کارجومعرفی مشاغل

بررسی وظایف و میزان درآمد یک پژوهشگر

زمان مطالعه: 6 دقیقه

بررسی مهارت ها و وظایف یک پژوهشگر

انجام تحقیق و پژوهش یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین معیارها در پیشرفت جوامع محسوب می‌شود. از این رو می‌توان گفت هرچه تعداد پژوهشگر و محقق در یک جامعه بیشتر باشد آن جامعه آینده‌ی درخشان‌تری خواهد داشت. در برخی از کشورهای جهان پژوهشگری به‌عنوان یک شغل مستقل شناخته می‌شود اما متاسفانه در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر این طور نیست. هر پروژه‌ای در جهان برای اینکه به مرحله اجرا برسد، نیاز به تحقیق و پژوهش تخصصی در حیطه خود دارد که این کار را باید یک پژوهشگر متخصص در همان حوزه انجام دهد. در این مطلب به بررسی اینکه منظور از پژوهشگر یعنی چی، کار پژوهشگر چیست، زندگی یک پژوهشگر چگونه است و درآمد او چقدر است خواهیم پرداخت. درصورتیکه شما نیز علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه هستید تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

پژوهشگر کیست؟

پژوهشگر به انگلیسی researcher نام دارد. پژوهشگرها کسانی هستند که بصورت تیمی و یا فردی برروی دستیابی به اهداف تحقیق و پارامترهای آزمون کار می‌کنند. آن‌ها همچنین روش‌های تحقیق، متغیرها، تکنیک‌های جمع‌آوری داده‌ها و روش‌های تجزیه‌ و تحلیل را شناسایی می‌کنند. درواقع محققان تیم را زیرنظر می‌گیرند تا از الزامات و استانداردها پیروی نمایند. این افراد باید کارهایی مثل تفسیر داده‌ها، ارائه گزارش‌ کارهای انجام شده و… را نیز اجام دهند. پژوهشگران باتوجه به زمینه فعالیت خود انواع مختلفی دارند مانند پژوهشگر اجتماعی، پژوهشگر علوم انسانی و… .

تفاوت پژوهشگر و محقق

با کمی تحقیق درباره پژوهشگر و بررسی تعریف آن می‌توان متوجه شد که شغل محقق و پژوهشگر همپوشانی زیادی با یکدیگر دارند. درواقع محقق کسی است که از کنجکاوی علمی ذاتی برخوردار است و اطلاعات بسیار زیادی در مورد مسئله مورد تحقیق داراست.

وظایف یک پژوهشگر

وظیفه پژوهشگر ممکن است باتوجه به تیمی که در آن قرار دارد کمی متفاوت باشد. اما با کمی بررسی در آگهی‌هایی مانند آگهی استخدام پژوهشگر در دانشگاه، استخدام پژوهشگر علوم انسانی، استخدام پژوهشگر حقوقی و مواردی از این قبیل می‌توان نتیجه گرفت که وظایف پژوهشگران درحالت کلی عبارت است از:

  • بررسی آخرین اخبار و مقالات در حوزه تخصصی خود جهت به روز نگه داشتن اطلاعات و آگاهی از جدیدترین تحولات.
  • تهیه و تدوین پروپوزال (منظور از پروپوزال همان سند علمی و شناخته شده‌ای است که شامل اطلاعاتی ازجمله بیان مسئله، اهداف تحقیق، فرضیه‌ها و سوالات پژوهش، روش انجام و همچنین جامعه هدف مورد مطالعه می‌باشد.)
  • انجام مطالعات و تحقیقات گسترده بصورت کتابخانه‌ای و جستجوی اینترنتی برای جمع‌آوری اطلاعات جامع و کامل در مورد موضوع موردنظر.
  • انجام تحقیقات میدانی به کمک ابزارهایی مانند پرسشنامه و مصاحبه برای جمع آوری اطلاعات مرتبط با تحقیق.
  • انجام تحقیقات و اندازه‌گیری‌های آزمایشگاهی با استفاده از ابزار دقیق آزمایشگاهی به جهت جمع آوری اطلاعات مورد نظر که بر اساس فرضیه‌ها و سوالات تحقیق می‌باشد.
  • استفاده از ابزارهای آماری برای ثبت و پردازش اطلاعات مراحل قبلی و ارائه گزارش‌ها و نتایج مورد نظر به‌منظور تحلیل آن‌ها
  • جمع بندی نتایج حاصل از تحقیقات و مستند کردن آن‌ها در قالب یک گزارش علمی و یا مقاله

مهارت های پژوهشگر

مهارت های مورد نیاز یک پژوهشگر ممکن است باتوجه به زمینه پژوهش متفاوت باشد. اما در حالت کلی و با کمی بررسی در آگهی‌های استخدام مانند استخدام پژوهشگر دامپزشک، استخدام پژوهشگر شیمی، استخدام پژوهشگر زیست شناسی، استخدام پژوهشگر نانو، استخدام پژوهشگر حقوقی و آگهی‌هایی از این قبیل می‌توان جمع بندی کرد که مهارت‌های موردنیاز برای پژوهشگر عبارتند از:

  • دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا در زمینه مرتبط با فعالیت که اطلاعات لازم اولیه برای تحقیقات را داشته باشد.
  • داشتن چند سال سابقه تدریس مرتبط با زمینه تحصیلی و فعالیت
  • آشنایی کافی به روش‌های علمی جمع‌آوری اطلاعات
  • تسلط کافی بر ابزارهای تحلیل داده‌ها و ابزارهای آماری موردنیاز
  • دارا بودن مهارت‌های ارتباطی نوشتاری و کلامی در حد عالی
  • توانایی نوشتن گزارش‌های تحقیقاتی در سطح دکترا برای چاپ شدن در مجلات معتبر
  • آگاهی در زمینه مدیریت پروژه
  • توانایی کار در یک تیم و همکاری با اعضای تیم

پژوهشگر

چگونه محقق و پژوهشگر شویم؟

برای اینکه بتوانید به‌عنوان یک محقق و پژوهشگر‌ مشغول به کار شوید باید در وهله اول به تحقیق و پژوهش علاقه ذاتی داشته باشید و در زمینه تحصیلی خود جز بهترین‌ها باشید. درواقع رشته پژوهشگر باید مرتبط با زمینه پزوهشی وی باشد تا یک پس‌زمینه ذهنی از موضوع مورد تحقیق داشته باشد. شما می‌توانید بعد از دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا به مدت چند سال در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی خود به تدریس بپردازید و در این زمان به کسب تجارب بیشتر از گروه‌های پژوهشی مختلف نیز غافل نشوید. بعد از این مدت می‌توانید با دنبال کردن آگهی‌های استخدامی مانند استخدام پژوهشگر تاریخ، استخدام پژوهشگر روانشناسی، استخدام پژوهشگر جامعه شناسی، استخدام محقق کشاورزی و مواردی از این قبیل در موقعیت شغلی موردعلاقه خود استخدام شوید.

بررسی میزان درآمد یک پژوهشگر در ایران و جهان

همان‌طور که قبلا نیز اشاره کردیم متاسفانه در ایران پژوهشگری به‌عنوان یک شغل مجزا شناخته نشده است. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا این شغل به‌عنوان شغلی مجزا دارای درآمدی بیشتر از میانگین درآمد کل کشور است.

درامد پژوهشگران در ایران

درآمد پژوهشگران در ایران ارتباط مستقیمی با محل کار آنان دارد. به‌عنوان مثال درصورتی که شما بتوانید با این عنوان شغلی در یک مرکز تحقیقات دولتی استخدام شوید حقوقی معادل با قانون کار دریافت خواهید کرد. اما درحالتی که در مراکز تحقیقات دانشگاهی و یا شرکت‌های خصوصی استخدام شوید ممکن است حقوق شما بصورت توافقی تعیین شود . حتی گاهی پژوهشگران باتوجه به سود پروژه حقوق درصدی دریافت می‌کنند.

درامد پژوهشگران در جهان

پژوهشگران در برخی از کشورهای درحال پیشرفت می‌توانند درآمدهای بالایی داشته باشند. ازجمله این کشورها می‌توان به سوئیس، آمریکا، ژاپن، استرالیا، آلمان و سوئد اشاره کرد. بطور مثال درآمد پژوهشگر در آمریکا بطور متوسط 75000 دلار در سال می‌باشد البته این میزان ممکن است تا 110000 دلار در سال نیز افزایش یابد.

چه سازمان هایی پژوهشگر استخدام می‌کنند؟

شما به عنوان یک پژوهشگر‌ می‌توانید در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی بصورت تمام وقت یا پاره وقت استخدام شوید. جهاد دانشگاهی، پژوهشکده بیمه، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم انسانی، پژوهشکده پولی و بانکی، پژوهشکده اقتصاد، مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشگاه فضای مجازی، پژوهشکده رویان و پژوهشکده علوم شناختی، برخی از سازمان‌های دولتی که دارای واحدهای تحقیق و توسعه هستند ازجمله سازمان‌هایی هستند که پژوهشگران می‌توانند در آن‌ها استخدام شوند. همچنین می‌توانید برای انجام کار پژوهشی در منزل به سراغ آگهی‌های استخدام پژوهشگر دورکار بروید.

نحوه جست و جوی آگهی های استخدام پژوهشگر

برای مشاهده آگهی‌های استخدام مرتبط با پژوهشگر‌ و محقق کافیست به‌عنوان کارجو در سایت کاریابی ایران استخدام ثبت نام کنید. با وارد کردن شغل موردنظر در قسمت جست و جو می‌توانید آگهی‌هایی مانند استخدام محقق اینترنتی، استخدام محقق در ایران تایپیست، استخدام محقق دورکار، استخدام پژوهشگر علوم انسانی، استخدام پژوهشگر فیزیک و… را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که با وارد کردن شهر موردنظر در بخش فیلتر موجود در صفحه کاربری خود آگهی‌هایی مثل استخدام محقق و پژوهشگر در تهران، استخدام پژوهشگر در شیراز، استخدام محقق و پژوهشگر در اصفهان و مواردی از این قبیل در ابتدای لیست به شما نمایش داده خواهد شد.

با عضویت در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو می‌توانید آگهی های مرتبط با حرفه و شغل خود را در پنل خود مشاهده نمایید. همچنین با فعالسازی سرویس پیامک و ایمیل خود می‌توانید بدون مراجعه به سایت آگهی های مرتبط را از طریق پیامک و ایمیل خود دریافت نمایید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

اطلاع رسانی آگهی ها برای کارجویان تنها محدود به شرکت های خصوصی نمی‌باشد. اخبار و اطلاعیه های مهم استخدام نهاد ها و سازمان های دولتی نیز از طریق این کاریابی به اطلاع هموطنان جویای کار می‌رسد. کارجویانی که تنها تمایل به دریافت اخبار و اطلاعیه های مربوط به سازمان ها و نهاد های دولتی را دارند می‌توانند هنگام فعالسازی سیستم پیامک و یا ایمیل خود تنها اطلاع رسانی سازمان های دولتی را فعالسازی نمایند.

پژوهشگر

راهنمای تنظیم رزومه پژوهشگر

توجه به برخی نکات مهم در تهیه و ارسال رزومه به آگهی‌های شغلی مثل استخدام محقق دورکاری، استخدام محقق شیمی، استخدام پژوهشگر برتر دانشجویی و یا هر آگهی استخدام دیگری می‌تواند تاثیر زیادی در استخدام شدن شما داشته باشد. در همین راستا در تنظیم رزومه، پژوهشگران توجه به نکات زیر را به هیچ وجه فراموش نکنید:

  • ارائه توضیلات لازم در مورد تجربه کاری خود
  • اشاره به تجربیات پژوهشگر به صورت کمی و عددی
  • نوشتن تمامی مهارت‌ها
  • اشاره به تحصیلات و درج حقوق درخواستی
  • توضیح کوتاه در مورد اینکه توانایی‌ها و تجربیات شما در این جایگاه شغلی چه کمکی می‌تواند به پیشرفت پروژه بکند.

سایت ایران استخدام جهت کمک به کارجویان برای ساخت رزومه حرفه‌ای، رزومه ساز ایران استخدام را به‌صورت رایگان در اختیار کارجویان این سایت قرار داده است. شما با ساخت رزومه خود بوسیله این رزومه ساز می‌توانید آن را با قالب دلخواه دانلود کنید و یا بصورت مستقیم برای آگهی‌های استخدام موجود در سایت ارسال نمایید. همچنین امکان دانلود رزومه خود را بصورت فایل pdf خواهید داشت.

جهت ساخت رزومه آنلاین با استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام کلیک نمایید.

علاوه بر ساخت رزومه آنلاین می‌توانید با دانلود فرم های خام رزومه در قالب های متنوع موجود در سایت ایران استخدام با فرمت های Word و PDF و Power Point رزومه خود را بصورت آفلاین تنظیم نمایید.

جهت دانلود فرم خام رزومه در سایت ایران استخدام کلیک نمایید. 

راهنمای درج آگهی استخدام پژوهشگر

شما می‌توانید برای درج آگهی استخدام پژوهشگر‌ و محقق به‌عنوان کارفرما در سایت ایران استخدام ثبت نام کرده و سپس اقدام به درج آگهی‌هایی مانند استخدام استخدام پژوهشگر علوم اجتماعی، محقق غیر حضوری، استخدام محقق عمران و… نمایید. توجه داشته باشید که با عضویت در این سایت به‌عنوان کارفرما، قادر خواهید بود به بانک رزومه ایران استخدام دسترسی داشته باشید و در سریع‌ترین زمان ممکن بین رزومه های کارجویان با توجه به نیاز خود فیلتر هایی رااعمال کرده و فرد موردنظر خود را بیابید.

جهت ثبت نام به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی وظایف و میزان درآمد یک پژوهشگر پرداختیم. درحال حاضر در کشور ما شغل پژوهشگران به‌عنوان یک شغل مجزا شناخته نمی‌شود اما در بسیاری از کشورهای رو به رشد دنیا که همواره در زمینه‌های مختلف تحقیقات زیادی انجام می‌شود این شغل نه‌تنها به‌عنوان یک شغل مستقل تعریف می‌شود بلکه افراد شاغل در این حیطه درآمدی بیش از درآمد متوسط جامعه نیز دارند. توجه داشته باشید که فعالیت به‌عنوان یک محقق و پژوهشگر قبل از هرچیزی نیازمند روحیه‌ی جست‌و‌جوگر دارد تا فرد بتواند در این زمینه به موفقیت برسد.

جهت مشاهده آگهی های استخدام محقق و پژوهشگر‌ در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا