- ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
- 102k نظر «نمایش»
دستورالعمل برگزاری آزمون عملی آتش نشانی
دستورالعمل برگزاری آزمون عملی آتش نشانی
- بروزرسانی:
- دیدگاه: ۱۰۱,۷۱۴ (نمایش)
مراحل و فرایند آزمون عملی آتش نشانی
روی لینکها بزنید و بیشتر بخوانید
به منظور انتخاب نیروی انسانی مناسب در ابعاد جسمی و روانی برای انجام صحیح، دقیق و بهنگام وظیفه اطفاء حریق و امداد و نجات (بند 14 ماده 55 قانون شهرداری مصوب 1334) در شهرداریها و به استناد تبصره سه ماده هفت "دستورالعمل استخدام پیمانی در شهرداریهای شهرهای تازه تاسیس" مصوب 1392/12/17 شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی شهرداریها و دهیاریهای کشور، دستورالعمل برگزاری آزمون عملی برای مشاغل آتشنشان و راننده وسائط نقلیه تندرو سنگین (برای تصدی پست آتشنشان راننده) در شهرداریهای شهرهای تازه تاسیس، به شرح زیر ابلاغ میگردد.
هدف از تهیه دستورالعمل
ارزیابی توان جسمی، میزان آمادگی جسمانی و وضعیت روانی متقاضیان با استانداردها و مقتضیات شغلی.
ثبت وضعیت توان و سلامت جسمی در بدو استخدام جهت مقایسه با تست ها و معاینات بعدی و بررسی اثر شرایط کار در آتش نشانی بر کارکنان
یکسان سازی و ایجاد وحدت رویه در فرایند بکارگیری نیروی انسانی آتش نشان برای تصدی مشاغل صدرالاشاره.
آیتمهای آزمون عملی آتش نشانی
آزمون عملی آتش نشانی چگونه است؟
- استانداری و یا شهرداری کلانشهر فهرست داوطلبین موضوع ماده هفت این دستورالعمل را به پزشک مورد تایید استانداری جهت انجام معاینات پزشکی اولیه به همراه فرم پیوست شماره چهار این دستورالعمل ارسال مینماید.
- استانداری و یا شهرداری کلانشهر برنامه زمانبندی مراجعه داوطلبین مربوط را به پزشک از طریق وبسایت رسمی استانداری و یا شهرداری کلانشهر و سایر شیوههای مقتضی به اطلاع تمامی آنان میرساند.
- پزشک مذکور نسبت به انجام معاینات پزشکی مربوط اقدام و نتیجه را در فرم پیوست شماره چهار این دستورالعمل به استانداری و یا شهرداری کلانشهر اعلام و به اطلاع داوطلبین میرساند.
- استانداری و یا شهرداری کلانشهر فهرست داوطلبینی را که توانایی آنان برای ورود به مرحله دوم آزمون عملی توسط پزشک مورد تایید قرار گرفته است را حداقل یک هفته قبل از زمان برگزاری مرحله دوم آزمون عملی در سایت رسمی استانداری و یا شهرداری کلانشهر به همراه زمانبندی و مکان برگزاری این آزمون اعلام می نماید.
فرایند ارزیابی آمادگی جسمانی
- ارزیابی عمومی: ارزیابی عمومی در شش مرحله شامل پرش طول، دوی 9* 4 متر، دوی 45 متر، دوی 540 متر، درازنشست، بارفیکس یا کشش از میله از داوطلبین بعمل میآید.
- ارزیابی تخصصی: ارزیابی تخصصی در سه مرحله شامل حمل دو عدد خاموش کننده آتش شش کیلوگرمی در طی مسیر 50* 2 متر، حمل دو عدد لوله نواری دو و نیم اینچ در مسیر 50 متر مستقیم و حمل نردبان 3 متری تاشو آلومینیومی در مسیر 45 متر مستقیم میباشد.
تبصره 1: هدف، نحوه اجرا و استانداردهای هر یک از مراحل مذکور در ارزیابی آمادگی جسمانی (عمومی و تخصصی) بر اساس پیوست شماره پنج این دستورالعمل خواهد بود.
تبصره 2: امتیاز داوطلبین مطابق جدول امتیازات آزمون آمادگی جسمانی در قالب پیوست شماره شش محاسبه میگردد. حد نصاب آزمون عملی، کسب حداقل 400 امتیاز از 900 امتیاز میباشد.
ماده 13: استانداری و یا شهرداری کلانشهرامتیاز آزمون عملی داوطلبینی که در مرحله اول آزمون عملی (معاینات پزشکی اولیه) پذیرفته شده و در مرحله دوم (ارزیابی آمادگی جسمانی) حدنصاب آزمون را کسب نموده اند را در سقف 100 امتیاز محاسبه می نماید.
ماده 14: نمرات نهایی داوطلبین بر اساس ماده 25 این دستورالعمل، با ضریب 1 برای آزمون تخصصی و ضریب 2 برای آزمون عملی محاسبه و داوطلبان بر اساس نمرات فضلی و در سقف تعداد مجوز در هر رشته شغلی و هر شهرداری برای طی مرحله سوم آزمون عملی معاینات پزشکی نهایی معرفی میشوند.
جدول امتیازات آزمون عملی آتش نشانی
میتوانید جهت دانلود و مشاهده جدول امتیازات آزمون عملی آتش نشانی و همچنین جدول تست آمادگی جسمانی آتش نشانی، اینجا کلیک نمایید.
نکته 2: نمرات نهایی داوطلبین بر اساس تبصره ماده 18 دستورالعمل استخدام پیمانی در شهرداری های شهرهای تازه تاسیس، با ضریب 1 برای آزمون تخصصی و ضریب 2 برای آزمون عملی محاسبه و داوطلبان بر اساس نمرات فضلی و در سقف تعداد مجوز در هر رشته شغلی و هر شهرداری برای طی مرحله سوم آزمون عملی معاینات پزشکی نهایی معرفی می شوند.
فرایند معاینات پزشکی نهایی
- استانداری و یا شهرداری کلانشهر فهرست پذیرفتهشدگان موضوع ماده چهارده این دستورالعمل را به مرکز طب کار مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت انجام معاینات پزشکی نهایی ارسال مینماید.
- استانداری و یا شهرداری کلانشهر برنامه زمانبندی مراجعه داوطلبین مربوط را به مرکز طب کار از طریق وب سایت رسمی استانداری و سایر شیوه های مقتضی به اطلاع تمامی آنان می رساند.
- مرکز طب کار نسبت به انجام معاینات پزشکی در سه بخش زیر اقدام و نتیجه را به دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اعلام مینماید.
تست بینایی، شنوایی سنجی، اسپیرومتری (تنفس) و آزمایش خون و ادرار
تست عدم اعتیاد به مواد مخدر (طبق آزمایش های تخصصی تست اعتیاد)
تست تشخیص روانی شامل؛ عدم ترس از ارتفاع، عدم ترس از خون و عدم مشکلات و اختلالات روانی که مطابق نظر متخصص مربوطه بررسی و اعلام می گردد. نکته 1: در صورتیکه تعدادی از داوطلبین در مرحله سوم آزمون عملی از فهرست پذیرفته شدگان حذف شوند دفتر امور شهری و شوراهای استانداری می تواند از سایر داوطلبین پذیرفته شده موضوع ماده هفت این دستورالعمل به ترتیب نمره فضلی برای طی مرحله سوم آزمون عملی استفاده نماید.
نکته: پذیرفته شدگان مرحله سوم آزمون عملی برای طی مراحل بعدی به گزینش معرفی خواهند شد.
نکته 2: در صورتیکه تعدادی از داوطلبین در مرحله گزینش از فهرست پذیرفته شدگان حذف شوند دفتر امور شهری و شوراهای استانداری می تواند از سایر داوطلبین پذیرفته شده موضوع ماده هفت این دستورالعمل در صورت کسب تاییدیه مرحله سوم آزمون عملی به ترتیب نمره فضلی استفاده نماید.
تذکرات مهم
در برگزاری مرحله دوم آزمون عملی شامل ارزیابی عمومی و ارزیابی تخصصی آمادگی جسمانی داوطلبین موارد زیر توسط دفتر امور شهری و شوراهای استانداری رعایت خواهد شد.
آزمون داخل سالن ورزشی و در شرایط یکسان برای کلیه داوطلبان انجام می شود. لازم به ذکر است تست های دوی 540 متر و حمل خاموش کننده میتواند در فضای خارج از سالن برگزار گردد. کلیه شرکت کنندگان در آزمون ارزیابی آمادگی جسمانی باید ملبس به لباس ورزشی مناسب (شامل؛ شلوار، پیراهن، کفش و..) باشند.
چیدمان ایستگاهها با توجه به شرایط سالن ورزشی، تعداد داوطلبین و سایر شرایط موثر برنامهریزی و انجام می شود. این چیدمان باید در شرایط کاملاً ایمن و مناسب با نوع حرکت پیشبینی گردد.
چیدمان دستگاهها به ترتیب پرش طول، دراز و نشست دوی 9*4 متر ، بارفیکس ، دوی 45 متر قدرت بالاتنه، تست انعطاف تنه به جلو، حمل خاموش کننده و دوی 540 متر پیشنهاد میگردد. ترتیب انجام ارزیابی ها، می باید برای کلیه داوطلبین به طور یکسان رعایت گردد.
داوری آزمون توسط داوران با تجربه سازمان تربیت بدنی و یا آموزش و پرورش انجام می پذیرد. به منظور یکسانسازی نحوه داوری، فیلم آموزشی نحوه برگزاری آزمون عملی از قبل برای داوران مذکور نمایش داده می شود. داوران هر نوع ارزیابی از ابتدا تا انتهای آزمون برای داوطلبین ثابت می باشند مگر در شرایط خاص که با تایید کمیته برگزاری آزمون تغییر می کند.
ارزیابی آمادگی جسمانی (عمومی و تخصصی) بصورت پشت سرهم انجام خواهد شد. به گونهای که از قبل ایستگاهها طراحی و مشخص شده و داوطلب به ترتیب به ایستگاه اول فراخوانده میشود، بعد از ارایه توضیح کلی در مورد نحوه انجام آزمون ارزیابی (توسط داور آزمون)، رکورد وی ثبت شده، سپس داوطلب به ایستگاه دوم و به ترتیب به ایستگاه های بعدی معرفی خواهد شد. لازم به ذکر است داوطلبین بین دو ایستگاه میتوانند استراحت کوتاهی داشته باشند.
کلیه داوطلبین می بایست بیمه حوادث ورزشی شوند.
ماده 17: آزمون عملی در استان ها و شهرداری های کلانشهر با تایید معاون امور عمرانی استانداری و یا شهردار حسب مورد میتواند قبل از برگزاری آزمون تخصصی برگزار گردد. ازاین روی مراحل اول و دوم آزمون عملی موضوع مواد 11 و 12 این دستورالعمل قبل از برگزاری آزمون تخصصی و کتبی و مرحله سوم آزمون عملی
موضوع ماده 15 این دستورالعمل بعد از اعلام نتایج بر اساس ماده 14 ، انجام خواهد شد.
تبصره: آزمون تخصصی و کتبی باید همزمان با سایر شهرداریهای استان در یک روز برگزار گردد. در اینصورت تمامی افرادی که حدنصاب آزمون عملی را دریافت نمایند، به آزمون تخصصی دعوت خواهند شد.
ویدیوی برگزاری آزمون آمادگی جسمانی
وظایف کمیته برگزاری آزمون عملی
نماینده حراست استانداری
نماینده سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مرکز استان
یک نفر از داوران به انتخاب رییس کمیته
نماینده اداره کل ورزش و جوانان استان
تایید صحت برگزاری آزمون
تعیین تعداد داوران مورد نیاز جهت انجام آزمون عملی، با توجه به شرایط برگزاری آزمون
تعیین میزان هزینه های برگزاری آزمون عملی با توجه به شرایط برگزاری و امکانات استانداری و شهرداری های استان،
تعیین محل برگزاری آزمون
تعیین پزشک و مرکز طب کار
دانلود فایلهای موردنیاز
دانلود فایل کامل دستورالعمل
تجربیات پذیرفتهشدگان از آزمون عملی
صفحات مفید و مرتبط
میتوانید جهت مشاهده آخرین آگهیهای استخدام آتش نشانی به صفحات زیر مراجعه نمایید.
اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.