کارجومعرفی رشته های تحصیلی

بررسی بازار کار و درآمد رشته مهندسی پلیمر در ایران و جهان

زمان مطالعه: 7 دقیقه

بررسی درآمد و حقوق مهندس پلیمر

اگر به رشته‌های مهندسی علاقمند هستید، حتما تا به حال نام مهندسی پلیمر را شنیده‌اید. مهندسی پلیمر به انگلیسی Polymer engineering میباشد. پلیمر به طور کلی مجموعه‌ای از مواد طبیعی و مصنوعی میباشد که پایه بسیاری از مواد موجود در زندگی ما و بسیاری از مواد معدنی را تشکیل میدهد. با توجه به این تعریف شاید سوال کنید پس رشته مهندسی شیمی یا پلیمر چیست؟ آیا مهندسی پلیمر خوبه؟ رشته مهندسی پلیمر و بازار کار آن در چه شرایطی است؟ آیا رشته شیمی و پلیمر یک رشته واحد هستند؟ ما در اینجا به همه این سوالات پاسخ داده‌ایم.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

رشته مهندسی پلیمر برای چه کسانی مناسب است؟

مهندسی پلیمر برای کسانی که به دروس ریاضی و فیزیک و شیمی علاقه دارند مناسب است. همپچنین ضریب هوشی متقاضیان باید در این دروس بالا باشد. از نظر شخصیتی نیز مطابق با آزمون MBTI شخصیت‌های ISTJ برای تیپ شخصیتی مهندس، منطقی هستند. زیرا شخصیت ISTJ در کار خود بسیار منظم و روشمند است. ISTJ ها به جای ایده‌های بزرگ به حقایق متکی هستند. این ویژگی برای مقابله با مشکلات مهندسی بسیار مفید است.

شرایط و نحوه ورود به رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسی پلیمر یکی از رشته‌های شاخه ریاضی و فیزیک است. افرادی که موفق به ورود به رشته ریاضی و فیزیک در دوره دبیرستان می‌شوند، می‌توانند از طریق شرکت در کنکور، شانس خود برای ورود به رشته مهندسی پلیمر را امتحان کنند. دروس اصلی و تخصصی برای قبولی، دروس شیمی، ریاضی و فیزیک است. از این رو قبولی در این رشته نیازمند رتبه‌ خوب است. طبق اطلاعات و آمارهای موجود، رتبه لازم برای مهندسی پلیمر زیر 8000 است. این رتبه، برای قبولی در بهترین دانشگاه مهندسی پلیمر ایران بسیار پایین‌تر است.

دروس رشته مهندسی پلیمر

مهندسی پلیمر در طی 4 سال دوره کارشناسی دارای دروس متعددی است. برخی از مهم‌ترین این دروس عبارتند از: ریاضی و فیزیک عمومی، مکانیک سیالات، شیمی آلی، انتقال حرارت، شیمی‌ فیزیک‌ پلیمرها، اقتصاد و طرح‌ مهندسی‌، موازنه‌ انرژی‌ و مواد، انتقال جرم، ریاضیات‌ مهندسی‌، سینتیک‌ و طرح‌ راکتور، ترمودینامیک‌ مهندسی‌ و…

گرایش های مهندسی پلیمر

مهندسی پلیمر دارای 4 گرایش علوم پایه، سنتز پلیمرها، نانوپلیمر و بایوپلیمر است.
گرایش علوم پایه بیشتر به مبانی مهندسی پلیمر مربوط است. سنتزپلیمرها به امور مربوط به پتروشیمی محدود است. نانوپلیمر به علم نانو مربوط است و بایوپلیمر نیز با پلیمرهای زیستی در ارتباط است.

رشته مهندسی پلیمر بدون کنکور

مهندسی پلیمر جز رشته‌هایی است که ورود به آن بدون کنکور نیز امکان‌پذیر است. روش بدون کنکور در واقع همان پذیرش از طریق دانشگاه‌های آزاد است. البته این روش با توجه به دانشگاه و ظرفیت‌های آن محدودیت‌هایی نیز دارد.

رشته مهندسی پلیمر

بررسی بازار کار رشته مهندسی پلیمر در ایران

بازار کار هر حرفه‌ای با توجه به عواملی چون شهر، جنسیت و محل کار متفاوت است. به نظر می‌رسد در رابطه با رشته‌های مهندسی، موضوع جنسیت بیشتر برای افراد جای سوال است. زیرا اغلب تصور می‌کنند رشته‌های مهندسی برای آقایان مناسب‌تر هستند. به همین منظور ما نیز به بررسی وضعیت بازار کار مهندسی پلیمر برای خانم‌ها و آقایان به صورت جداگانه میپردازیم.

بررسی بازار کار مهندسی پلیمر برای خانم ها

با توجه به افزایش نقش پلیمر در بسیاری از صنایع، افراد زیادی از جمله خانم‌ها به این رشته علاقمند میباشد. مهندسی پلیمر هیچ محدودیتی برای جذب خانم‌ها به بازار کار ندارد. با این حال در گذشته خانم‌های کمتری وارد این حرفه می‌شدند. دلایل این موضوع مشخص نیست اما احتمالا سخت بودن رشته و ماهیت آن، موجب ایجاد این ذهنیت میباشد که رشته مهندسی پلیمر رشته‌ای خاص آقایان است. بنابراین اگر محدودیتی نیز در این رشته وجود دارد ناشی از تصورات و گرایشات فکری خود خانم‌ها میباشد نه عوامل بیرونی. برای کسب آگاهی بیشتر در مورد میزان استخدام مهندس پلیمر در ایران می‌توانید عبارت استخدام مهندس پلیمر خانم در تهران را به صورت نمونه جستجو کنید تا مشاهده کنید که میزان تقاضا برای جذب خانم‌ها به بازار کار این رشته نیز وضعیت خوبی دارد.

بررسی بازار کار مهندسی پلیمر برای آقایان

بازار کار رشته مهندسی پلیمر تقریبا مشابه بازار کار مهندسی شیمی است. رشته مهندسی پلیمر، بازار کار خوبی دارد. استخدام مهندس پلیمر در شرکت نفت و یا استخدام مهندس پلیمر در پتروشیمی دو نمونه از استخدام‌های رایج از نیروهای مهندسی پلیمر است. با این حال هر جا که صنایع پتروشیمی و یا صنایع مربوط به مواد شیمیایی دایر باشد جذب مهندس پلیمر در آنجا نیز وجود دارد. حتی بازار کار مهندسی پلیمر در تهران نیز به دلیل وجود صنایع مختلف بسیار گسترده میباشد. بنابراین می‌توان گفت به دلیل وجود جاذبه‌های کاری مختلف رشته مهندسی پلیمر، آقایان شرایط خوبی برای ورود به این بازار دارند.

بازار کار مهندسی پلیمر در خارج از کشور

از بازار کار رشته مهندسی پلیمر در کشورهای خارجی چه می‌دانید؟ اگر دوست دارید اطلاعات کلی در این زمینه کسب نمایید ما دو کشور کانادا و استرالیا را به عنوان نمونه برای شما انتخاب کرده‌ایم.

بازار کار مهندسی پلیمر در کانادا

طبق آمارها، نرخ بیکاری در کانادا از سال 1976 به بعد به پایین‌ترین رکورد خود یعنی 5.1 درصد رسیده است. براین اساس پیش‌بینی می‌شود رشد اشتغال با نرخ پیش‌بینی شده در همه مشاغل از جمله مهندسی پلیمر ادامه خواهد داشت. البته رشد اشتغال در مهندسی پلیمر ارتباط تنگاتنگی با عملکرد صنایعی دارد که مهندسان شیمی در آن کار می‌کنند، به ویژه صنایع شیمیایی، محصولات پلاستیکی و لاستیکی و صنایع کاغذ سازی. بنابراین می‌توان گفت بازار کار مهندسان پلیمر در کانادا بسیار مناسب است؛ اما این به معنای عدم وجود بیکاری در این رشته نیست. برخی از گزارش‌ها حکایت از وجود مهندسانی دارد که سال‌هاست به دنبال استخدام در رشته خود هستند.

