رشته الهیات چه شغل هایی دارد؟
مسلمانان به روشهای مختلفی (از جمله در قالب رشتههای علمی مانند رشته معارف اسلامی) به تفسیر و انتقال آموزههای دینی خود میپردازند. رشته معارف اسلامی برای بسیاری شناخته شده و مشخص است؛ اما ممکن است بسیاری نیز با این سوال مواجه باشند که مزایای رشته معارف اسلامی چیست؟ این رشته مجموعهای از دروس است که به تفسیر مفاهیم دینی و در نتیجه پذیرش آسانتر آنها کمک میکند. از طرفی معارف اسلامی از مزیتهایی مانند بازار شغلی خوب برخوردار است. این موضوع باعث شده تا افراد زیادی متقاضی رشته معارف اسلامی باشند.
فهرست مطالب
شرایط ورود به رشته معارف اسلامی
متقاضیان رشته معارف اسلامی در روش رایج میتوانند بعد از اتمام دوره دبیرستان در کنکور این رشته شرکت کنند و وارد دانشگاه شوند. رشته معارف اسلامی کنکور خود را به مانند سایر رشتهها برگزار میکند و از این جهت تفاوتی با رشتههای دیگر ندارد. البته برخی از دانشگاهها نیز از طریق شرایط تحصیلی (یعنی بدون کنکور) اقدام به پذیرش دانشجویان میکنند. در این روش، متقاضیان از طریق تمام شاخههای نظری (علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی و فیزیک) نیز میتوانند وارد این رشته شوند.
ورود به رشته معارف اسلامی از پایه نهم دوره دبیرستان نیز امکانپذیر است. البته رشته معارف اسلامی در دبیرستان نیازمند داشتن برخی از شروط لازم است. از جمله:
- معدل بالای 14
- مجموع دروس زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی و مطالعات اجتماعی بالای 14 باشد
- کسب حداقل نمرات برای دروس عربی (نمره 13) معارف (14) و ادبیات فارسی (12)
زیر شاخه های رشته معارف اسلامی در دانشگاه
رشته الهیات و معارف اسلامی دارای زیرشاخههای متعددی در دانشگاه است. برخی از گرایش های رشته الهیات عبارتنداز: رشته معارف اسلامی و کلام، معارف اسلامی و تاریخ، رشته معارف اسلامی و علوم تربیتی، معارف اسلامی و علوم قرآنی، رشته معارف اسلامی و ادیان، رشته معارف اسلامی و حقوق.
علاوه بر رشتههای فوق میتوان رشته معارف اسلامی و اخلاق، رشته معارف اسلامی و الهیات و رشته معارف اسلامی و مدیریت را نیز جز زیرشاخهها و یا رشتههای مرتبط با معارف اسلامی دانست. البته دروس رشته معارف اسلامی در دانشگاه با توجه به گرایشها یا زیرشاخههای آن متفاوت است. با این حال دروس کتاب های رشته الهیات در برخی زیرشاخه ها مشترک هستند.
فارغالتحصیلان رشته معارف اسلامی در چه سازمان هایی استخدام میشوند؟
فرصتهای شغلی برای رشته معارف اسلامی عبارت است از:
- حوزههای علمیه
- مراکز پژوهشی (مراکز دین پژوه که عمدتا بر روی مسائل دینی تحقیق میکنند)
- دانشگاهها
- وزارت ارشاد اسلامی
- استخدام رشته الهیات در آموزش و پرورش و نهادهای آموزشی مانند دبیرستان، مدارس و…
- وزارت امور خارجه
- مشاغل امنیتی (مانند گزینش یا کارگزینی، حراست و…)
- نهادهای حقوقی و مشاغل وابسته به آن (قوه قضاییه، وکالت و…)
برای استخدام در هر یک از نهادهای موردنظر خود (استخدامی رشته الهیات و معارف اسلامی در آموزش و پرورش) میتوانید منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش رشته الهیات و معارف اسلامی سایت ایران استخدام را پیگیری کنید. البته جزوهها و یا کتابهای آزمون باید از منابع مرتبط با شغل موردنظر استفاده کنید. به عنوان مثال برای استخدام در حوزه دبیری معارف، نمونه سوالات استخدامی دبیری معارف اسلامی، جزوه دبیری معارف یا دانلود بهترین کتاب های استخدامی دبیری معارف اسلامی میتواند کمککننده باشد.
لیست شغل های رشته معارف اسلامی برای خانم ها
اما رشته الهیات چه شغل هایی دارد؟ شغل های رشته الهیات برای خانم ها و آقایان هیچ محدودیتی ندارند. اما به نظر میرسد تمایل خانمها به مشاغلی که دارای امنیت روانی و یا ثبات مالی بیشتر برخوردار هستند، بیشتر است. مشاغل پژوهشی یا تدریس در حوزههای مختلف (مانند مدارس، دبیرستانها، دانشگاهها، حوزه علمیه و…) از جمله این مشاغل است. شغلهای مرتبط با تدریس معارف عبارتند از:
دبیر معارف یا دبیر دین و زندگی
یکی از دروس مهم و مشترک دانشآموزان در دوره دبیرستان، درس معارف اسلامی یا دین و زندگی است. معمولا تدریس این درس به دبیران معارف اسلامی واگذار میشود.
تدریس در دانشگاه به عنوان استاد دانشگاه
تقریبا تمام رشتههای دانشگاهی دارای درس معارف اسلامی هستند. (البته ممکن است عنوان درس با توجه به رشتهها، متفاوت باشد.) از این رو فارغالتحصیلان رشته معارف جز بهترین کاندیداها برای تدریس این درس هستند.
تدریس در حوزههای علمیه
حوزههای علمیه از دیگر مراکزی است که بسیاری از خانمها به تدریس میپردازند.
علاوه بر مراکز فوق بسیاری از مراکز امنیتی مانند حراست یا نهادهای کارگزینی جهت کارگزینی از خانمها، مجبور هستند از نیروهای خانم استفاده کنند.
لیست شغل های رشته معارف اسلامی برای آقایان
آقایان برعکس خانمها بیشتر به مشاغل سختتر با درآمد بیشتر تمایل دارند. از این رو مشاغلی که آقایان به آنها تمایل بیشتری دارند عبارتند از:
کارشناس امور فرهنگی در وزارت ارشاد اسلامی
فردی که به عنوان کارشناس امور فرهنگی فعالیت میکند، معمولا علاوه بر امور پژوهشی به گفتگو با ادیان مختلف و نمایندگان آنها نیز میپردازد. این شغل مستلزم تسلط بر زبانهای مختلف از جمله زبان عربی و انگلیسی نیز است.
کارشناس امور دینی و فرهنگی در وزارت امور خارجه
افرادی که با عنوان کارشناس امور دینی و فرهنگی وزارت خارجه فعالیت میکنند، مسئول دیدار با افراد خارجی و گفتگو با آنها هستند. این افراد علاوه بر تسهیل ارتباطات فیمابین، موظف به رفع مشکلات مربوط به امور دینی اتباع و حلوفصل آنها نیز هستند. البته کارشناس امور دینی و یا فرهنگی این وظایف را به واسطه افراد مختلف انجام میدهد.
وکالت و یا مناصب قضایی در نهادهای حقوقی
مسائل حقوقی در ایران در پیوند نزدیک با فقه و اصول دینی است. از این رو افرادی که در رشتهمعارف اسلامی تحصیل میکنند با بخش مهمی از این اصول آشنا میشوند. آشنایی با اصول دینی و امور فقهی، مسیر ورود به مشاغل قضایی را برای فارغالتحصیلان این رشته به خصوص برای آقایان هموار میکند.
فعالیت در مشاغل مرتبط با این رشته برای آقایان بیشتر با اموری مختلفی سروکار دارد. برخی از این امور عبارت است از:
- گفتگو با ادیان مختلف، تبلیغات امور اسلامی
- همکاریهای گسترده در زمینه دینی
- رسیدگی به امور دینی اتباع
- دینپژوهی
- بازدید از مراکز دینی کشورهای مختلف
همانطور که قابل حدس است بخشی از این امور مربوط به این مشاغل با سفرهای خارجی سروکار دارد. از این رو معمولا آقایان خود را برای این مشاغل مناسبتر میدانند. اما در حالت کلی هیچگونه محدودیت قانونی جهت استخدام خانمها و آقایان وجود ندارد.
راهنمای مشاهده آگهی های استخدام رشته معارف
همانطور که گفتیم یکی از پیشنیازهای استخدام در نهادهای مختلف، پیگیری اخبار استخدامی است. اخبار استخدامی در ایران استخدام به روشهای مختلفی قابل مشاهده است. آسانترین روش، جستجوی مشاغل و رشتههای مختلف در باکسهای ایران استخدام است. ایران استخدام، دو باکس را جهت جستجوی مشاغل و رشتهها در اختیار کارجویان قرار داده است.
علاوه بر این دو باکس، شما میتوانید از سرویسهای ایران استخدام (مانند سرویس ارسال آگهیها از طریق پیامک یا ایمیل و اپلیکیشن ایران استخدام) نیز استفاده کنید. استفاده از این دو اپلیکیش نیازمند ثبتنام و عضویت در سایت است. هزینه خرید سرویس ارسال پیامک بسیار کم است و اپلیکیشن ایران استخدام نیز به طور رایگان در تمام سیستمها قابل نصب است.
راهنمای درج آگهی استخدام رشته معارف اسلامی
کارفرماها میتوانند با ثبت نام در سرویس درج آگهی استخدام علاوه بر پیدا کردن نیروهای مورد نظر خود از مزایای زیادی نیز برخوردار شوند. این مزایا عبارتند از:
- انتشار آگهی به صورت رایگان در شهرستانها
- ارسال آگهی به کارجویان از طریق ایمیل و پیامک
- انتشار آگهی در اپلیکیشن اختصاصی ایران استخدام
علاوه بر اینها، آگهی شما در شبکههای اجتماعی مربوط به ایران استخدام (مانند کانال تلگرامی) نیز منتشر خواهد شد. البته برای انتشار آگهی در مراکز شهرها، باید این سرویس را خریداری کنید. هزینه خرید این سرویس بسیار کم است و شما را از مزایای فوق برخوردار میکند.
جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
سخن پایانی
معارف اسلامی برخلاف تصور برخی از افراد، فرصتهای شغلی خوبی دارد. بسیاری تصور میکنند این رشته تنها با رشتهها و دروس دینی سروکار دارد. در حالیکه بخش مهمی از ماهیت این رشته با علوم قضایی و حقوقی مرتبط است. از این رو تحصیل در این رشته میتواند مسیرهای شغلی و حتی تحصیلی متفاوتی را برای شما باز کند. همچنین ورود به این رشته نیز آسان است و راههای زیادی برای ورود به آن وجود دارد. از این رو اگر به این رشته علاقه دارید، میتوانید وارد این رشته شوید و در زیرشاخههای مرتبط با آن ادامه تحصیل بدهید.
جهت مشاهده آگهی های استخدام رشته معارف اسلامی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.
منبع: ایران استخدام
سلام حوزه علمیه باید چند سال درس خوند تا دبیر معارف شد؟
دود دوست عزیز
برای دبیر شدن باید بعد از اتمام تحصیلات مربوطه، در آزمون استخدامی ماده 28 شرکت کنید. اما در رابطه با اینکه چند سال باید درس بخونید اطلاعی نداریم باید از مشاوران تحصیلی و یا افرادیکه در حوزههای علمی تحصیل کردهاند جویا باشید.