بررسی وظایف و حقوق مترون
پرستاری یکی از شاخههای علوم پزشکی است که مراقبت از بیماران را برعهده دارد. این روزها برخلاف گذشته پرستار شدن نیازمند داشتن مدرک معتبر میباشد. چراکه پرستاران صرفا وظیفه مراقبت از بیماران را برعهده ندارند بلکه گستره وظایف آنها بیشتر و تخصصی گشته است و به همین دلیل است که در تقسیم بندیهای آکادمیک نیز ارزش یک پرستار همتراز ارزش یک پزشک بیان شده است. زیرا بیماران در بیمارستان بیشترین ارتباط را با پراستاران دارند و رضایت بیمار از پرستار منجر به رضایت او از بیمارستان نیز خواهد شد. در این مطلب قصد داریم ضمن بررسی معنی مترون به سوالاتی مانند مترون بیمارستان یعنی چه ؟ چگونه پرستار شویم؟ و سوالاتی از این قبیل پاسخ دهیم.
- مطلب مرتبط: بازار کار و درآمد رشته پرستاری برای مردان و زنان
فهرست مطالب
منظور از مترون بیمارستان یعنی چه؟
درواقع مترون ردهای از پرستاری در بیمارستان میباشد. پرستار مترون ، سرپرستار کل پرستاران و ماماهای بیمارستان است. این افراد معمولا فقط در شیفت صبح در بیمارستان حضور دارند و دارای اتاق اختصاصی در بیمارستان نیز هستند.
درجات پرستاری در بیمارستان
همانطور که در تعریف مترون بیمارستان اشاره کردیم، پرستاری دارای ردههای مختلفی است که براساس تحصیلات و تجربه مشخص میشود. این ردهها عبارتند از:
- مترون
- سوپروایزر
- هدنرس (سرپرستار)
- استف
- پرستار روتیشن
- بهیار
- کمک پرستار
چگونه مترون شویم؟
برای اینکه فردی بتواند بهعنوان مترون مشغول بکار شود ابتدا باید یک پرستار باشد! به همین دلیل قبل از سوال چگونه مترون شویم بهتر است به سوال چگونه پرستاری قبول شویم؟ پاسخ داده شود. افرادیکه علاقهمند به فعالیت در این حوزه هستند باید در دوران دبیرستان در رشته تجربی تحصیل کرده و با قبولی در کنکور رشته پرستاری را برگزینند. البته توجه داشته باشید که قبولی در رشته پرستاری کار راحتی نیست و نیازمند تلاش بسیار است. اما فرد بعد از اتمام تحصیلات خود و گذراندن طرح خدمت و کسب تجربه میتواند پس از مدتی باتوجه به شایستگیهای خود در سمت مترون مشغول بکار شود.
تحصیلات مترون
داشتن تحصیلات دانشگاهی حداقل در مقطع کارشناسی پرستاری و داشتن سال ها تجربه بالینی در امر مراقبت و پرستاری از مددجویان یکی از اصلیترین موارد موردنیاز برای استخدام مترون میباشد.
شرایط مترون شدن در بیمارستان
برای مترون شدن در بیمارستان فرد باید شرایط خاصی داشته باشد که این شرایط عبارتند از:
- داشتن تحصیلات دانشگاهی حداقل در مقطع کارشناسی پرستاری
- دارا بودن سالها تجربه بالینی در امر مراقبت و پرستاری از مددجویان
- داشتن توانایی برقراری ارتباط در سطح بالا
- سابقه کار در مرکز یا بیمارستان مربوطه و آشنایی با کمبودهای آن
- آشنایی با مشکلات و معضلات پرستاری در آن مرکز
- دارا بودن تجربهی مدیریتی در سایر ردههای خدمات پرستاری (مثل پرستار و سوپروایزر)
فرق سوپروایزر و مترون چیست؟
همانطور که در بخشهای قبل نیز اشاره کردیم، مترون همان مدیر خدمات پرستاری است که بهعنوان اولین رده تشکیلات پرستاری مسئولیت اداره تشکیلات و خدمات پرستاری در یک مرکز بهداشتی درمانی بزرگ یا بیمارستان را برعهده میگیرد. اما منظور از سوپروایزر چیست؟ سوپروایزر دومین رده تشکیلات پرستاری بوده و معاون یا جانشین مترون محسوب میشود. سوپروایزرها در دو حیطه مشخص با عناوین جداگانه فعالیت میکنند که شامل سوپروایزرهای بالینی و سوپروایزرهای آموزی میباشند.