بازار کار مهندسی پلیمر در استرالیا

نقش مهندسان پلیمر از کالاهای مصرفی و داروها تا مواد شیمیایی و محصولات صنعتی، مشهود و پررنگ است. از آنجایی که متخصصان پلیمر در همه این صنایع مورد تقاضا هستند، آینده شغلی در استرالیا قوی و پایدار به نظر می‌رسد. طبق آمارها در بریتانیا، کانادا، استرالیا و حتی هند هیچ کمبودی از لحاظ بازار کار برای مهندسان شیمی و رشته‌های مشابه آن وجود ندارد.

بررسی درآمد و حقوق مهندس پلیمر در ایران

بازار استخدام برای مهندسان پلیمر گسترده است. استخدام مهندس پلیمر رنگ، استخدام مهندس پلیمر در شرکت نفت، استخدام مهندس پلیمر در پتروشیمی و… نمونه‌هایی از استخدام مهندسان پلیمر است. با این حال استخدام مهندس پلیمر در شرکت‌ها، شکل رایچ استخدام است. شرکت‌ها در ایران به دو شکل دولتی و خصوصی هستند. گرچه هر دو شرکت تحت قوانین دولتی کار می‌کنند؛ اما تفاوت‌هایی نیز در این دو نوع شرکت وجود دارد. از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به پرداخت حقوق اشاره کرد:

حقوق و درآمد مهندس پلیمر در نهاد های دولتی

درآمد رشته ی مهندسی پلیمر در نهادهای دولتی تابع قوانین و حقوق تعیین شده وزارت کار و شورای عالی کار است. یعنی تمام کسانی که به عنوان مهندس پلیمر در شرکت‌های دولتی کار می‌کنند، باید حقوق یکسانی دریافت کنند. اما معمولا این قانون همیشه و در مورد همه افراد یکسان نیست؛ زیرا میزان حقوق افراد تابع مدرک تحصیلی، مهارت‌ها، محل فعالیت، گرایش رشته و سایر مسائل نیز است. این موارد می‌توانند بر پایه حقوق مهندس پلیمر تاثیرگذار باشند. اما با توجه به متوسط درامد مهندس پلیمر در شرکت‌های دولتی می‌توان گفت درامد شغل مهندسی پلیمر خوب است.

حقوق و درآمد مهندس پلیمر در شرکت های خصوصی

وضعیت درآمد و حقوق در شرکت‌های خصوصی متفاوت از شرکت‌های دولتی است. این موضوع تقریبا در مورد همه مشاغل و رشته‌ها صادق است. معمولا شرکت‌های خصوصی که در زمینه پلیمر و یا مواد مربوط به آن فعالیت دارند، از نظر درآمد در وضعیت خوبی هستند. از این رو حقوق پرداختی آن‌ها به کارکنان از جمله مهندسان پلیمر نیز خوب است. با این حال مشکلی که در رابطه با شرکت‌های خصوصی وجود دارد نحوه استخدام و فرصت‌های شغلی محدود در این نوع از شرکت‌ها است. به طور کلی و در رابطه با وضعیت حقوق مهندسان پلیمر در شرکت‌های خصوصی باید گفت میانگین حقوق مهندس پلیمر در این نوع شرکت‌ها نیز خوب است.

بررسی حقوق و درآمد مهندس پلیمر در جهان

متوسط درآمد مهندسی پلیمر در کانادا 100264 دلار و یا ساعتی 48 دلار است. علاوه بر این، آنها به طور متوسط 3218 دلار پاداش دریافت می‌کنند. (لازم به یادآوری است که تخمین حقوق بر اساس نتایج نظرسنجی حقوق و دستمزد است که مستقیماً از کارفرمایان و کارمندان ناشناس در کانادا جمع آوری شده است.) در ادامه گزارشی که از وضعیت حقوق و درآمد مهندس پلیمر منتشر شده است یک مهندس پلیمر سطح پایه (1 تا 3 سال تجربه) به طور متوسط 70686 دلار حقوق دریافت می‌کند. از طرف دیگر، یک مهندس پلیمر سطح ارشد (با 8 سال تجربه کاری) به طور متوسط 124,339 دلار حقوق دریافت می‌کند.

رشته مهندسی پلیمر

راهنمای جست و جوی آگهی های استخدام مهندس پلیمر

سایت ایران استخدام سایتی است که به شکل‌های مختلف به استخدام سریع و آسان شما کارجویان کمک می‌کند. شما در این سایت از یک سو می‌توانید تمام آگهی‌های استخدام را با جزئیات مختلف جستجو کنید و از طرفی می‌توانید با ساخت و ارسال رزومه، گام‌های مهم برای استخدام شدن را طی کنید. بنابراین فرقی نمی‌کند در البرز هستید، یا قم و یا اصفهان. در هر جا که هستید می‌توانید با جستجوی شغل موردنظر خود با عناوین استخدام مهندس پلیمر در البرز، استخدام مهندس پلیمر اصفهان و یا استخدام مهندس پلیمر قم در شهر خود استخدام شوید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

برای ساخت رزومه نیز می‌توانید از رزومه ساز رایگان استفاده کنید. کار با این رزومه ساز بسیار آسان است و جهت ساخت یک رزومه خوب در هر زمینه‌ای کارساز است. علاوه بر رزومه‌ساز می‌توانید از فرم‌ خام رزومه نیز استفاده کنید. این فرم‌ها متناسب با هر رشته و شغلی در سایت قرار دارد و کافیست با دانلود آن‌ها و وارد کردن اطلاعات شغلی خود، به یک رزومه حرفه‌ای دست یابید.

جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

راهنمای درج آگهی استخدم مهندس پلیمر

کارفرمایانی که به دنبال درج آگهی استخدام جهت جذب نیرو در زمینه مهندسی پلیمر هستند، می‌توانند آگهی‌های خود را به ایران استخدام بسپارند. ایران استخدام برای شما کارفرمایان عزیز چند گزینه در نظر دارد. این گزینه‌ها که تحت عنوان پلن است به 4 شکل آگهی شما را پوشش می‌دهد. شما نیز برای استفاده از این قابلیت در ابتدا باید در قسمت عضویت ثبت‌نام کنید. سپس با انتخاب یکی پلن‌های طلایی، نقره‌ای، برنزی و یا vip، آگهی خود را در قسمت‌های مختلف سایت به نمایش درآورید.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

مهندسی پلیمر اغلب با مهندسی شیمی یکسان تلقی می‌شود. علیرغم آنکه این دو رشته شباهت‌هایی با یکدیگر دارند؛ اما متفاوت از هم هستند. با این حال بازار کار و جاذبه‌های استخدامی این دو شغل به یکدیگر شبیه است. مهندسی پلیمر نیز مانند مهندسی شیمی رشته سختی است که تقاضا برای آن زیاد است. اما ادامه تحصیل و یا فارغ‌التحصیل شدن از آن کار هر کسی نیست. معمولا تعداد کمی از ورودی‌های این رشته در هر سال، موفق به پایان تحصیل در این رشته و کسب مدارک عالی می‌شوند. از این رو و با توجه به آنکه تعداد فارغ‌التحصیلان مهندسی پلیمر مانند رشته‌های دیگر زیاد و اشباع نمیباشد. بازار کار آن خوب است و گزینه‌های زیادی برای استخدام دارد. از این رو اگر به رشته مهندسی پلیمر علاقمند هستید و مهارت بالایی در این رشته دارید، می‌توانید به استخدام در بازار کار کاملا امیدوار باشید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام مهندس پلیمر در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا