کارجومعرفی مشاغل

آشنایی با شغل بازپرس (چگونه بازپرس شویم؟)

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آشنایی با شرایط استخدام بازپرس

بازپرس(به انگلیسی interrogator) یک پلیس قضایی یا افسر اجرایی است که در حوزه اجرای قوانین کیفری و دادرسی فعالیت می‌کند. این فرد به تقاضای دادستان به جمع‌آوری اطلاعات و شواهد مورد نیاز برای پیگیری پرونده‌های جنایی و ضمانت حسن نیت اجرای حکم‌های قضایی می‌پردازد. اگر سوال شما هم این است که بازپرس کیست و تفاوت قاضی و بازپرس چیست؟ در ادامه پاسخ سوالات خود را دریافت می‌کنید.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

بازپرس کیست؟ (تفاوت قاضی و بازپرس)

بازپرس (قاضی پرونده) با کسب اجازه از دادستان شروع به تحقیق، بررسی و جمع‌آوری اطلاعاتی درباره وقوع جرم، یافتن مجرم، بازجویی از او و… می‌کند. سپس نتایج تحقیقات خود را به دادسرا صادر می‌کند. با این تعریف تفاوت قاضی و بازپرس مشخص می‌شود: قاضی تحقیقات لازم در مورد پرونده را از بازپرس طلب می‌کند و حق نظارت و ارائه تعلیمات لازم به بازپرس‌ را دارد. در نهایت پس از بررسی رأی بازپرس‌، صدور حکم بر عهده قاضی می‌باشد (صدور حکم از اختیارات بازپرس نیست).

آشنایی با وظایف و اختیارات بازپرس

براساس قانون آیین دادرسی کیفری برای بازپرسان وظایف و اختیاراتی تعریف شده است. در ادامه با برخی از این اختیارات آشنا می‌شویم:

  • انجام تحقیقات مقدماتی بصورت کاملا محرمانه (مگر اینکه قانون نحوه برررسی را طور دیگر مقرر نماید. در غیر اینصورت کلیه اشخاص در جریان تحقیقات به جرم افشای اسرار شغلی و حرفه ای محکوم خواهند شد.
  • در برخی موارد در صورت کمبود بازپرس‌، دادستان نیز در انجام وظایفی که برای بازپرس‌ مقرر شده‌است، سهیم است.
  • انجام تحقیقات توسط بازپرس‌ باید در کمال بی‌طرفی و در حدود اختیارات قانونی او انجام شود.
  • انجام تحقیقات مقدماتی بدون وقفه حتی در ایام تعطیل
  • عدم تأخیر در جمع‌آوری اطلاعات جهت جلوگیری از امحای علائم جرم.
  • واگذاری بخشی از اقدامات احتیاطی به ضابطان دادگستری جهت حمایت و حفظ خانواده متهم در برابر تهدیدات
  • انجام اقدامات لازم در صورت کشف جرم دیگر ضمن انجام تحقیقات (حتی اگر با جرم اول مرتبط نباشد) و اطلاع آن به دادستان.
  • عدم توقف تحقیقات به بهانه مشخص نبودن متهم، مشکل بودن دسترسی به او و یا مخفی شدن او.
  • بازپرس‌ هنگام اجرای تحقیقات، باید تقاضای قانونی دادستان را بجا آورد. چنانچه انجام تقاضا مقدور نباشد،بازپرس‌ می‌تواند مراتب را به دادستان اعلام کند.
  • بازپرس‌ قبل از أخد مرخصی، ماموریت، انتقال و … اقدامات قانونی لازم در مورد پرونده‌هایی که متهامان آن بازداشت می‌باشند را انجام داده و مراتب را بصورت کتبی به دادستان اعلام نماید.

چگونه بازپرس شویم؟ (شرایط استخدام بازپرس)

افرادی که علاقه مند به تصدی شغل بازپرس‌ می‌باشند مخصوصا در بخش جنایی این سوال در ذهنشان هست که چگونه بازپرس جنایی شویم؟ برای اینکه بتوانید به عنوان بازپرس استخدام شوید. باید در آزمون استخدام قوه قضاییه شرکت نمایید و در صورت قبولی در آزمون کتبی، سایر مراحل از جمله مصاحبه را با موفقیت سپری کنید. اما شرایط شرکت در این آزمون چیست؟ فارغ‌الحصیلان چه رشته‌هایی می‌توانند در این آزمون شرکت کنند؟

برای بازپرس شدن چه رشته ای باید خواند؟

از جمله رشته‌های مرتبط جهت تصدی شغل بازپرس می‌توان به رشته‌ حقوق، فقه و حقوق، الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی اشاره کرد. البته شرایط مربوط به رشته‌های تحصیلی و مدرک تحصیلی بازپرس هرساله توسط سازمان قوه قضاییه در دفترچه آزمون استخدام ذکر می‌شود.

شرایط بازپرس شدن زن در ایران چیست؟

با توجه به حدودی که که در دین اسلام مشخص شده‌ زنان به عنوان قاضی اجازه صدور حکم را ندارند. صدور حکم تنها بر عهده قاضیان مرد می‌باشد. در حال حاضر بانوان زیادی به عنوان دادیار، معاون دادستان، مشاور دادگاه خانواده در دیوان ادالت اداری، شورای حل اختلاف و… به عنوان بازپرس‌ فعالیت می‌کنند.

سالانه در آزمون استخدام تصدی منصب قضا که توسط قوه قضاییه برگزار می‌شود، بخشی از سهمیه آزمون به خانم‌ها اختصاص داده می‌شود. متقاضیان خانم می‌توانند با مطالعه شرایط دفترچه در رشته و شغل محل‌هایی که تعریف شده‌اند استخدام شوند.

بررسی درآمد و حقوق بازپرس

اطلاعات درباره حقوق و درآمد بازپرسان عموماً از منابع رسمی در دسترس نیست و برای دستیابی به اطلاعات دقیق و به‌روز باید به منابع معتبر مربوط به سازمان قوه قضاییه مراجعه کرد.

حقوق و درآمد بازپرسان در ایران تأثیر مستقیمی از متغیرهای مختلفی دارد از جمله:

1. رتبه و مقام: رتبه و مقام بازپرسان در قوه قضاییه می‌تواند در تعیین سطح حقوق و درآمد آنها تأثیرگذار باشد. مقام‌های بالاتر معمولاً بهره‌ور بیشتری از مزایا و مدارک پاداش برخوردار هستند.

2. سابقه کار: سابقه کار و تجربه بازپرسان نیز می‌تواند در تعیین حقوق و درآمد آنها تأثیرگذار باشد. تجربه بیشتر معمولاً منجر به افزایش درآمد و پیشرفت حرفه‌ای می‌شود.

3. دوره‌های آموزشی و مجوزها: احراز مدارک و مجوزهای مرتبط با بازپرسان و شرکت در دوره‌های آموزشی معتبر نیز ممکن است در تعیین حقوق و درآمد آنها تأثیرگذار باشد.

4. قوانین و مقررات قوه قضاییه: قوانین و مقرراتی که توسط قوه قضاییه ایران اعلام می‌شوند نیز ممکن است تأثیرگذار باشند. هرگونه تغییر در قوانین و مقررات مرتبط با حقوق و مزایا می‌تواند تأثیری در درآمد بازپرسان داشته باشد.

لازم به ذکر است که صلاحیت‌ها و حقوق بازپرسان در ایران توسط قوانین و مقررات داخلی قوه قضاییه مشخص می‌شود و اطلاعات دقیق و به‌روز در این خصوص ممکن است در دسترس عموم قرار نگیرد.

از آنجایی که حقوق و مزایای کارکنان دولتی سالانه با توجه به قوانین خدمات کشوری تعیین می‌شوند پیشنهاد می‌کنم برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و به‌روز‌تر درباره حقوق و درآمد بازپرسان، به صفحه اخبار حقوق کارمندان دولت سایت ایران استخدام مراجعه نمایید.

چگونه از اطلاعیه‌های استخدام قوه قضاییه آگاه شویم؟

چنانچه شما هم از علاقه‌مندان تصدی منصب قضا یا رشته بازپرسی می‌باشید می‌توانید اخبار مربوط به استخدام سازمان مربوطه را از سایت ایران استخدام مشاهده نمایید. سایت ایران استخدام به عنوان اولین و معتبرترین مراجع اطلاع رسانی اخبار استخدام و اشتغال در مراکز دولتی و خصوصی می‌باشد. شما می‌توانید با عضویت در باشگاه کارجویان این سایت از اخبار و اطلاعیه‌های سازمان‌های دولتی یا خصوصی مورد نظر خود مطلع شوید.

جهت عضویت در پنل کارجویی و دریافت اطلاعیه‌ها و اخبار استخدامی کلیک نمایید.

سخن پایانی

شرکت در آزمون استخدام بازپرس قوه قضاییه ممکن است فرصتی برای موفقیت و شروع یک شغل در حوزه قضاوت و دادرسی باشد. برای موفقیت در آزمون استخدام بازپرس قوه قضاییه، ضروری است تا به دقت و تمرکز برنامه‌ریزی کنید و تلاش کنید تا در همه جنبه‌های مورد نیاز آمادگی لازم را داشته باشید. همچنین، توصیه می‌شود برای اطلاعات دقیق‌تر و به‌روز‌تر درباره روند آزمون بازپرس قوه قضاییه به منابع رسمی مراجعه کنید. با مراجعه مستقیم به صفحه مربوط به اخبار استخدام قوه قضاییه در سایت ایران استخدام می‌توانید اطلاعیه‌های این سازمان در رابطه با جذب نیرو را به محض انتشار مشاهده نمایید.

جهت مشاهده اخبار و اطلاعیه‌های استخدام قوه قضاییه در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

8 دیدگاه

  1. سلام من ۳۸ سالمه و لیسانس برق ولی به رشته حقوق و بازپرسی علاقه مند هستم میتونید راهنمایی کنید؟

    1. درود دوست عزیز باید تحصیلات مرتبط رو داشته باشید که بتونید از طریق آزمون استخدامی وارد این رشته شغلی بشید و یا اینکه از دانشکده‌های افسری بتونید شروع کنید.

  2. با سلام و تشکر از اطلاعات ارائه شده
    آیا شرایط سنی و جسمی هم خاصی هم لازم هست و اینکه با داشتن مدرک غیر مرتبط هم میتوان در آزمون ورودی شرکت کرد و درصورت قبولی بازپرس شد

    1. درود و سپاس از همراهی شما،
      باید شرایطتون مطابق شرایط خواسته شده در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون باشه. در غیر این صورت نمیتونید ثبت نام کنید.
      موفق باشید

  3. سلام .
    یه سوال داشتم : آزمون قوه قضائیه برای بازپرسی از چه درس هایی است ؟!
    سوال ۲ : برای بازپرس شدن رشته حقوق چی بریم ؟!
    (حقوق خصوصی ، تجارت ، جزا ، عمومی و…)

    1. درود دوست عزیز
      منابع آزمون توسط مجری آزمون تعیین میشود. برای اطلاع از منابع آزمون قوه قضاییه روی “منابع و راهنمای استخدام قوه قضاییه” لینک تمایید.
      به سوال دوم شما در این مطلب پاسخ داده‌ایم. در بخش”چگونه بازپرس شویم؟ (شرایط استخدام بازپرس)” “برای بازپرس شدن چه رشته ای باید خواند؟” توضیح داده ایم که رشته ‌های مرتبط این شغل “رشته‌ حقوق، فقه و حقوق، الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی البته شرایط مربوط به رشته‌های تحصیلی و مدرک تحصیلی بازپرس هرساله توسط سازمان قوه قضاییه در دفترچه آزمون استخدام ذکر می‌شود.”
      موفق باشید.

  4. سلام من مدرسه بزرگسالان دارم درس میخونم من هفتادهو هشت هستم چجوری.بازپرس شم؟

    1. درود دوست عزیز، شرایط داخل متن توضیح داده شده به بخش “چگونه بازپرس شویم” مراجعه کنید. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا