لیست نرم افزار های معروف حسابداری خارجی و ایرانی
حسابداری در گذشته فرآیندی سخت و زمانبر بود. دلیل این موضوع محدود بودن حسابداری به ماشین حسابها و محاسبات دستی بود؛ اما به تدریج و با ورود نرم افزارهای حسابداری فرآیند محاسبات شکلی جدید به خود گرفت. نرم افزارهای حسابداری با انجام محاسبات مالی در محدوده زمانی کوتاه، به رونق کسب و کارها کمک زیادی کردند. گذشته از این، دقت بسیاری از امور مالی نیز بالا رفت. از طرفی به علت متعدد و گسترده بودن لیست نرم افزارهای حسابداری امکان محاسبات مالی در بخشهای مختلف به طور اختصاصی نیز فراهم شد. چنانچه نرم افزار های حسابداری را میتوان از جهات مختلفی تفکیک کرد.
به عنوان نمونه برخی از نرمافزارهای حسابداری را میتوان از لحاظ عملکرد در لیست نرم افزار های حسابداری معروف قرار داد و برخی را در لیست نرم افزارهای نه چندان مهم. با این حال فارغ از میزان اهمیت و معروفیت نرم افزارهای حسابداری، باید گفت بسیاری از مشاغل به نرم افزارهای حسابداری نیاز دارند.
فهرست مطالب
چه مشاغلی به نرم افزار های حسابداری نیاز دارند؟
تمام مشاغلی که با امور مالی سروکار دارند به نرم افزارهای حسابداری نیاز دارند. البته امروزه حتی بسیاری از کسب و کارهای ساده که امور مالی سادهای دارند از نرم افزارهای حسابداری در شکل ساده آن استفاده میکنند. با این حال استفاده از نرم افزارهای حسابداری در برخی از مشاغل پررنگتر از سایر مشاغل است.. این مشاغل عبارتند از:
- مشاغل مدیریتی
- حسابرسی
- بازاریابی
- بانکداری
- مشاغل مربوط به بیمه یا امور بیمه
- فروشگاهها
- فین تکها و…
آشنایی با انواع نرم افزار حسابداری
نرم افزارهای حسابداری را میتوان بر پایه معیارهای مختلفی از هم تفکیک کرد. یکی از معیارهای تفکیک بر اساس سیستم عاملها است. بر این اساس میتوان گفت بعضی از نرم افزارهای حسابداری مختص سیستم عاملهای موبایل هستن، برخی مختص کامپیوترها و برخی نیز برای سیستم عاملهای تحت وب منتشر شدهاند. نرم افزارهای اندرویدی ممکن است برای تمام نسخههای موبایل مانند اندروید و ios کاربرد داشته باشند و یا آنکه در مواردی تنها مختص یکی از این سیستم عاملها باشند. نسخه وب نرم افزارهای حسابداری نیز مختص وب است. این نرم افزارها از طریق مرورگرهای وب قابل اجرا هستند. اما نرم افزارهای کامپیوتری مختص سیستم عاملهای کامپیوتری مانند ویندوز و یا مکینتاش هستند.
- مطلب مرتبط: صفر تا صد شغل حسابداری
معرفی نرم افزار های حسابداری رایگان
اکثر نرم افزارهای حسابداری جهت استفاده باید خریداری شوند. اما برخی از نرم افزارهای حسابداری نیز جز نرم افزارهای رایگان هستند. دانلود نرم افزار حسابداری رایگان برای همه افراد امکانپذیر است. این نرم افزارها شامل نرم افزارهای ایرانی و خارجی هستند که ما به نمونهای از هر دو آنها اشاره کردهایم:
-
نرم افزار حسابداری Wave
نرم افزار Wave از قابلیتهایی چون ایجاد صورتحسابپیگیری پرداختها، مدیریت حقوق و دستمزد، مدیریت مالی، پردازش کارت اعتباری و اسکن رسید برخوردار است. حسابداری موج برای کمک به کسب و کارها جهت ساده کردن فرآیندهای حسابداری طراحی شده است. نرم افزار Wave در نسخههای iOS و Android در دسترس است. برخی Wave را بهترین نرم افزار حسابداری رایگان خارجی میدانند.
-
نرم افزار حسابداری Akaunting
Akaunting نرم افزار حسابداری مبتنی بر وب است که برای کمک به کسب و کارهای کوچک در مدیریت و ساده کردن صورتحساب، پردازش پرداختها، مدیریت هزینههای قابل پرداخت و سایر عملیات مالی طراحی شده است.
-
نرم افزار حسابداری GnuCash
نرم افزار GnuCash نیز نمونهای دیگر از یک نرم افزرا حسابداری رایگان است. این نرم افزار به کسب و کارهای کوچک اجازه میدهد تا حسابهای بانکی، سهام، درآمد و هزینهها را به راحتی پیگیری کنند. GnuCash برای کمک به پیمانکاران و صاحبان مشاغل طراحی شده است. ویژگیهای کلیدی GnuCash را میتوان در محاسبات مالی، ایجاد ترازنامه، حسابهای ارزی متعدد و مدیریت فروشنده خلاصه کرد.
-
نرم افزار حسابداری Sunrise
Sunrise یک برنامه حسابداری مبتنی بر ابر برای مشاغل کوچک و فریلنسرها در تمام صنایع است. ویژگیهای این نرم افزار را میتوان مدیریت قیمتها، مدیریت تماسها، حسابداری، مدیریت هزینه و گزارش مالی دانست. سایر ویژگیها عبارتند از ایجاد پردازش تخفیف و بازپرداخت، تطبیق بانکی، مدیریت مالیات و پشتیبانی چند ارزی این نرم افزار به کاربران امکان میدهد تا فاکتورهای سفارشی ایجاد کنند و آنها را برای مشتریان پست کنند و پرداختهای آنلاین دریافت کنند.
-
نرم افزار حسابداری ZipBooks
نرم افزار ZipBooks نیز برای مشاغل کوچک و حسابداران طراحی شده است. این نرم افزار به کاربران اجازه میدهد تا فاکتورهای سفارشی شده با آرم، تم و پیام موردنظر خود را ایجاد کنند. ZipBooks از قابلیتهای حسابداری آنلاین نیز برخوردار است که عبارتند از: حسابهای دریافتنی و تسویه حساب بانک.
-
نرم افزار حسابداری سپیدار
نرم افزار سپبدار یکی از نرم افزارهای خوب ایرانی است که در دو نسخه رایگان و نسخه قابل خرید ارائه شده است. البته نسخه رایگان این نرم افزار امکانات محدودی دارد؛ اما میتوان از آن برای بسیاری از کسب و کارها و محاسبات مالی استفاده کرد. نرم افزار حسابداری سپیدار بیشتر در راستای انجام امور حسابداری استفاده میشود.
- مطلب مرتبط: چگونه حسابرس شویم؟ (انواع حسابرسی و وظایف آنها)
معرفی بهترین نرم افزار حسابداری اندروید
نرم افزارهای حسابداری اندرویدی در انواع مختلفی هستند. برخی از آنها رایگان هستند و برخی از آنها نیز باید خریداری شوند. برخی از نرم افزارها مختص محاسبات مالی هستند؛ اما برخی دیگر برای ایجاد فاکتور به کار میروند. با این حال فارغ از نوع و کارکرد نرم افزار، برخی از بهترین نمونههای نرم افزارهای حسابداری اندرویدی عبارتند از:
-
نرم افزار حسابداری Zoho Books
نرم افزار Zoho Books که یک نرم افزار حسابداری اندروید است به کسبوکارهای کوچک کمک میکند تا تمام فعالیتهای مالی، از صورتحسابها و هزینهها، سفارشهای خرید و فروش، مالیات، گزارشها و فیدهای بانکی را مدیریت کنند.
-
نرم افزار حسابداری Odoo
حسابداری Odoo به شما کمک میکند تا حسابداری روزانه خود را به راحتی مدیریت کنید و دیدی جهانی از وضعیت کسب و کار خود داشته باشید. ویژگیهای دیگر این نرم افزار عبارتند از: صورتحسابهای خودکار، مدیریت صورتحسابها مکرر و….
-
نرم افزار حسابداری TaxDome
نرم افزار TaxDome یک نرم افزار مدیریت مالیات است که برای کمک به حسابداران، شرکتهای حسابداری و حسابداران رسمی در رسیدگی به امور مشتریان، گردش کار، صورتحسابها، پرداختها، امضاهای الکترونیکی، ایمیلها و موارد دیگر طراحی شده است.
-
نرم افزار Quickbooks
Quickbooks Online حسابداری مشاغل کوچک را با ایجاد فاکتور، پذیرش پرداخت آنلاین، ردیابی هزینهها، حقوق و دستمزد و موارد دیگر ارائه میدهد.
-
نرم افزار حسابداری پارسیان
نرم افزار پارسیان نیزدر نسخههای متعددی از جمله اندروید طراحی شده است. این نرم افزار نیز به مانند بسیاری از نرم افزارهای حسابداری در زمینه امور مربوط به حسابداری، انبار، حسابداری، کنترل چک، خرید و فروش و… طراحی شده است.
-
نرم افزار حسابداری آسان
نرم افزار آسان از دیگر نرم افزارهای خوب ایرانی در زمینه حسابداری است که در سیستم عامل اندروید و سایر سیستم عاملها طراحی شده است. نرم افزار آسان در زمینه امور پرداخت و دریافت، محاسبه هزینهها و درآمدها و ایجاد فاکتور کاربرد دارد.
معرفی بهترین نرم افزار های حسابداری تحت وب
نرم افزارهای حسابداری تحت وب نیز بسیار متعدد هستند. نسخههای ایرانی این نوع نرم افزارها نیز بسیار گسترده هستند. برخی از این نرم افزارها عبارتند از:
-
نرم افزار حسابداری محک
محک نیز به لحاظ ویژگیهای خود جز بهترین نرم افزار حسابداری و شناختهشدهترین نرم افزارهای حسابداری است. نرم افزار محک انواع مختلفی مانند نرم افزار حسابداری شرکتی، فروشگاهی و… دارد.کارکردهای این نرم افزار را میتوان مربوط به اموری مانند ارائه فاکتور به مشتریان و انبارداری، ایجاد صندوق و فروشندهها دانست.
-
نرم افزار حسابداری هلو
هلو یکی از معروفترین و شناخته شدهترین نرم افزارهای حسابداری ایرانی است. این نرم افزار را میتوان از لحاظ سیستم عامل و عملکرد در بسیاری از گروههای نرم افزاری قرار داد. زیرا هلو علاوه بر سیستم عامل ویندوز، مکینتاش و اندروید، در سیستم تحت وب نیز منتشر شده است. علاوه بر این هلو نیز مانند محک انواع مختلفی دارد. از جمله نرم افزارحسابداری شرکتی، فروشگاهی، صنعتی، تولیدی رو… هلو همچنین نرم افزار حسابداری شخصی است. با توجه به این کارکردها هلو را میتوان جز بهترین نرم افزار های حسابداری شخصی، شرکتی، فروشگاهی و… دانست.
نرم افزار حسابداری شرکتی
نرم افزارهای حسابداری شرکتی مختص امور مالی شرکتها است. در این نرم افزارها معمولا مدریت امور مالی شرکتها مانند پرداختها، هزینهها و… محاسبه میشود.
-
نرم افزار حسابداری فرداد
فرداد یک نرم افزار حسابداری ایرانی است که به عنوان نرم افزار حسابداری شرکت آرین سیستم شناخته شده است. این نرم افزار از امکانات گستردهای مانند کد گذاری خودکار کالا، صدور اسناد انبار، محاسبه امور مالی اعم از حقوق و دستمزدها و… برخوردار است. برخی فرداد را جز بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی میدانند.
-
نرم افزار حسابداری تدبیر
نرم افزار تدبیر متعلق به شرکت پردازش موازی سامان است. تدبیر مورد استفاده شرکتهای مختلفی از جمله گلدایران، سام سرویس، اطلس مال و… است. تدبیر امکانات خوبی در زمینه امور مربوط به خزانهداری، انبارداری، بازاریابی، ثبت سفارش و… دارد.
-
نرم افزار حسابداری قیاس
قیاس مربوط به امور مالی و محاسباتی شرکتهای بازرگانی، تولیدی و خدماتی است. قیاس در نسخههای مختلف از جمله اندروید منتشر شده است. نسخه اندروید این نرم افزار رایگان است.
علاوه بر نرم افزارهای فوق، نرم افزارهای هلو و محک نیز در زمینه حسابداری شرکتی کاربرد دارند.
بهترین نرم افزار های حسابداری فروشگاهی
نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی بیشتر به امور مالی و محاسباتی فروشگاهها میپردازند. برخی از بهترین نرم افزارهای حسابداری در این زمینه شامل نرم افزارهای زیر است:
-
نرم افزار حسابداری بیگ بنگ
نرم افزار بیگ بنگ نیز از نرم افزارهای ایرانی در زمینه حسابداری شرکتی و فروشگاهی است که امکان دانلود رایگان آن نیز وجود دارد. البته نسخه رایگان با محدودیتهایی مواجه است. از جمله اینکه استفاده از آن برای اسناد تنها تا دو ماه امکانپذیر است.
-
نرم افزار حسابداری پارمیس
پارمیس نیز یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی است که تحت نسخههای متعدد از جمله اندروید منتشر شده است. مدیریت هزینهها و درآمد، چکها، اقساط و… برخی از امکانات خاص و ویژه این نرم افزار است. پارمیس را بدون اغراق میتوان جز بهترین نرم افزار های حسابداری فروشگاهی اندرویدی دانست. البته همانطور که گفتیم این نرم افزار از سایر سیستم عاملها نیز پشتیبانی میکند.
علاوه بر نرم افزارهای فوق، نرم افزار هلو و sunrise که پیش از این درباره آنها صحبت کردیم نیز در زمینه فروشگاهی جز نرم افزارهای خوب محسوب میشوند.
بهترین نرم افزار های حسابداری خارجی
نرم افزارهای حسابداری در نسخه خارجی نیز بسیار متعدد هستند. به برخی از آنها پیش از این اشاره شد؛ اما نرم افزارهایی وجود دارند که در نوع خود منحصر و جز بهترینها هستند. برخی از بهترین نرم افزار های حسابداری دنیا عبارتند:
-
نرم افزار حسابداری FreshBooks
FreshBooks حسابداری مبتنی بر وب است که در راستای امور مربوط به مشاغل و کسب و کارهای کوچک طراحی شده است. FreshBooks به فعالیتهایی مانند بازاریابی، خدمات حقوقی و مشاوره تجاری، تجارت و خدمات خانگی و فناوری اطلاعات خدمات میدهد.
-
نرم افزار حسابداری Zoho Corporation
نرم افزار Zoho Corporation را میتوان جز بهترین نرم افزار حسابداری جهان دانست. این نرم افزار در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته است. Zoho Corporation امور مالی مربوط به سازمانها را مدیریت میکند. Zoho Books با فیدهای بانکی خودکار، پورتال مشتری مشترک، حسابداری و مالیات، پرداختهای آنلاین، قالبهای فاکتور و گزارشهای تحلیلی ارائه میشود.
-
نرم افزار حسابداری QuickBooks Online
نرم افزار Quickbooks Online نیز مبتنی بر وب است و تمام جنبههای مالی کسب و کار را کنترل میکند. این نرم افزار میتواند در زمینههای مختلفی مانند حسابداری، حقوق و دستمزد، مدیریت صورتحساب، تسویه حساب بانکی، ردیابی هزینهها، مدیریت مالیات و غیره استفاده شود.
-
نرم افزار حسابداری Synder
Synder سیستمهای پرداخت مختلف را با راهحلهای حسابداری مانند QuickBooks و Xero ادغام میکند و به طور خودکار دادههای تراکنش دقیق را از سیستمهای پرداخت به حسابداری میآورد.
راهنمای درج مهارت های نرم افزاری در رزومه کاری
تا اینجا به معرفی بهترین نرم افزار های حسابداری پرداختیم. اگر شما به عنوان حسابدار، حسابرس و یا … به دنبال استخدام در شرکت های حسابداری، فروشگاها و … میباشید، حتما در رزومه خود به مهارت های نرم افزاری خود اشاره کنید. ایران استخدام در سیستم رزومه ساز رایگان خود این امکان را برای شما فراهم کرده است تا رزومه کاری خود را به راحتترین روش ممکن ایجاد نمایید و با فعالسازی رزومه خود آن را در قسمت بانک رزومه برای کارفرمایان در حالت نمایش قرار دهید. برای ساخت رزومه با استفاده از سیستم رزومه ساز آنلاین کافیست در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو عوض شده و از طریق حساب کاربری خود رزومه را ایجاد نمایید.
جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز ایران استخدام کلیک نمایید.
روش دوم برای ساخت رزومه به روش آفلاین میباشد. علاوهبر ساخت رزومه آنلاین شما میتوانید از فرم های خام رزومه در قالب های متنوع نیز استفاده نمایید.
راهنمای مشاهده آگهی های استخدام حسابدار
با مراجعه به سایت ایران استخدام و انتخاب رشتهتحصیلی مورد نظر و عنوان شغلی خود، میتوانید آگهی های استخدام مرتبط را مشاهده نمایید. همچنین اگر به عنوان حسابدار به دنبال موقعیت های کاری در شرکت های خصوصی و نهاد های دولتی میباشید، میتوانید با عضویت به عنوان کارجو آگهی های استخدام موقعیت شغلی خود را در حساب کاربری خود به محض انتشار دریافت نمایید.
راهنمای استخدام حسابدار
کارفرمایان و صاحبان کسب و کار میتوانند با درج آگهی استخدام در کاریابی مجازی ایران استخدام نیروی متخصص خود را در کوتاه ترین زمان ممکن استخدام نمایند.
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید نرم افزارهای حسابداری بسیار متعدد هستند. علاوه بر آنکه نسخههای متعددی از نرم افزارهای حسابداری در سیستم عاملهای مختلف وجود دارد، از لحاظ کارکرد نیز میتوان نرم افزارهای زیادی را از هم تفکیک کرد. نوع خارجی و ایرانی نرم افزار در نسخههای رایگان یا پولی نیز از دیگر انواع نرم افزارهای حسابداری است. با توجه به این موضوع هر فردی در قالب شخصی یا شرکتی میتواند نرم افزاری مطابق با نیازهای خود تهیه کند. نکته مهم برای استفاده از نرم افزارهای حسابداری، شناسایی اهداف و نیازهای شما نسبت به نرم افزار حسابداری است. با این کار میتوانید یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری را انتخاب کنید و امور مالی و حسابداری خود را به بهترین شکل ممکن تنظیم کنید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام حسابدار در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
سلام. نرم افزار حسابداری طاها هم نرم افزار خوبیه . بر اساس استانداردهای حسابداری طراحی شده و بسیار قابلیتهای بالایی داره و قدرتمنده، کاربری خیلی راحتی هم داره
درود دوست عزیز
ممنونیم از اینکه تجربیات خودتونو با ما به اشتراک گذاشتید.
پیروز باشید