شرایط ورود به رشته شنوایی سنجی چیست؟
ادیولوژی (Audiology) یا شنوایی سنجی علمی است که با بررسی و ارزیابی عملکرد شنوایی افراد راهکارها و برنامههایی جهت درمان اختلالات شنوایی ارائه میدهد. بررسی و تشخیص وضعیت عملکرد گوش توسط ادیولوژیست انجام میشود. در این مطلب شما با شرایط تحصیل در رشته ادیولوژی آشنا شده و پاسخ بسیاری از سوالات خود از جمله اینکه وظایف ادیولوژیست چیست آشنا میشوید.
فهرست مطالب
کار ادیولوژیست چیست؟
کارشناس شنوایی (ادیولوژیست) با تحصیل در رشته ادیولوژی (شنوایی شناسی) در مراکزی همچون آزمایشگاههای شنوایی سنجی، مراکز پژوهشی تحقیقاتی، آموزشی و… با استفاده از تجهیزات و فناوریهایی همچون ادیومتری، تصویربرداری مغزی، آزمایشهای تعادلی و… به بررسی و درمان مشکلات شنوایی و تعادلی، سرگیجه و… میپردازد.
بهطور کلی ادیولوژی در بخش پزشکی و بهداشت قرار دارد و متخصصان این حوزه با سایر متخصصانی همچون پزشکان گوش، بیمارستانها، مراکز درمانی و تحقیقاتی همکاری میکنند. از جمله اقدامات و خدماتی که یک کارشناس شنوایی میتواند ارائه دهد میتوان به تجویز سمعک، پیشنهاد جراحی و کاشت حلزون گوش، ارجاع به پزشک متخصص و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
شرایط تحصیل در رشته شنوایی سنجی چیست؟
رشته شنوایی سنجی یکی از زیرشاخههای رشته شنوایی شناسی میباشد. علاقهمندان رشته شنوایی سنجی باید در دوران دبیرستان رشته علوم تجربی را انتخاب نمایند. داوطلبان با شرکت در آزمون کنکور سراسری، در صورت کسب رتبه لازم برای ورود به رشته شنوایی سنجی میتوانند در دانشگاههای ارائه دهنده این رشته تحصیل نمایند. رشته شنوایی شناسی جزو رشتههای پیوسته کارشناسی زیر گروه اول تجربی بوده و مدت تحصیل در این رشته 4 سال میباشد. گزینش رشتهشنواییشنجی بصورت بومی نبوده و در سطح کشوی میباشد. علاقهمندان میتوانند در سرتاسر کشور این رشته را انتخاب کنند.
دانشگاه های دارای رشته شنوایی سنجی
رشته شنوایی شناسی در دانشگاههای دولتی ارائه میشود. ظرفیت سالانه دانشگاههای دولتی حدودا 150 دانشجو میباشد. دانشگاههای دولتی ارائه دهنده این رشته عبارت اند از:
- دانشگاه علوم پزشکی تهران
- دانشگاه شهید بهشتی
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه تبریز و …
لازم به ذکر است رشته شنوایی سنجی دانشگاه آزاد و پیام نور در بین دانشگاههای ارائه دهنده این رشته نمیباشند. پس با این توضیح امکان تحصیل در رشته شنوایی سنجی بدون کنکور وجود ندارد.
دروس رشته شنوایی سنجی
این رشته در دوره کارشناسی دارای 130 واحد درسی به عنوان دروس عمومی، دروس پایه، دروس اختصاصی و دروس کارآموزی به شرح زیر میباشد:
- دروس عمومی 22 واحد
- دروس پایه 24 واحد
- دروس اختصاصی 62 واحد
- دروس کارآموزی 22 واحد
رشته ادیومتری برای چه کسانی مناسب است؟
دروس این رشته ارتباط زیادی با علم فیزیک دارد، دانشجویان باید به مباحث فیزیک علاقهمند و مستعد باشند. همچنین با توجه به اینکه این درس نوظهور بوده و منابع درسی آن به زبان انگلیسی میباشد، دانستن زبان انگلیسی برای دانشجویان حائز اهمیت است. از آنجایی که یک ادیومتریست باید با دقت و حوصله بسیار مشکلات شنوایی و تعادلی افراد را شناسایی و برطرف کند، دانشجویان این رشته باید افرادی ریزبین و بسیار صبور باشند. ادیومتریستها معمولا با صحنههای ناخوشایند و خون سروکار ندارند، پس این رشته برای افرادی که به رشتههای پزشکی علاقهمند میباشند اما از خون گریزانند، رشته مناسبی میباشد.
بررسی مزایا و معایب رشته شنوایی سنجی
این رشته در پایان دوره کارشناسی دارای طرح 2 ساله میباشد اما گذراندن این طرح برخلاف رشتههای پزشکی و دندان پزشکی اجباری نیست و این یکی از مهمترین مزیتهای این رشته محسوب میشود. معمولا محیط کار یک ادیولوژیست به دور از استرس و در آرامش میباشد و برخلاف پزشکان و پرستاران با صحنههای ناخوشایند و خون سروکار ندارند. اما باید به این نکته نیز توجه داشت که این رشته علمی نوپا بوده و در بسیاری از شهرهای کشور شناخته شده نمیباشد. همچنین تجهیزات کار شنوایی سنجی جزو وسایل پرهزینه میباشد و ممکن است کارشناس ادیولوژی در تهیه تجهیزات کار خود با مشکل مواجه شود.
بررسی وضعیت بازار کار رشته شنوایی سنجی در ایران
از آنجایی که فارغالتحصیلان این رشته با افرادی همچون متخصص گوش و حلق، متخصص مغز و اعصاب، روانشناس و گفتاردرمانگر و… در همکاری و ارتباط هستند میتوان گفت بازار کار وسیعی در انتظار این کارشناسان خواهد بود. حیطه فعالیت کارشناسان شنوایی سنجی گسترده میباشد و این افراد میتوانند در بخشهایی همچون مراکز درمانی، توانبخشی و مراکز آموزشی، کارخانهها، مدارس، خانه بهداشت و… مشغول به فعالیت شوند. همچنین متخصصان ادیولوژی میتوانند در صورت داشتن شرایط لازم، اخذ مجوز و سرمایه لازم اقدام به راهاندازی کلینیکهای شنواییسنجی و درمانی نمایند. این افراد برای تاسیس مراکز خصوصی باید دارای سابقه کاری 4 تا 6 سال (معمولا در شهرستانها با 4 سال سابقه کار و در تهران با 6 سال سابقه کار) و مدرک تحصیلی ادیولوژیست در مقطع کارشناسی یا بالاتر باشند.
همچنین برخی مراکز و نهادهای دولتی (دستگاههای اجرایی) نیز از فارغالتحصیلان رشته شنوایی سنجی در بخشهای مرتبط دعوت به همکاری مینمایند.
راهنمای مشاهده آگهی های استخدام شنوایی سنج
چنانچه شما نیز دانشجو یا فارغالتحصیل رشته شنوایی سنجی میباشید و به دنبال موقعیتهای شغلی مناسب این رشته در مراکز خصوصی و یا نهادهای دولتی میباشید با مراجعه به سایت ایران استخدام میتوانید از اخبار و آگهیهای استخدام رشته شنوایی سنجی مطلع شوید. ایران استخدام یکی از بزرگترین مراجع اطلاعرسانی اخبار استخدامی سازمانهای دولتی و منتشر کننده آگهیهای استخدام مراکز بخش خصوصی میباشد. با مراجعه به این سایت و جستوجوی آگهیهای استخدام شنوایی سنجی در تهران و سایر استانهای کشور میتوانید بروزترین آگهیهای استخدام این شغل را در سرتاسر کشور مشاهده نمایید. با عضویت در پنل کارجویی نیز میتوانید تمامی اخبار و آگهیهای استخدام مرتبط با رشتهتحصیلی و شغل موردنظر خود را در پنلکاربری دریافت نمایید.
راهنمای درج آگهی استخدام شنوایی شناس
اگر شما به عنوان کارفرما برای مجموعه خود به دنبال استخدام نیروی شنوایی سنج میباشید، میتوانید با عضویت در پنل کارفرمایی ایران استخدام، نیروی متخصص خود را در کمترین زمان ممکن استخدام نمایید. در این سایت درج آگهی استخدام در برخی استانهای محروم و شهرهایی که غیر مرکز استانی میباشند کاملا رایگان میباشد.
سخن پایانی
در این مطلب به بازار کار رشته شنوایی سنجی و نحوه ورود به این رشته در ایران پرداختیم. از آنجایی که این رشته جزو رشتههای نوظهور در کشور ما میباشد، آینده خوبی برای این رشته در بخشهای مختلف تصور میشود. اما در کل میتوان گفت بازار کار شنوایی سنجی تا حد زیادی بستگی به عملکرد دانشاموختگان پس از فارغالتحصیلی دارد. بخشی از آگهیهای استخدام این رشته در سایت ایران استخدام از طریق لینک زیر قابل مشاهده میباشد.
جهت مشاهده آگهیهای استخدام شنوایی سنج (ادیومتری) در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام