فرق برنامه نویسی #C و ++C
مهندسان و تولیدکنندگان نرم افزار اغلب به دنبال این هستند که به تفاوت های موجود بین زبانهای خاص برنامه نویسی پی ببرند. زبانهای برنامه نویسی سی شارپ و سی پلاس پلاس علی رغم داشتن نامهای مشابه، برای زمینه های مختلفی طراحی شده اند. هر چه تفاوت بین این دو را بهتر درک کنید، راحتتر می توانید تشخیص دهید که باید کدامیک را یاد بگیرید و در محل کار خود استفاده کنید.
در این مطلب، به تعریف دو زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و سی شارپ می پردازیم و تفاوتهای بین این دو را شرح می دهیم.
فهرست مطالب
سی شارپ چیست؟
سی شارپ یک زبان برنامه نویسی شیء گرا با کاربردهای عمومی است که برای برنامه نویسی سمت سرور مورد استفاده قرار می گیرد. تولید کنندگان از آن برای طراحی برنامه های مختلف ویندوز، موبایل یا کنسول استفاده می کنند. برخی از ویژگیهای آن عبارتند از قابلیت بالای تایپ و امری، اعلانی و شی گرا بودن.
ایجاد سی شارپ به ایجاد برنامه های اجرایی در چارچوب NET کمک کرده است. یعنی اینکه برای عمل کردن کدها در مرورگر، باید آن را با استفاده از چارچوب NET به HTML تبدیل کرد. آموختن ASP.NET نیز در طی فرآیند یادگیری سی شارپ بسیار مهم است. سی شارپ یک زبان تایپ ایستا است که در آن کد قبل از اینکه در برنامه استفاده شود از نظر وجود خطا بررسی می شود. برخلاف سی پلاس پلاس، در سی شارپ کامپایلرها bound checking را انجام می دهند. یادگیری این زبان برنامه نویسی نسبت به سی پلاس پلاس آسانتر است و همین امر سبب محبوبیت بیشتر آن در بین تولیدکنندگان نرم افزار است.
جهت مشاهده آگهی های استخدام برنامه نویس #C (سی شارپ) در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سی پلاس پلاس چیست؟
سی پلاس پلاس که به عنوان سی با کلاس (C with classes) نیز شناخته می شود، یک زبان برنامه نویسی سطح پایین و پیچیده است که برای تبدیل رمزهای ماشین پس از کامپایل مورد استفاده قرار می گیرد. تولید کنندگان نرم افزار بطور معمول از سی پلاس پلاس برای تدوین و تعمیر و نگهداری انواع برنامه های کنسول استفاده می کنند. سی پلاس پلاس تعمیمی از زبان برنامه نویسی خانواده C است که هدف آن در اصل بهبود رفتار اشیاء و شیء گرایی سی است و کلاسها و اشیاء را نیز معرفی می کند.
پیچیدگی سی پلاس پلاس، آن را به یک زبان برنامه نویسی ایده آل برای برنامه نویسان با تجربه و نه مبتدیان تبدیل میکند. اگر به عنوان یک مبتدی بخواهید زبان سی پلاس پلاس را یاد بگیرید، سایر زبانهای برنامه نویسی دیگر را راحت تر یاد خواهید گرفت. همچنین، سی پلاس پلاس برای انجام پروژه هایی که به کنترل بیشتری نیاز دارند کاملا مناسب است. آن دسته از تولیدکنندگان نرم افزار که بخشهایی از برنامه های وب را تدوین می کنند، بطور معمول از این گزینه استفاده می کنند. سی پلاس پلاس زمان اجرای کدها را نیز تسریع می کند. این امر به طور کل موجب بهبود عملکرد وب سایت برای کاربران آن می شود.
جهت مشاهده آگهی های استخدام برنامه نویس ++C در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سی شارپ در مقابل سی پلاس پلاس
در اینجا به بیان برخی از تفاوتهای مهم بین سی شارپ در مقابل سی پلاس پلاس می پردازیم:
اصول برنامه نویسی سی پلاس پلاس
استفاده از سی پلاس پلاس، دارای اصول مهمی است:
-
شیء
اشیاء از اصول اولیه سی پلاس پلاس هستند. این امر بدین معنی است که هر دو بخش داده ها و توابع مرتبط با آنها به عنوان اشیاء واحدی در نظر گرفته می شوند.
-
کلاس
کلاسها مشخص می کنند که منظور از داده ها و هر گونه اطلاعات مرتبط با آنها چیست؛ و شامل فعالیتهایی است که می توانید با هر شیء انجام دهید.
-
مجزاسازی
مجزاسازی داده ها نشان می دهد که چگونه برنامه ها اطلاعات کلیدی و مهم را بدون توضیحات اضافه به کاربران ارائه می دهند. این آیتم می تواند به معنای عدم ارائه داده های اضافه و غیر ضروری به کاربران باشد.
-
کپسوله سازی
کپسوله سازی داده ها زمانی انجام می شود که داده ها و توابع مشابه در یک مکان قرار بگیرند. بدین ترتیب چارچوبی برای سازماندهی اشیاء مشابه، برای شما فراهم می شود.
-
وراثت
این در زمانی است که شما کلاس جدیدی از کلاس موجود را ایجاد می کنید. و بدین ترتیب اندازه کدهای موجود در برنامه ها را به حداقل می رسانید.
-
پلی مرفیسم (چند ریختی)
پلی مرفسیم نشان می دهد که چگونه برای اشیاء یا توابع مشابه، معانی مختلفی را در نظر می گیرید. این به بارگذاری اضافی تابع اشاره دارد، بطوریکه اپراتورها یا توابع جدید، عملیات جدیدی را با یک بخش منحصر به فرد از داده ها انجام می دهند.
اصول برنامه نویسی سی شارپ
سی شارپ دارای اصولی است که به استفاده از آن کمک می کند:
-
اصل تک وظیفگی (SRP):
این اصل نشان می دهد که هر کلاس فقط باید مسئول انجام یک کار باشد.
-
اصل باز و بسته بودن (OCP):
این اصل به این معنی است که کد منبع باید برای استفاده کاربران باز باشد اما نباید گزینه ای وجود داشته باشد که بتوانند کدهایی که از آن کلاس استفاده می کنند را تغییر دهند.
-
اصل جانشینی لیسکف (LSP):
LSP نشان می دهد توابعی که به کلاسهای سطح مبنا مرتبط هستند باید به اشیاء بدست آمده از کلاسهای بتازگی ایجاد شده نیز دسترسی داشته باشند.
-
اصل تفکیک رابط (ISP):
ISP می گوید که کلاینتهای مختلف نباید به روشها یا کدهایی غیر از آنچه استفاده می کنند وابسته شوند.
-
اصل وارونگی وابستگی (DIP):
این اصل نشان می دهد که کاربران باید به جای اینکه به ماژولهای سطح پایین تکیه کنند، هنگام پرداختن به ماژولهای سطح بالا از انتزاعات استفاده کنند.
مدیریت حافظه
سی پلاس پلاس مستلزم مدیریت دستی حافظه است، بطوریکه زباله روب در سی شارپ به طور خودکار بر تخصیص حافظه نظارت می کند، و بدین ترتیب کار را برای تولیدکنندگان نرم افزار آسان تر می کند. به عنوان مثال، هنگامیکه یک شی را ایجاد می کنید که وظیفه خود را در سی پلاس پلاس انجام داده است، باید خودتان آن شیء را با اجرای مدیریت تخصیص حافظه به صورت دستی حذف کنید. در سی شارپ، زباله روب این کار را به طور خودکار برای شما انجام می دهد.
سازگاری پلتفرم
کد مورد استفاده در سی شارپ می تواند بر روی هر پلتفرمی که دارای یک ماشین مجازی و یک کامپایلر سازگار باشد اجرا شود. این زبان برنامه نویسی به تازگی چند پلتفرمی شده است. کد سی پلاس پلاس با همه پلتفرمها سازگار است. این امر به این معنی است که این کد می تواند مستقیما با هر سخت افزاری مورد استفاده قرار گیرد. و زمانی می تواند ایده آل باشد که از کد مشابهی در دستگاه های مختلف طی مراحل توسعه استفاده شود.
نحو (سینتکس)
این دو زبان برنامه نویسی از لحاظ نحوی تفاوتهای متعددی با یکدیگر دارند. بر خلاف سی شارپ، در سی پلاس پلاس متخصصان این امکان را دارند که از نقاط آن در هر قسمتی از برنامه استفاده کنند. اشاره گرهای سی شارپ به حالت ناامن اختصاص دارند. به علاوه، سی شارپ فایل هدر ندارد، درحالیکه سی پلاس پلاس دارد. علاوه براین، سی پلاس پلاس امکان وراثتهای متعددی را فراهم می آورد، یعنی اینکه یک کلاس می تواند از چند کلاس ارث ببرد، نه فقط از یک کلاس. اما در سی شارپ چنین امکانی وجود ندارد و تنها از یک وراثت پشتیبانی می شود. گرچه این ویژگی سی شارپ را نسبت به سی پلاس کندتر می کند، اما می توان کد های آن را بهینه سازی کرد.
دشواری
بسیاری از متخصصان معتقدند که سی پلاس پلاس بسیار پیچیده است، در حالیکه سی شارپ با توجه به سلسله مراتب واضحی که در کلاس خود دارد ساده است. از آنجاییکه سی شارپ یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است، خوانایی کد آن راحت است. این ویژگی برای توسعه دهندگان مبتدی اهمیت زیادی دارد، چون می توانند از سلسله مراتب ساده زبان آن نهایت استفاده را ببرند.
کامپایل کردن
کد سی پلاس پلاس پس از کامپایل شدن به کد یا زبان ماشین تبدیل می شود. اما کد سی شارپ پس از کامپایل شدن به کد زبان میانی تبدیل می شود. این بدین معنا است که در سی شارپ، کد نیتیو از طریق استفاده از زمان اجرای زبان مشترک ایجاد می شود.
بازی سازی
در بازی سازی، سی پلاس پلاس کنترل سخت افزاری بیشتری بر روی PC یا سرور دارد. با این وجود، می توان در این نوع طراحی و تعمیر و نگهداری هم از سی پلاس پلاس و هم از سی شارپ استفاده کرد. این امر بخصوص در زمانی که بازی ایجادی دارای کد اصلی موجود باشد، صدق می کند. موتورهای بازی سازی می توانند به فرایند تولید بازی از نظر فیزیک و انیمیشن کمک کنند.
سرعت و عملکرد
سی پلاس پلاس به طور کل دارای عملکرد بهتری است، گرچه با توجه به عوامل مختلف از کمترین تفاوتهای واقعی برخوردار است. لازم است هنگام تست سرعت و عملکرد در هر دو زبان برنامه نویسی، بعضی چیزها را مد نظر داشته باشید. سی شارپ دارای یک مرحله بهینه سازی اضافی است که نسبت به مرحله مشابه در سی پلاس پلاس پیشرفته تر است. همچنین لازم است در نظر داشته باشید که یک زبان برنامه نویسی سطح بالا غالبا عملکرد کندتری نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی دارد. سی شارپ قبل از فرآیند کامپایل کردن، کتابخانه ها را اضافه می کند و سربارهایی نیز دارد.
آیا باید از سی پلاس پلاس استفاده کنیم یا از سی شارپ؟
انتخاب زبان برنامه نویسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. در برنامه هایی که نیاز به سرعت و قدرت دارند، سی پلاس پلاس گزینه بهتری است. اگر می خواهید یک نرم افزار ویندوز ایجاد کنید یا بطور کل به توسعه وب بک اند بپردازید بهتر است از سی شارپ استفاده کنید. هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب بین این دو زبان، باید مهارت های خود را در نظر بگیرید. چنانچه وقت کافی دارید، کار با سی پلاس پلاس می تواند گزینه بهتری باشد، زیرا این زبان می تواند در برنامه های پیچیده تری مانند پایگاه داده های بزرگ به شما کمک کند. اگر از قبل کار با سی شارپ را بلد هستید، یادگیری سی پلاس پلاس چندان هم سخت نیست.
اگر می خواهید با یک زبان برنامه نویسی سطح مبتدی کار کنید که یادگرفتن آن آسانتر باشد، سی شارپ با کاربردهای گسترده ای که دارد می تواند بهترین گزینه باشد. بنابراین اگر سوال یا مشکلی داشتید می توانید از توسعه دهندگان دیگر کمک بگیرید. نکته مهم دیگر این است که این زبان برنامه نویسی مورد علاقه کارفرمایان و همکاران شماست. اگر با همین زبان کار می کنید، در صورت نیاز به کمک می توانید راحت تر از آنها کمک بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب از ایران استخدام به بررسی تفاوت دو زبان برنامه نویسی C# و C++ پرداختیم. چنانچه شما به این زبان های برنامه نویسی مسلط میباشید و به جویای کار برنامه نویسی میباشید میتوانید با عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام و ایجاد پنل کارجویی، آگهی های استخدام مرتبط با زبان برنامه نویسی مورد نظر خود را از طریق پیامک و ایمیل بصورت روزانه دریافت نمایید.
خدمات رایگان ایران استخدام برای کارجویان
علاوه برآن شما با عضویت در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو میتوانید از خدمات رایگان دیگیری نیز بهرهمند شوید. یکی دیگر از خدمات رایگان این سایت برای کارجویان امکان استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان بصورت آنلاین میباشد. شما با استفاده رزومه ساز آنلاین ایران استخدام میتوانید رزومه خود را در کوتاه ترین زمان ممکن ایجاد نموده و بصورت PDF دانلود نمایید.
جهت استفاده از سیستم رزومه ساز رایگان ایران استخدام کلیک نمایید.
خدمات رایگان ایران استخدام برای کارفرمایان
خدمات رایگان ایران استخدام تنها محدود به کارجویان نمیباشد. کارفرمایان با عضویت در پنل کارفرمایی ایران استخدام میتوانند آگهی استخدام نیروی مورد نظر خود را درج نمایند. با درج آگهی استخدام علاوه بر اینکه آگهی شما در سایت منتشر میشود، برای کاربران هدف سایت این آگهی بصورت پیامک و ایمیل ارسال میشود و همزمان در اپلیکیشن ایران استخدام نیز انتشار مییابد. با این کار رزومه های ارسالی از حجم بالایی برخوردار خواهند بود. شما میتوانید رزومه های ارسالی کارجویان را با فعال کردن گزینه “دریافت رزومه از طریق پنل کاربری” در هنگام درج آگهی از طریق پنل کارفرمایی خود دریافت نمایید. البته شما میتوانید راه های ارتباطی دیگری نیز جایگزین نمایید.
- مطلب مرتبط: نمونه متن آگهی استخدام برنامه نویس
علاوه بر دریافت رزومه ها از طریق کارجویان شما قادر به استفاده از بانک رزومه ایران استخدام میباشید. با درج آگهی استخدام دسترسی شما به این قسمت فعال میشود. شما میتوانید در میان رزومه های افراد جویای کار با توجه به رده شغلی، تحصیلات مورد نظر، جنسیت و … فیلتر هایی را اعمال نمایید و با کارجوی مورد نظر خود در ارتباط باشید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام برنامه نویس در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
برگرفته از: indeed.com