راهنمایی شغلیکارفرما

چگونه شریک تجاری انتخاب کنیم؟ (نکاتی برای شراکت در کار)

زمان مطالعه: 6 دقیقه

نکات و قانون شراکت در کار

یک مشارکت تجاری می تواند به طریق مختلفی به نفع یک سازمان باشد. اعم از یک روش مالیاتی سودمندتر و تقسیم موثرتر وظایف و مسئولیتهای مدیریت در شرکت. نقش هر یک از شرکای تجاری یک سازمان رای رفاه و سلامت آن سازمان بسیار حائز اهمیت است. صرف نظر از اندازه کسب و کار و ماهیت کالا یا محصولاتی که ارائه می‌دهد. انتخاب شریک در کسب و کار بسیار مهم و مستلزم دانش و اطلاعاتی در مورد کسب و کار و قانون شراکت در کار است.
در این مقاله، در مورد چگونگی انتخاب شریک تجاری خوب و مناسب برای شراکت در کار و سرمایه به بحث می پردازیم.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

مشارکت تجاری چیست؟

شریک تجاری، فرد یا سازمانی است که تا حدودی در روابط تجاری و بازرگانی یک واحد تجاری دیگر نقش دارد. این اصطلاح می‌تواند دارای معانی مختلفی باشد. متداول ‌ترین تعریف مشارکت تجاری این است: دو یا چند نفری که در اداره، مالکیت یا ایجاد یک سرمایه‌گذاری تجاری نقش مهمی ایفا می کنند. همچنین، شرکت هایی که با هم همکاری طولانی مدتی دارند، مثلا شرکت تامین‌کننده مواد خام و شرکتی که وظیفه تبدیل آن مواد به محصول نهایی را بر عهده دارد نیز شریک تجاری نام دارد.

شریک تجاری

ویژگی‌های شریک تجاری

شراکت در کار از برخی جهات به روابط شخصی بلندمدت شبیه هستند، که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

  • دو یا چند نفر و یا کسب و کار، سرمایه خود را بر روی هدف مشترکی که در ذهن دارند می‌گذارند.
  • آنها برای دستیابی به هدف مشترک خود، منابع، مهارت ها و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.
  • آنها برای نتیجه اقدامات مشترک خود که می تواند سود یا زیان را در پی داشته باشد، به یک اندازه مسئولند.
  • یک مشارکت تجاری، باید ثبت شود. نوع مناسب ساختار مشارکت می تواند با توجه به سطوح مسئولیت مورد توافق بین شرکای تجاری و نوع شرکت مذکور متفاوت باشد.

انواع مشارکت تجاری

با در نظر داشتن ویژگی هایی که در بالا به آنها اشاره شد، می‌توان انواع مختلفی از مشارکت ها را راه اندازی کرد. این مشارکت ها عبارتند از:

شرکای ضامن یا شرکت های دارای مسئولیت محدود

شرکای ضامن وظایف مدیریتی مشترکی دارند و از مسئولیت برابری در مورد هر بدهی معوق شرکت برخوردارند. اما شرکتهای دارای مسئولیت محدود فقط در شرکت سرمایه گذاری می کنند. به این معنی که در مدیریت شرکت دخالت مستقیمی ندارند و در عین حال فاقد هرگونه مسئولیت بالقوه هستند.

شرکای سهام یا شرکای حقوق بگیر

در حالیکه شرکای سهام دارای سهمی از مالکیت هستند و بنابراین بخشی از سود شرکت به آنها تعلق می گیرد. اما بطور معمول شرکای حقوق بگیر افرادی هستند که مانند یک کارمند حقوق دریافت می کنند.

اکثر شرکای تجاری یک شرکت از مالکان مشترک آن هستند. بنابراین مانند یک کارمند معمولی حقوق نمی گیرند. هر یک از شرکا با توجه به سهم خود از مالکیت شرکت بخشی از سود یا زیان سالانه آن را دریافت می‌کنند. علاوه بر این، برخی از شرکا پرداختهای تضمینی بیشتری را دریافت می کنند که از سهم مشارکت آنها جدا است، و مربوط به خدمات خاصی مانند وظایف مدیریتی می باشد.

باید ها و نباید های قرارداد شراکت کاری

یک قرارداد مشارکت معمولا باید توسط همه شرکای آن امضا شود.  قرارداد شراکت سهم هر یک از شرکا از مالکیت و همچنین هر وظیفه یا مسئولیتی که ممکن است در فعالیتهای روزانه یا ساختار مدیریتی شرکت داشته باشد را بوضوح بیان کند.

شریک تجاری می تواند یکی از موسسان شرکت باشد و یا اینکه در هر زمانی که بخواهد با مالکان کسب و کار هایی که نیازمند شریک تجاری هستند، وارد قرارداد مشارکت شود. شرکای ورودی بطور معمول در آن کسب و کار سرمایه گذاری می کنند.  مقدار سرمایه ای که شرکت از شریک جدید دریافت می کند، معمولا متناسب با سهمی است که از سود یا زیان سالانه شرکت به آنها تعلق می گیرد. مالیات های معوقه را خود کسب و کارها پرداخت نمی کنند. زیرا هر شریک به طور جداگانه ای و بر اساس سهم مالکیت خود و همچنین سود یا زیانی که توسط شرکت گزارش می‌شود، مشمول پرداخت مالیات می شود.

شریک تجاری

چگونه شریک تجاری خوب پیدا کنیم؟

راه‌های مختلفی وجود دارد که کارآفرینان معمولا یکی را انتخاب می کنند. در زیر به توضیح در مورد آنها می پردازیم.

تحلیل و بررسی همکاران فعلی و قبلی

اکثر کارآفرینان پس از اینکه فعالیت خود را در زمینه ای شروع کردند، به راه اندازی کسب و کار می پردازند. بنابراین، احتمال زیادی وجود دارد که آنها با افراد حرفه ای با مهارت های مشابه یا مکمل روبرو شوند و بتوانند به عنوان شرکای تجاری خوب روی آنها حساب کنند. مزیت اصلی داشتن یک شریک تجاری از بین همکاران قبلی یا فعلی این است که احتمالا از قبل با اخلاق کاری و مهارتهای آنها آشنایی دارید.

دوستی که تمایل به مشارکت تجاری با شما داشته باشد

اگرچه این احتمال وجود دارد که تشکیل یک مشارکت تجاری با یک دوست بر روابط شخصی آنها تاثیر بگذارد، اما یکی از پرکاربردترین روشهای یافتن شریک تجاری محسوب می شود. مزیت اصلی آن این است که در حال حاضر سطح خوبی از اعتماد بین آنها وجود دارد و از نظر ارتباطات و همچنین شخصیت بین آنها شباهتهایی وجود دارد.

نتورکینگ آنلاین و حضوری

بسیاری از کارآفرینان از طریق نتورکینگ آنلاین و آفلاین اقدام به یافتن شرکای تجاری برای خود می کنند. پیوستن به گروه ‌های نتورکینگ مرتبط با صنعت محلی را در نظر داشته باشید و جستجو برای شرکای تجاری بالقوه را آغاز کنید. اگرچه، لازم است حضورا در یک رویداد نتورکینگ صنعتی شرکت کنید و شخصا با شرکای بالقوه ملاقات نمایید، اما می توانید فضاهای کاری آنلاین، گروه های نتورکینگ یا هر جای دیگری را نیز از طریق اینترنت جستجو کنید، و بدین ترتیب متخصصانی که در همان صنعت شما فعالیت می کنند را پیدا کنید.

تشکیل یک مشارکت تجاری با یکی از اعضای خانواده

شروع کسب و کار به همراه یکی از اعضای خانواده شبیه به شراکت کردن با یک دوست است. اگرچه این نیز از نظر تاثیرگذاری بر روابط شخصی چالش های مختص به خود را دارد، اما برخی از کسب و کارها که به بالاترین میزان موفقیت دست یافته اند، کسب و کارهای خانوادگی هستند. جدای از بالا بودن میزان اعتماد، مزیت مهم دیگری که دارد این است که اقوام و بستگان بطور معمول از تربیت، عادات و فلسفه های مشابهی برخوردارند و بنابراین به احتمال زیاد از نظر اخلاق کاری و ویژگیهای شخصیتی نیز شباهت هایی دارند.

حضور در رویدادهای آموزشی مرتبط با صنعت و تجارت

حضور یافتن در چنین رویدادهایی به شما می آموزد که چگونه یک کسب و کار را مدیریت کنید و مهارت های خود را در رابطه با صنعت بهبود ببخشید. یکی دیگر از مزیت های این رویدادها، احتمال بالای آشنایی با افرادی است که برنامه ها و علایق شغلی مشابهی با شما دارند. مشارکت در یک رویداد خاص صنعت به شما این امکان را می دهد تا با متخصصان حرفه ای که تمایل به شراکت در تجارت با شما داشته باشند، آشنا شوید.

نکاتی جهت عقد قرارداد شراکت

انتخاب یک شریک تجاری خوب بطور معمول چیزی است که به یافتن یک شخص یا سازمان مربوط می شود که نه تنها تمایل به تشکیل یک شراکت و نیز توانایی مالی آن را دارد، بلکه از بینش و رویکرد مشترکی برای کسب و کار برخوردار است. بنابراین، بزرگترین چالش و دشواری در انتخاب یک شریک تجاری خوب، بدست آوردن اطلاعات مهم در مورد سابقه کسب و کار، شیوه مدیریت و سایر معیارهای مرتبط با آن است.

در اینجا نکاتی را بیان می کنیم که باید هنگام عقد قرارداد با یک شریک تجاری مد نظر داشته باشید:

یک شریک تجاری قابل اعتماد پیدا کنید

در اکثر موارد، مهمترین جزء هر مشارکت، میزان اعتماد شرکا به یکدیگر است. بنابراین، اولین گام برای یافتن یک شریک تجاری خوب و مناسب، تعیین میزان اعتمادی است که به یکدیگر دارید. این امر می تواند به معنای تحقیق و بررسی در مورد داد و ستدهای قبلی شریک احتمالی، بررسی سوء پیشینه او یا درخواست معرفی نامه از شرکا یا مشتریان قبلی آنها باشد.

هر گونه مشکل احتمالی را از قبل مورد توجه قرار دهید

هر موضوعی که احساس می کنید ممکن است در آینده کسب و کار و شراکت شما پیش بیاید را باید قبل از عقد قرارداد مشارکت مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. اگر شریک بالقوه شما تمایلی به بحث و گفتگو در مورد بدترین سناریوهای احتمالی ندارد، پس به احتمال زیاد نمی تواند شریک مناسبی برای شما باشد.

سعی کنید نسبت به همه جنبه های قرارداد مشارکت آگاهی داشته باشید.

قبل از اینکه هر گونه اسنادی را امضا کنید، لازم است که هر یک از جوانب مشارکت تجاری را بخوبی درک کنید. معمولا تعیین دقیق سطح مسئولیت و اختیارات هر یک از شرکای تجاری از قبل خیلی بهتر از مذاکره در مورد آنها در صورت بروز مشکل در آینده است.

شریک تجاری

سخن پایانی

در این مطلب از ایران استخدام به چگونگی انتخاب یک شریک تجاری پرداختیم. بیمه ها، شرکت های پخش و فروش که به دنبال اعطای نمایندگی در سراسر کشور می‌باشند، میتوانند آگهی خود را در ایران استخدام منتشر نمایند. کاریابی مجازی ایران استخدام یکی از سایت های استخدامی پربازدید با بیش از ده سال سابقه فعالیت می‌باشد.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

خدمات ایران استخدام تنها محدود به افرادی که به دنبال جذب و استخدام نیرو می‌باشند نیست. افرادی که به عنوان کارجو به دنبال شغل مناسب می‌باشند، میتوانند با عضویت در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو، رزومه کاری خود را بصورت رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز آنلاین ایران استخدام ایجاد نمایند. کارجویان با فعالسازی رزومه خود آن را در بخش بانک رزومه ایران استخدام برای کارفرمایان به نمایش می‌گذارند. کارفرمایانی که به دنبال استخدام افراد متخصص در رده های شغلی مورد نظر می‌باشند، رزومه کاری شما را در بانک رزومه مشاهده مینمایند. در صورت نیاز با شما در ارتباط خواهند بود.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

علاوه بر این کارجویان میتوانند اخبار مربوط به استخدام نهاد ها سازمان های دولتی را در سایت ایران استخدام مشاهده نمایند. همچنین آن ها می‌توانند آگهی های استخدام مرتبط با عنوان شغلی و رشته تحصیلی خود را از طریق ایمیل و پیامک دریافت نمایند. کارجویان جهت آشنایی بیشتر می‌توانند آگهی های استخدامی را که در سایت ایران استخدام منتشر شده‌اند را به تفکیک مشاغل مشاهده نمایند.

جهت مشاهده آگهی های استخدام به تفکیک مشاغل در سایت ایران استخدام مشاهده نمایید.

منبع: ایران استخدام

برگرفته از: indeed.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا