برنامه نویس دلفی، مهارت ها و وظایف آن
در این مطلب از وبسایت کاریابی ایران استخدام قصد داریم تا در مورد شغل برنامه نویس دلفی صحبت کنیم. طبق روال همیشه اینجا هم جنبههای مختلف این شغل را بررسی میکنیم. از میزان درآمد گرفته تا بازار کار، مهارتها، وظایف و … اگر شما هم به دنیای برنامه نویسی علاقه دارید در ادامه همراه ما باشید.
فهرست مطالب
برنامه نویسی چیست؟ و برنامه نویس کیست؟
همه ما در مورد محبوبیت برنامه نویسی در سه دهه گذشته شنیدهایم. همین محبوبیت باعث شده که علاقهمندان زیادی به این سمت کشیده شوند. اما برنامه نویسی یعنی چه؟
برنامه نویسی یعنی روشی که میتوانید با آن به کامپیوتر دستور دهید تا وظایف مختلف و متنوعی را انجام دهد. در واقع با استفاده از برنامه نویسی شما مجموعهای از دستورالعملها را با زبانی که برای کامپیوتر قابل فهم باشد تنظیم میکنید. این دستورالعملها در نهایت منجر به انجام یک کاری میشوند. از ضرب دو عدد گرفته تا محاسبه مساحت یک مستطیل!
در نتیجه برنامه نویس کسی است که با استفاده از دانش برنامه نویسی برنامهها و نرم افزارهای مختلفی را میسازد. این افراد برای ساخت و نوشتن این برنامهها از زبانهای کامپیوتری کمک میکنند. مثل پایتون، جاوا، PHP، دلفی و …
نحوه فعالیت، کار و استخدام برنامه نویسها
نحوه استخدام برنامه نویس از جمله برنامه نویس دلفی تنوع زیادی دارد. یعنی چه؟ یعنی برای اینکه به عنوان یک برنامه نویس مشغول کار شوید صرفا نباید استخدام شرکتی یا استخدام دولتی باشید. بلکه میتوانید به صورت دورکار و فریلنسینگ هم کار کنید. این روزها تعداد برنامه نویسان آزادکار از برنامه نویسان استخدامی بیشتر است. به این خاطر که آزادکاری نسبتا مزیتهای بیشتری دارد.
وظایف برنامه نویس دلفی(Delphi)
از اساسیترین وظایف یک برنامه نویس آماده به کار دلفی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تهیه کدهای تمیز و کارآمد با توجه به خصوصیات و ویژگیهای پروژه
- تست و گسترش برنامهها
- تعمیر و توسعه نرم افزارها و برنامههای ساخته شده
- همکاری با توسعه دهندگان دیگر به منظور طراحی الگوریتمها و فلوچارتها
- یکپارچه سازی اجزای یک برنامه با اپلیکیشنهای دیگر
- تایید یک برنامه و آماده سازی آن جهت انتشار
- عیب یابی، دیباگ و بروز رسانی نرم افزارهای موجود
- جمع آوری و آنالیز نظرات و پیشنهادات کاربران
- اضافه کردن قابلیتها و ویژگیهای جدید به برنامهها با توجه به نیاز پروژه و کاربر
- تهیه مستندات فنی برای گزارش دهی
- آشنا به کتابخانههای زبان دلفی
- تسلط کامل بر دستورات دلفی و نحوه استفاده از آنها
- و …
ویژگیهای برنامه نویس دلفی
در فرآیند استخدام برنامه نویس دلفی تنها داشتن دانش کافی نیست. از مهارتهای برنامه نویس دلفی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- علاقهمند به یادگیری مهارتهای جدید
- کنجکاو به حل مسئله
- بروز بودن و استفاده از آخرین متدهای برنامه نویسی دلفی
- سازگار بودن و منطبق شدن با محیط
- داشتن شور و اشتیاق نسبت به کاری که انجام میدهند
- مهارتهای فنی و آشنا به کار با کامپیوتر
- توانایی کار در شرایط فشرده زمانی
- مهارت در دیباگ کردن برنامهها
- توانایی برقراری ارتباط با افراد و تعامل دو طرفه موثر
- داشتن دید تجاری
- توانایی پیدا کردن بهترین و سریعترین راه حلها جهت برطرف کردن مشکلات
- توانمند در مدیریت و برنامه ریزی دقیق
- مدیریت و استفاده درست از زمانی که در اختیار دارند
- ظرفیت مدیریت شکستها و عدم موفقیت در طی یک پروژه
- توانمند در کار تیمی و داشتن نقشی موثر در یک گروه
- علاقه مند به تحقیق و جست و جو
- پایبند بودن به ددلاینهای زمانی
- صبور بودن
- تفکر منطقی
- خلاق بودن
- و …
آینده شغلی برنامه نویسی
همان طور که در ابتدا هم گفتیم رشد حوزه برنامه نویسی در 30 سال پیش باورنکردنی بوده است. این حرفه در تمامی حوزهها مورد استفاده قرار میگیرد. توسعه وبسایت، هوش مصنوعی، شبکه بلاکچین، توسعه نرم افزار، ساخت بازی، توسعه کسب و کار و …
به همین خاطر طیف وسیعی از علایق را پوشش میدهد و میتوانید با دانش مناسب و کافی در یکی از زمینههایی که دوست دارید مشغول کار شوید. در نتیجه همین تنوع، باعث به وجود آمدن فرصتهای شغلی بسیاری برای متقاضیان شده است.
- امکان کار کردن به صورت دورکاری و ریموت
- درآمد بالا
- ترکیب مهارتهای فنی و خلاقیت
- توسعه مهارتهای حل مسئله
- تضمین داشتن یک شغل دائمی و مطمئن
- امکان یادگیری به صورت خودآموز
- ساعات کاری منعطف
- و …
همه این مزیتها باعث شدهاند که افراد زیادی به سراغ برنامه نویسی بروند.
آینده شغلی برنامه نویسی در ایران
در سالهای اخیر در کشورمان ایران شاهد رشد این حوزه کدنویسی بودیم. تا جایی که انتظار میرود تا چند سال آینده شاهد رشد 30 درصدی این شغل باشیم. فرقی نمیکند به چه زبانی مسلط هستید، مسئله اینجاست که در حوزه کاریتان کاربلد باشید. کارفرما به دنبال شخصی است که با شور و اشتیاق و دانش کافی بتواند به بهترین و سریعترین شکل ممکن پروژه را پیش ببرد.
البته مسئله اینجاست که زبان دلفی نسبت به زبانهای محبوبتری مانند پایتون یا جاوا استفاده چندانی بین توسعه دهندگان ندارد. در واقع این روزها افراد به دنبال زبانهایی هستند که بتوانند با استفاده از آنها گستره وسیعی از کارها را انجام دهند که متاسفانه این قابلیت در زبان دلفی تعبیه نشده است. برعکس، با استفاده از زبانی مانند پایتون، جاوا یا PHP میتوانید کارهای زیادی انجام دهید. همین موضوع باعث کمرنگ شدن جامعه دلفی در داخل ایران میشود. اما این بدین معنی نیست که دیگر کسی از این زبان استفاده نمیکند! بلکه متقاضیان و علاقهمندان خودش را دارد.
با اینکه زبان برنامه نویسی دلفی به اندازه زبانهای دیگر رایج نیست اما فرصتهای شغلی و استخدام برنامه نویس دلفی (Delphi) کم نیستند. این زبان استفادههای بخصوصی دارد، اما بیشترین استفاده آن در فضای ویندوز و به منظور توسعه نرم افزارها و برنامههای این پلتفرم است.
با توجه به این که اصلیترین استفاده این زبان در فضای ویندوز است در جاهای دیگری هم حضور آن را میتوان دید. از جمله توسعه نرم افزارهای موبایل و یادگیری ماشین.
با اینکه افراد زیادی در این حوزه فعالیت نمیکنند، اما درآمد همان تعداد کم هم خوب است. درآمد برنامه نویسی دلفی یکی از مزیتهای این شغل است.
برای اینکه بتوانید بازار کار برنامه نویس دلفی را پیدا کنید باید جامعه هدف را به خوبی شناسایی کنید و ببینید که کجا به ویژگیها و قابلیتهای این زبان کدنویسی نیاز است.
درآمد برنامه نویس Delphi
درست مانند هر شغل دیگری برنامه نویسان دلفی هم یک میانگین حقوقی دارند که البته این مقدار به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال افرادی که استخدام شرکتی باشند در ماه یک حقوق ثابت دریافت میکنند اما افرادی که آزاد کار باشند و برای خودشان کار میکنند با توجه به تعداد پروژههایی که در ماه انجام میدهند درآمد خواهند داشت.
از طرفی سیاستها و البته چهارچوبهای یک پروژه هم از دیگر فاکتورهای تعیین کننده این مبلغ است. به علاوه اینکه میزان تجربه و مهارت شما نیز در این موضوع بی تاثیر نیست.
ویژگیهای زبان برنامه نویسی دلفی
از ویژگیهای زبان دلفی که در واقع مزیتهای این زبان هم به حساب میآیند میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- پشتیبانی از برنامه نویسی شی گرا
- خوانایی آسان و سریع کدهای برنامه نویسی دلفی
- پشتیبانی از APIهای ویندوز
- فریم ورکهای کاملا سازگار
- پشتیبانی از پایگاه داده SQL
- فرآیند سریع بروز رسانی برنامههای نوشته شده با دلفی با استفاده از رابطهای گرافیکی
همه اینها در کنار هم قدرت زبان برنامه نویسی دلفی را دو چندان کردهاند.
چگونه برنامه نویس دلفی شویم؟
برای اینکه برنامه نویس دلفی شوید باید یک مسیر مشخص را پشت سر بگذارید.
- ابتدا باید مشخص کنید که برای آموزش زبان دلفی چه مسیری را میخواهید دنبال کنید؟ میخواهید از دانشگاه و به صورت آکادمیک وارد دنیای کدنویسی شوید یا اینکه قصد دارید به صورت خودآموز آن را دنبال کنید؟ خوبی برنامه نویسی این است که میتوانید با کمترین دانش و البته صبر و پشتکار خودتان هم آن را یاد بگیرید.
- شروع به یادگیری زبان دلفی کنید. دستورات و نحوه استفاده درست و بجای آنها را یاد بگیرید.
- بعد باید حوزه کاریتان را مشخص کنید. همان طور که گفتیم دلفی استفادههای منحصر به فردی دارد. از فضای ویندوز تا ساخت برنامههای موبایل و تبلت. یکی از این حوزهها را انتخاب کنید و تمامی ملزوماتش را یاد بگیرید.
- با ابزارهای کارتان آشنا شوید و از آنها برای سریعتر کردن روند کاریتان استفاده کنید.
- حتما بعد از به اتمام رساندن دوره یادگیری برای به چالش کشیدن خودتان پروژههای شخصی تعریف کنید.
- تا میتوانید تجربه کسب کنید و حتی مدتی در جایگاه کارآموزی برنامه نویس دلفی فعالیت کنید.
- به سراغ مدارک معتبر زبان برنامه نویسی دلفی بروید و از این مدارک در رزومه خود نام ببرید.
- یک رزومه قوی برای خودتان بسازید و نمونه کارها و توانمندیهای خودتان را در آن درج کنید.
- در نهایت با توجه به علایق و شرایطی که دارید به سراغ فرصتهای شغلی مناسب بروید و شانس خودتان را در پیدا کردن یک کار خوب امتحان کنید.
برای اینکه برای مصاحبه آماده تر باشید، نمونه سوالات مصاحبه برنامه نویس دلفی را مطالعه کنید.
به یاد داشته باشید که رزومه شما نقش مهمی در فرآیند استخدامتان بازی میکند. برای ساخت رزومه میتوانید از رزومه ساز آنلاین ایران استخدام کمک بگیرید و نمونه رزومه های برنامه نویس را در کاریابی مجازی ایران استخدام بررسی کنید.
سخن پایانی
با اینکه دلفی یک زبان قدیمی است اما جز زبانهای سطح بالا و شی گرا به حساب میآید و کسب و کارهای زیادی به دنبال نیروی با تجربه دلفی کار هستند. از طرفی حدود دو دهه از حضور این زبان برنامه نویسی میگذرد اما هنوز هم به صورت فعال بروز رسانیهای متعددی برای آن ارائه میشود. اگر کارجو هستید و به دنبال فرصتهای شغلی برنامه نویس دلفی میگردید میتوانید همین حالا نگاهی به موقعیتهای موجود و در دسترس ایران استخدام بیندازید و با استفاده از فیلدهای موقعیت شغلی جدیدترین آگهی های استخدام را مشاهده نمایید. این قابلیت کارتان را راحتتر میکند. به عنوان مثال استخدام برنامه نویس دلفی در تهران. بهتر است از قبل کمی با سوالات حین مصاحبه آشنا شوید. همچنین اگر کارفرما هستید و به دنبال نیروی ماهر برنامه نویس دلفی، میتوانید آگهی استخدامتان را در قسمت درج آگهی استخدام سایت قرار دهید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام برنامه نویس دلفی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام