بررسی صنعت طلا سازی در ایران و جهان
طلاسازی یکی از شغلهای قدمتدار است که از زمان کشف طلا و فلزات گرانبها تعریف شده است. این شغل، در نظر بسیاری از مردم جز شغلهای پردرآمد محسوب میشود. فارغ از آنکه آیا این تصور درست است یا خیر، آنچه که در رابطه با این شغل اهمیت دارد، سختیها و مهارتهای خاص آن است. برای آنکه بدانیم شغل طلاسازی نیازمند چه مهارتهایی است و نیز میزان درآمد آن چقدر است، ابتدا باید بدانیم طلا سازی چیست؟
- مطلب مرتبط: همه چیز درباره شغل طلا و جواهر ساز
فهرست مطالب
طلا سازی چیست؟
در معرفی حرفه طلاسازی باید گفت طلاسازی، شغلی است که در آن فرد طلاکار بر روی قطعاتی از طلا کار میکند تا آن را در شکلهای مختلف به مردم ارائه دهد. این کار ممکن است شامل برش، سوهان کردن، چکش کاری، خم کردن و ریخته گری طلا یا سایر فلزات باشد. طلاساز، علاوه بر طلا بر فلزاتی چون نقره، پلاتین و حتی سنگهای گرانبها نیز کار میکند. طلاسازی در حال حاضر در بسیاری از کشورها از صنایع مهم محسوب میشود. صنعت طلا سازی در ایران نیز قدمت زیادی دارد و جز صنعتهای مهم و پررونق محسوب میشود.
چگونه طلاساز شویم؟
اگر به طلا سازی علاقه دارید و میخواهید طلاساز شوید، روشهای مختلفی وجود دارد. اما قبل از آنکه به طلاسازی فکر کنید، باید بدانید که طلاسازی برای چه کسانی مناسب است؟ طلاسازان از نظر شخصیتی، هنرمند و واقعبین هستند. به این معنی که خلاق و اصیل هستند و در محیطی که هنری است و یا نیاز به انجام کارهای خلاقانه دارد، به خوبی کار میکنند. به عبارتی این شغل نیازمند ظرافت و به کارگیری ذوق هنری بالا است. از این رو شغل طلاسازی برای خانم ها جذابیت زیادی دارد. طلاسازان همچنین تمایل دارند واقع بین باشند، به این معنی که اغلب از کار در فضای باز یا در یک پروژه عملی لذت میبرند.
رشته طلاسازی در دانشگاه
برای تبدیل شدن به طلاساز، میتوان از طریق تحصیل در رشته طلاسازی و یا شرکت در دورههای آموزشی اقدام کرد. تحصیل در رشته طلا و جواهر سازی در هنرستان و رشته طلا و جواهر سازی فنی و حرفه ای، جز روشهای متداول برای یادگیری این شغل از طریق تحصیلات است. علاوه بر این، رشته طلاسازی در دانشگاه نیز در حال حاضر بدون کنکور و در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته امکانپذیر است. این رشته در مقطع کاردانی شامل رشتههای ریخته گری زیورآلات، ساخت زیورآلات با دست، زنجیرسازی، گوهرکاری و ورق کاری است. رشته طلاسازی چند سالیست که از طریق کنکور نیز به رشتههای مقطع کارشناسی نیز اضافه شده است. بنابراین علاقمندان میتوانند از طریق کنکور نیز در این رشته شرکت نمایند.
دوره های آموزش طلا سازی
آموزش طلاسازی، از طریق کلاسهای آزاد و گذراندن دورههای آموزشی نیز امکانپذیر است. در این کلاسها معمولا صفر تا صد طلاسازی را آموزش میدهند. دورههای آموزشی عموما شامل دورههایی جهت آشنایی با خواص طلا و جواهرات، ابزارشناسی، نحوه سوهان کاری، برش کاری، ریختهگری، خمکاری و… است.
کارآموزی طلاسازی
کارآموزی طلاسازی که دورههایی جهت آشنایی بیشتر طلاسازان با امور مربوط به طلا و جواهر و نحوه کار در طلاسازی است، به شکلهای مختلف مانند تمام وقت و پاره وقت برگزار میشود. معمولا افرادی که دوره مقدماتی و پیشرفته طلاسازی را با موفقیت گذراندهاند مجاز به شرکت در این کارگاهها هستند. در این کارگاهها، کارآموزان با تمام جزئیات مربوط به کار مانند سرمایه لازم برای طلا سازی، نحوه کار به شکل مستقل و… آشنا میشوند. در کنار روشهایی که به آنها اشاره شد، آموزش طلا سازی رایگان که معمولا از طریق فیلمهای آموزشی رایگان صورت میگیرد نیز روشی دیگر برای یادگیری این شغل است.
- مطلب مرتبط: کارآموزی چیست؟ بررسی اهمیت دوره کارآموزی
نحوه فعالیت و شرایط استخدام طلاساز
طلا ساز در چه مجموعه هایی استخدام میشود؟
طلاسازان میتوانند در شرکتهای بزرگ مربوط به طلا و جواهر مانند طراحی طلا، کارگاه طلاسازی و طلافروشها، کار میکنند. آنها میتوانند به عنوان صنعتگر مستقل نیز کار کنند و کسب و کار خصیوصی خود را به راه اندازند.
نحوه فعالیت طلاساز
طلاسازان با توجه به کار خود میتوانند به شکلهای مختلفی مانند حضوری و دورکاری فعالیت کنند. در شکل حضوری، طلا ساز موظف است در کارگاه یا شرکت و یا هر محلی که استخدام میشود، حاضر شود و تحت نظر کارفرما فعالیت کند. اما در شکل دورکاری، فرد از طریق توافق با کارفرما، کار خود را در خانه انجام میدهد. البته در مواردی، افرادی که به صورت مستقل کار میکنند، شکل دورکاری یا طلاسازی در منزل را برای خود انتخاب میکنند.
خطرات شغل طلاسازی چیست؟
شغل طلاسازی، در نظر بسیاری از افرد شغلی جذاب و بدون خطر است. اما این شغل نیز معایب و خطرات خاص خود را دارد. سختی کار اولین عیب از معایب شغل طلاسازی است.
طلاسازی، کار پرمشقتی است. گاهی لازم است طلاساز، ساعتها به تکهای از طلا خیره شود تا بتواند طرح مورد نظر خود را بر روی آن پیاده کند. همین موضوع، میتواند سلامت جسمی طلاساز را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در واقع آسیبهای جسمی مانند آسیبهای چشمی، آسیبهای مربوط به ستنون فقرات و آسیبهای ریوی را میتوان از دیگر معایب طلاسازی دانست. خیره شدن به طلا علاوه بر آسیب چشمی، آسیب ستون فقرات را نیز به دنبال دارد؛ زیرا طلاساز باید ساعتها به حالت خمیده بر روی طلا کار کند. از طرفی برش طلا و ساطع شدن ذرات آن میتواند وارد ریههای طلاساز شود و به ریههای او آسیب وارد کند. موضوع احتمال سرقت رفتن طلاها، گم شدن آن، شکستگی در هنگام کار نیز بخش دیگری از این معایب و تهدیدات هستند.
آینده شغلی و درآمد شغل طلا سازی در ایران و جهان
طلاسازی همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم جز شغلهای پردرآمد است. اما این شغل به سرمایههای زیادی نیز احتیاج دارد. با این حال میانگین درآمد این شغل نسبت به بسیاری از مشاغل فنی، بیشتر است.
درآمد طلاساز در ایران
طلاسازان در ایران، درآمد خوبی دارند. البته باید در کنار این موضوع نحوه کار طلاساز و میزان کار و مهارت او را نیز در نظر رفت. ممکن است یک طلاساز صفر تا صد کار طلاسازی را خود انجام دهد. بدون شک درآمد چنین فردی از طلاسازی که فقط قسمتی از کار را انجام میدهد بیشتر است. یا درآمد طراحی طلا و جواهر ساز با حقوق کارگر طلاسازی یا درآمد طلاسازی که فقط کار خمکاری طلا و جواهر را انجام میدهد یکی نیست. از طرفی کسانی که به طور مستقل کار میکنند، ممکن است به دلیل هزینه کارگاه خانگی طلاسازی، در ابتدای کار درآمد بالایی نداشته باشند. با این حال درآمد طلاسازی بالا است. به خصوص درآمد رشته طراحی طلا و جواهر. از همین رو این رشته طرفداران زیادی دارد.
درآمد طلاساز در جهان
شغل طلاسازی در دنیا نیز یک شغل پردرآمد با بازار کار مناسب محسوب میشود. به همین دلیل چشمانداز و آینده شغلی رشته طلا سازی نیز روشن است. چنانچه حقوق طلاسازان در ایالات متحده از 21640 تا 67210 دلار با میانگین حقوق 37060 دلار متغیر است. 60 درصد طلاسازانی که در رده میانی هستند، حدود 37060 دلار و 80 درصد برتر 67210 دلار درآمد دارند. درآمد طلاسازان در کشورهایی مانند ترکیه و دبی که در این عرصه شناخته شده هستند نیز نسبتا بالا است.
1 – درآمد طلاساز در ترکیه
متوسط حقوق ناخالص طلاساز در ترکیه 60.271 لیره ترکیه یا معادل نرخ ساعتی 29 لیره است. علاوه بر این، آنها به طور متوسط 976 لیره پاداش دریافت میکنند. یک طلاساز در سطح ابتدایی (1 تا 3 سال تجربه) به طور متوسط 51.011 لیره حقوق دریافت میکند. اما طلاسازانی که در سطح بالاتر قرار دارند (8 سال تجربه) به طور متوسط 73.986 لیره حقوق دریافت میکنند. با توجه به این شرایط، طلاسازی در ترکیه جز شغلهای جذاب و پرطرفدار محسوب میشود و همین موضوع باعث شده است تا استخدام طلاساز در ترکیه، با استقبال بالایی مواجه باشد.
2 – درآمد طلاساز در دبی
درآمد طلاساز در دبی نیز بر حسب مهارت و تجربه او متفاوت است. چنانچه یک طلاساز در سطح ابتدایی (1 تا 3 سال سابقه) به طور متوسط 102587 و در سطح ارشد (8 سال سابقه کار) به طور متوسط 168023 درهم درآمد دارد. استخدام طلاساز در دبی نیز تب و تاب بالایی دارد و افرادی زیادی خواهان استدام در این حرفه هستند.
نحوه جست و جوی آگهی های استخدام طلا و جواهر ساز و تنظیم رزومه
برای جست و جوی استخدام شغل طلاسازی میتوانید آن را با عناوین و جزئیات مشخص مانند استخدام طلاساز در کرج، استخدام طلاسازی در اصفهان، یا حتی استخدام کارگر ساده طلاسازی در تهران انجام دهید. در این رابطه اگر جست و جوی خود را در سایت ایران استخدام انجام میدهید، میتوانید عنوان شغلی مورد نظر را در باکس جست و جو وارد نمایید.
در ایران استخدام، اخبار مربوط به استخدام کارآموز مانند استخدام کارآموز طلاساز نیز منتشر میشود. توجه داشته باشید نحوه جست و جوی شما هر چقدر با جزئیات بیشتر صورت بگیرد، نتیجه کار سریعتر خواهد بود. مثلا اگر کارجو استخدام لیزر کار طلا یا استخدام طلاساز به صورت دورکاری را جست و جو کند، زودتر به نتیجه میرسد. برای این کار کافیست بعد از وارد کردن استخدام طلا و جواهر ساز در باکس جست و جوی ایران استخدام و وارد شدن به صفحه آگهی های استخدام مربوطه، تیک کارآموز را فعال نمایید.
در کنار جست و جوی صحیح، تنظیم رزومه طلا و جواهرساز نیز گام بعدی برای استخدام است. شما میتوانید تنظیم رزومه از طریق رزومه ساز رایگان ایران استخدام انجام دهید و یا آنکه با درج اطلاعات شخصی، تحصیلی، مهارتها و تجربههی خود در زمینه طلاسازی، اطلاعات مذربوطه را به صورت دستی وارد کنید.
جهت ایجاد رزومه با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام کلیک نمایید.
نحوه درج آگهی استخدام ویژه کارفرمایان
کارفرمایان میتوانند با درج آگهی استخدام در ایران استخدام، نسبت به جذب نیروهای مورد نظر خود اقدام کنند. کارفرمایان باید در ابتدا در مورد سایت کاریابی یا حتی شبکه و یا رسانهای که میخواهند آگهی خود را در آن درج کنند، مشخص نمایند، سپس جزئیات مربوط به نیروها را تعیین کنند. برای آنکه بتوانید در این زمینه نتیجه خوبی به دست آورید، جستجو در مورد بهترین رسانه درج آگهی، تعیین کننده است. یعنی تحقیق کنید که کدام رسانه، شبکه و یا سایت، بازدید زیادی دارد و شما را به نتیجه سریعتر و بهتر میرساند. بعد از تعیین این موضوع، جزئیات و اطلاعات نیروهایی را که به دنبال آن هستید مشخص نمایید. این اطلاعات میتواند شامل سن، جنس، تحصیلات، مهارتها، سابقه کار، محل سکونت و اطلاعاتی از این قبیل باشد. اگر هم جزئیات برایتان اهمیتی ندارد میتوانید با اطلاعات کلی مانند استخدام طلا فروشی یا استخدام در طلافروشی و… اقدام نمایید.
جهت درج آگهی استخدام به عنوان کارفرما در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن نهایی
شغل طلاسازی، فرآیند پیچیده و زمانبری است. چنانچه گاهی ساخت یک گردنبند ساده ممکن است ماهها زمان ببرد. البته هر چه زمان و مهارت به کار رفته بر روی طلا بیشتر باشد، ارزش آن نیز بالاتر میرود. با این حال، کسی که قصدوارد شدن به این شغل را دارد، باید در کنار انگیزه و علاقه، سختیهای آن را نیز در نظر بگیرد و با بینش و آگاهی لازم، وارد این شغل شود.
جهت مشاهده آگهی های استخدام طلا و جواهر ساز در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.