بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها و آقایان
رشتههای پزشکی یکی از رشتههای پرطرفدار در ایران هستند. البته این موضوع تنها مختص ایران نیست، بلکه رشتههای پزشکی در بسیاری از کشورهای خارجی نیز از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. یکی از دلایل این موضوع در کنار وجهه شغلی، بازار کار و درآمد خوب این رشتهها است. بااینحال علیرغم آنکه شرایط شغلی رشته پزشکی خوب است و وضعیت آن از لحاظ درآمد، تحصیلات و سایر مسائل روشن است؛ اما بسیاری از متقاضیان این رشتهها با سوالاتی مواجه هستند. از جمله آنکه چه تفاوتی میان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی وجود دارد؟ تحصیل در رشته پزشکی برای چه کسانی خوب است؟ آیا رشتههای پزشکی در دانشگاههای پیام نور نیز تدریس میشوند؟ رشته های پزشکی دانشگاه پیام نور شامل چه رشتههایی است و جدا از همه اینها آیا اصلا رشته پزشکی خوبه؟ آیا همیشه استخدام پزشک با حقوق بالا همراه است؟ ما در اینجا به برخی از سوالات شما پاسخ دادهایم.
فهرست مطالب
رشته های پزشکی برای چه کسانی مناسب است؟
اولین نکته مهمی که لازم است در مورد رشتههای پزشکی بدانید این است که رشتههای پزشکی مناسب چه کسانی است؟ در پاسخ باید گفت این رشتهها برای کسانی که به رشته علوم تجربی علاقه دارند و در دروس ریاضی و فیزیک و زیستشناسی یا علوم زیستی هوش بالا دارند، مناسب است. گذشته از این رشتههای پزشکی نیازمند داشتن حوصله و صبر بالا است؛ زیرا شما باید حوصله لازم برای برخورد با بیماران در هر شرایطی را داشته باشید. پزشکان همچنین باید شنوندههای عالی باشند و با نگرانیهای بیماران خود همدل شوند.
مزایا و معایب رشته های پزشکی
رشتههای پزشکی از امتیازات خاصی برخوردارند. ازجمله این امتیازات یا مزایا میتوان به بازار کار خوب، درآمد عالی و شرایط خوب جهت اپلای و مهاجرت اشاره کرد.
داشتن صبر و حوصله بالا، سخت بودن دروس، طولانی بودن دوران تحصیلی و هزینههای بالای دوران تحصیلی برخی از معایب این رشتهها است.
راهنمای ورود به رشته پزشکی و پیراپزشکی
رشتههای پزشکی و پیراپزشکی جز رشتههای علوم تجربی هستند. بنابراین گام اول برای ورود به این رشتهها، انتخاب رشته علوم تجربی در دوره دبیرستان است. در معرفی رشتههای پزشکی علوم تجربی باید گفت رشتههای پزشکی علوم تجربی شامل رشتههای زیادی است؛ اما به طور کلی تعداد این رشتهها حدود 28 رشته است. بااینحال بعد از آن انتخاب رشته تجربی، باید در آزمونسراسری این رشته شرکت کنید و پس از کسب حدنصاب لازم وارد دانشگاه شوید.
مطلب مرتبط: پردرآمدترین شغل های رشته تجربی برای آقایان و خانم ها
در مورد رشتههای پزشکی و رتبه مورد نیاز برای آنها نیز باید گفت رتبه کنکور با توجه به دانشگاهها متفاوت است. چنانچه این رتبه برای دانشگاههای طراز اول زیر 500 و حتی کمتر از آن است؛ اما برای دانشگاههای دیگر میتواند بالاتر نیز باشد. بااینحال بالاترین رتبه برای قبولی در رشتههای پزشکی در سال 1400 رتبه 2326 در دانشگاه زنجان بوده است.
مطلب مرتبط: راهنمای تحصیل و استخدام در دانشگاههای علوم پزشکی
رشته پزشکی چند سال است؟
مقاطع پزشکی عبارت است از دوره عمومی، تعهد اجباری و دوره تخصصی. دوره پزشکی عمومی 7 سال است. در در این مدت شما باید 4 دوره علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی و دوره کارورزی را طی کنید. بعد از اتمام دوره عمومی، 2 سال را نیز باید به عنوان دوره تعهد اجباری بگذرانید؛ سپس در صورت علاقه وارد دوره تخصصی شوید. دوره تخصصی حدود 3 الی 5 سال است.
معرفی رشتههای پزشکی بدون کنکور
برای بسیاری از متقاضیان این سوال مطرح است که آیا امکان ورود به رشتههای پزشکی بدون کنکور نیز وجود دارد یا خیر؟ پاسخ این است که خیر. اما در مورد رشتههای مرتبط با پزشکی و همچنین رشتههای پیراپزشکی شما میتوانید از طریق دانشگاههای پیام نور و دانشگاههای آزاد اقدام کنید. برخی از رشتههای پیراپزشکی و رشتههای مرتبط با پزشکی بدون کنکور عبارت است از: هوشبری؛ رادیولوژی، پرستاری، رادیوتراپی، علوم آزمایشگاهی، بیناییسنجی، شنواییسنجی، مامایی و….
معرفی رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد
بسیاری از رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاههای آزاد نیز تدریس میشوند. از رشتههایی که در دانشگاههای آزاد تدریس میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پزشکی عمومی
- دندانپزشکی
- مامایی
- هوشبری
- پرستاری
- اتاق عمل
- علوم آزمایشگاهی
- مهندسی بهداشتمحیط
- مهندسی بهداشت حرفهای
بااینحال برخی از رشتههای پزشکی نیز در دانشگاههای آزاد وجود ندارد. مثلا در رشتههای دانشگاه آزاد کرمانشاه و قزوین رشتههای پزشکی و پیراپزشکی وجود ندارد. پرستاری و مامایی دو نمونه از رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد شیراز و تهران است.
بررسی بازار کار و آینده شغلی رشتههای پزشکی در ایران و جهان
همانطور که در ابتدا نیز گفتیم رشتههای پزشکی از نظر درآمد و بازار کار شرایط خوبی دارند. در ایران رشتههای پزشکی از گذشته تاکنون وضعیت مناسبی داشتهاند. البته در برخی از دورههای زمانی صحبتهایی مبنی بر اشباع بازار کار این رشتهها نیز در میان بوده است. بااینحال اگر این ادعا درست باشد، در عوض تقاضا برای نیروی کار در رشتههای پزشکی در کشورهای دیگر وجود دارد.
چنانچه استخدام علوم پزشکی و رشتههای مرتبط با آن در بسیاری از کشورها در صدر استخدامها قرار دارد. از طرفی بسیاری از فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در مطبهای شخصی طبابت کنند. بیمارستانها، درمانگاهها و کلینیکهای خصوصی نیز از دیگر نهادهای خصوصی برای کار و فعالیت پزشکان است. برخی از پزشکان عمومی نیز ممکن است در سازمانهای مرتبط با امور پزشکی استخدام شوند. استخدام پزشک عمومی در شرکت دارویی میتواند نمونهای از این نوع استخدام دانست.
جهت مشاهده اخبار استخدام دانشگاه های علوم پزشکی کلیک نمایید.
نهادهای دولتی از دیگر موقعیتهای شغلی و شناخته شده برای رشتههای پزشکی است. این موقعیتها شامل درمانگاهها، بیمارستانها، کلینیکها و حتی بخشهای پزشکی ارگانهای دولتی مانند سپاه و ارتش است که معمولا از طریق برگزاری آزمون صورت میگیرد. استخدام پزشکی ارتش، استخدام پزشکی سپاه، استخدام پزشکی نیروی انتظامی، استخدام دانشگاه علوم پزشکی ایران، استخدام پزشکی قانونی، استخدام پزشک عمومی در عسلویه و استخدام پزشک عمومی در شرکت نفت نمونههایی از استخدامهای دولتی هستند. در میان استخدامهای دولتی، استخدام وزارت بهداشت از تقاضا و محبوبیت زیادی برخوردار است. استخدام پزشک عمومی در وزارت بهداشت از جمله این رشتهها در وزارت بهداشت است. برای اطلاع دقیق از استخدام رشتههای استخدامی وزارت بهداشت میتوانید به صفحه استخدام سازمان وزارت بهداشت ایران استخدام مراجعه نمایید.
جهت مشاهده اخبار استخدام ارتش جمهوری اسلامی ایران در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
جهت مشاهده اخبار استخدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
معرفی پردرآمدترین رشته های پزشکی در ایران
درآمد رشته پزشکی به طور کلی خوب است. بااینحال رشتههای تخصصی از لحاظ درآمدی وضعیت بسیار بهتری دارند. این رشتهها گرچه جزء سختترین رشتههای پزشکی هستند؛ اما از نظر درآمد وضعیت خوبی دارند. البته باید توجه داشت هر چه تخصص و مهارت فرد در رشته خود بیشتر باشد، شرایط کار و درآمد او نیز بهتر خواهد بود. به عنوان نمونه برای جراحی بینی، پزشکان زیادی وجود دارد. اما شما در نهایت سراغ پزشکی میروید که کارهای او را از نزدیک دیدهاید و به نوعی او را قبول دارید. پس در اینجا موضوع تخصص و شناخته شدن فرد به دلیل مهارتهایش بسیار تاثیرگذار است. از جمله این تخصصها میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم.
- متخصص بیهوشی
- متخصص قلب و عروق
- متخصص پوست
- متخصص غدد
- متخصص گوارش
- متخصص کبد
- متخصص خون
- متخصص کلیه
- متخصص مغز و اعصاب
- متخصص زنان و زایمان
پردرآمد ترین و بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها
صراحتا میتوان گفت برای خانمها از لحاظ ورود به رشتههای پزشکی هیچ محدودیتی وجود ندارد. بااینحال اکثر خانمها ترجیح میدهند وارد رشتههایی شوند که از امنیت شغلی و دردسر کمتری برخوردار باشد. به عنوان نمونه رشتههای جراحی که از ریسک بالایی برخوردار هستند ممکن است برای بسیاری از خانمها مطلوب نباشد. با توجه به این مسائل میتوان گفت در میان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی رشتههای زیر جز بهترین رشتهها و شغل های پزشکی برای خانمها هستند:
- دندانپزشکی
- چشمپزشکی
- مامایی
- پوست، مو و زیبایی
- پرستاری
- متخصص زنان و زایمان
- بیناییسنجی و شنواییسنجی
استخدام پزشک در کلینیک زیبایی و استخدام پزشک زیبایی نیز از جمله استخدامهای رایج برای خانمها است که درآمد بالایی نیز برای آنها به دنبال دارد. این رشتهها از نظر درآمدی نیز برای خانمها جز رشتههای پردرآمد محسوب میشوند.
پردرآمد ترین و بهترین رشتههای پزشکی برای آقایان
اگر بخواهیم از بهترین رشتههای پزشکی برای آقایان صحبت کنیم باید بگوییم اکثر رشتههای پزشکی برای آقایان از لحاظ درآمد مناسب هستند. البته همانطور که گفتیم در میان رشتههای پزشکی، رشتههای تخصصی درآمد بیشتری دارند. بااینحال برخی معتقدند بهترین رشته های پزشکی به ترتیب رشته های زیر میباشند. البته جدول درآمد رشته های پزشکی در هر سال ممکن است متفاوت از سالهای قبل باشد، بااینحال رشتههایی که به آنها اشاره میکنیم به طور کلی جز رشتههای پردرآمد هستند:
- رشتههای جراحی (در تمام زمینهها)
- دندانپزشکی
- داروسازی
- فیزیوتراپی
پردرآمد ترین و رشته های پزشکی 4 ساله
منظور از رشتههای پزشکی 4 ساله رشتههایی هستند که با امور پزشکی سروکار دارند و افراد میتوانند بعد از 4 سال تحصیل در آنها مدرکی معادل مدرک کارشناسی دریافت کنند. این رشتهها معمولا بر آموزش بالینی تاکید دارند. این رشتهها نیز از نظر درآمد به شرط تخصص و مهارت افراد میتوانند جز رشتههای پردرآمد باشند. برخی از این رشتهها عبارت است از: علوم آزمایشگاهی بالینی، بهداشت دندان، داروخانه، روانشناسی، تغذیه و رژیم غذایی، شنوایی شناسی، درمان تنفسی و…
معرفی پردرآمدترین رشته های پزشکی در دنیا
رشتههای پزشکی در کشورهای خارجی نیز از نظر درآمدی در وضعیت خوبی قرار دارند. جز رشتههای پردرآمد محسوب میشوند. ما برای بررسی این موضوع به وضعیت درآمد رشتههای پزشکی در چند کشور خارجی پرداختهایم:
بهترین رشته های پزشکی در آلمان
در آلمان نیز به مانند ایران رشتههایی که در گرایش جراحی هستند درآمد بالایی دارند. بر اساس آماری که در این رابطه وجود دارد، میانگین دستمزد سالانه یک جراح 103000 یورو است، در حالیکه این درآمد برای یک پزشک عمومی 65944 یورو است.
بهترین رشته های پزشکی در آمریکا
در آمریکا نیز رشتههای پزشکی جراحی جز رشتههای پردرآمد پزشکی هستند؛ اما پیش از جراحان متخصصان بیهوشی در صدر پردرآمدترینهای پزشکی قرار دارند. بر این اساس متخصصان بیهوشی، جراحان و پزشکان از پردرآمدترین مشاغل در حوزه پزشکی هستند. متخصصان بیهوشی، حراحان، پرستاران و ماماها بیشترین درآمد را از آن خود کردهاند. مطابق با آمارها، میانگین حقوق ملی برای یک متخصص بیهوشی در ایالات متحده 340737 دلار است.
بهترین رشته های پزشکی در کانادا
طبق آخرین دادهای CIHI یا موسسه اطلاعات بهداشتی کانادا، چشم پزشکان بالاترین درآمد سالانه را در بین سایر تخصص ها در کانادا دارند. میانگین درآمد سالانه چشمپزشکان در کانادا 791000 دلار کانادا است.
بهترین رشته های پزشکی برای مهاجرت و اپلای
شما با اکثر رشتههای پزشکی شانس بالایی برای مهاجرت و اپلای خواهید داشت. رشتههای تخصصی پزشکی، جراحی و پیراپزشکی جز بهترین رشتهها برای مهاجرت هستند.
- مطلب مرتبط: معرفی بهترین رشته های تحصیلی برای مهاجرت و اپلای
نحوه جستوجوی آگهی های استخدام مشاغل پزشکی
در سایت کاریابی ایران استخدام، جستجوی مشاغل پزشکی را میتوانید از طریق باکس جستجویی که در بالای صفحه نخست سایت و در سمت راست آن قرار گرفته است انجام دهید. این باکس در کنار منوی کاربری قرار دارد. وقتی بر روی باکس جستجوی شغل کلیک کنید یک صفحه برای شما باز میشود.
در صفحه باز شده و در سمت راست آن چندین فیلتر وجود دارد که کار جستجوی شما را حرفهایتر میکند. به عنوان نمونه اولین فیلتر فیلتر استان است. به عنوان نمونه اگر به دنبال آگهیهای استخدام پزشک عمومی در کیش، استخدام پزشک کرج، استخدام پزشک عمومی در تهران و یا استخدام پزشکی قانونی اصفهان هستید میتوانید از این فیلتر استفاده کنید. سایر فیلترها نیز بر اساس جنسیت، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، نوع قرارداد و وضعیت سابقه کاری است. در مورد جستجوی رشتههای پزشکی نیز باید گفت جستجوی رشتههای پزشکی مانند استخدام پزشکی هستهای تهران یا رشته پرستاری و… باید از طریق باکس رشته تحصیلی در صفحه نخست سایت صورت بگیرد.
راهنمای تنظیم رزومه مشاغل پزشکی
اگر به عنوان کارجو به دنبال استخدام در مشاغل پزشکی هستید در وهله اول باید رزومه قوی و حرفهای داشته باشید. رزومه معرف شما از نظر تحصیلی، مهارتها و تجربهها است. برای اینکه بتوانید رزومهای حرفهای داشته باشید میتوانید با استفاده از رزومه ساز رایگان و فرمهای خالی رزومه در سریعترین زمان ممکن یک رزومه حرفهای بسازید.
جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز ایران استخدام کلیک نمایید.
نحوه درج آگهی استخدام مشاغل پزشکی
برخی از کارفرمایان به دنبال استخدام و به کارگیری رشتههای تخصصی و خاص پزشکی مانند استخدام پزشکی هستهای استخدام پزشکی مولکولی یا استخدام پزشک دورکاری هستند. از این رو ممکن است نتوانند نیروهای موردنظر خود را به راحتی پیدا کنند. اما ایران استخدام برای این مشکل نیز راهحل دارد. شما کارفرمایان عزیز میتوانید بعد از ثبتنام در ایران استخدام، با انتخاب پلنهای درج آگهی، نیروهای موردنظر خود را استخدام کنید. برای اطلاع از پلنهای موجود و تفاوت آنها به سایت ایران استخدام مراجعه کنید.
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
رشتههای پزشکی از نظر تحصیلی پروسه بلند و سختتری نسبت به سایر رشتهها دارند. از این رو شما باید طی این سالها توانایی مالی جهت تامین هزینههای خود را داشته باشید. در کنار آن موضوع علاقه و داشت حوصله و هوش لازم نیز ضروری است. بنابراین قبل از ورود به رشتههای پزشکی تمام جوانب لازم را بسنجید و با آگاهی کامل وارد این رشته شوید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام پزشک و مشاغل مرتبط در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
سلام ببخشید
من فرق بیهوشی و هوشبری رو نمیدونم هرچی میگردم نمیفهمم آیا فرقی باهم دارن؟ و اینکه فرقشون چیه و کدوم بهتره؟
درود دوست عزیز
هوشبری یکی از رشتههای پیراپزشکی هست و موقع انتخاب رشته بعد از آزمون کنکور اگر که رتبه مورد نیاز رو کسب کرده باشین میتونید وارد این رشته در دانشگاه بشین و با مدرک لیسانس فارغ التحصیل بشین. اما برای اینکه متخصص بیهوشی بشید باید ابتدا رشته پزشکی قبول بشین بعد از پزشکی عمومی 2 سال طرح بگذرونید و بعد تخصص بیهوشی بگیرید.
سلام ، ببخشین رشته ژنتیک مولکولی درآمدش چطوره؟ و برای مهاجرت خوب هست؟
سلام دوست عزیز
این رشته یکی از شاخههای جذاب و در حال رشد هست. اگه به تحقیق و کار در حوزههایی مثل بیوتکنولوژی، پزشکی و داروسازی علاقه داری، میتونی آینده خوبی داشته باشی. درآمد این رشته به موقعیت شغلی و جایی که کار میکنی بستگی داره. مثلاً اگه تو بخش خصوصی و شرکتهای دارویی یا بیوتکنولوژی مشغول بشی، درآمدت معمولاً بیشتر از کار تو آزمایشگاههای دولتی یا دانشگاههاست. در کل، میتونی انتظار یه درآمد خوب داشته باشی، ولی اگه به دنبال درآمد بالاتری هستی، باید روی مهارتها و تخصصهای خاصتر کار کنی.
در مورد مهاجرت هم، ژنتیک مولکولی یکی از رشتههای پرطرفدار برای مهاجرته. کشورهای پیشرفته مثل آمریکا، کانادا، استرالیا و حتی کشورهای اروپایی دنبال متخصصهایی هستن که تو زمینههای تحقیقاتی و صنعتی کار کنن. اگه تجربه کاری خوبی تو حوزههایی مثل بیوتکنولوژی، ژنتیک پزشکی یا ژنومیک داشته باشی، مهاجرت میتونه برات گزینه خیلی خوبی باشه
سلام و خسته نباشد، بابت انتشار این مقاله عالی از تیم «ایران استخدام» تشکر میکنم.
درود دوست عزیز
سپاس از همراهی و حسن نظر شما.
سلام،ممنون از اطلاع رسانی شما و مطالب مفید مقالتون اما متوجه نکته ای شدم که خیلی برخورده بود شما کاملا غرض ورزانه تخصص هایی که برای یک خانم مناسب اند با تخصص هایی که برای خانم ها مناسب دونستید جدا کردید مثلا جراحی رو در قسمت آقایون نوشتید این یعنی چی؟یعنی یک زن نمیتونه جراح بشه؟یا مثلا پرستاری به درد زن میخوره ؟
درود دوست عزیز،
پیشاپیش سپاس از همراهی و حسن نظر شما 🌱🙏
عنوان مطلب بهترین رشتههای تحصیلی برای خانم ها و آقایان بر اساس نظرسنجیهای انجام گرفته از فارغالتحصیلان رشتههای پرطرفدار هست نه اینکه رشتههای تحصیلی که آقایون یا خانم ها میتونن انتخاب کنن. چراکه همونطور که خودتون هم اطلاع دارین هیچ محدودیتی توی انتخاب رشتههای تحصیلی از نظر جنسیت وجود نداره جز تعداد انگشت شماری رشته (مانند مامایی برای آقایان و…).