مزایا و معایب همکاری و شراکت با دوستان و آشنایان
قبل از اینکه به عنوان کارفرما با دوستتان وارد شراکت شوید، یا در جایی مشغول به کار شوید که رئیس یا مدیرتان دوستتان باشد، نکات مهمی را باید در نظر بگیرید.
همکاری با دوست و انتخاب شریک در کسب و کار از میان دوستانتان ممکن است جالب به نظر برسد. این موضوع ممکن است موجب موفقیت در کسب و کار کوچک یا بزرگ شما باشد. اما دلایلی برای بیان اینکه «همکار دوست نمیشه!» وجود دارد. اما باید بگوییم همکار «خوب نعمته». اگر از چالشهای احتمالی و مشکلات شراکت با دوستانتان آگاه باشید و خود را برای مواجهه با آنها آماده کنید، شاید همکاری شما منجر به شراکت در کار پرسود شود.
در این مطلب، به بیان نکات مهم برای شراکت میپردازیم. قبل از همکاری با دوستانتان باید در مورد این نکات فکر کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
- مطلب مرتبط: نکاتی برای ایجاد توازن و تعادل در کار و زندگی
فهرست مطالب
دوستی به جای خود، همکاری به جای خود!
قبلا رابطه دوستی شما با دوستتان به خوشگذرانی های دوستانه ختم میشد. این موضوع که با دوستتان به عنوان یک فرد متخصص وارد رابطه همکاری (مانند مدیر و کارمند، یا مشتری و فریلنسر) میشوید، شاید برایتان عجیب باشد. به عنوان مثال، نیازهای شرکت یا کسب وکار قطعا بر رابطه شخصی اولویت دارند. این موضوع می تواند مسائل مربوط به وفاداری در رابطه دوستانه و کاری را مطرح کند. اگر دوستان سبک های کاری متفاوتی با یکدیگر داشته باشند، این تفاوت ها ممکن است مشکل ساز باشد.
از طرف دیگر، یکی از مزایای همکاری با دوستان را میتوانیم اینطور بیان کنیم: اگر بتوانید ورای رابطه دوستانه، رفتاری جدی با دوستانتان در محیط کاری ایجاد کنید، شاید بتوانید رابطه دوستی قوی خود با او را به نحو احسن به یک رابطه کاری پویا تبدیل کنید. اگر بتوانید از دانش قبلی خود درباره نقاط قوت و ضعف یکدیگر نهایت استفاده را ببرید، شاید بتوانید خلاقیت به خرج داده و مسائل سر کار را به صورت تیمی حل کنید.
پیشرفت مجموعه را فدای دوستی خود نکنید!
اگر برای یک دوست کار می کنید، ممکن است فکر کنید مزایایی را به واسطه رابطه دوستی تان در محیط کار دریافت خواهید کرد. متاسفانه، استثنا قائل شدن نه برای شما و نه برای دوست شما که حالا سرپرست تان هم هست، به کار نمی آید. هر دوی شما باید ارتباط شخصی خود را در زمان حضور در دفتر کار کمرنگ کنید. رابطه خاصی که ممکن است پارتی بازی تلقی شود، برقرار نکنید.
با این حال، از آنجا که از قبل موضوعات خاصی را در مورد رئیس خود از جمله: سبک ارتباط، ترجیحات کلی و خلق و خوی او می دانید، این اطلاعات می تواند به شما کمک کند که به درستی در حرفه خود پیشرفت کنید.
به کارگیری هوشمندانه حقایق در مورد سبک رهبری و ویژگی های فردی رئیس (دوست خود) میتواند به شما کمک کند که به صورت تیمی عملکرد بهتری داشته باشید و به نسبت وقتی که با رئیسی کار می کنید که از قبل نمیشناسید، یک محیط کاری راحت تری خواهید داشت.
تصمیم گیرنده نهایی رئیس شماست!
در خارج از شرکت، شما و رفیق تان ممکن است کاملا با هم جور باشید و در مورد بیشتر مسائل هم عقیده باشید. شاید به همین خاطر است که از همان اول با هم دوست شدید. اما در محل کار نمیتوانید انتظار چنین چیزی را داشته باشید. مسئولیت تصمیم گیری و اداره کارها در نهایت برعهده دوست و رئیس شماست و گاهی اوقات ممکن است بخواهد پیشنهادها و توصیه های تان را نادیده بگیرد.
دوست و همکار خوب
اگر فرصت کار با یک دوست، چه به عنوان رئیس و چه به عنوان شریک به شما پیشنهاد شد، قبل از پذیرش شغل مورد نظر درباره پیامد های دوستی و زندگی کاری خود به طور جدی و حسابی فکر کنید. چنین چیزی در ارتباطات بلند مدت اتفاق می افتد. اما اگر هر دوی شما به رفع این چالش ها متعهد شوید و سعی کنید آن را عملی کنید، این کار می تواند یک بازی 2 سر برد برای هر دو شما باشد.
باید ها و نباید های همکاری و شراکت با دوستان و آشنایان
در ادامه به باید ها و نباید های همکاری با دوستان و آشنایان میپردازیم:
نکاتی برای کارفرمایان:
اگر در مجموعه خود از دوستان و آشنایانتان دعوت به همکاری نموده اید بابد به نکات زیر توجه کنید
- رابطه دوستانه شما نباید به کسب و کارتان لطمه وارد کند. (از کوتاهی دوستانتان در کار چشم پوشی نکنید!)
- رتبه بندی کارکنان در محیط کاری بر اساس شایسه سالاری افراد باشد، نه نسبت قبلی شما.
- مزایا و پاداش کارکنان شما باید با توجه به فعالیت و عملکر آن ها، بدون در نظر گرفتن روابط تعیین شود.
- رابطه دوستانه شما نباید رفتار کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد.
- هنگام کوتاهی و تعلل در کارهای دوستانتان باید همان برخوردی را انجام دهید که با سایر کارکنانتان انجام میدهید و … .
نکاتی برای کارمندان:
اگر شریک در کسب و کار با دوستانتان هستید یا اینکه با رئیستان خارج از محیط کار دوست یا آشنا هستید باید به این نکات توجه نمایید:
- پیشرفت مجموعه را پیشرفت خود بدانید و در محیط کار از نظر عملکرد بهترین خود باشید.
- وجدان کاری داشته باشید و در انجام کار ها و وظایف خود کوتاهی نکنید.
- همیشه خود را هم سطح و همتراز سایر همکاران بدانید.
- اگر در کسب و کاری شراکت دارید بدانید زحمات و تلاش ها باید دو جانبه باشد.
- بی نظم نباشید و روابط خود را دلیلی برای توجیح بی نظمی ندانید.
مزایای همکاری و شراکت با دوستان و آشنایان
اگر بخواهیم از جنبه مثبت به این مسئله نگاه کنیم باید بگوییم همیشه همکاری و شراکت با آشنایان و دوستان بد نیست. در برخی یا بسیاری از موارد ممکن است به موفقیت در کسب و کار شما منجر شود. در ادامه به مزایای همکاری با دوستان و آشنایان اشاره میکنیم:
مزایای همکاری با دوستان و آشنایان برای کارفرمایان:
- آشنایان و دوستان شما نسبت به سایر کارکنان قابل اعتماد ترند.
- دوستان شما میتوانند در مقابل مجموعه شما دلسوز و مسئولیت پذیر تر باشند.
- انتقادات و پیشنهادات خود را راحت میتوانید به دوستانتان منتقل کنید.
- شناخت قبلی از توانایی ها و استعداد دوستانتان باعث میشود از آن ها در جایگاه های مناسب استفاده کنید.
مزایای شراکت و همکاری با دوستان و آشنایان برای کارمندان:
- دوست شما به عنوان رئیس و سرپرست شما حامی منافع و حقوق شما خواهد بود.
- آموزش و کسب تجربه با همکاری با آشنایان برای شما راحت تر میشود. (راحت تر میتوانید سوالات خود را مطرح کنید)
- شما قبل از پذیرش پیشنهاد شغلی با محیط کار و اخلاق کاری رئیس و کارفرمای خود آشنا هستید و این یک مزیت عالی محسوب میشود!
معایب و مشکلات شراکت و همکاری با دوستان و آشنایان
صرف نظر از نکات مثبتی که میتواند منجر به پیشرفت و ارتقا کسب و کار شما شود، در برخی از موارد ممکن است همکاری با دوستان و آشنایان برای شما دردسر ساز باشد. در ادامه به بررسی معایب این همکاری برای کارفرمایان و کارمندان اشاره میکنیم:
مشکلات و معایب شراکت و همکاری با دوستان برای کارفرمایان:
- امکان دارد شما در برخی از مواقع تحت تاثیر رودربایستی قرار بگیرید و نتوانید کارمندتان را متوجه تذکراتتان کنید. (در چنین مواقعی میتوانید از رئیس دوم به عنوان واسطه کمک بگیرید.)
- امکان دارد به عنوان کارفرما نتوانید پیشنهاد ها و درخواست های غیر معقول را به صراحت رد کنید.
مشکلات و معایب شراکت و همکاری با دوستان برای کارمندان:
- امکان دارد تحت تاثیر رودربایستی نتوانید درخواست افزایش حقوق و مزایا داشته باشید.
- وظایف و کارهای محوله برعهده شما میتواند بیش از حد توان شما باشد.
- احتمال دارد قدرت نه گفتن در قبال اضافه کاری را نداشته باشید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی باید ها نباید های همکاری و شراکت با دوستان و آشنایان پرداختیم. شراکت در کسب و کار نیاز به بررسی و ها و دقت های زیادی دارد. از انتخاب کردن افراد مناسب برای شروع همکاری گرفته تا سیاست هایی جهت اداره و ادامه همکاری. این همکاری با توجه به دلایلی که پیش تر توضیح دادیم میتواند باعث رشد کسب و کار شما شود به شرط همکاری و دلسوزی تیمی و چند جانبه!
کارفرمایان باید این را در نظر داشته باشند، که رضایت همه جانبه همکاران باعث پیشرفت مجموعه و کسب و کار میشود. کارمندان نیز باید در قبال وظایف خود در مجموعه مسئولیت پذیر باشند و پیشرفت مجموعه را پیشرفت خود بدانند.
جهت عضویت به عنوان کارجو و مشاهده بروز ترین آگهی های استخدام در سراسر کشور کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام