کارجومعرفی رشته های تحصیلی

آشنایی با رشته کارشناسی مرمت آثار تاریخی (بررسی بازار کار)

زمان مطالعه: 4 دقیقه

معرفی رشته مرمت آثار تاریخی و بازار کار آن

رشته مرمت آثار تاریخی (به انگلیسی restoration of historical monuments) یکی از رشته‌های هنری و تخصصی است که به محافظت و نگهداری از آثار تاریخی، فرهنگی و هنری از قبیل ساختمان‌های تاریخی، مجموعه‌های باستانی، آثار هنری و صنایع دستی می‌پردازد. این رشته‌ شامل مطالعه تاریخی، فنی و علمی آثار، شناسایی مشکلات و خرابی‌ها، طراحی و اجرای برنامه‌های ترمیم، تثبیت و تقویت آثار تاریخی و همچنین پایش و نظارت بر فرآیند ترمیم و نگهداری آن‌ها می‌باشد.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

شرایط و نحوه ورود به رشته مرمت آثار تاریخی در دانشگاه

داوطلبان و علاقه‌مندان ورود به رشته‌ مرمت آثار تاریخی در دانشگاه می‌توانند تحصیلات خود را در دوران متوسطه دوم در یکی از رشته‌های علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی و فنی و یا هنر بگذرانند. پس از شرکت در کنکور سراسری، با مطالعه شرایط دفترچه می‌توانید این رشته‌ را انتخاب نمایید. رشته‌ مرمت آثار تاریخی در دفترچه هر 4 گروه رشته‌ تحصیلی (تجربی، ریاضی، انسانی و هنر) تعریف شده‌ است.

مطلب مرتبط: معرفی شغل های پردرآمد رشته هنر برای خانم ها و آقایان

رشته مرمت آثار تاریخی

رتبه لازم برای قبولی در رشته مرمت آثار تاریخی

رتبه لازم برای قبولی در رشته‌ مرمت آثار تاریخی نسبت به ظرفیت دانشگاه مورد نظر، سهمیه داوطلبان و… در هر سال منفاوت است. طبق آمار بدست آمده‌ برخی از رتبه کشوری قبول شده‌ در ابن رشته‌ به شرح زیر است:

  • دانشگاه هنر اصفهان 614
  • دانشگاه هنر شیراز 7044 و 11637
  • دانشگاه شهيد باهنر كرمان 394، 7671 و 8302

دروس رشته مرمت آثار تاریخی

دروس این رشته‌ در 146 واحد درسی به ترتیب زیر ارائه می‌شود.

  • دروس معارف اسلامی
  • دروس عمومی
  • دروس پایه
  • دروس اصلی
  • دروس تخصصی
  • دروس اختیاری

ورود به رشته مرمت آثار تاریخی بدون کنکور

در دفترچه انتخاب رشته‌ کنکور هنر، تحصیل در رشته مرمت آثار تاریخی دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر اسلامی تبریز و برخی دانشگاه‌های دیگر به شرط شرکت در آزمون است. اما در گروه‌های تجربی، ریاضی و انسانی امکان ورود به این رشته‌ باتوجه به سواق تحصیلی نیز فراهم است. همچنین تحصیل در رشته مرمت آثار تاریخی در برخی دانشگاه‌های غیرانتفاعی یا کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاريخی دانشگاه پیام نور بدون کنکور نیز امکان پذیر است. دانشگاه‌های دارای رشته‌ مرمت آثار تاریخی در ایران عبارت اند از:

  • دانشگاه هنر اسلامی تبريز – آذربایجان شرقی
  • دانشگاه زابل – سیستان و بلوچستان
  • دانشگاه زاهدان – سیستان و بلوچستان و…
  • موسسه غيرانتفاعی ارم – شيراز: كاردانی حفاظت و مرمت آثار تاريخی

بررسی بازار کار رشته مرمت آثار تاریخی در ایران

با توجه به این كه كشور ما دارای آثار فرهنگی‌هنری زیادی از دوره‌های مختلف تاریخی است؛ حفظ و صیانت از این میراث به جای مانده كه بیانگر هویت و شخصیت تاریخی و اسلامی ما است، به متخصصان هنرمندی نیاز دارد كه علاوه بر شناخت جنبه‌های هنری، آشنایی كافی نیز با ساختار و مواد تشكیل دهنده این آثار و كنش و واكنش آن داشته باشند. از آنجایی كه این آثار از نظر جنس دارای تنوع هستند، متخصصان زیادی می‌توانند بسته‌ به علاقه خود در رشته‌‌ مرمت آثار تاریخی فعالیت كنند.

با گسترش فعالیت‌های باستان‌شناسی در كشور از یک طرف و رشد كتابخانه‌ها و موزه‌ها و گالری­‌ها از طرف دیگر، نیاز به فارغ‌التحصیلان رشته‌ مرمت آثار تاریخی هر روز بیشتر احساس می‌شود. بیشتر مراكز یاد شده‌ اقدام به تاسیس بخش‌های مرمتی و حفاظتی جهت حفظ و نگهداری و مرمت این آثار نموده‌اند.

اگرچه رشته‌ مرمت آثار تاریخی در ایران نوپاست و چندان در جامعه شناخته شده‌ نیست، اما جذب سریع فارغ‌التحصیلان رشته‌ مرمت آثار تاریخی در مراكز فرهنگی كشور همچون موزه‌ها، گالری‌ها ، كتابخانه‌ها ، شركت‌های خصوصی و … اهمیت این رشته‌ و نیاز خاص به متخصصان این حوزه را نشان می‌دهد.

رشته مرمت آثار تاریخی

بررسی بازار کار رشته مرمت آثار تاریخی در خارج از کشور

بسیاری از کشورها دارای آثار تاریخی و باستانی با ارزش هستند که نیازمند مرمت و نگهداری هستند. بنابراین، متخصصان مرمت آثار تاریخی می‌توانند در بازار کار خارج از کشور نیز فعالیت کنند. برای مثال، متخصصان مرمت ایرانی در کشورهایی مانند عراق، سوریه، افغانستان، ترکیه و غیره به عنوان متخصصانی که تجربه کار با آثار تاریخی و باستانی داشته‌اند، مشغول به فعالیت هستند. همچنین، برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها در کشورهای دیگر نیز به دنبال متخصصان مرمت آثار تاریخی هستند تا برای نگهداری و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی خود از آن‌ها استفاده کنند.

لازم به ذکر است که شرایط بازار کار در خارج از کشور بستگی به شرایط اقتصادی و فرهنگی هر کشور دارد و برای فعالیت در این بازار کار، می‌توانید با مراجعه به سفارت‌خانه‌ها و دفاتر مربوطه هر کشور، اطلاعات دقیق‌تری را دریافت کنید.

راهنمای اطلاع از اخبار استخدام میراث فرهنگی

فارغ‌التحصیلان رشته‌ مرمت آثار تاریخی می‌توانند در وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و یا مجموعه‌های وابسطه استخدام شوند. متقاضیان می‌توانند پیگیر اخبار و اطلاعیه‌های استخدام سازمان میراث فرهنگی از سایت ایران استخدام باشند. اخبار استخدام سازمان فرهنگی و سایر سازمان‌های دولتی، به محض انتشار از طریق این سایت اطلاع رسانی می‌شود. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه مربوطه در این سایت از آخرین اطلاعیه‌ها مطلع شوید. در این صفحه رشته های استخدامی میراث فرهنگی، شرایط استخدام در میراث فرهنگی، منابع آزمون استخدامی میراث فرهنگی و… قابل مشاهده است.

جهت مشاهده اخبار استخدام سازمان میراث فرهنگی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی کامل رشته‌ مرمت آثار تاریخی پرداختیم. اگر شما نیز علاقه‌مند به تحصیل در این رشته‌ در دانشگاه می‌باشید، می‌توانید با آگاهی از وضعیت بازار کار این رشته‌ اقدام نمایید. چنانچه فارغ‌التحصیل این رشته‌ دانشگاهی می‌باشید می‌توانید با عضویت در پنل کارجویی کاریابی مجازی ایران استخدام از فرصت‌های شغلی این رشته‌ در سازمان‌های دولتی و خصوصی مطلع شوید. از خدمات دیگر این سایت برای کارجویان می‌توانیم به امکان ساخت رزومه آنلاین بصورت کاملا رایگان اشاره نماییم.

جهت مشاهده آگهی‌های استخدام به تفکیک مشاغل در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام توصیه میکنم به این رشته نیاین شغل نداره چون استخدامی نداره و به صورت خصوصی کارکردن کار زیادی وجود نداره قشر بدبختین مرمت آثار تاریخی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا