راهنمای گردشگری، تورلیدر یا تورگاید کیست؟
تور لیدر به انگلیسی (Tour Leader یا Tour Guide) یا همان شغل راهنمای گردشگری که به آن تور گاید هم میگویند یکی از مشاغل جذاب در حوزه گردشگری است.
لیدر گردشگری به افراد کمک میکند تا با فرهنگ، تاریخ و جاذبههای گردشگری یک منطقه آشنا شوند. راهنمای تور گردشگری معمولاً در تورهای گردشگری، گروههای مسافرتی و یا حتی به صورت مستقل فعالیت میکند. اما ظایف شغل تورلیدری و مسیر تبدیل شدن به تورلیدر چیست؟ در این مطلب به معرفی شغل گردشگری، بازار کار و درآمد آن و… میپردازیم.
فهرست مطالب
چگونه تور لیدر شویم؟
افراد علاقهمند به شغل راهنمای گردشگری، جهت ورود به این حرفه ابتدا باید آموزش دیده و مدارک لازم را اخذ نمایند. آنها میتوانند تحصیلات لازم را به صورت آکادمیک در دانشگاه کسب نموده و یا در دوره های آموزشی شرکت نمایند.
1- تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی
برای تور لیدر شدن چه رشته ای باید خواند؟ یکی از سوالات علاقه مندان این حوزه این است که آیا رشته گردشگری در دبیرستان های کشور ارائه میشود؟ آیا علاقه مندان در هنگام انتخاب رشته تحصیلی میتوانند رشته گردشگری در هنرستان و یا رشته راهنمای گردشگری کاردانش را جهت ادامه تحصیلات خود انتخاب نمایند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت رشته خاصی در مقطع دبیرستان برای گردشگری وجود ندارد. فارغالتحصیلان گروههای آزمایشی تجربی، ریاضی، انسانی و… میتوانند در کنکور سراسری شرکت نموده و رشته راهنمای گردشگری را جهت ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر انتخاب نمایند.
رشته گردشگری در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری ارائه میشود. این رشته در مقطع کاردانی دارای گرایش کاردانی حرفهای گردشگری است. در مقطع کارشناسی نیز در گرایش مدیریت گردشگری و در مقطع ارشد در دو گرایش بازاریابی جهانگردی و برنامه ریزی توسعه جهانگردی امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
2- شرکت در کلاسهای موسسات آموزشی
ثبت نام و شرکت در دورههای آموزش لیدر گردشگری یکی از دیگر روشهای ورود به شغل تورلیدری میباشد. دورههای آموزشی در برخی موسسات آموزشی که تحت نظر سازمان میراث فرهنگی فعالیت دارند برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام در این دورههای آموزشی به آمورشگاههای فرهنگی و هنری منتطه خود مراجعه نمایند.
چطور کارت راهنمای گردشگری دریافت کنیم؟
- علاقه مندان پس از ثبت نام، گذراندن دورههای آموزشی و موفقیت در آزمونهای داخلی شرکت، در آزمون جامع گردشگری که تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار میشود شرکت مینمایند.
- در صورت قبولی افراد در این آزمون، گواهینامه پایان دوره دربافت میکنند.
- متقاضیات دریافت کارت راهنمای گردشگری (کارت تور لیدری) با دردست داشتن گواهینامه پایان دوره و مدارک لازم میتوانند به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان خود مراجعه نموده و درخواست صدور کارت راهنمای گردشگری را اعلام نمایند.
- همچنین با مراجعه به درگاه mojavez.ir میتوانید مدارک و شرایط لازم جهت صدور کارت را مشاهده نموده و جهت درخواست صدور اقدام نمایید.
شخصیت های مناسب شغل راهنمای گردشگری
مسلماً در هر شغل افراد موفق از تیپهای شخصیتی مختلفی حضور دارند و نمیتوان به طور یقین اعلام کرد که تنها افراد با تیپ شخصیتی خاصی مناسب این شغل هستند. با این وجود، بر اساس تحقیقات انجام شده افراد مصمم و قدرتمند، خوش سر و زبان، مثبت اندیش، وفادار، با اعتمادبهنفس، فداکار و آینده نگر برای شغل راهنمای گردشگری بسیار مناسب هستند.
وظایف راهنمای گردشگری
با توجه به این که راهنمای گردشگری یا تورگاید یکی از اعضای تیم تورلیدر محسوب میشود، وظایف ویژهای را بر عهده دارد. وظایف مربوط به راهنمای گردشگری نیز در مجموعه فعالیتهای زیر خلاصه میشود.
- خوشامدگویی و ارائه اطلاعات مربوط به جزئیات سفر
- اطمینان حاصل کردن از پیش رفتن به موقع کارها مانند سرویس دهی غذا، زمان و مکان استراحت
- ارائه اطلاعات جامع در رابطه با مکان تاریخی و تفریحی مکان موردنظر
- مشاوره مناسب در خصوص اطلاعاتی مربوط به مراکز خرید معتبر، رستورانها و مغازههای پر فروش
مهارت ها و تواناییهای راهنمای گردشگری
مهارتهای بسیاری وجود دارند که راهنمای گردشگری، با فراگرفتن آنها در کنار مدرک تحصیلی خود، میتواند در این شغل موفقتر شود. به عنوان مثال چنین فردی باید روابط عمومی بالایی داشته باشد تا بتواند با افراد در سنهای مختلف با موقعیتهای مختلف ارتباط برقرار کند.
اعتماد به نفس، مسئولیتپذیر بودن، صبر، علاقه داشتن به جغرافیا و مکانهای تاریخی، شناخت کافی نسبت به فرهنگهای مختلف، آشنایی با چند زبان مختلف خارجی، قابلیت حفظ آرامش گردشگران در شرایط حساس، ظاهر مناسب و آراسته نمونهای از مهارتهای موردنیاز این شغل است که کمک میکند یک فرد به عنوان راهنمای گردشگری از عهده کار خود به درستی برآید.
مزایا و معایب شغل راهنمای گردشگری
شغل راهنمای گردشگری از جمله مشاغلی است که ممکن است در نگاه اول، برای افراد جالب توجه و همراه با تفریح و نشاط باشد. در صورتی که این شغل هم، مانند همه شغلها، در کنار مزایای خود، معایبی نیز دارد. در ادامه به ذکر برخی از مزایا و معایب این شغل میپردازیم.
از مزایای این شغل میتوان به آزادی از قید و بندهای مربوط به کار اداری، امکان سفر به مکانهای مختلف تفریحی، نداشتن مالیات، ارتباط با مردم در بهترین شرایط موجود، کسب تجربه از برخورد با مردم و رضایت شغلی آن اشاره کرد. ساعت کاری طولانی، محدودیت سنی، دوری از خانواده و فصلی بودن این شغل نیز، نمونهای از معایب این شغل به شمار میآید.
بررسی بازار کار راهنمای گردشگری در ایران
یکی از صنایع گسترده و پرکاربرد در سراسر جهان، صنعت گردشگری است. بازار کار راهنمای گردشگری در ایران، مخصوصا در سالهای اخیر رونق زیادی داشته است. دلیل آن هم افزایش تعداد گردشگران خارجی و داخلی در ایران است. صنعت گردشگری مشاغل بسیاری را در خود جای داده است که از مهمترین آنها میتوان به مشاغلی مانند راهنمای گردشگری، هتلداری، مدیر فروش و برگزارکننده تور اشاره کرد.
معرفی شغل های رشته گردشگری
صنعت گردشگری مشاغل بسیاری را در خود جای داده است که از مهمترین آنها میتوان به مشاغلی مانند شغل تور لیدری، هتلداری، مدیر فروش و برگزارکننده تور اشاره کرد.
فرصتهای شغلی بسیاری برای یک راهنمای گردشگر وجود دارد که با توجه به میزان مهارتها و توانمندیهای او، امکان انتخاب هرکدام از آنها وجود دارد. به عنوان مثال راهنمایان تور ایران میتوانند در آژانسهای مسافرتی و گردشگری مختلف، مؤسسات گردشگری و هتلها استخدام شوند.
یک راهنمای تور همچنین میتواند با کسب مهارت و تجربه بیشتر، به عنوان تورلیدر انتخاب شود. در نهایت با در دست داشتن سرمایه و تجربه لازم، امکان تأسیس آژانسهای مسافرتی برای وی فراهم میشود. جهت اطلاع از فرصتهای شغلی راهنمای گردشگری یا مشاغلی مانند استخدام تورلیدر یا هتلدار میتوانید به سایت کاریابی ایران استخدام مراجعه کنید. در این سایت امکان درج آگهی استخدام توسط کارفرمایان بزرگ و متعهد وجود دارد. بنابراین کارجو میتواند با اطمینان نسبت به پیدا کردن شغل موردنظر خود اقدام کند.
- مطلب مرتبط: آموزش نوشتن رزومه راهنمای گردشگری
درآمد تور لیدر در ایران چگونه است؟
در رابطه با میزان حقوق و درآمد شغل گردشگری آمار دقیقی وجود ندارد. اما بصورت کلی حقوق تور لیدر در ایران در سطح متوسط رو به بالا بوده و به عوامل مختلفی مانند تجربه، مهارت و منطقه فعالیت بستگی دارد.
علاوه بر عوامل ذکر شده در بالا، عوامل دیگری نیز در درآمد راهنمایان گردشگری موثر هستند، مانند:
- زبانهای خارجی که لیدر تور گردشگری به آنها مسلط است.
- تجربه و مهارت راهنمای گردشگری در زمینههای مختلف گردشگری.
- توانایی برقراری ارتباط موثر با گردشگران و ایجاد انگیزه و هیجان در آنها.
سخن پایانی
شغل راهنمای گردشگری یا راهنمای تور یکی از مشاغل مربوط به تیم تورلیدر محسوب میشود. این شغل وظایف متفاوتی نسبت به تورلیدر دارد. با این وجود در برخی شرایط فردی که تورلیدر است وظایف مربوط به راهنمای تور هم انجام میدهد. در این مقاله به معرفی این شغل و جزئیات آن در خصوص مهارتها، وظایف، بازار کار و درآمد آن پرداختیم. امیدواریم مورد رضایت شما واقع شده باشد.
جهت مشاهده آگهی های استخدام راهنمای گردشگری در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
من متولد ۱۶/ ۴/ ۶۰ سال هستم با دوفرزند و روانشناسی عمومی میتونم در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنم
کسانی که دیپلم معماری و گرافیک دارن میتونن شرکت کنن
درود
شرایطتون مبهمه آیا متاهل هستید یا نه؟
در صورت متاهل بودن و داشتن 2 فرزند میتونید برای آموزگار ابتدایی (با مدرک ليسانس، فوق ليسانس) و هنرآموز تربیت کودک (با مدرک فوق لیسانس) میتونید ثبت نام کنید.
با مدرک دیپلم باید از طریق استخدام دانشگاه فرهنگیان اقدام کنید که اونم محدودیت سنی داره.
جهت مشاهده آگهیها و اخبار استخدام دانشگاه فرهنگیان در سایت ایران ایتخدام کلیک نمایید.
موفق باشید
سلام من ۱۶سالمه تاکلاس ۱۱خوندم به گردشگری وسفربسیارعلاقه دارم چطور میتونم واردکارگردشگری وسفربشم ممنون میشم تمام شرایط روبهم بگید
درود دوست عزیز
شرایط در متن توضیح داده شده . لطفا مطالعه بفرمایید.