راهنمایی شغلیمعرفی مشاغل

بررسی حقوق و درآمد فتوشاپ کار در ایران و سایر کشورها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

 بازارکار و درآمد فتوشاپ کار

شاید اولین کسی که به فکر اختراع دوربین عکاسی یا دستگاهی برای ثبت عکس‌ها افتاد، هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد چند قرن بعد از او، ثبت عکس‌ها تا این اندازه مهم شود و حتی مشاغلی نیز برای آن تعریف گردد. اما این اتفاق اکنون در زمانه ما رخ داده است و صنعت عکاسی به یکی از سرگرمی‌ها و در عین حال فعالیت‌های مهم مردم تبدیل شده است. تا جایی که بسیاری از افراد از آن کسب روزی می‌کنند.
فتوشاپ کار یا شغل فتوشاپ از جمله حرفه‌هایی است که به لطف دنیای عکاسی به وجود آمده است. از آنجا که امروزه تارگت بسیاری از کسب و کارها و شبکه‌های اجتماعی بر اساس عکس‌ها تعریف شده است، می‌توان به خوبی به اهمیت آن پی برد. با این حال ممکن است بسیاری از افراد با حیطه فعالیت فتوشاپ کار و مهارت‌های آن آشنایی چندانی نداشته باشند. از این رو ما در این نوشته تلاش کرده‌ایم تا به هر سوال و هر آنچه که به فعالیت فتوشاپ کار مربوط است و می‌تواند راهنمای شما برای آشنایی با این شغل باشد، پاسخ دهیم.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

معرفی شغل فتوشاپ کار

فتوشاپ کار یا افرادی که به کار فتوشاپ مشغول هستند، در واقع طراحان گرافیک هستند که از برنامه‌ کامپیوتری Adobe Photoshop برای ایجاد گرافیک و تصاویر استفاده می‌کنند. به جای شروع با یک بوم خالی، تصویرگران فتوشاپ به طور عمیق روی یک یا چند عکس گرفته شده برای یک پروژه کار می‌کنند و از طریق ویرایش‌ها و تنظیمات هنری تغییرات لازم و یا مورد علاقه افراد را ایجاد می‌کنند. فتوشاپ کاران همچنین علاوه بر تصاویر، ممکن است متن را در همه چیز از آرم شرکت گرفته تا اصول تبلیغاتی و موارد دیگر ترکیب کنند. از این رو مهارت‌های آن‌ها می‌تواند برای بسیاری از صنایع مختلف ارزشمند باشد.

تفاوت فتوشاپ کار و گرافیست چیست؟

همان طور که گفتیم فتوشاپ نرم‌افزاری است که برای ویرایش عکس، طراحی بنر و پوستر، طراحی کارت ویزیت، طراحی پست و استوری اینستاگرام، تغییر اندازه تصویر و … به کار می‌رود. در واقع همه مشاغل از جمله طراحان گرافیک، عکاسان، صنعت چاپ، ناشران، طراحان سایت، شرکت‌های تبلیغاتی، شرکت‌های بسته‌بندی و … به فتوشاپ نیاز دارند و یک فتوشاپ کار می تواند در همه این مشاغل از مهارت و رشته خود استفاده کند. اما گرافیست برای خلق یک محتوای بصری که پیام خاصی را انتقال می‌دهد از نرم‌افزارهای کامپیوتری مانند فتوشاپ، InDesign ،Illustrator استفاده می کند. با توجه به این موضوع آشنایی با فتوشاپ می تواند یکی از شرایطی باشد که کارفرمایان در هنگام درج آگهی برای استخدام گرافیست در نظر میگیرند. پیش تر در مطلب آشنایی با شغل گرافیست به معرفی کامل و جزئی تر این شغل پرداخته ایم.

بازار کار فتوشاپ در ایران و خارج از کشور

این شغل از نظر بازار شغلی وضعیت مناسبی دارد و همانطور که مشاهده کردید مشاغل زیادی وجود دارد که می‌تواند از فتوشاپ کار استفاده کند. از این رو اگر به این شغل علاقه دارید می‌توانید با یادگیری اصول و فنون آن، در زمینه‌های مختلف مشغول به کار شوید. به خصوص انکه شکل دورکاری این شغل نیز در مشاغل زیادی تعریف شده است.
طبق تحقیقاتی که در آمریکا برای وضعیت شغلی گرافیست ‌ها انجام گرفته شد، بین سال‌های 2010 تا 2020 رشد 13 درصدی نسبت به کار‌های دیگر داشت.
در 5 سال گذشته، اشتغال در حوزه‌ی گرافیک در کشور استرالیا 11.6 درصد نسبت به سایر مشاغل رشد کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در سال های آتی نیز بازار کار فتوشاپ رشد فراوانی خواهد داشت.

درآمد فتوشاپ کار در ایران

همان طور که در بالا اشاره شد یک فتوشاپ کار می تواند در مشاغل مختلفی مشغول به کار شود. حقوق یک فتوشاپ کار بستگی به محل کار و نوع فعالیت او دارد.
در صورت استخدام در شرکت های خصوصی، حقوقی که برای یک فتوشاپ کار در نظر پرفته می شود به صورت توافقی بوده و معمولا از 3 میلیون تومان شروع و به 8 میلیون تومان ختم می‌شود. قطعا نوع شرکت، بزرگی یا کوچکی آن، سابقه شما و میزان مهارتتان تاثیر زیادی در میزان حقوق شما دارد. قطعا شرکت هایی وجود دارند که از این بازه حقوقی بیشتر یا کمتر پرداخت می‌کنند و بازه حقوقی که از توسط ما اعلام می شود میانگین استخدامی های اخیر شرکت های خصوصی است.
اما این حقوق برای بیشتر فتوشاپ کاران رضایت بخش نبوده و آن ها را به سمت کار فریلنسری می کشد.
همانطور که می دانید فریلنسر ها تعهد بلند مدت با شرکت یا مجموعه ای خاص را ندارند و حقوق آنها بر اساس مهارت ها و سرعت کارشان، بصورت روزانه، ساعتی و یا پایان پروژه کاری تسویه می شود.

لیستی از حوزه های اصلی فتوشاپ و میزان دستمزد بر اساس هر پروژه

طراحی لوگو:
از 200 هزار تومان تا 3 میلیون تومان

طراحی بنر های تبلیغات اینترنتی:
از 500 هزار تومان تا 5 میلیون تومان

طراحی اینفوگرافیک:
از 300 هزار تومان تا 4 میلیون تومان

تولید محتوای اینستاگرام:
از 1 میلیون تومان تا 5 میلیون تومان (ماهیانه)

طراحی رابط کاربری اپلیکیشن:
از 2 میلیون تومان تا 8 میلیون تومان

طراحی وبسایت و قالب آن:
از 500 هزار تومان تا 5 میلیون تومان

طراحی بیلبورد های تبلیغاتی:
از 5 میلیون تومان تا 25 میلیون تومان

طراحی ست اداری:
از 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان

طراحی جلد کتاب:
از 500 هزار تومان تا 8 میلیون تومان

روتوش تصاویر حرفه ای:
از 200 هزار تومان تا 2 میلیون تومان

این ها همگی قسمت کوچکی از کاربردها و درآمد فتوشاپ هستند، در نظر داشته باشید افرادی هستند که تعرفه گران تر یا ارزان تری داشته باشند ولی کلیت بازار فتوشاپ حرفه ای در همین بازه است.

حقوق فتوشاپ کار در سایر کشورها

میزان درآمد فتوشاپ کاران و طراحان گرافیک در جهان نیز از عواملی همچون میزان دانش فنی و تخصصی، سرعت عمل در انجام کار، ابتکار و نوآوری همچنین خلاقیت می باشد. به عنوان مثال اگر شما، توانایی طراحی لوگو حرفه ای را دارید با کسی که تازه شروع به کار طراحی لوگو کرده است، از لحاظ درآمدی متفاوت خواهید بود. اکنون به میزان درآمد تقریبی طراح گرافیک و فتوشاپ کار در برخی از کشورها می پردازیم؛

  • متوسط درآمد سالانه در آمریکا بین 45000 دلار الی 63000 دلار
  • متوسط درآمد سالانه در انگلیس با توجه به سابقه کاری بین 23000 پوند الی 31000 پوند
  • میزان درآمد متوسط سالانه در کشور آلمان بین32000 یورو الی 47000 یورو
  • متوسط دریافتی سالانه در کانادا حدود 52000 دلار کانادا می‌باشد.
  • میانگین درآمد سالانه طراح گرافیست در کشور سوئد نیز حدود 323000 کرون

محل استخدام فتوشاپ کار

تصویرگران Adobe Photoshop اغلب توسط شرکت‌های تبلیغاتی، خانه‌های انتشاراتی و شرکت‌های طراحی گرافیک استخدام می‌شوند. کار به صورت فریلنسری نیز می‌تواند در حیطه کار فتوشاپ کار باشد. با این حال مشاغلی وجود دارد که با فعالیت فتوشاپ در ارتباط است و می‌تواند در استخدام فتوشاپ کار موثر باشد.

مشاغل مرتبط با کار فتوشاپ

  • مدرس فتوشاپ
  • هنرمند تولید
  • عکاس
  • ویرایشگر عکس
  • ویرایشگر ویدئو
  • گرافیست
  • طراح وب
  • طراح گرافیک
  • مدیر وب سایت
  • دستیار تحریریه
  • هماهنگ کننده بازاریابی
  • کارشناس روابط عمومی
  • طراح چند رسانه‌ای
  • استراتژیست رسانه‌های اجتماعی
  • طراح
  • مدیر هنری
  • توسعه دهنده وب
  • طراح رابط کاربری

کار فتوشاپ در منزل

یک فتوشاپ کار، هم به صورت حضوری می‌تواند در جاهایی که به آنها نیاز است و ما نیز در بالا به بخشی از آنها اشاره کردیم به مشغول به کار شود و هم می‌تواند به صورت دورکاری در آن مشاغل فعالیت کند.
در حال حاضر استخدام فتوشاپ کار بصورت دورکاری تقاضای بسیاری دارد و از آنجایی که این کار نیاز به حضور فیزیکی و دائم ندارد معمولا کارجو ترجیح می دهد این کار را از منزل انجام دهند، پس پیشنهاد ما به کارفرمایانی که در این زمینه آگهی درج میکنند این است که نوع قرارداد را هم در آگهی استخدامی‌ شان ذکر کنند.

وظایف فتوشاپ کار

وظایف معمول یک تصویرگر فتوشاپ عبارتند از طراحی، ایجاد پیش نویس تصاویر، بحث درباره ایده‌ها و نهایی کردن تصاویر. علاوه بر این، وظایف یک فتوشاپ کار می‌تواند شامل موارد زیر نیز باشد:

  • طراحان گرافیک، ارتباطات بصری ایجاد می‌کنند تا پیام‌ها را به شیوه‌ای مؤثر و زیباشناختی منتقل کنند. این شامل چندین کار و مسئولیت است.
  • طراحی صفحات وب، بروشورها، لوگوها، علائم، کتاب‌ها، جلد مجلات، گزارش‌های سالانه، تبلیغات و سایر مواد ارتباطی
  • ملاقات با مشتریان برای درک درست از اینکه می‌خواهند ارتباطات پیشنهادی آنها چگونه باشد.
  • ترکیب تصاویر و طرح‌ها برای انعکاس موضوع و لحن دلخواه
  • انتخاب نوع اندازه و سبک برای افزایش خوانایی متن و تصاویر مورد نظر
  • تهیه پیش‌نویس برای بررسی توسط مشتریان و اعمال اصلاحات لازم بر اساس بازخوردهای دریافتی
  • بررسی محصولات نهایی از نظر خطا و کسب اطمینان از اینکه که چاپ نهایی، انتظارات مشتری را منعکس می‌کند.

تحصیلات مورد نیاز فتوشاپ کار

یادگیری فتوشاپ، بیشتر مبتنی بر تجربه است، حتی اگر آن تجربه صرفاً کار شما را به عنوان نمونه توسعه دهد. تعدادی از طراحان گرافیک هیچ نوع آموزش رسمی را نمی‌گذرانند و کاملا خودآموز هستند. این افراد معمولاً استعداد پیشرفته‌ای برای طراحی به کمک رایانه دارند.
با این حال بسیاری از افرادی که در زمینه فتوشاپ فعال هستند، مدرک لیسانس در طراحی گرافیک یا یک رشته مرتبط دارند. برخی از کارفرمایان در هنگام درج آگهی و نوشتن شرایط احراز آن ممکن است به داشتن مدرک تحصیلی برای اشتغال تاکید داشته باشند. برای برخی از کارفرمایان نیز ممکن است بتوانید ترکیبی از تجربه و تحصیلات را جایگزین کنید.
دوره‌های متداول در یک برنامه کارشناسی که می‌تواند شما را برای حرفه‌ای در طراحی گرافیک آماده کند شامل اصول طراحی، مبانی فتوشاپ، مبانی تصویرگر، تئوری رنگ و طراحی فیگور است. شما برای تخصص در این رشته‌ها می‌توانید به شرکت هایی که استخدام فتوشاپ کار بصورت کارآموزی را دارند مراجعه کنید و دوره های آموزشی لازم را طی کنید.

سخن پایانی

شما می‌توانید در منزل با این برنامه کار کنید و از این راه کسب درآمد داشته باشید و هم زمان بیشتری را به خانواده و مواردی که به آن علاقه دارید اختصاص دهید و در کنار این موارد با این نرم‌افزار درآمدزایی کنیدیکی از تعیین کننده ترین فاکتور های درآمد یک فتوشاپ کار سطح مهارت شماست. هرچقدر مهارت بیشتری داشته باشید و در فتوشاپ متخصص تر باشید، می‌توانید کیفیت خروجی خود را افزایش دهید و درآمد بیشتری کسب کنید. امروزه افراد بسیار زیادی با فتوشاپ آشنایی دارند اما تعداد کمی از آن ها واقعا متخصص هستند. همان تعداد اندک درآمد بسیار بیشتری از مابقی افراد دارند و در حوزه خود تبدیل به برند شده اند.
وقتی وارد بازارکار فتوشاپ شوید دو انتخاب پیش روی شماست، می توانید به صورت حضوری یا دورکاری در این حوزه کاری فعالیت کنید. یعنی می‌توانید به صورت پروژه‌ای با فتوشاپ طراحی کنید یا اینکه به عنوان یک فتوشاپ کار در یک شرکت استخدام شوید. سابقه‌ی و موقعیت کاری در این زمینه در افزایش حقوق شما تاثیر فراوانی دارد.

جهت مشاهده آگهی های استخدام فتوشاپ کار در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا