چگونه توسعه دهنده وب شویم؟
قبل از اینکه بررسی کنیم توسعه دهنده وب یعنی چه باید ببینیم وب چیست. وب همان صفحات اینترنتی است که همگی دارای آدرسهای مشخصی هستند. اما شغل توسعه دهنده وب چیست ؟ توسعه دهنده وب (به انگلیسی Web Developer) افرادی هستند که با استفاده از زبانهای برنامهنویسی کار طراحی، راهاندازی و نگهداری صفحات وب را انجام میدهند. توسعهدهندگان وب در کنار برنامهنویسی با اصول وب، شبکههای کامپیوتری و پروتکلهای آن نیز آشنایی کامل دارند. در ادامه به بررسی جزئیتر خصوصیات توسعه دهنده وب میپردازیم و بررسی میکنیم که کار وب دولوپر چیست و بازار کار آن چگونه است.
فهرست مطالب
چگونه توسعه دهنده وب (دولوپر) شویم؟
قبل از اینکه بررسی کنیم چگونه دولوپر شویم باید بدانیم توسعهدهندگان وب در سه دسته کلی قرار میگیرند:
Front-end
این توسعهدهندگان با دیزاین، ظاهر و نحوه تعامل کاربر با وبسایت سروکار دارند. همه ابعاد بصری یک وب به این مهندسان مربوط میشود.
Back-end
آنها مسئول برنامهنویسی سمت سرور هستند. آنها مسئول برنامه نویسی سمت سرور هستند و با پایگاه داده و نرمافزارهایی کار میکنند که برای عملکرد درست صفحات وب باید از آنها استفاده شود.
مطلب مرتبط: چگونه برنامه نویس بک اند (Back End) شویم؟
Full-stack
توسعهدهندگان فولاستک، بر کل فرآیند طراحی وب تسلط دارند و کار دو دسته بالا را انجام میدهند. میزان تخصص آنها بیشتر است.
با توجه به توضیحات فوق، صفر تا صد توسعه دهنده وب مبتنی بر برنامهنویسی است و برای تبدیل شدن به وب دولوپر ابتدا باید مسیر خود را مشخص کنیم و بدانیم به کدام حوزه علاقمندیم. سپس جدیدترین و پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی آن حوزه را بسنجیم و در کنار بررسی بازار کار و نیاز آن شروع به یادگیری برنامهنویسی کنیم. شاید لازم باشد علاوه بر دوره وب دولوپر و زبانهای برنامهنویسی، دانش شبکه، پایگاه داده، طراحی گرافیکی و نرمافزارهای مربوط به آن را نیز یاد بگیرید.
رشته توسعه دهنده وب چیست؟
در سطح تحصیلات متوسطه، رشته تولید و توسعه دهنده پایگاه های اینترنتی شامل 55 واحد مهارتی است. دوره کارشناسی و کاردانی فنی توسعه دهنده وب نیز در دانشگاههای علمی کاربردی در بخشهای front-end و back-end تدریس میشود.
توسعهدهندگان وب، مهندسان رشتههای نرمافزار، سختافزار و فناوری اطلاعات (IT) نیز هستند که در دوران تحصیل خود با برنامهنویسی و اصول شبکه و پایگاه داده آشنا میشوند. دانشآموختگان سایر رشتهها نیز میتوانند از طریق آموزشهای غیرآکادمیک طراحی وب وارد این حوزه شوند.
مطلب مرتبط: معرفی انواع زیر شاخه های شغل برنامه نویس و بازار کار آن ها
معرفی دورههای آموزش توسعه دهنده وب
نقشه راه وب دولوپر برای بکاند و فرانتاند گرچه تشابهاتی دارد اما با تفاوتهایی نیز همراه است. افرادی که علاقمند به فرانتاند هستند باید با یادگیری HTML، CSS و جاوا اسکریپت شروع کنند و سپس کتابخانهها و فریمورکهای بیشتر مثل JQuery، بوت استرپ، ریاکت، انگیولار و غیره را بشناسند.
در بخش بکاند با نحوه ذخیره، پردازش و محاسبات اطلاعات سروکار داریم بنابراین میبایستی در کنار پایگاه داده، زبانهایی مثل روبی، پایتون، PHP و کتابخانهها و فریمورکهای مختلف آنها را بیاموزیم و درعینحال با وب سرورها، API، معماری MVC و امنیت آشنا باشیم.
دورههای آموزش وب دولوپر در بسیاری از آموزشگاههای خصوصی و آموزشگاههای تحت نظر سازمان فنی حرفهای برگزار میگردد. بسیاری از مدرسان دورههای آنلاین یا آفلاین نیز دارند.
بررسی وظایف و مهارتهای توسعه دهنده وب
اما وظایف و مسئولیتهای یک وب دولوپر چیست؟ بهطورکلی توسعه دهندگان وب وظیفه طراحی یک صفحه وب و ساخت رابط کاربری آن با زبانهای برنامه نویسی مختلف را به عهده دارند و باید به تجربه کاربر در هنگام تعامل با آن صفحه وب دقت داشتهباشند. بارگذاری محتوا در صفحات، بروزرسانی و تغییر آن نیز بر عهده آنان است.
بعد از گام طراحی وبسایت، بارگذاری مطالب و تکمیل محتوای رسانهای وارد مرحله رفع ایرادات و بهینهسازی وبسایت و محتوای آن میشوند.
در کنار اینها توسعهدهندگان وب با کارفرما و مشتری در ارتباط هستند و گاهی در قالب تیمهای چند نفره کار میکنند بنابراین وظیفه گزارشدهی پیشرفت کار و همکاری با سایر همکاران و کارفرما را به عهده دارند.
توسعه دهنده وب در چه سازمان هایی استخدام میشود؟
توسعه دهندگان وب میتوانند در بخش دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند. توسعه دهندگان وب برای کار کردن در بخش خصوصی نیازی به مدرک دانشگاهی ندارند. مهارتها و داشتن نمونه کار و رزومه مناسب اهمیت بیشتری دارد. معمولا توسعه دهندگان براساس علایق خود زبانهای برنامهنویسی مختلف را یاد میگیرند و باید پس ورود به بازار کار در شرکتهای خصوصی که نیاز به برنامه نویسان آن زبان دارند استخدام میشوند.
در بخش دولتی نیز معمولا استخدام توسعه دهندگان وب در قالب جذب مهندسان رشته نرمافزار، سختافزار و فناوری اطلاعات انجام میشود و در شرح شغلی آنها، توسعه دهنده وب درج میگردد. این روزها که همه سازمانهای دولتی دارای وبسایتهای جداگانه هستند و سیاستهای کلی کشور در جهت افزایش اتوماسیون و آنلاینسازی فرآیندهاست، نقش توسعهدهندگان وب در سازمانهای دولتی بیش از پیش پررنگ است. در بخش خصوصی نیز هرسال افراد زیادی در شغل توسعه دهنده وب استخدام میشوند.
بررسی درآمد توسعه وب در ایران و جهان
توسعه دهنده وب شغل کاملا مهارت محور است. بههمیندلیل میزان حقوق برنامه نویس به سطح مهارت آنها در برنامهنویسی، پایگاه داده، شبکه و سایر موارد وابسته است. بدیهی است کسانی که در سطح پایینتر و مقدماتی هستند درآمدهای کمتری را تجربه میکنند. در کشور ما درآمد یک توسعهدهنده وب میتواند بین چند میلیون تا چند ده میلیون متغیر باشد. بدیهی است درآمد برنامه نویس فول استک بیش از کسانی است که فقط فرانتاند یا بکاند کار میکنند.
از ویژگیهای شغل توسعه وب، امکان دورکاری و فریلنسری است. درآمد برنامه نویسی در خانه میتواند با کار حضوری در شرکتها برابری کند و حتی در صورتی که فرد مهارت کافی داشته باشد وارد بازار کار جهانی شود.
متوسط درآمد برنامه نویس در سوئیس حدود 62 هزار فرانک در سال، در کشور آلمان حدود 53 هزار دلار در سال و متوسط درآمد وب دولوپر در ایالات متحده حدود 82 هزار دلار در سال است.
مطلب مرتبط: بررسی بازار کار و حقوق و درآمد برنامه نویسی در ایران و جهان
چگونه به عنوان توسعه دهنده وب استخدام شویم؟
اگر به دنبال موقعیت شغلی توسعهدهنده وب هستید پیشنهاد میکنیم از وبسایتهای کاریابی آنلاین نظیر ایران استخدام کمک بگیرید. بهاینترتیب به همه آگهیهای استخدام در سراسر کشور دسترسی دارید و در صورت تمایل میتوانید آگهیهای جدید که برای استخدام توسعه دهنده وب منتشر میشوند را در قالب ایمیل و پیامک دریافت کنید.
برای بررسی آگهیها کافیست وارد سایت ایران استخدام شوید. در باکس مربوط به انتخاب موقعیت شغلی، عبارت استخدام برنامه نویس وب (web) را جستجو کنید و دکمه جستجو را بزنید. در صفحه پیش رو فیلترهایی میبینید که میتوانید با تنظیم آنها به مناسبترین آگهی استخدام توسعه دهنده وب برسید. به یاد داشته باشید گاهی آگهیها در قالب استخدام طراح و توسعه دهنده وب سایت منتشر میشوند.
با عضویت در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو و فعالسازی سرویس پیامک و ایمیل خود میتوانید آگهی های استخدام مربوطه را دریافت نمایید.
برای آگهیهایی که برایتان مناسبتر است رزومه بفرستید. به یاد داشته باشید داشتن رزومه حرفهای باعث بیشتر شدن شانس استخدام میشود. برای داشتن چنین رزومهای میتوانید در وبسایت ایران استخدام عضو شوید و از قسمت رزومهساز، یک رزومه کاملا حرفهای و عالی بسازید و برای کارفرما بفرستید.
جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز ایران استخدام کلیک نمایید.
چگونه نیروی توسعه دهنده وب استخدام کنیم؟
برنامهنویسی وب یک حوزه کاملا تخصصی است وشاید پیدا کردن برنامهنویس وب متخصص کمی دشوار باشد. بههمیندلیل پیشنهاد میشود کارفرمایان، آگهیهای خود را برای استخدام وب دولوپر در وبسایتهای کاریابی بزرگ مثل ایران استخدام منتشر کنند تا به دست افراد بیشتری برسد.
برای استخدام برنامه نویس و توسعه دهنده وب وارد وبسایت ایران استخدام شوید. پس از ثبتنام به عنوان کارفرما، روی دکمه سبزرنگ «درج آگهی استخدام» کلیک کنید و پس از مطالعه توضیحات، پلن مورد نظر خود را انتخاب نمایید. سپس موضوع و متن آگهی خود را وارد کرده و سایر اطلاعات درخواست شده را تکمیل میکنید. آگهی شما به محض انتشار به صورت پیامک و ایمیل به دست توسعهدهندگان وب که جویای کار هستند میرسد.
جهت ثبتنام به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
توسعهدهنده وب (Developer) یکی از شغلهای پرطرفدار حوزه کامپیوتر و یک حرفه کاملا تخصصی است. علاقمندان باید بخشهای مختلف طراحی وب و مهارتهای مورد نیاز هر یک را بشناسند و بر حسب علاقه و استعدادشان انتخاب کنند. سپس به آموزش زبانهای برنامهنویسی و مهارتهای مناسب بپردازند. بازار کار این شغل در ایران و در کشورهای دیگر، گسترده و مطلوب است و درآمد خوبی به همراه دارد اما مهمترین عامل در میزان درآمد، سطح تخصص و دانش است.
جهت مشاهده آگهیهای استخدام طراح و توسعه دهنده وب در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام