- ۱۴۰۳/۰۷/۲۲
- 1k نظر «نمایش»
مراحل برگزاری آزمون های استخدامی دولتی چیست؟
مراحل برگزاری آزمون های استخدامی دولتی چیست؟
- بروزرسانی:
- دیدگاه: ۱۵۳ (نمایش)
- دیدگاههای منتظر: ۰ دیدگاه
14 گام برای برگزاری آزمون استخدامی
آیا میدانید مراحل استخدام دستگاه های اجرایی و نحوه برگزاری آزمون استخدامی چگونه است؟
ایران استخدام: در این مبحث 14 مرحله مهم از مراحل برگزاری آزمونهای استخدامی توسط دستگاه اجرایی (سازمان دولتی) را شرح دادهایم. شما میتوانید با نحوه برگزاری آزمونها و مراحل استخدامی در این مطلب آشنا شوید.
اخطار: با توجه به اینکه مطلب مذکور در کتاب منتشر شده ایران استخدام عیناً نقل شده است و دارای مالکیت مادی و معنوی برای صاحب اثر آن می باشد، هرگونه کپی برداری از این مطلب منجر به پیگرد قانونی خواهد شد.
روی لینکها بزنید و بیشتر بخوانید
- گام اول: درخواست مجوز برگزاری آزمون استخدام
- گام دوم: صدور مجوز برگزاری آزمون استخدامی
- گام سوم: نیازسنجی و اعلام تعداد افراد برای تصدی مشاغل
- گام چهارم: تنظیم و ارسال آگهی استخدامی
- گام پنجم: درخواست مجوز انتشار آگهی استخدامی
- گام ششم: انتخاب مجری برگزار کننده آزمون
- گام هفتم: انتشار دفترچه و برگزاری آزمون استخدام
- گام هشتم: اعلام نتایج آزمون استخدامی
- گام نهم: انجام مصاحبههای استخدامی
- گام دهم: معرفی نفرات اصلی به گزینش
- گام یازدهم: ارسال لیست نفرات اصلی به معاونت توسعه
- گام دوازدهم: ارسال اسامی به گزینش
- گام سیزدهم: اطلاع رسانی به پذیرفته شدگان نهایی
- گام چهاردهم: صدور حکم کارگزینی پذیرفته شدگان نهایی
گام اول: درخواست مجوز برگزاری آزمون استخدام
دستگاههای اجرایی موظفند، درخواست مجوزهای استخدامی خود را با رعایت موارد ذیل به معاونت توسعه ارسال نمایند. معاونت توسعه نیز پس از بررسی، نسبت به تأیید یا عدم تأیید مجوز درخواستی اقدام و نتیجه را به دستگاههای اجرایی اعلام مینماید.
- تبیین ضرورت نیازهای استخدامی
- تامین اعتبار لازم برای استخدامهای پیشنهادی در بودجه سنواتی
- وجود ساختار سازمانی مصوب در اجرای ماده (۲۹) و (۳۱) قانون مدیریت خدمات کشوری
- رعایت الزامات، احکام و سیاستهای قانونی مصوب در خصوص اصلاح ساختار و ترکیب نیروی انسانی و کاهش نیروی انسانی در امور تصدی و غیرحاکمیتی
گام دوم: صدور مجوز برگزاری آزمون استخدامی
دستگاههای اجرایی پس از اخذ مجوز استخدام از طريق مراجع ذيربط براساس قوانين و مقررات، میتوانند سایر مراحل موردنیاز را جهت برگزاری آزمون انجام دهند.
گام سوم: نیازسنجی و اعلام تعداد افراد برای تصدی مشاغل
سازمان یا دستگاه اجرایی از طريق ارسال بخشنامه به واحدهای تابعه خود و در خواست تعداد نيروهای مورد نياز در مشاغل مختلف، مینماید و پس از جمعبندی نياز واحدها و تطبيق آن با تشكيلات سازمانی، تعداد و مشاغل مورد نياز جهت انتشار آگهی استخدام به كميته آزمون ارجاع داده میشود و کمیته با توجه به اهميت و اولويت نياز واحدها و بالحاظ محدوديت مجوز، مورد بررسی و تائيد قرار میدهد و براين اساس برگ تعيين مشخصات شغل و شاغل تهيه میشود.
لازم به ذکر است برای مشاغل مورد نياز بايد پست سازمانی بلاتصدی در تشكيلات سازمانی وجود داشته باشد.
گام چهارم: تنظیم و ارسال آگهی استخدامی
دستگاههای اجرایی موظفند به منظور جذب نیروی انسانی از محل مجوزهای استخدامی مأخوذه، متن آگهی استخدام پیشنهادی را برای تأیید و اخذ مجوز نشر به معاونت توسعه ارسال نمایند. دستگاههای اجرایی میتوانند در صورتی که در قوانین و مقررات قبلی مورد عمل خود شرایطی علاوه بر شرایط مندرج در ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری داشته باشد، آن را در زمان تنظیم آگهی استخدام منظور نمایند. مفاد آگهی استخدام پس از اختصاص مجوز استخدام و تعيين مشاغل موردنياز و معرفی فرزندان شهدا بالحاظ ساير سهميههای مقرر تهيه و تنظيم میشود.
گام پنجم: درخواست مجوز انتشار آگهی استخدامی
مجوز انتشار آگهی استخدام پس از بررسی و تطبیق (پیشنویس آگهی استخدام پیشنهادی) و (برگ تعیین مشخصات شغل) مربوط به مشاغل آگهی استخدام با ضوابط جاری، توسط معاونت صادر خواهد شد. در صورت تأیید آگهی استخدام پیشنهادی از سوی معاونت توسعه، امکان انتشار آن در اولین امتحان مشترک فراهم خواهد شد.
گام ششم: انتخاب مجری برگزار کننده آزمون
دستگاههای اجرایی موظفند برای استخدام از محل مجوز صادره، نسخهای از آگهی استخدامی تأیید شده توسط معاونت توسعه را حداقل ۴۵ روز قبل از زمان برگزاری امتحان مشترک به موسسه مجری (شرکتهای مجاز جهت برگزاری آزمون های استخدامی) جهت درج در دفترچه امتحان مشترک و انتشار عمومی ارسال نمایند.
گام هفتم: انتشار دفترچه و برگزاری آزمون استخدام
دفترچه آزمونهای استخدامی سازمانهای دولتی در سایت مجری برگزارکننده آزمون (سازمان سنجش، جهاد دانشگاهی و ...) در روز معینی منتشر خواهد شد، که این دفترچه دارای شرایط و ضوابط ثبتنام به همراه زمان دریافت کارت و برگزاری آزمون میباشد. پس از انتشار دفترچه، خبرگزاریها و سایتهای کاریابی معتبر معتبر همچون ایران استخدام، آگهی جذب را به کاربران در سراسر کشور اطلاع رسانی میکنند تا متقاضیان پس از ثبتنام، در آزمون شرکت نمایند.
مشاهده جدیدترین آگهی های استخدام سازمانهای دولتی
گام هشتم: اعلام نتایج آزمون استخدامی
پس از برگزاری آزمون علمی (کتبی) موسسه مجری فهرست پذیرفتهشدگان یک یا چند برابر ظرفیت خواسته شده سازمان مربوطه را از طریق سامانه امتحانات اعلام مینماید. سامانه مذکور امکان دسترسی دستگاههای اجرایی و افراد پذیرفته شده را به نتایج امتحان مشترک فراهم خواهد نمود.
گام نهم: انجام مصاحبههای استخدامی
دستگاههای اجرایی میتوانند نسبت به انجام مصاحبههای استخدامی از پذیرفتهشدگان مرحله آزمون علمی (کتبی) اقدام نمایند. شرط لازم برای انتخاب افراد جهت انجام مصاحبه استخدامی، کسب حد نصاب آزمون کتبی به تعداد سه یا چند برابر ظرفیت پذیرش در هر شغل محل مورد تقاضا صورت میپذیرد.
کسب حد نصاب: انتخاب افراد بر اساس مجموع نمره فضلی آنان (با وزن (۴۰٪) برای حیطه عمومی و (۶۰٪) برای حیطه تخصصی)
لازم به ذکر است که دستگاههای اجرایی میتوانند مصاحبههای استخدامی خود را به مراکز ارزیابی واگذار نمایند.
گام دهم: معرفی نفرات اصلی به گزینش
دستگاههای اجرایی موظفند پس از برگزاری مصاحبه استخدامی، نسبت به معرفی افراد اصلی به گزینش به تعداد یک برارابر ظرفیت بر اساس مجموع نمره فضلی آنان با وزن (۷۰٪) برای امتحان مشترک (با در نظر گرفتن وزنهای تعیینشده برای حیطههای عمومی و تخصصی در ماده ۱۵) و (۳۰٪) برای مصاحبه استخدامی، اقدام نمایند. در صورت عدم تأیید افراد معرفی شده در فرایند گزینش، نفرات ذخیره به ترتیب نمره فضلی به گزینش معرفی خواهند شد.
گام یازدهم: ارسال لیست نفرات اصلی به معاونت توسعه
دستگاههای اجرایی موظفند با در نظر گرفتن سهمیههای قانونی (ایثارگران و معلولین)، حداکثر ظرف مدت (۱۵) روز پس از تأیید فهرست پذیرفته شدگان اصلی توسط معاونت توسعه، مشخصات افراد مذکور را برای ادامه مراحل جذب و استخدام به گزینش اعلام نماید.
گام دوازدهم: ارسال اسامی به گزینش
هستههای گزینش دستگاههای اجرایی موظفند با رعایت ماده (۱۶) قانون گزینش نسبت به اعلام نظر در خصوص فرد یا افراد معرفی شده در موعد مقرر اقدام نمایند.
گام سیزدهم: اطلاع رسانی به پذیرفته شدگان نهایی
پس از برگزاری مصاحبه گزینش و تایید افراد توسط مرکز گزینش، دستگاههای اجرایی موظفند حداکثر ظرف (3 ماه) از زمان دریافت نظر مرکز گزینش، نتایج را اعلام نمایند. البته در مواردی همچون عدم تکمیل ظرفیت، وقوع حوادث غیر مترقبه و ...،این مدت حداکثر تا دو ماه، قابل تمدید میباشد.
پذیرفتهشدگان لازم است حداکثر ظرف مدت (1 ماه) پس از اعلام نتایج نهایی، جهت مراحل جذب و استخدام دبه دستگاه اجرایی مربوط مراجعه نمایند. عدم مراجعه در مهلت مقرر، به منزله انصراف از استخدام در دستگاه اجرایی میباشد.
گام چهاردهم: صدور حکم کارگزینی پذیرفته شدگان نهایی
دستگاههای اجرایی موظفند حداکثر ظرف مدت (3 ماه) پس از اعلام نظر گزینش و انجام سایر تشریفات استخدامی، بعد از اخذ شماره مستخدم برای افراد پذیرفته شده نهایی از معاونت توسعه، نسبت به صدور حکم کارگزینی آنان اقدام نماید.
تهیه و تنظیم و گردآورنده: علی احمدزاده-مدیریت سایت ایران استخدام
اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.