سوپروایزرهای بالینی پرستاران با تجربهای هستند که می توان گفت بهعنوان چشمها و بازوان مترون در کارهای نظارت بر خدمات پرستاری در حوزهها و بخشهای مختلف بیمارستان مشغول بکار هستند. سوپروایزرهای آموزشی که به نقش و موقعیت آنان در سال های اخیر توجه زیادی شده است، پرستارانی با تحصیلات آکادمیک با مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته پرستاری هستند که مسئولیت آموزش مداوم پرستاران شاغل در بیمارستان و ارتقای معلومات و مهارت آنان را بر عهده دارند.
وظایف مترون بیمارستان
مترونهای بیمارستان وظایف زیادی دارند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظارت بر کار پرستاران و ارایه بهینهی خدمات پرستاری
- ارتباط، پاسخگویی و همکاری با سایر مسئولین و مدیران سازمان
- تصمیمگیری و ارائه راه حل برای رفع مشکلات موجود در قسمت پرستاری
- تدوین و اجرای برنامههای آموزشی موردنیاز برای پرستاران
- تصمیمگیری در مورد نحوه توزیع نیروهای پرستاری در بخشها و شیفتهای مختلف
- تعیین پرسنل نمونه و خطاکار و تصمیم گیری برای تشویق و یا تنبیه آنان
حقوق مترون بیمارستان چقدر است؟
درآمد مترون بیمارستان میتواند باتوجه به دولتی و یا خصوصی بودن بیمارستان، میزان تجربه کاری، شهر محل کار و… متفاوت باشد. اما معمولا حقوق این افراد بخصوص در بیمارستانهای دولتی براساس مصوبه وزارت کار تعیین میشود.
وظایف سوپروایزر بیمارستان
سوپروایزرها نیز نقش مهمی در بخش پرستاری ایفا میکنند. البته همانطور که گفتیم دو نوع سوپروایز وجود دارد؛ سوپروایزر بالینی و سوپروایزر آموزی. سوپروایزر آموزی وظیفه آموزش پرستاران و بالابردن اطلاعات آنان را برعهده دارد و از طریق فعالیتهای آموزشی خود، حسن اجرا و کیفیت خدمات پرستاری در محل کار خود را بالا میبرد. اما در ادامه به بررسی شرح وظایف سوپروایزر بالینی میپردازیم.
- سرکشی مرتب به بخشها
- شرکت در جلسات و کمیتههای داخل و خارج بیمارستان
- پاسخ به ارباب رجوع
- جابجایی پرسنل پرستاری در شیفتها در شرایط موردنیاز
- هماهنگی و پیگیری تعمیر یا خرید تجهیزات مورد نیاز ضروری
- امضا فرمهای تکمیل شده داروهای مخدر
- ارائه گزارش کاری به مترون در روزهایی که ایشان حضور نداشته باشند
- قبول یا رد مرخصیها و یا استعلاجیهای پرسنل با رعایت قوانین ومقررات اداری
- پاسخ به همکاران در صورت بروز مشکل در بخشها
- امضاء درخواستهای انبار، تجهیزات پزشکی وسایر لوازم مصرفی ضروری
حقوق سوپروایزر بیمارستان چقدر است؟
با مشاهده فیش حقوق پرستاران میتوان متوجه شد که حقوق پرستاران باتوجه به سختیهای زیادی که این شغل دارد زیاد نیست. به همین دلیل است که معمولا افرادی در این شغل مشغول هستند که به آن علاقهمندند و بخاطر عشق و علاقه خود میتوانند سختیهای آن را در برابر حقوق متوسط تحمل کنند. درآمد سوپروایزر باتوجه به شهر محل کار، خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان، تجربه فرد و.. میتواند متغیر باشد. اما بطور معمول حقوق این افراد براساس مصوبه قانون کار تعیین و پرداخت میشود.
مترون در چه سازمان هایی استخدام میشود؟
مترونها باتوجه به علاقه، تجربه و تحصیلات خود میتوانند در سازمانهای مختلفی استخدام شوند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیمارستانهای دولتی و خصوصی
- کیلنیکها و سایر مراکز درمانی
- مدارس
- ادارات و شرکتها
- داروخانهها
- بخش خدمات اورژانس
- آسایشگاهها و مراکز نگهداری از سالمندان
- مراکز خدمات درمانی در منزل
استخدام مترون پرستاری در سازمان های دولتی
مترونها میتوانند در سازمانهای دولتی که نیاز به پرستار دارند مشغول بکار شوند. این سازمانها معمولا آزمونهای سراسری را جهت گزینش و استخدام برگزار میکنند که افراد میتوانند با مشاهده آگهیهایی مانند استخدام پرستار در فرودگاه و مطالعه شرایط آن در آزمونهای مربوطه شرکت کرده و با قبولی در این آزمونها در سازمانها و مراکز دولتی مشغول بکار شوند.
استخدام مترون پرستاری در سازمان های خصوصی
پرستاران مترون میتوانند در سازمانهای خصوصی مانند بیمارستانهای خصوصی، داروخانهها، مراکز خدمات درمانی در منزل و.. نیز مشغول بکار شوند. درآمد این افراد در سازمانهای خصوصی براساس قراردادی که بین کارفرما و کارجو به امضا میرسد تعیین میشود ولی معمولا درآمد افراد شاغل در سازمانهای خصوصی بیشتر از افرادی است که در سازمانهای دولتی مشغول به کار هستند.
نحوه جست و جوی آگهی های استخادم پرستار
برای جست و جوی آگهیهای استخدام پرستار، کافیست وارد سایت کاریابی ایران استخدام شده و بهعنوان کارجو در آن ثبت نام کنید. با وارد کردن عنوان شغلی موردنظرتان میتوانید تمامی آگهیهای منتشر شده در این زمینه مانند استخدام پرستار در پتروشیمی، استخدام پرستار در فرودگاه، مترون بیمارستان مسیح دانشوری، استخدام سوپروایزر اتاق عمل و موارد اینچنینی مواجه شوید. در سمت راست صفحه کاربری شما بخش فیلتر وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید شهر موردنظر، تمام وقت یا پاره وقت بودن شغل و مواردی از این قبیل را نیز تعیین کنید تا با آگهیهایی همچون استخدام پرستار ساعتی، استخدام سوپروایزر پرستاری در تهران و… مواجه شوید.
توجه داشته باشید که یکی از تاثیرگذارترین موارد برای موفقیت در کسب یک موقعیت شغلی رزومه است. یک رزومه استاندارد که شامل اطلاعات لازم باشد میتواند شانس کارجو برای استخدام را تا حد زیادی افزایش دهد. به همین منظور شما میتوانید برای ساخت رزومه خود از رزومه ساز ایران استخدام استفاده کنید تا هم رزومهای استاندارد و منطبق بر اصول داشته باشید و هم بتوانید روزمه خود را بصورت مستقیم و از طریق سایت به آگهیهای استخدام موردنظر خود ارسال کنید. همچین رزومه شما در بخش بانک روزمه ایران استخدام نیز ثبت میگردد و به این ترتیب شانس استخدام شما توسط کارفرمایانی که جهت گزینش فرد موردنظر خود به بانک رزومه این سایت کاریابی مراجعه میکنند نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
- مطلب مرتبط: آموزش نوشتن رزومه پرستار + دانلود نمونه رزومه
نحوه درج آگهی استخدام پرستار
برای درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام میتوانید به عنوان کارفرما در این سایت ثبت نام کرده و آگهی موردنظر خود مانند استخدام مترون بیمارستان را درج کنید. با این کارعلاوهبر اینکه افراد زیادی ممکن است برای آگهی شما درخواست ارسال کنند، همچنین قادر خواهید بود به بانک روزمه ایران استخدام دسترسی داشته باشید و خودتان نیز از بین رزومههای موجود افراد متناسب را انتخاب کرده و برای مصاحبه با آنان تماس بگیرید.
- مطلب مرتبط: نمونه متن آگهی استخدام پرستار
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی مترون و بررسی تفاوت سوپروایزر و مترون پرداختیم. پرستارها یکی از ارکانهای مهم بخش بهداشت و درمان به حساب میآیند که به دلیل نقش مهمی که ایفا میکنند در تقسیم بندیهای آکادمیک همتراز یک پزشک ارزشمند هستند. پرستاری دارای ردههای مختلفی است که مترون بالاترین رده آن است و رسیدن به این مقام علاوهبر تحصیلات آکادمیک نیازمند تجربه و مهارتهای زیاد است و به همین دلیل معمولا سالهای زیادی طول میکشد تا پرستاری بتواند به این مقام برسد. سوپروایزرها نیز معاونان مترونها محسوب میشوند که در نبود مترون میتوانند بهعنوان جانشین او کارهای لازم را انجام دهند.
جهت مشاهده آگهی های استخدام پرستار در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام