• ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
  • 0k نظر «نمایش»

رزومه چیست؟

رزومه چیست؟

  • بروزرسانی:
اطلاعات بیشتر

رزومه کاری چیست؟ 

رزومه که نام دیگر آن CV می‌باشد، سندی است که نه تنها پس زمینه کاری (تجربیات و سوابق کاری) یک فرد را نشان می‌دهد بلکه شامل مدارک تحصیلی و آموزشی، مهارت ها و توانایی های او می‌باشد. لازم است همه این موارد به شکل کاملا جزیی درج شوند. ممکن است رزومه کاری حرفه‌ ای یک تا چند صفحه باشد. هدف از ساخت رزومه و آماده سازی آن اغلب به منظور پیدا کردن یک موقعیت شغلی جدید است.
افراد پس از ساخت رزومه کاری آن را برای کارفرمایان ارسال می‌کنند تا کارفرما مهارت آنها را برای تصدی آن شغل بسنجد و در‌صورت داشتن شرایط مطلوب برای آن شغل، بر اساس اطلاعات تماسی که در رزومه قرار داده است، با او در تماس باشد. کارفرما با مطالعه رزومه یک تصویر ذهنی از فرد متقاضی به‌دست می‌آورد و می‌تواند بین افراد مختلف، مناسب‌ترین فرد را انتخاب کند.


فهرست مطالب مهم

جهت مشاهده مطالب روی لینک های زیر کلیک کنید

فرصت‌های شغلی را از دست ندهید!

با فعال‌سازی این سرویس، آگهی‌های استخدام سازمان‌های دولتی و خصوصی و همچنین بانک‌ها را به محض انتشار از طریق پیامک و ایمیل دریافت خواهید کرد.

فعال‌سازی

رزومه نویسی چه اهمیتی دارد؟

رزومه کاری پلی برای رسیدن شما به درآمدهای بیشتر و موقعیت‌های اجتماعی بالاتر در جامعه است. پس ساخت رزومه کاری حرفه ای از اهمیت بالایی برای کارجویان برخوردار است. رزومه کاری حرفه ای شما را به سمت مصاحبه کاری می‌کشاند و اولین برخورد شما با کارفرما را می‌سازد. در ادامه به اهمیت   یک نمونه رزومه حرفه ای می‌پردازیم:

- به کمک رزومه مهارت‌ها و تجارب موفق خودتان را به چشم می‌آورید و در نگاه کارفرما برجسته می‌کنید.
- کارهایی که در آینده برای آن شرکت انجام می‌دهید را به کارفرما نشان خواهید داد.
- با ساخت نمونه رزومه حرفه ای، تمام توجه کارفرما را به خودتان جلب و امکان رفتن به مرحله مصاحبه را قطعی می‌کنید.

رزومه کاری شامل چیست؟

اگر شما هم فکر می‌کنید یک نمونه رزومه کاری خوبی ندارید در این بخش توضیح می‌دهیم که یک رزومه کاری خوب شامل چه بخش‌هاییست. هر رزومه کاری حرفه ای قسمت‌های زیر را دربرمی‌گیرد:

اطلاعات شخصی

اولین بخش یک رزومه کاری حرفه ای اطلاعات شخصی افراد است که شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شهر تولد، شهر محل سکونت، وضعیت تاهل، شماره موبایل و آدرس ایمیل معتبر افراد است. همچنین در این بخش عکس پرسنلی افراد نیز درج می‌شود.
در‌کل این بخش شامل اطلاعاتی است که افراد برای معرفی اولیه خود در هر مصاحبه کاری ارائه می‌کنند.

تحصیلات

دومین بخش در ساخت رزومه کاری حرفه ای، تحصیلات فرد است. این روزها اکثر کارفرمایان به دنبال کسی هستند که تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی آنها به شغلی که برای آن درخواست داده‌اند مرتبط باشد. به‌همین‌دلیل ذکر جزییات دوره‌های تحصیلی اهمیت زیادی دارد. در این بخش باید، تحصیلات فرد از زمان دبیرستان، رشته‌ تحصیلی در زمان دبیرستان و سپس رشته‌ دانشگاهی فرد، دانشگاه محل تحصیل و مقطع آن درج شود. معدل فارغ‌التحصیلی نیز برای بسیاری از کارفرمایان اهمیت زیادی دارد و باید در این بخش مشخص شود.

تجربیات کاری

شاید شما هم قبل از ارسال درخواست برای سازمان فعلی، در جای دیگری کار کرده‌اید و تجربه‌ای دارید. این بخش از رزومه نویسی مختص ثبت تجربیات قبلی شما در بازار کار است.

در نظر داشته باشید که برای استخدام در بسیاری از شغل‌ها مثل شغل‌های فنی و مهندسی، داشتن تجربیات کاری مرتبط امتیاز مثبتی محسوب می‌شود و می‌تواند در بالارفتن شانس شما برای استخدام تاثیر گذار باشد. چراکه بسیاری از نکات در‌حین کار و از طریق تجربه بدست می‌آیند و در دوره‌های آموزش تئوری جایگاهی ندارند. بنابراین افراد دارای تجربه کاری، احتمالا بهتر از پس شرایط مختلف برمی‌آیند و آنها را مدیریت می‌کنند.

دوره های آموزشی طی شده و مهارت ها

بسیاری از شغل‌ها، نیاز به مهارت ها و تخصص هایی دارند که جزو آموزش ها و دروس دانشگاهی نیستند. درج این آموزش‌ها در رزومه کاری مهم است و به کارفرما نشان می‌دهد که شما علاوه بر مهارت‌هایی که در دانشگاه یاد گرفته‌اید، در کدام حوزه تخصصی می‌توانید کار کنید. از جمله این مهارت ها می‌توان به تسلط به زبان‌های خارجی، مهارت‌های کار با کامپیوتر (ICDL) و ... اشاره کرد. دوره های آموزشی مرتبط با موقعیت شغلی که افراد در مراکز آموزشی نظیر فنی‌و‌حرفه‌ای می‌گذرانند نیز می‌تواند در این بخش درج شود.

علاقمندی ها

شما در این قسمت از رزومه کاری می‌توانید به حوزه‌هایی که علاقه دارید اشاره نمایید. اینکه وقت فراغت خود را چطور می‌گذرانید، چه کتاب‌هایی می‌خوانید و ...

درباره من

یکی از اشتباهات رایج در ساخت رزومه کاری حذف کردن این بخش است. در آخرین بخش رزومه باید خود را به‌صورت جامع معرفی کنید . مهارت و توانایی‌هایتان را نام ببرید و با اعتماد‌به‌نفس کامل، شغلی که به دنبال آن هستید و شرایط مطلوب خود را برای کار درج کنید.

معرف ها

در صورتی که کسی شما را برای استخدام در آن ردیف شغلی معرفی کرده‌است می‌توانید نام آنها را در این بخش رزومه کاری درج کنید. برخی اساتید دانشگاه، دانشجویان خود را برای کار در شرکتی خاص معرفی می‌کنند تا زمینه رشد دانشجو و در‌عین‌حال پیشرفت اهداف شرکت فراهم شود.

معرفی انواع رزومه کاری

اغلب کاربران بر این باورند که تنها یک روش برای رزومه نویسی وجود دارد و تنها یک مدل رزومه کاری واحد داریم. در صورتی که این تصور اشتباه است! در واقعیت ما انواع مختلفی رزومه داریم که هر کدام نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند. چطور می‌توانید بهترین مدل را انتخاب کنید؟ این قضیه به توانایی‌ها و سوابق شما بستگی دارد. اینکه در نهایت کدام روش رزومه نویسی به شیوه‌ای رسا شما را معرفی می‌کند. به طور کلی 4 مدل رزومه داریم:

  • ‌رزومه زمانی/ Chronological resumes
  • رزومه کاربردی/Functional resumes
  • ‌رزومه هدفمند/Targeted resumes
  • رزومه ترکیبی/Combination resumes

برای اینکه تفاوت بین این موارد را درک کنید و در نهایت ببینید که کدام مدل برایتان مناسب است، در ادامه به هر کدام از آن‌ها پرداخته‌ایم:

رزومه زمانی (به ترتیب تاریخ)

مواردی که رزومه کاری شما درج می‌شود بر اساس اولویت تاریخ از جدیدترین به قدیمی‌ترین است یعنی در ابتدای لیست آخرین موقعیت شغلی که داشته‌اید آورده می‌شود. این ترتیب در همه بخش‌های رزومه رعایت می‌شود. این مدل رزومه بیشتر مناسب کارجویانی است که تجربیات کاری متفاوتی داشته‌اند.

رزومه عملکردی (مهارتی)

در مدل عملکردی تمرکز بر روی مهارت‌ها و توانایی‌های کارجوست. این مدل بیشتر توسط افراد حرفه‌ای و با سابقه مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف کارجو در این نوع رزومه جلب توجه کارفرما به مهارت‌ها و سوابق خود می‌باشد. در رزومه Functional بخش مهارت‌ها اغلب طولانی‌تر و با جزئیات بیشتری ذکر می‌شود.

رزومه هدفمند

در این نوع رزومه شما باید هربار که برای موقعیت شغلی خاصی که می‌خواهید رزومه ارسال کنید، رزومه خود را ایجاد نمایید. با خواندن شرایط احراز آگهی می‌توانید نوشتن رزومه کاری خود را بر اساس نیاز های شرکت پیش ببرید. اولویت درج موارد بر‌اساس ارتباط آنها با شغل درخواستی است به‌طوریکه مرتبط‌ترین تحصیلات، مهارت‌ها یا تجربیات با موقعیت شغلی فعلی را در بالای لیست قرارداده و سپس بقیه را درج می‌کنید.

رزومه ترکیبی

این نوع رزومه، ترکیبی از رزومه زمانی و عملکردی می‌باشد. در مدل ترکیبی عموما سعی می‌شود با تاکید یکسان بر روی سوابق و مهارت‌های کاری به ترتیب زمانی فرد را به عنوان کارجوی دارای صلاحیت معرفی کند. اگر شما هم جز افرادی هستید که تجربیات گسترده و مجموعه متنوع و پیشرفته‌ای از مهارت‌ها دارید این مدل رزومه بهترین گزینه برای شماست.

نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام

تمامی موارد گفته شده در این مطلب را می‌توانید در ساخت رزومه انگلیسی و فارسی بکار ببرید. پیشنهاد ما به شما ساخت رزومه آنلاین با استفاده از رزومه ساز رایگان ایران استخدام می‌باشد. رزومه ساز رایگان ایران استخدام به شما امکان ساخت رزومه و دانلود آن را می‌دهد. شما با این رزومه ساز رایگان می‌توانید اقدام به ساخت رزومه انگلیسی و فارسی نمایید.

ساخت رزومه آنلاین رایگان

پیشنهاد بعدی ما به شما دانلود فرم خام رزومه کاری (قابل ویرایش) از صفحه "فرم خام رزومه" ایران استخدام می‌باشد. با مشاهده چند نمونه رزومه کاری (نمونه رزومه فارسی - نمونه رزومه انگلیسی) تکمیل شده در سایت ایران استخدام، می‌توانید قالب رزومه مورد نظر خود را دانلود و ویرایش نمایید. این صفحه شامل چندین نمونه رزومه حرفه ای از جمله نمونه رزومه تحصیلی، نمونه رزومه کاری فارسی Word و ... می‌باشد.

دانلود فرم خام رزومه

صفحات مرتبط

منبع: واحد آموزشی ایران استخدام

اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.

  • امکان تأیید نظرات سیاسی وجود ندارد.
  • امکان تایید نظراتی که حاوی اخبار غیر قابل تأیید از طریق خبرگزاری های معتبر می باشند، وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظراتی که حاوی اطلاعات تماس شخصی افراد و یا ID شبکه های مجازی ارتباطی می باشند وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظرات کاربرانی که به هر طریقی قصد مأیوس کردن سایرین را دارند وجود ندارد.
  • هرگونه تحریک، تحقیر و کنایه به سایر افراد (مسئول و غیر مسئول) غیر مجاز می باشد.
  • امکان هماهنگی برای هرگونه ملاقات حضوری چه به صورت دسته جمعی و چه فردی توسط کاربران سایت وجود ندارد.

https://iranestekhdam.ir/?p=2684961
ابتدای صفحه
مختصری درباره ایران استخدام

سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. ایران استخدام به صورت مستقل و خصوصی اداره می شود و وابسته به هیچ نهاد و یا سازمان دولتی نمی باشد، این سایت تنها منتشر کننده ی آگهی های استخدامی بوده و بنابراین لازم است که بازدید کنندگان محترم سایت خود نسبت به صحت و سقم اخبار منتشر شده در آن هوشیار باشند.

نماد اعتماد الکترونیکی
ای نماد