حوزه و تصویر سازی با عنوان های ادبی، داستان، سیاسی، اجتماعی و مانند آن.
بررسی بازار کار و درآمد رشته فتوگرافیک در ایران و جهان
باتوجه به اینکه زندگی بشر روز به روز به مقدار بیشتری با دنیای دیجیتال ادغام میشود، انتظار میرود رشتههایی مانند رشته فتوگرافیک که بطور مستقیم با استفاده از فناوریهای دیجیتالی کار میکنند از آینده شغلی خوبی برخوردار باشند.
درحال حاضر نیز در تمامی کشورهای پیشرفته این شغل توانسته است جایگاه ویژهای در محیطهای فرهنگی و هنری برای خود بیابد. در کشور ما نیز این افراد میتوانند در سازمانهای فرهنگی و یا بصورت پروژهای مشغول بکار شوند.
میزان درآمد این افراد نسبت مستقیمی با خلاقیت، توانایی، نوع کار و شهر محل کار دارد. درحالت کلی باتوجه به نوظهور بودن این رشته فعلا میزان دقیقی از درآمد آن در دسترس نیست اما افراد فعال در این حوزه با کمی خلاقیت و نوآوری میتوانند درآمدهای بالایی داشته باشند.
راهنمای جست و جوی آگهی های استخدام رشته گرافیک
برای مشاهده آگهیهای استخدام رشته گرافیک فقط کافیست به سایت کاریابی ایران استخدام مراجعه کرده و بهعنوان کارجو در این سایت ثبت نام نمایید. با جست و جوی آگهیهای رشته گرافیک آگهیهایی مثل استخدام مدرس گرافیک، استخدام گرافیست در بانک، استخدام فتوگرافیست کار و موارد اینچنینی به شما نمایش داده خواهد شد. توجه داشته باشید با استفاده از بخش فیلتر موجود در صفحه کاربری میتوانید مواردی همچون شهر، دورکار بودن و… را نیز مشخص کنید که در اینصورت آگهیهایی مثل استخدام تصویر ساز در تهران، استخدام طراح دورکاری، استخدام گرافیست در تهران و… در ابتدای لیست به شما نمایش داده خواهد شد.
راهنمای تنظیم رزومه گرافیست
رزومه کارجو میتواند تاثیر زیادی بر استخدام او توسط کارفرما داشته باشد. به همین جهت بسیار مهم است که شما بتوانید رزومه خود را براساس متن آگهی استخدام گرافیست اختصاصی سازی کنید. در ساخت رزومه گرافیست علاوهبر رعایت نکات عمومی نوشتن رزومه، سعی کنید حتما به تجربیات و درست آوردهای خود بصورت توصیفی و عددی اشاره کنید. همچنین از بیان مهارتهای مرتبط خود بصورت کامل نیز غافل نشوید.
برای طی کردن هرچه بهتر این مسیر میتوانید از رزومه ساز ایران استخدام که بصورت رایگان در اختیار کارجویان قرار گرفته است استفاده کنید. فایل روزمه ساخته شده توسط کارجویان قابل دانلود نیز میباشد و میتوانید آن را برای خود نگهدارید.
جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام کلیک نمایید.
راهنمای درج آگهی استخدام گرافیست
یکی از دغدغههای همیشگی کارفرمایان پیدا کردن کارمند مناسب میباشد. شما میتوانید برای ثبت آگهیهای استخدام مانند استخدام رشته گرافیک، استخدام طراح ایلوستریتور، استخدام گرافیست با حقوق بالا و… بهعنوان کارفرما در سایت ایران استخدام ثبت نام کنید. با درج آگهی استخدام در این سایت علاوهبر اینکه میتوانید در سریعترین زمان ممکن فرد موردنظر خود را بیابید، همچنین قادر خواهید بود به بانک رزومه ایران استخدام نیز دسترسی داشته باشید.
برای ثبت نام به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی رشته فتوگرافیک و شغلهای مرتبط با آن پرداختیم. رشته فتوگرافیک که یکی از رشتههای هنرستان بوده و به نوعی میتوان گفت زیرمجموعهای از رشته گرافیک نیز شناخته میشود، تلفیقی از هنر و عکاسی است که همگام با تکنولوژی و فناوری روز و با استفاده از آنها جلو میرود. باتوجه به نوظهور بودن این رشته انتظار میرود در آیندهای نه چندان دور در کنار پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالی شدن بیشتر کسب و کارها این رشته نیز پیشرفت چشمگیری داشته باشد. در حال حاضر نیز رشته فتوگرافیک در کشورهای رو به رشد دنیا طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است.
جهت مشاهده آگهی های استخدام رشته گرافیک در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام عکاس و فیلمبردار در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
سلام وقتتون بخیر
آیا امکان ادامه تحصیل در رشته گرافیک در دانشگاه برای فردی که متوسطه دوم فتوگرافیک خونده هست؟
درود دوست عزیز
بر اساس آخرین دفترچه “راهنمای انتخاب رشته مقطع کاردانی ويژه دانشگاه فنی و حرفهای و مؤسسات آموزش عالي غيردولتی- غیرانتفاعی” بله میتونید.
سلام وقت بخیر
مقطع کاردانی رشته فتوگرافیک چه شهرهایی هست؟
درود دوست عزیز
در این رابطه بهتر هست دفترچههای کنکور رو بررسی کنید. چون شرایط هرساله متغیر میتونه باشه.
موفق باشید.
سلام به همه….
میخواستم بدونم کسی رو میشناسید که در این رشته موفق شده باشه و اینکه درآمدش چقدره؟
سلام دوست عزیز
شما میتونید با مراجعه به نزدیکترین دانشگاههای ارائه دهنده این رشته و پرسوجو از دانشجوهای فتوگرافیک اطلاعات دقیقتری کسب کنید.
آرزوی موفقیت