آشنایی با شغل تحلیلگر مالی
این روزها بازار بورس و ارزهای دیجیتال داغتر از همیشه است. با گسترش بازارهای مالی اکثر کسب و کارها و کارفرمایان به دنبال افرادی واجد شرایط و متخصص هستند که بتوانند سودآوری این بازار را به نفع آنان تمام کنند. درست همین جاست که پای تحلیلگر مالی به میدان باز میشود. طبق آماری که مجله Forbes جمعآوری کرده میزان تقاضا برای این کار تا سال 2026 تا حدی افزایش مییابد که از میزان تقاضا برای بسیاری از متخصصین در مشاغل دیگر پیشی میگیرد. در این مطلب از سایت کاریابی ایران استخدام با ما باشید.
فهرست مطالب
تحلیلگر مالی یعنی چی؟
تحلیلگر مالی یعنی فردی که مسئول جمعآوری، تجزیه، تحلیل، تفسیر دادههای مالی و همچنین تهیه گزارشها، ارائهها و مدلها برای کافرما و مدیر یک کسب و کار است. این افراد به کمک رابطه خوبی که با اعداد دارند و مدیریت قوی دادههای بزرگ از پس این کارها برمیآیند.
به چه کسی تحلیلگر مالی میگویند؟
به فردی که قدرت ارزیابی، تجزیه و تحلیل و مدیریت امور مالی یک کسب و کار و بازارهای مالی را داشته باشد تحلیلگر مالی می گویند. این افراد دائما با اعداد و ارقام سر و کار دارند و باید بتوانند از پایگاه دادههای جمع آوری شده به یک نتیجه آماری برسند.
معرفی شغل تحلیلگر کسب و کار و بازار
نیازهای امروزی کسب و کارها باعث شدهاند نقشهای جدیدی شکل بگیرند. یکی از همین موقعیتها تحلیلگر کسب و کار و بازار است. تحلیلگر کسب و کار و بازار درست مانند تحلیلگر مالی فردیست که با اعداد و ارقام سر و کار دارد. با این تفاوت که تحلیلگر کسب و کار سعی میکند با بررسی و تجزیه و تحلیل آماری دادههای یک کسب و کار پتانسیل فروش و درآمدزایی را افزایش دهد. به این فرد به اختصار CRM هم گفته میشود.
چگونه تحلیلگر مالی شویم؟
و اما میرسیم به این پرسش که چگونه تحلیلگر شویم؟
درست مانند هر تخصص دیگری برای اینکه تحلیلگر بازارهای مالی شوید باید دانش و مهارتهای خودتان را تقویت کنید. برای اینکار میتوانید با توجه به شرایط و علایق خودتان، مسیر آکادمیک یا یادگیری خودآموز را دنبال کنید.
اگر قصد دارید که در دانشگاه رشتههای مرتبط را دنبال کنید باید بعد از اخذ دیپلم ریاضی یا دیپلم کاردانی در کنکور شرکت کنید. سپس میتوانید یکی از رشتههای مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، حسابداری و … را انتخاب کنید. اگر که دیپلم تجربی یا انسانی دارید باید به دنبال فرصتهای تحصیلی بدون کنکور باشید. به این خاطر که رشته مالی اساسا زیر مجموعه ریاضی به حساب میآید.
به طور کلی برای اینکه وارد رشته تحلیلگر مالی شوید:
- دانش پایهای این تخصص را یاد بگیرید: این یعنی باید حداقل مدرک کارشناسی خودتان را در رشتههای مربوطه کسب کنید.
- باید با شرکت در دورههای تخصصی مدرک تحلیلگری بازارهای مالی را اخذ کنید.
- مرحله بعدی کسب تجربه کافیست. باید در صنعت و بازارهای مالی فعالیت کنید. میتوانید برای کسب تجربه مدتی به عنوان کارآموز تحلیلگر مالی در نهادها و مجموعهها فعالیت کنید.
- میتوانید برای ارتقا شغلی خودتان در مقاطع تحصیلی بالاتر ادامه تحصیل دهید.
- در نهایت میتوانید با توجه به توانمندیها و شرایط خودتان برای موقعیتهای شغلی موجود درخواست همکاریتان را ارسال کنید.
شغل تحلیلگر کسب و کار برای کدام افراد مناسب است؟
تحلیلگران کسب و کار افرادی کنجکاو و علاقهمند به تحقیق هستند. به علاوه اینکه رهبرانی ذاتی هستند و به راحتی میتوانند بر تفکرات دیگران تاثیر بگذارند و آنها را متقاعد به انجام کاری کنند.
تیپهای شخصیتی:
INTP – درونگرا، شهودی، منطقی، ادراکی: این گروه افرادی دقیق با کنجکاوی فراوان هستند. میتوانند سیستمهای پیچیده را ساده کنند. به علاوه اینکه ترجیح میدهند به صورت مستقل کار کنند.
INTJ – درونگرا، شهودی، منطقی، قضاوتی: این افراد در برنامه ریزی توانمند هستند و ذهنی کاملا استراتژیک دارند. INTJها دائما برای بهبود خودشان و شرایط اطرافشان تلاش میکنند. به علاوه اینکه همیشه به دنبال راهکارهای جدید هستند.
ENTJ – برونگرا، شهودی، منطقی، قضاوتی: یکی دیگر از تیپهای شخصیتی مناسب این موقعیت شغلی ENTJها هستند. رهبرانی با اراده که برای حل مشکلات یا راهی پیدا میکنند یا راه جدیدی خلق میکنند. از چالشها ترسی ندارند و در شناسایی نقاط ضعف استاد هستند.
ENTP – برونگرا، شهودی، منطقی، ادراکی: افرادی با قوه تصور بسیار قوی که زندگی و کار بدون چالش برایشان هیچ معنایی ندارد. گروهی پر انرژی با پشتکار قوی که سعی میکنند برای انجام کارها روشهای جدیدی پیدا کنند. به علاوه اینکه ذاتا توانایی تحلیلی قابل توجهای دارند.
مسیر شغلی تحلیلگر بازار
مثل همیشه اولین قدم تحصیلات مرتبط است (فرقی نمیکند خودآموز باشد یا دارای تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک) البته که اکثر نهادها و شرکتها به دنبال متخصصین با حداقل مدرک کارشناسی هستند. پس بهتر است که مسیر دانشگاهی را انتخاب کنید. برای کار در این حوزه میتوانید یکی از رشتههای مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی، حسابداری و اقتصاد را انتخاب کنید.
نباید به تحصیلات دانشگاه بسنده کنید. بلکه باید بعد از فارغ التحصیلی حتما در دوره تحلیلگر مالی شرکت کنید و اطلاعات خودتان را بروز نگهدارید. رشته تحلیل کسب و کار حوزهای دائما در حال تغییر است.
میتوانید با اخذ مدرک تحلیلگری بین المللی شانس خودتان را برای استخدام و پیدا کردن فرصتهای شغلی خارج از کشور افزایش دهید. از این دورهها میتوانیم به مدرک CFA اشاره کنیم. علاوه بر اینکه مطالب این دوره کاربردی هستند بلکه اعتبار بین المللی داشته و بخش گستردهای از منابع اطلاعاتی را پوشش میدهد.
وظایف تحلیلگر مالی چیست؟
- جمعآوری دادهها و اطلاعات
- دستهبندی و مدیریت دادهها
- تجزیه و تحلیل نتایج مالی
- پیش بینی وضعیت کسب و کار و بازار
- توسعه پیشنهادات و استراتژیها
- ساخت مدلهای اکسل
- تهیه مستندات و گزارشات مالی
شرایط استخدام تحلیلگر مالی
شرایط استخدام به سازمان دولتی یا خصوصی که قرار است درخواست خودتان را ارسال کنید بستگی دارد. بسیاری از مجموعهها چه دولتی و خصوصی به دنبال مهارت، دانش و تجربه کاری کافی هستند.
البته اکثر سازمانهای دولتی تنها در صورت نداشتن نیروی کافی خودشان اعلام جذب نیرو میکنند و باید برای استخدام در این مجموعهها از فیلترها و آزمونهایی که خودشان برگزار میکنند شرکت کنید. به طور کلی به عنوان یک تحلیلگر مالی میتوانید در بیمههای خصوصی و دولتی، بانکهای خصوصی و دولتی، کارگزاریها، بورس و موسسات اعتباری مشغول کار شوید.
به عنوان مثال همین حالا با جستجوی استخدام تحلیلگر مالی میتوانید فرصتهای موجود در ایران استخدام را ببینید. استخدام تحلیلگر بازارهای مالی برای شرکت سبدگردان نوویرا در تهران گرفته یا استخدام تحلیلگر و کارشناس اقتصادی و بازارهای مالی برای شرکت دیان و …
بررسی حقوق و درآمد تحلیلگر مالی
بررسی حقوق تحلیلگر مالی در ایران
مثل همیشه میزان حقوق و درآمد تحلیلگر مالی در کشور ما به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. میزان تجربه و تحصیلاتتان گرفته یا سمت، مجموعهای که در آن کار میکنید و … به عنوان مثال حقوق کارشناس سرمایه گذاری که یکی از سمتهای بالا این حوزه به حساب میآید از تحلیلگران مبتدی بی شک بیشتر است.
بررسی حقوق تحلیلگر مالی در خارج از کشور
حقوق تحلیلگر مالی در شرکتهای پیشرفته بیشتر از کشورهای در حال توسعه است. به طوری که درآمد تحلیلگر مالی در کانادا جز درآمدهای بالا به حساب میآید. به این خاطر که این افراد نقش مهمی در یک سازمان بر عهده دارند و چندین برابر حقوقی که دریافت میکنند برای مجموعه خود سودآوری به همراه دارند.
محل کار تحلیلگر مالی
محل کار تحلیلگر مالی متنوع است. شما میتوانید به صورت دورکاری کارهای یک شرکت را انجام دهید یا اینکه در محیط دفتری حضور داشته باشید. به علاوه اینکه بیشترین کار شما با سیستمهای کامپیوتری خلاصه میشود. همچنین میتوانید به صورت پاره وقت و تمام وقت مشغول به کار شوید.
مهارتهای تحلیلگر مالی
از مهارتهای ضروری برای شغل تحلیلگر مالی خبره میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تفکر تحلیلگر
- دانش آماری و ریاضی قوی
- توانمند در نوشتن مستندات
- مدیریت درست زمان
- مهارتهای تحلیلی
- علاقهمند به جست و جو و تحقیق
- مهارتهای ارتباطی قوی
- شناخت مفاهیم بازارهای مالی
- آشنا به ابزارها و پلتفرمهای بازار
- آشنا به مدل سازیها
یکی از نکات مثبت این موقعیت شغلی نداشتن محدودیت در رابطه با جنسیت متقاضیان است. این یعنی علاقهمندان خانم و آقا هر دو میتوانند به دنبال فرصتهای شغلی باشند.
بازار کار و آینده شغلی تحلیلگر مالی
با اینکه بازارها و پلتفرمهای اقتصادی در طول زمان دستخوش تغییر میشوند اما به نظر میرسد که تقاضا و پتانسیل رشد از حد متوسط برای نیروی متخصص در این زمینه بیشتر است. این یعنی دانشجویانی که این رشته را دنبال میکنند از پتانسیل درآمدی خوبی برخوردار می شوند. بخصوص که این روزها طیف وسیعی از محصولات و بازارهای مالی در سرتاسر جهان ظهور کردهاند. همین موضوع باعث میشود کسب و کارها با چالشهای جدیدی روبرو شوند و برای مواجه درست با این چالشها به نیروی متخصص با دانش بروز نیاز خواهند داشت.
چه مجموعههایی به دنبال استخدام تحلیلگر مالی میباشند؟
شما میتوانید به صورت آزادکار برای چندین مجموعه کار کنید و پروژههای مالی آنها را در دست بگیرید. به علاوه اینکه میتوانید خودتان در بازارهای جهانی مانند فارکس مشغول کار شوید و از خرید و فروش سهامها سود ببرید. همین حالا نگاهی به فرصتهای استخدام تحلیلگر فارکس بیندازید.
به علاوه اینکه داغ بودن بازارهای دیجیتال باعث شده کسب و کارهای زیادی به نحوی وارد این وادی شوند و به دنبال استخدام تریدر حرفهای و استخدام تحلیلگر ارز دیجیتال باشند. همچنین بورس ایران هم یکی از فرصتهای شغلی شماست و آینده شغلی رشته بورس با اینکه مشخص نیست ولی فرصتهای خوبی دارد – حتی میتوانید استخدام تحلیلگر بورس دورکاری شوید.
از طرفی میزان تقاضا برای استخدام تحلیلگر کسب و کار رو به افزایش است. زیرا کسب و کارها به دنبال سود بردن از فرصتهای موجود در بازار هستند. بانک هم یکی دیگر از جاهاییست که میتوانید کار کنید، برای این منظور به دنبال فرصتهای استخدام تریدر در بانک باشید.
نحوه مشاهده آگهیهای استخدام تحلیلگر مالی
برای مشاهده آگهیهای استخدام ابتدا در سایت ثبت نام کنید. ما به صورت مرتب شما را از آخرین فرصتها آگاه خواهیم کرد. میتوانید با جستجوی عنوان شغلی و کار مورد نظرتان لیستی از موقعیتهای موجود را ببینید. از طرفی اگر خودتان کارفرما هستید و به دنبال کارجو، میتوانید به بخش درج آگهی استخدام بروید.
با استفاده از فیلترهای موجود در سایت میتوانید شهرهای مورد نظرتان را دسته بندی کنید. به عنوان مثال میتوانید تنها به دنبال استخدام تحلیلگر مالی در تهران باشید. همچنین شما می توانید اپلیکیشن ایران استخدام را به صورت رایگان از بازار یا گوگل پلی یا از طریق سایت ایران استخدام دانلود و بر روی گوشی خود نصب نمایید و با استفاده از آن شغل اگهی های شغل مورد نطرتان را مشاهده کنید.
نحوه تنظیم رزومه تحلیلگر کسب و کار
برای تنظیم یک رزومه باید بخشهای حیاتی زیر را در الویت قرار دهید:
- اطلاعات پایه و مشخصات
- تحصیلات
- تجربه
- دستاوردها
- مدارک و دورهها
- اطلاعات تماس
فراموش نکنید که در حین مصاحبه حضوری هم بررسی وضعیت و شرایط شما علاوه بر گفتههایتان با توجه به نکاتی که در رزومه ذکر کردید صورت میگیرد. به علاوه اینکه شما به منظور اثبات صحت داشتن رزومهتان در جلسه حاضر میشوید.
برای ساخت رزومه میتوانید از رزومه ساز آنلاین ما کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که رزومه نقش مهمی در استخدام شما بازی میکند و میتواند احتمال در نظر گرفته شدن شما به عنوان کاندیدای شغلی را افزایش دهد.
سخن پایانی
این تمام چیزی بود که باید به صورت خلاصه از فرصت شغلی و شرایط استخدام تحلیلگر مالی میدانستید. اگر که در رابطه با روشهای استخدام سازمانها و نهادها یا حتی ساخت رزومه سوال و ابهاماتی داشتید میتوانید با کارشناسان ما در ایران استخدام در تماس باشید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام تحلیلگر مالی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
ممنون سپاس