شرح وظایف سرپرست کارگاه
سرپرست کارگاه یکی از مشاغل مهمی است که به دلیل نام آن ممکن است به عنوان شغلی که در آن یک فرد مسئولیت کارگاهها را بر عهده دارد تعریف شود. گرچه این تعریف تا حدودی درست است؛ اما تعریف جامع و کاملی نیست. سرپرستی کارگاه میتواند شامل قسمتهای مختلفی باشد که سرپرست سایتها یا ساختمان ها از جمله مهمترین آنهاست. جالب است در مورد این شغل همچنین تصور میشود که سرپرست نیازی به سواد آکادمیک ندارد و هر فردی با هر درجه از تحصیلات میتواند در این شغل فعالیت داشته باشد. گرچه در این رابطه نیز موضوع تجربه و مهارت مهم است؛ اما در اغلب موارد تحصیلات آکادمیک و مدرک مرتبط نیز ضروری است. به طور کلی برای آنکه بتوانید به عنوان سرپرست کارگاه مشغول به کار شوید، عوامل زیادی وجود دارد که باید آنها را بشناسید. این عوامل عبارتند از: وظایف رئیس کارگاه، محل استخدام، میزان حقوق، نحوه کار کردن، مهارتها، شخصیتشناسی و هر آنچه که به این شغل مربوط است و در این نوشته نیز به آنها اشاره شده است.
- مطلب مرتبط: بررسی وظایف و حقوق سرپرست کارگاه ساختمانی
فهرست مطالب
سرپرست کارگاه کیست؟
سرپرست کارگاه فردی است که توسط کارفرما استخدام شده و در کارگاه، سایت یا پروژه ساختمانی، به سرپرستی امور مربوط به آن محل همچون نظارت، اجرا و عملکرد آن ها میپردازد. البته وسعت کارگاه یا محل کار در این مورد مهم و تعیین کننده است و ممکن است در محیط کوچک، فرد تمام امور را بر عهده بگیرد اما در محیط های بزرگتر، این مسئولیت میان سرپرستان مختلف تقسیم شود و هر کدام تحت نظر سرپرست اصلی، به ایفای نقش بپردازند.
استخدام مدیر پروژه و سرپرست کارگاه در پروژه های عمرانی
یک سرپرست کارگاه میتواند به عنوان سرپرست کارگاه ساختمانی، سرپرست کارگاه راهسازی در پروژه های عمرانی استخدام شود. یک سرکارگر ساختمانی فردی است که مسئول نظارت در یک ساختمان را جهت پیشرفت درست و اصولی ساخت و ساز بر عهده دارد. همچنین مسئول تماس بین کارگران ساختمانی و ناظران میباشند.
در ادامه مطلب به وظایف رئیس کارگاه (سرپرست کارگاه) میپردازیم، با ایران استخدام همراه باشید.
وظایف مدیر پروژه و سرپرست کارگاه
سرپرست کارگاه وظایف متعددی را بر عهده دارد که برخی از مهمترین آنها عبارت است از:
آشنا بودن با اصول پیمان
اولین و مهمترین وظیفه یک سرپرست کارگاه آشنا بودن با تمام امور مربوط به پیمان است.
شناخت اصولی پروژه
بدون شک یک سرپرست خوب باید بداند که با چه پروژهای سروکار دارد. در پروژه معمولا تمام اهداف و جزئیات کار تشریح شده است.
آشنا بودن با محل فعالیت
بدون شک سرپرستی که محیط را نمیشناسد و با محدودیتها و امکانات آن آشنا نیست نمیتواند نظارت درستی بر آن داشته باشد و به برنامهریزی در آنجا بپردازد.
وظایفی که به آنها اشاره شد برخی از وظایف کلی و مشترک سرپرستان کارگاه است. فارغ از اینکه محل مورد سرپرستی او چه مکانی است. با این حال این وظایف در حرفههای تخصصیتر کمی متفاوت است. به عنوان نمونه در متن زیر به بررسی وظایف سرپرست کارگاه ساختمانی میپردازیم که خلاصه ای از شرح وظایف سرپرست کارگاه در شرایط عومی پیمان میباشد
شرح وظایف اصلی سرپرست کارگاه
- برقراری ارتباط با مشتریان و گزارش پیشرفت به کارکنان و مردم
- نظارت بر کارگران ساختمانی و استخدام پیمانکاران فرعی
- خرید مواد برای هر مرحله از پروژه
- نظارت بر هزینههای ساخت و پیشرفت پروژه
- انجام بازرسیهای کیفی و ایمنی
- بررسی و تهیه گزارش ها، طرحها و نقشههای سایت
- حفظ کنترل کیفیت
- ایجاد انگیزه در نیروی کار
- حل مشکلات روزانه و برخورد با هر مشکلی که پیش میآید
- استفاده از برنامههای کامپیوتری تخصصی مدیریت پروژه
- کار در محل در هر شرایط آب و هوایی
- بررسی و تهیه گزارش محیط، نقشهها و طرحها
در موارد فرعیتر، وظایف کارگاه ساختمانی شامل موارد زیر میشود:
- حفاظت فیزیکی از کارگاه
- بررسی موارد ایمنی کارگاه و نیروها
- همکاری جهت ایجاد تدابیر لازم برای تامین ایمنی
- برآورد هزینههای اجرای پروژه
- تهیه امور مربوط به مواد
- مصالح یا هر آنچه که به محل مورد سرپرستی مربوط است
- پیشبینی زمان آغاز و اتمام پروژه
- تهیه گزارش روزانه از میزان پیشرفت امور
- نظارت بر نیروهای تحت کنترل و تعیین صلاحیت آنان
میزان تحصیل سرپرست یا مسئول کارگاه
سرپرست کارگاه باید تخصص لازم در این زمینه را داشته باشد. بخشی از این تخصص حاصل تجربه فرد است و بخشی از آن هم نتیجه تحصیل او در رشتههای مرتبط. عمران، مکانیک، رشته های مدیریت از جمله مدیریت بازرگانی، رشته ساختمان و سایر رشتههای مرتبط با آن از جمله مهمترین رشتههایی است که برای فعالیت در این شغل بر آنها تاکید میشود. اگر فارغ التحصیل رشته های نام برده شده میباشید و علاقه مند به استخدام به عنوان سرپرست کارگاه میباشید اما سابقه کاری مرتبط ندارید، نگران نباشید با تنظیم یک رزومه حرفه ای با استفاده از رزومه ساز رایگان ایران استخدام و ارسال آن برای کارفرمایانی که برای استخدام سرپرست کارگاه در کاریابی مجازی ایران استخدام درج آگهی کرده اند، متوجه میشوید که برخی از شرکت ها و مجموعه ها به دنبال استخدام سرپرست کارگاه بدون سابقه کار میباشند.
محل استخدام سرپرست کارگاه
سرپرست کارگاه برحسب نوع کار خود میتواند در کارگاه ها و ساختمانهای متعدد مشغول به فعالیت شود. دفاتر فنی نیز از دیگر مکانهای مهمی است که یک سرپرست میتواند در آنجا به فعالیت مشغول شود. آگهی های استخدام سرپرست کارگاه در تهران و سایر استان های کشور که در سایت ایران استخدام منتشر شده اند نشان میدهد که کارفرمایان به دنبال استخدام مدیر پروژه و سرپرست کارگاه در شرکت ها و پروژه های ساختمانی و عمرانی میباشند.
نحوه کار کردن سرپرست کارگاه
بخش مهمی از کار مسئول کارگاه به صورت حضوری است. بدین معنا که وظیفه نظارت ایجاب میکند که او بر سر پروژه آماده شود و از نزدیک ناظر بر پروژه باشد. این حضور میتواند به صورت تمام وقت و در ساعات و روزهای معین جهت اجرای پروژه باشد و یا بصورت پارهوقت و نظارت گاه به گاه سرپرست. اگر علاقه مند هستید به عنوان سرپرست کارگاه و به صورت پاره وقت استخدام شوید، پیشنهاد میکنیم آگهی های استخدام سرپرست کارگاه بصورت پاره وقت را مشاهده نمایید.
اما بخش دیگر فعالیت سرپرست که طرفداران زیادی نیز دارد، فعالیت به شکل دورکار است. شاید کمی برایتان عجیب باشد که یک سرپرست چگونه میتواند به صورت دورکار در اجرای پروژه سهیم باشد. در پاسخ باید گفت در این موارد سرپرستان به صورت مجازی تمام امور تئوریک مربوط به پروژه را انجام میدهند و برای کارفرما ارسال میکنند. به عنوان نمونه تعیین مواد و مصالح مورد نیاز پروژه، زمانبندی آن، پیشبینی هزینهها و….
جالب این است که بدانید برخی از آگهی های درج شده در سایت ایران استخدام مربوط به استخدام سرپرست کارگاه دورکار میباشد.
میزان حقوق و درآمد سرپرست کارگاه چقدر است؟
میزان درآمد و حقوق سرپرست کارگاه ممکن است مقادیر متفاوتی را شامل شود. دلیل این موضوع نیز متفاوت بودن نوع پروژهها و شرکت های مورد نظر است. با این حال برخی از درآمدهای حداقلی همچون 2 تا 3 میلیون تومان نیز صحبت کردهاند. پیشنهاد میکنیم با مراجعه به آگهی های استخدام سرپرست کارگاه در قزوین و سایر استان های کشور در سایت ایران استخدام، شرایط استخدام این شغل را مشاهده نمایید.
با این حال حداقل حقوق تعیین شده برای مشاغل توسط وزارت کار و برای یک خانواده چهار نفره کمتر از 4 میلیون تومان نیست. از این رو حقوق پایین به احتمال زیاد به حجم کار و توافق طرفین مربوط است. در این شکل از کار معمولا کارفرما متصدی تامین امور بیمه مسئول کارگاه نیز است.
در مورد پروژهها نیز اعم از حضوری و یا دورکاری این نوع حقوق میتواند بر اساس نوع پروژه، میزان سرعت مسئول کارگاه در اجرای آن و زمان تعیین شده برای پروژه متفاوت باشد.
به عنوان کارجو با مراجعه به آگهی های استخدام سرپرست کارگاه در کرج (البرز) و سایر استان های کشور، میتوانید حقوق در نظر گرفته شده کارفرمایان برای این رده شغلی را مشاهده نمایید.
مهارتهای سرپرست کارگاه
مسئول کارگاه وظایف بسیار سختی دارد و پروژههای چند وجهی و پیچیده را شامل میشود. امروزه، این نقش بیش از دانش عمیق، مدیریت افراد را جهت افزایش کارایی و کاهش خطرات میطلبد. مدیران سایت برای دستیابی به این کاراییها، نیاز به برخی از مهارتها از جمله به درک و استفاده از آخرین فناوری دارند. گرچه در این مورد بر نرم افزار یا مهارت مبتنی بر اینترنت تاکید نشده است؛ اما مشخص است که به هر اندازه که در این حرفه با دنیای فناوری و نرمافزارهای مرتبط آشنا باشد، به همان اندازه نیز موفق خواهد بود. در کنار این ویژگی مهارتهای دیگری نیز وجود دارد که میتواند بسیار کمک کننده باشد:
- آشنا بودن با جدیدترین ابزارهای مدیریتی
- مهارتهای حل مسئله، زیرا این مسئولان باید مسائلی را که ممکن است در طول فرآیند ساخت و ساز به وجود بیاید حل و فصل کند.
- داشتن توانایی برای توسعه فرهنگ همکاری
- مهارتهای ارتباطی شفاهی و نوشتاری عالی، زیرا باید اطلاعات را به پیمانکاران، مشتریان، معماران، مهندسان، کارکنان و… منتقل کند.
- آشنا و پیشرو بودن با آخرین تکنولوژی دیجیتال
- مهارتهای بودجه بندی و یا مدیریت مالی که مدیر سایت ساخت و ساز را قادر میسازد از سودآور بودن پروژهها و مطابقت تمام هزینهها با بودجه مشتری اطمینان حاصل کند.
خصوصیات و وظایف سرپرست کارگاه
شخصیت شما از طریق یک سری عادات پایه گذاری میشود و ایجاد آنها زمان میبرد. اما هیچ وقت برای شروع دیر نیست و شما میتوانید حتی برخی از ویژگیهای شخصیتی را که فاقد آن هستید به دست آورید.
به طور کلی در رابطه با این شغل نیز بر چند ویژگی مهم شخصیتی تاکید میشود.
بسیار منظم
یک سرپرست کارگاه، با پروژههای زیادی سروکار دارد و باید به آنها رسیدگی کند. از این رو وقتی مدیر پروژه هستید، باید بدانید که چه زمانی وظایف خاص شروع میشوند و چه زمانی به پایان میرسند. و شما باید بدانید که چگونه برنامه ریزی و مدیریت کنید و این وظایف را به گونهای محول کنید که همه چیز به خوبی سر جای خود قرار گیرد. همچنین، باید بدانید که چگونه وظایف مختلف را اولویت بندی کنید.
برخورد با غیر منتظرهها
برخورد با غیرمنتظرهها یا به عبارت دیگر، انعطاف پذیر بودن. گاهی اوقات در مدیریت پروژههای ساختمانی با موارد غیر منتظره مواجه میشوید و این میتواند شامل مسائل متعددی باشد.بنابراین این افراد باید بتواند خود را با موقعیت جدید و مشکلات آن وفق دهد. و انعطاف لازم را داشته باشد.
انگیزه بالا
دیدن یک پروژه از ابتدا تا انتها نیاز به فردی با انگیزه بالا دارد. آنها باید خود شروع کننده باشند و بتوانند توقعات بالایی برای خود ایجاد کنند. این واقعاً مهم است زیرا انگیزه آنها به یک عامل بسیار تاثیرگذار برای سایر اعضای پروژه تبدیل میشود.
خوشبین بودن
اعتقاد بر این است که خوشبین بودن یک ویژگی بسیار مهم است. خوشبین بودن به شما این امکان را میدهد که نقاط مثبت و فرصتهای رشد را در مواجهه با ناملایمات ببینید. طبق مطالعه مسئولان کارگاهی که بدبین هستند، بیشتر تمایل دارند در برابر چالشها تسلیم شوند. این نه تنها پروژه را به خطر میاندازد، بلکه شانس شما را برای دستیابی به موفقیت مختل میکند.
اشتیاق
تبدیل شدن به یک سرپرست کارگاه صرفا به خاطر دستمزد بهتر کاملا اشتباه است. واقعیت آن است که تنها در صورتی که میتوانید موفق شوید که اشتیاق لازم برای این شغل را داشته باشید.
سخن پایانی
اگر به دنبال شغلی در این زمینه یا مدیریت پروژههای ساختمانی هستید، به برخی از صلاحیتها نیاز خواهید داشت و البته در کنار آن داشتن تجربه نیز مهم است. قطعا تجربه بدون آغاز کردن کار به دست نمیآید؛ اما شما میتوانید برخی از تجربیات را از دوستانی که در این زمینه فعالیت دارند به دست آورید. کار به صورت دورکاری نیز میتواند تجربه لازم را به شما بدهد. در شکل دورکاری شما میتوانید برنامه ریزی مناسبی بر زمان خود و انجام پروژه داشته باشید. با این حال در تمام این موارد توجه به انگیزه، مهارت و سایر شرایط لازم جهت کسب تخصص لازم در این زمینه ضروری است.
جهت مشاهده آگهی های استخدام سرپرست کارگاه در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام