معرفی شغل های رشته برق الکتروتکنیک و درآمد آنها
انرژی برق و توسعه آن این روزها به یکی از فناوریهای مهم و موردنیاز هر کشور تبدیل گشته است. انتقال انرژی از نیروگاه به واحدهای مصرف کننده نیازمند حضور مهندسان برق الکتروتکنیک میباشد. پیشرفت صنعت برق در سالهای اخیر باعث شده زمینههای شغلی فراوانی برای این رشته فراهم شود. در این مطلب به معرفی رشته الکتروتکنیک و بررسی اینکه منظور از رشته الکتروتکنیک چیست خواهیم پرداخت. پس اگر شما نیز جز افرادی هستید که به فعالیت در این حوزه علاقهمندید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
الکتروتکنیک چیست؟
رشته الکتروتکنیک در توسعه انرژی برق و کمک به بهرهمندی تمامی انسانها از این انرژی نقش اساسی دارد. این رشته با بررسی مدارهای برق با ولتاژ بالا و نحوه کار با ابزارهایی چون کابل، کنتاکتور و تابلوهای برق می پردازد. رشته الکتروتکنیک به انگلیسی electrotechnics نامیده میشود.
فرق رشته الکترونیک و الکتروتکنیک
مهندسی الکتروتکنیک و الکترونیک هر دو از گرایشهای پرطرفدار رشته برق محسوب میشوند اما مباحث تخصصی متفاوتی در هرکدام از آنها تدریس میشود. تمرکز اصلی الکترونیک روی مدارها و بردهای الکترونیکی و استفاده از قطعاتی چون خازن و ترانزیستورهاست. این درحالی است که تمرکز اصلی الکتروتکنیک بررسی و آنالیز مدارهای ولتاژ بالا و کار با قطعاتی چون تابلوهای برق و انواع کابلها میباشد.
- مطلب مرتبط: معرفی رشته برق | بازار کار، درآمد و آینده شغلی
مزایا و معایب رشته الکتروتکنیک
ازجمله مزایای رشته الکتروتکنیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حقوق بالا
- فرصتهای شغلی متنوع
- امکان اشتغال و داشتن درآمد بالا در اکثر کشورهای دنیا
- امکان اشتغال در شغلهایی با ساعت کاری شناور
اما اگر بخواهیم به معایب رشته الکتروتکنیک اشاره کنیم میتوان موارد زیر را نام برد:
- سختی های تحصیل در این رشته
- احتیاج به یادگیری مداوم
- امکان آسیب فیزیکی
آیا رشته الکتروتکنیک سخت است؟
باتوجه به نظرات در مورد رشته الکتروتکنیک میتوان گفت که این رشته جز رشتههای تحصیلی سخت محسوب میشود. تحصیل در رشته الکتروتکنیک به دلیل دارا بودن واحدهای درسی پایه مانند ریاضیات، فیزیک و دروس تخصصی مانند مدارهای الکتریکی، مدارهای مخابراتی و… از نظر دانشجویان این رشته کمی سخت بهنظر میرسد.
- مطلب مرتبط: چگونه مهندس برق شویم؟ از معرفی تا استخدام
شرایط و نحوه ورود به رشته الکتروتکنیک
افراد علاقهمند برای ورود به رشته الکتروتکنیک میتوانند از سه طریق اقدام کنند:
- شاخه فنی و حرفهای
- شاخه نظری
- شاخه کار و دانش
با ورود به رشته الکتروتکنیک فنی حرفه ای شما میتوانید در آینده بهعنوان فردی متخصص و ماهر وارد بازار کار شوید. از این رو بازار کار برای فارغالتحصیلان رشته الکتروتکنیک در هنرستان بسیار عالی است. چراکه با تمام اصول فنی و عملی کار آشنایی لازم را دارند.
از مزیتهای تحصیل در شاخه نظری رشته الکترونیک میتوان به دانش بالا و تسلط بر دروسی مانند ریاضی اشاره کرد. این افراد بعد از قبولی در کنکور میتوانند در رشته الکتروتکنیک در دانشگاه دلخواه خود تحصیلاتشان را ادامه دهند.
ورود به رشته الکتروتکنیک از شاخه کاردانش باعث میشود شما فردی استادکار در این زمینه شوید. اما توجه داشته باشید که فارغ التحصیلان شاخه کار و دانش برای تحصیل در دانشگاههای دولتی باید در کنکور دانشگاههای فنی و حرفهای شرکت کنند.
دروس رشته الکتروتکنیک
رشته الکتروتکنیک باتوجه به شاخه تحصیلی و مقطع تحصیلی دارای دروس متفاوتی است اما با بررسی لیست دروس رشته الکتروتکنیک هنرستان از مهمترین دروس این رشته میتوان به “نصب و سرويس دستگاه های الكترونيكي اداری و صنعتي”، ” طراحی و سیم کشی برق ساختمان های مسکونی” و… اشاره کرد.
آیا رشته اکتروتکنیک کنکور دارد؟
بله. دانشآموزان میتوانند با شرکت در کنکور و اخذ رتبه لازم در یکی از دانشگاههای دولتی دلخواه شروع به تحصیل در این رشته نمایند. همچنین افرادی که میخواهند بصورت بدون کنکور در رشته الکتروتکنیک کاردانی پیوسته تحصیل کنند، درصورت دارا بودن سابقه تحصیلی خوب و نمرات بالا میتوانند در رشته الکتروتکنیک دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل شوند.
شاخه های رشته الکتروتکنیک
رشته الکتروتکنیک برق صنعتی دارای سه گرایش انتقال و توزیع، کنترل و قدرت است که هرکدام از این گرایشها در شغلهای مختلف کاربردهای خاص خود را دارند.
بازار کار و آینده شغلی رشته الکترونیک در ایران
باتوجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی میتوان گفت رشته الکترونیک از آینده شغلی خوبی برخوردار خواهد بود. همچنین به دلیل گسترده بودن شاخههای الکترونیک و کاربرد آن در حوزههایی مثل سازمانهای مخابراتی، انواع کارخانهها، شرکتهای تولید و تعمیر گوشی و لوازم جانبی آن و… میتوان گفت که این رشته بازار کار خوبی در ایران و بیشتر کشورهای جهان دارد.
وضعیت ادامه تحصیل رشته الکترونیک
افراد علاقهمند به ادامه تحصیل در رشته الکترونیک میتوانند این رشته را تا مقطع دکترا در دانشگاه دلخواه ادامه دهند.
بازار کار رشته الکترونیک بهتر است یا الکتروتکنیک
باتوجه به پیشرفتهای تکنولوژی بازار کار رشته الکترونیک و الکتروتکنیک بسیار خوب است و افرادی که در هرکدام از این دو رشته تحصیل کرده باشند میتوانند در موقعیتهای شغلی زیادی استخدام شوند. البته در این دو شغل نیز مانند بسیاری از شغلها داشتن مهارت کافی و تجربه میتواند تاثیر زیادی بر یافتن شغل مناسب و داشتن درآمد بالا داشته باشد.
بررسی شغل های رشته برق الکتروتکنیک و درآمد آنها
فارغالتحصیلان رشته برق الکتروتکنیک با مبانی مختلفی مانند برق، سیم پیچی موتورهای الکتریکی، مدارهای الکتریکی و… آشنا میشوند. آینده شغلی افراد فارغالتحصیل از این رشته و درآمد رشته الکتروتکنیک میتواند با شاخه شغلی انتخاب شده توسط وی متفاوت باشد. درواقع افراد فعال در این حوزه میتوانند باتوجه به علاقه و مهارت خود زمینه شغلی خاصی را انتخاب کنند.
-
نقشه کشی مدارهای الکتریکی
نقشه کش مدارهای الکتریکی معمولا نمودارهای مونتاژ برد مدار و نقشه های چیدمان مورد استفاده برای ساخت، نصب یا تعمیر تجهیزات الکتریکی را تهیه میکند. درآمد این افراد باتوجه به سطح ارشدیت آنها در کار خود متفاوت است اما به دلیل بازار کاری خوبی که این شغل دارد معمولا به راحتی میتوانند شغل موردنظر خود را پیدا کنند.
-
سرویس و نگهداری وسایل الکتریکی
سرویس و نگهداری از وسایل الکتریکی موضوع مهمی است که در بیشتر مجموعهها مورد توجه قرار نمیگیرد و ممکن است منجر به خسارتهای زیاد شود. درآمد این افراد باتوجه به توانایی که دارند و همچنین باتوجه به زمینه فعالیتشان (سرویس و نگهداری موتورخانه، سرویس و نگهداری تاسیسات الکتریکی و…) متفاوت است.
-
سیم پیچی ترانسفورماتورها
ترانسفورماتورها برای کارکرد درست نیازمند کسی هستند که سیم پیچی درستی روی آنها انجام دهد. باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده بیشتر از لوازم الکتریکی این شغل نیز بازار کار بسیار خوبی داشته و درآمد بالایی نیز دارد.
-
سیم کشی ساختمان
به دلیل اینکه این روزها بیشتر لوازم مورد استفاده افراد الکتریکی هستند، تمامی ساختمانها نیاز به یک سیم کشی اصولی برق دارند. این افراد باتوجه به سرعت عمل، تجربه و خوش برخوردی خود میتوانند در پروژههای بیشتری شرکت کرده و درآمد بالایی داشته باشند.
-
نصب و اجرای سیستم برق تجهیزات صنعتی
افراد شاغل در این حیطه، وظیفهی مدیریت، بررسی، عیب یابی و سیم کشی سیستمهای برق در بخش صنعتی را برعهده دارند. میزان درآمد برقکار صنعتی به عواملی همچون دانش و مهارت، کیفیت ارائه خدمات، سرعت و دقت عمل، مشتری مداری و… بستگی دارد.
-
نصب و اجرای تابلوهای توزیع برق
تابلو توزیع برق، به نقطهای گفته میشود که منبع تغذیه ورودی به مدارهای جداگانهای تقسیم میشود که هر کدام از آنها توسط فیوزها یا تابلوی برق کنترل و محافظت میشود. باتوجه به تخصصی بودن این شغل هرچه مهارت و تجربه افراد فعال در آن بیشتر باشد میتوانند به درآمدهای بالاتری نیز برسند.
راهنمای جستوجوی آگهی های استخدام رشته الکتروتکنیک
برای مشاهده آگهیهای استخدامی رشته الکتروتکنیک فقط کافیست بهعنوان کارجو در سایت ایران استخدام ثبت نام کنید و سپس عنوان شغلی موردنظر خود را جست و جو نمایید تا آگهیهای استخدامی مانند استخدام لیسانس الکتروتکنیک در بانک، استخدام رشته الکتروتکنیک در ارتش، استخدام مهندس برق قدرت در تهران و… به شما نمایش داده شود. توجه داشته باشید که با استفاده از فیلترهای موجود در سمت راست صفحه کاربری میتوانید شهر موردنظر، تمام وقت یا پاره وقت بودن و سایر ویژگیهای شغل موردنظر خود را نیز مشخص کنید تا آگهیهای منطبق بر موارد درخواستی شما در ابتدای لیست نمایش داده شوند.
همانطور که میدانید نحوه رزومه نویسی توسط کارجویان میتواند تاثیر زیادی بر تصمیمگیری کارفرما در مورد استخدام آنان داشته باشد. رزومه نویسی باید باتوجه به قواعدی نوشته شود که بتواند بیشترین تاثیرگذاری را روی کارفرما داشته باشد. کارجویان ایران استخدام میتوانند برای ساخت رزومه خود از رزومه ساز ایران استخدام که بصورت کاملا رایگان در اختیار آنها قرار گرفته است، استفاده کنند تا در نهایت رزومهای حرفهای و منطبق بر اصول داشته باشند. این افراد میتوانند رزومه ساخته شده را بصورت مستقیم به آگهی شغلی موردنظر خود ارسال کنند و یا فایل آن را برای خود دانلود نمایند.
جهت ساخت رزومه با استفاده از سیستم رزومه ساز ایران استخدام کلیک نمایید
راهنمای درج آگهی استخدام رشته الکتروتکنیک
برای درج آگهی استخدام در سایت کاریابی ایران استخدام باید ابتدا بهعنوان کارفرما در این سایت ثبت نام کنید و سپس اقدام به درج آگهیهایی مانند استخدام مهندس الکترونیک در تهران، استخدام مهندس برق الکترونیک، استخدام مهندس برق در بیمارستان و… نمایند. کارفرمایان ایران استخدام همچنین میتوانند به بانک رزومه موجود در این سایت دسترسی داشته باشند و به این ترتیب قادر خواهند بود فرد مورد نظر خود را در کوتاهترین زمان ممکن از بین رزومههای موجود بیابند.
جهت عضویت به عنوان کارفرما در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی آینده شغلی رشته الکتروتکنیک، زمینههای شغلی و درآمد هرکدام از آنها پرداختیم. این رشته یکی از رشتههایی است که در ایران و جهان بازار کار خوبی دارد و افراد باتجربه و ماهر در آن میتوانند در زمینههای مختلف و در سازمانهای گوناگون با درآمدهای بالا مشغول به کار شوند.
جهت مشاهده آگهی های استخدام رشته الکتروتکنیک در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
برق کامیون به کدام رشته ها بستگی دارد
درود دوست عزیز مربوط به برق خودرو هست.
سلام خدمت شما میخواستم بدونم برای کسی که فوق لیسانس رشته الکتروتکنیک هست چه کارهایی وجود داره
درود دوست عزیز
پیشنهاد میکنیم صفحه مربوط به آگهیهای استخدام و فرصتهای شغلی واقعی این رشته رو در سایت ایران استخدام بررسی کنید. برای مشاهده فرصتهای شغلی رشته الکتروتکنیک اینجا کلیک نمایید.
با آرزوی موفقیت 🌱
سلام ایا رشته الکترونیک بهتر یا الکتروتکنیک
درود دوست عزیز
انتخاب بین رشته الکترونیک و الکتروتکنیک به علاقه، هدف شغلی، استعداد و توانایی شما بستگی دارد.
معمولا رشته الکتروتکنیک، ولی بیشتر به علاقه طرف بستگی داره