کارجومعرفی مشاغل

بررسی حقوق کارشناس هوش تجاری bi و شرح وظایف آن

زمان مطالعه: 7 دقیقه

شرح وظایف کارشناس هوش تجاری

دنیای تجارت، دنیای پیچیده‌ای است. تجارت گذشته از آنکه فرامرزی است، محصولات و خدمات متنوعی را شامل می‌شود. اما آنچه که باعث پیچیده‌شدن تجارت شده‌است تنها به تنوع محصولات و خدمات تجارت محدود نیست؛ بلکه ادغام شدن تجارت با تحولات و فناوری‌های روز دنیا نیز بر این پیچیدگی افزوده‌است. هوش تجاری از جمله فناوری‌هایی است که پای آن به تجارت باز شده‌است. بخشی از این کار توسط کارشناسان هوش تجاری اتفاق افتاده‌است. احتمالا می‌پرسید هوش تجاری چیست؟ و یا منظور از کارشناس هوش تجاری bi چیست؟ هوش تجاری به بینش‌های به دست‌آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات تجاری که شرکت‌ها در اختیار دارند اشاره دارد، اطلاق می‌شود.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

با توجه به این عبارت در شرح شغل کارشناس هوش تجاری باید گفت کارشناس هوش تجاری مسئول مدیریت بازیابی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در یک سازمان است. نقش هوش تجاری و کارشناس هوش تجاری در کسب‌وکارهای امروزی بسیار مهم است. به خصوص که آینده هوش تجاری نیز حکایت از نقش پررنگ آن در کسب‌وکارها دارد.

چگونه کارشناس هوش تجاری شویم؟

رشته هوش تجاری که از آن با عنوان رشته bi و یا تخصص bi نیز یاد می‌شود یک رشته بسیار تخصصی است. از این رو افرادی که در رشته‌های خاصی چون آمار، مهندسی صنایع، مدیریت بازرگانی، کامپیوتر و یا رشته‌های مرتبط مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند، می‌توانند وارد فعالیت‌های مربوط به هوش تجاری شوند. برای دریافت مدرک کارشناسی این رشته‌ها شما می‌توانید از طریق رشته‌های ریاضی و فیزیک، علوم انسانی، علوم تجربی و حتی از طریق هنرستان اقدام کنید. نکته قابل توجه این است که شما باید بتوانید وارد رشته‌های مرتبط با هوش تجاری شوید و مدرک کارشناسی این رشته‌ها را دریافت کنید.

رشته هوش تجاری در دانشگاه

ورود به هوش تجاری در دانشگاه به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. یک روش همان‌طور که گفتیم شرکت در آزمون سراسری رشته‌های مرتبط با هوش تجاری است. البته شما می‌توانید بدون کنکور نیز وارد رشته‌های نامبرده شوید؛ سپس بعد از دریافت مدرک کارشناسی، وارد گرایش هوش تجاری شوید. آموزش هوش تجاری از طریق موسسات غیر دانشگاهی نیز صورت می‌گیرد. در این دوره‌ها معمولا نحوه تحلیل و ابزارهای مورد تحلیل در هوش تجاری آموزش داده‌می‌شود.

دوره کارشناس هوش تجاری

برای آنکه بتوانید به عنوان کارشناس هوش تجاری فعالیت داشته باشید در کنار تحصیلات دانشگاهی‌، طی کردن برخی از مراحل آموزشی نیز الزامی است. دوره کارآموزی از جمله این دوره‌ها است. دوره کارآموزی جهت یادگیری برخی از اصول کار و در واقع کسب سابقه کاری برگزار می‌شود. داشتن سابقه کار از آن جهت اهمیت دارد که بسیاری از شرکت‌ها ترجیح می‌دهند فردی را استخدام کنند که سابقه کاری داشته‌باشد؛ زیرا هوش تجاری فرآیند پیچیده و تخصصی است و فعالیت در آن نیازمند پیمودن برخی از پیش‌نیازها است. بنابراین برخی از کارفرماها با استخدام کارآموز هوش تجاری سعی می‌کنند مهارت‌های اولیه را به کارشناس هوش تجاری منتقل کنند. کارآموز هوش تجاری علاوه بر یادگیری نرم‌افزارهای کاربردی می‌تواند با شرکت در کنفرانس‌ها و سمینارها دوره ضمن خدمت خود را تکمیل کند.

شرح وظایف کارشناس هوش تجاری

اما وظایف کارشناس bi چیست؟ کارشناس هوش تجاری، داده‌های خام را به اطلاعات معنی‌دار تبدیل می‌کند. او از این طریق و با ارائه راه‌حل‌های هوشمندانه به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا به سودآوری لازم برسند. این کار از طریق اقدامات متعددی که جز وظایف کارشناس هوش تجاری است انجام می‌شود:

  • همکاری با تیم فناوری اطلاعات برای راه‌اندازی سخت‌افزار و نرم‌افزار جدید
  • ایجاد خط مشی‌ها و رویه‌ها در مورد جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها
  • توسعه فرآیندهای جدید تجزیه و تحلیل داده‌ها
  • ارزیابی تجزیه و تحلیل به صورت مداوم
  • نظارت بر داده‌ها و استفاده از آن‌ها
  • گسترش دانش هوش تجاری

مسئولیت‌ها و وظایفی که بر عهده کارشناس هوش تجاری است از طریق 5 مرحله منابع داده، مهندسی و تجزیه و تحلیل داده، آگاهی از موقعیت، تصمیم گیری و پشتیبانی تصمیم انجام می‌شود.

منابع داده

اولین مرحله برای کارشناس هوش تجاری جهت انجام وظایف، دسترسی به داده‌ها است. در این مرحله کارشناس هوش تجاری به ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌های خام می پردازد.. منبع‌یابی داده‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا کیفیت و ارتباط داده‌ها به طور مستقیم بر کیفیت بینش‌های به دست‌آمده و تصمیمات مدیریت تاثیر می‌گذارد.

مهندسی و تحلیل داده‌ها

در مرحله مهندسی، داده‌ها ساختاربندی می‌شوند. ساختاربندی از طریق اقداماتی همچون تبدیل داده‌ها به فرمت ساختاریافته و حذف یا نسبت دادن مقادیر از دست رفته انجام می‌شود. هنگامی که داده‌ها ساختاریافته و آماده شدند، تجزیه و تحلیل داده‌های اکتشافی انجام می‌شود که از طریق آن می‌توان اطلاعات مفیدی را ترکیب کرد.

آگاهی از موقعیت

این مرحله در هوش تجاری به ایجاد گزارش و ارائه آن مربوط است. کارشناس هوشتجاری در این مرحله اطلاعات ضروری و مرتبط را در اختیار تصمیم‌گیرندگان قرار می‌دهد تا به آنها کمک کند از رویدادهای سازمان آگاه شوند

تصمیم‌گیری

این مرحله همان‌طور که از نام آن پیداست، مرحله تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعات به دست آمده است. بینش، دانش و هوش به دست آمده از تجزیه و تحلیل، تصمیم‌گیرندگان را قادر می‌سازد تا تصمیمات مبتنی بر داده را اتخاذ کنند.

پشتیبانی تصمیم

این مرحله به حمایت از تصمیم پیشنهادی از طریق ارزیابی آن می پردازد. ارزیابی شامل شناسایی ریسک‌ها، فرصت‌ها، مزایا، سود، مشکلات، نسبت هزینه به سود، بازگشت سرمایه و برآورد ارزش تجاری تصمیمات پیشنهادی است.

کارشناس هوش تجاری

بررسی بازار کار و آینده شغلی کارشناس هوش تجاری

بازار کار شغلی کارشناس یا تحلیلگر هوش تجاری خوب است. این شغل چشم‌انداز روشنی دارد. دلیل این موضوع اهمیت یافتن هوش تجاری در کسب‌وکارها است که باعث می‌شود کسب‌وکارها با دسترسی به اطلاعات درست، تصمیمات مهم را اتخاذ کنند. در واقع بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل رقابت با همتایان خود و عقب نماندن از آن‌ها به کارشناس خبره هوش تجاری نیاز دارند. به عبارتی هوش تجاری یک رشته مهیج است که تاثیر عمیقی بر نحوه انجام تجارت ما دارد. ادغام رشته‌های فنی و تجاری، هوش تجاری را در لبه برش تحول دیجیتال شرکت‌ها قرارداده و به یکی از پرتقاضاترین مشاغل در سراسر جهان تبدیل کرده‌است.

این موضوع در مورد همه کشورها از جمله ایران نیز صادق است. البته سهم کشورهای پیشرفته در هوش تجاری بسیار بیشتر از کشورهای در حال توسعه است. دلیل این موضوع گسترده بودن کسب‌وکارها و نقش پررنگ فناوری در عرصه‌های مختلف است. با این حال بسیاری از کسب‌وکارها در کشورهای درحال توسعه و از جمله در ایران به اهمیت هوش تجاری پی برده‌اند. از این چشم‌انداز این شغل در ایران و کشورهای خارجی روشن است.

متخصص bi در چه سازمان‌هایی استخدام می‌شود؟

کارشناس هوش تجاری در سازمان‌ها یا شرکت‌های تجاری – بازرگانی و تمام کسب‌وکارهایی که با امور بازرگانی سروکار دارند، استخدام می‌شود. فرصت‌های شغلی برای کارشناس هوش تجاری شامل تحلیل‌گر سیستم‌های هوش تجاری، مدیر هوش تجاری، کنترل سیستم‌های سازمانی، مدیریت محصولات با هوش تجاری و تحلیل‌گر سیستم اطلاعات سازمان است. استخدام مهندس داده و استخدام power bi دو نمونه از استخدام‌های کارشناس هوش تجاری توسط سازمان‌های مختلف است.

بررسی درآمد و حقوق کارشناس هوش تجاری

درآمد کارشناس هوش تجاری با توجه به کشوری که کارشناس در آن شاغل است و نیز با توجه به موضوعاتی چون میزان مهارت و تجربه، نحوه فعالیت او، نوع سازمان و بخشی که در آن فعال است فرق می‌کند. با این حال ما برای درک بهتر این موضوع، درآمد و حقوق کارشناس هوش تجاری را در ایران و کشورهای خارجی به صورت مجزا بررسی کرده‌ایم:

حقوق کارشناس هوش تجاری در ایران

کسب‌وکارهایی که کارشناس هوش تجاری در آن‌ها استخدام می‌شوند شامل سازمان‌ها دولتی و خصوصی هستند. بنابراین اولین موضوع تاثیرگذار بر درآمد کارشناس هوش تجاری این است که سازمانی که کارشناس در آن فعالیت می‌کند، دولتی است یا خصوصی. معمولا میزان حقوقی پرداختی سازمان‌ها اعم از خصوصی و دولتی توسط وزارت کار تعیین می‌شود و برای همه سازمان‌ها یکسان است. اما برخی از سازمان‌های خصوصی ممکن است کمتر یا بیشتر از حداقل حقوق تصویب شده به کارکنان خود بپردازند.

در کنار این موضوع نحوه کار کارشناس (اعم از تمام‌وقت یا پاره‌وقت بودن و دورکاری یا حضوری) نیز متفاوت است. با افزایش تعدد آگهی‌های استخدام کارشناس هوش تجاری دورکاری متوجه این موضوع می‌شویم که شغل کارشناس هوش تجاری امکان دورکاری نیز دارد. در واقع برخی از سازمان‌ها با استخدام کارشناس هوش تجاری به صورت دورکاری تلاش می‌کنند هزینه‌های سازمان خود را کاهش دهند. با این حال نوع استخدام‌ نیز بر حقوق افراد تاثیر دارد. چنانچه در اکثر موارد درآمد کارشناس حضوری بیشتر از درآمد کارشناس پاره‌وقت است. علاوه بر اینها میزان مهارت و تجربه و نیز بخشی که کارشناس هوش تجاری در آن فعالیت دارد نیز بر کاهش یا افزایش درآمد کارشناس تاثیرگذار است.

حقوق کارشناس هوش تجاری در خارج از کشور

دستمزد کارشناس هوش تجاری در خارج از کشور نیز بر حسب کشورها متفاوت است. مثلا متوسط دستمزد سالانه یک کارشناس هوش تجاری در ایالا‌ت‌متحده 77361 دلار در سال است یا میانگین حقوق یک مدیر هوش تجاری در فرانسه 71630 یورو در سال است. به طور کلی درآمد کارشناس هوش تجاری در کشورهای خارجی خوب است و جز درآمدهای بالا محسوب می‌شود.

کارشناس هوش تجاری

نحوه جست و جوی آگهی های استخدام هوش تجاری

جستجوی آگهی‌های استخدام هوش تجاری به دو صورت امکان‌پذیر است. روش اول پیگیری آگهی‌ها برای دانشجویانی است که به دنبال استخدام هستند. در این روش کارجویان باید وارد صفحه نخست سایت کاریابی ایران استخدام شوند و در باکس جستجوی بالای صفحه اقدام به جستجو کنند.
روش دوم مختص جستجوی شغل کارشناس هوش تجاری است. در این نوع جستجو، آگهی‌ها بر اساس موقعیت افراد از لحاظ استان، جنسیت، رشته تحصیلی و سایر موارد امکان‌پذیر است. به عنوان نمونه اگر به دنبال آگهی استخدام کارشناس هوش تجاری در اصفهان یا استخدام کارشناس هوش تجاری در تهران هستید می‌توانید از طریق این باکس اقدام به جستجو کنید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

اگر جستجو از این طریق برایتان مشکل است می‌توانید از طریق گوگل نیز جستجوی خود را انجام دهید. به عنوان نمونه اگر به دنبال آگهی استخدام کارشناس هوش تجاری اوراکل هستید می‌توانید این عبارت را به صورت «استخدام تحلیلگر داده در ایران استخدام» جستجو کنید.

تنظیم رزومه کارشناس هوش تجاری و حضور در جلسه مصاحبه

برای تنظیم رزومه در ایران استخدام ابتدا باید در سایت ایران استخدام به عنوان کارجو ثبت‌نام کنید؛ سپس از فرم‌های آماده رزومه و یا رزومه ساز رایگان استفاده کنید. استفاده از فرم‌های آماده که در رنگبندی و سبک‌های مختلف است، برای تمام رشته‌ها امکان‌پذیر است. در این فرم‌ها نیازی به طراحی فروم رزومه ندارید. تنها کاری که باید انجام دهید وارد کردن اطلاعات شخصی است.

جهت دانلود فرم خام رزومه از سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

بعد از تکمیل رزومه و دعوت به مصاحبه باید خود را برای مصاحبه آماده‌کنید. آمادگی برای مصاحبه شامل مرحله قبل از مصاحبه و مرحله بعد از مصاحبه است. در مرحله قبل از مصاحبه شما باید تمام اقدامات لازم همچون رسیدن به موقع، اطلاع از محل مصاحبه و… را در نظر بگیرید. مرحله مصاحبه شامل سوالات عمومی و تخصصی در مورد هوش تجاری است. سوالات عمومی شامل اطلاعات عمومی در مورد خود، شرکت، سوالات احکام و یا دانش عمومی است. سوالات مصاحبه هوش تجاری می‌تواند شامل سوالاتی از این قبلی باشد:
روش‌های مختلف تجزیه و تحلیل چند بعدی موجود در اشیاء تجاری چیست؟ مراحل مختلف یک پروژه فناوری اطلاعات چیست؟ و… برای آنکه بتوانید این مرحله را با موفقیت طی کنید می‌توانید از جزوه ویژه ایران استخدام و سوالات احکام گزینش و کتاب راهنمای مصاحبه حضوری و گزینش ایران استخدام استفاده کنید.

جهت دانلود کتاب راهنمای مصاحبه حضوری و گزینش ایران استخدام کلیک نمایید.

راهنمای درج آگهی استخدام کارشناس bi

اگر به عنوان کارفرما به دنبال نیروهای مرتبط با هوش تجاری همانند استخدام تحلیلگر داده، استخدام کارشناس power bi و.. هستید می‌توانید با ثبت نام در ایران استخدام از 4 پلن vip، طلایی، نقره‌ای و برنزی استفاده کنید. این پلن‌ها امکانات خاصی را برای نمایش آگهی در اختیار شما قرار می‌دهد. برای نحوه درج آگهی و اطلاع از تفاوت این پلن‌ها می‌توانید به سایت ایران استخدام مراجعه کنید.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در کاریابی مجازی ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن پایانی

هوش تجاری روزبه‌روز در حال گسترش است. در واقع فناوری‌های نوین لزوم گسترش هوش تجاری را ایجاب کرده است. از این رو وجود کارشناسان هوش تجاری می‌تواند نقش تعین‌کننده‌ای در عملکرد شرکت‌ها و موفقیت آن‌ها داشته باشد. این موضوع ضرورت توجه مدیران و کسب‌وکارها جهت به کارگیری کارشناسان هوش تجاری را پررنگ گرده است. از این رو اگر صاحب یک کسب‌وکار تجاری هستید و می‌خواهید با همتایان خود به رقابت بپردازید، حتما جایگاه ویژه‌ای را برای هوش تجاری و کارشناسان هوش تجاری در نظر بگیرید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام کارشناس هوش تجاری (BI) در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا