کارجومعرفی رشته های تحصیلی

راهنمای انتخاب رشته پزشکی، آسان‌ترین و سخت‌ترین رشته‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

انتخاب سخت ترین و آسان ترین رشته های پزشکی

رشته های پزشکی از جمله رشته‌های محبوب با گرایش‌ها و تخصص‌های مختلف است. بسیاری از افراد رشته های پزشکی را جز رشته‌های سخت می‌دانند. اما واقعیت اینطور نیست. گرچه برخی از تخصص‌ها و گرایش‌های این رشته‌ سخت است؛ اما گرایش‌های آسان نیز در این رشته‌ وجود دارد. بر این اساس ما علاوه بر معرفی سخت ترین تخصص پزشکی، به بررسی راحت ترین رشته پزشکی نیز پرداخته‌ایم. اما پیش از آن نحوه ورود به رشته های پزشکی را بررسی کرده‌ایم.

جستجوی آگهی‌های استخدامی

شرایط و نحوه ورود به رشته های پزشکی

رشته پزشکی یکی از گرایشات شاخه علوم تجربی است. بر این اساس متقاضیان رشته‌های پزشکی باید در دوره دبیرستان وارد این رشته‌ شوند؛ سپس با شرکت در کنکور سراسری، رشته‌ پزشکی را انتخاب کنند. دوره عمومی رشته پزشکی 8 سال است. 2 سال نیز دوره طرح است که افراد مشمول باید این دوره را طی کنند. در صورتی که متقاضیان خواستار کسب تخصص در رشته‌های پزشکی باشند، باید 4 سال را نیز به عنوان دوره تخصص طی کنند. ورود به رشته‌های پزشکی بدون کنکور در حال حاضر وجود ندارد.

مطلب مرتبط: پردرآمدترین شغل های رشته تجربی برای آقایان و خانم ها

معرفی آسان ترین رشته های پزشکی

پاسخ به این سوال که آسان ترین رشته پزشکی چیست و یا آسان ترین تخصص های پزشکی، کدام تخصص‌ها هستند کمی سخت است. زیرا عوامل مختلفی می‌توانند بر سخت یا آسان بودن رشته‌های پزشکی تاثیر داشته‌ باشند. از طرفی دیدگاه‌ها در این زمینه متفاوت است. ضمن آنکه رشته‌ پزشکی گرایشات و تخصص‌های زیادی دارد که هر کدام سختی‌ها و آسانی‌های خاص خود را دارند. با این حال در میان گرایشات پزشکی، برخی از آسان‌ترین رشته‌ها عبارتند از:

رشته پزشک عمومی

پزشک عمومی، یکی از راحت ترین رشته های پزشکی است. این رشته‌ به درمان و تشخیص بیماری‌ها از طریق تجویز دارو و نیز روش‌های غیرجراحی می‌پردازد. در رشته‌ پزشکی عمومی، فرد بعد از طی کردن دوره 8 ساله (و دوره طرح) می‌تواند روند کاری خود را آغاز کند. این رشته‌ نیازی به دریافت تخصص ندارد.

رادیولوژی

از رادیولوژی به عنوان راحت ترین رشته تخصص پزشکی – پیراپزشکی یاد می‌شود. رادیولوژی جز رشته های پزشکی 4 ساله است. یعنی فرد با گذراندن دوره 4 ساله رشته‌ رادیولوژی نیز می‌تواند به فعالیت در مراکز پرتوشناسی مشغول شود. رادیولوژی مستقیما به کار درمان بیماری مربوط نیست، بلکه به طور غیرمستقیم و از طریق تشخیص بیماری‌ها به روند درمان کمک می‌کند.

طب اورژانس

رشته‌ طب اورژانس جز رشته‌های نوپا در پزشکی است. این رشته‌، با فوریت‌های پزشکی سروکار دارد. فوریت‌های پزشکی استفاده از دارو یا دستگاه‌های ابتدایی برای حفظ جان بیمار تا زمان رسیدن پزشک معالج یا متخصص است.

سخت ترین رشته پزشکی

کم استرس ترین تخصص پزشکی چیست؟

از آنجا که اکثر رشته‌های پزشکی با درمان مستقیم یا غیرمستقیم بیماران سروکار دارند بنابراین می‌توان حدس زد که استرس این مشاغل نیز تا حدودی بالا است. اما برخی از تخصص‌ها، سختی‌هایی کمتری دارنند و همین موضوع می‌تواند در کاهش استرس آنها تاثیرگذار باشد. برخی از این تخصص‌ها عبارتند از:

نورولوژی

رشته‌ نورولوژی به مطالعه و درمان اختلالات سیستم عصبی می‌پردازد. البته این رشته‌ جنبه مشاوره‌ای نیز دارد و درمان بیماری بعد از مرحله مشاوره قرار دارد. از این رو بسیاری استرس این رشته‌ را در حد بسیار پایین می‌دانند.

تخصص پوست، مو و زیبایی

این رشته‌ نیز به دلیل سروکار داشتن با زیبایی و روند درمان‌های آسان، جذابیت‌های خاص خود را دارد. از طرفی در اکثر مواقع، بیماری‌های مربوط به پوست و مو جز بیماری‌های حاد نیست و اکثر مراجعین جز زیباجویان هستند. البته متخصص پوست و مو ممکن است به کار جراحی‌های مربوط به پوست نیز بپردازد. این رشته‌ جز بهترین تخصص پزشکی برای خانم ها نیز محسوب می‌شود.

معرفی سخت ترین رشته های پزشکی

به جز تعداد محدودی از گرایش‌ها و تخصص‌های پزشکی که جز راحت ترین رشته‌های تجربی – پزشکی هستند، اکثر تخصص‌های این رشته‌ جز رشته‌های سخت محسوب می‌شوند. برخی از سخت ترین رشته های تجربی -پزشکی عبارتند از:

جراحی ارتوپدی

رشته‌ و شغل جراحی ارتوپدی با آسیب‌های حاد (اعم از اختلالات مادرزادی یا اکتسابی)، مشکلات مربوط به مفاصل و استخوان‌ها و همچنین بافت‌های نرم مرتبط با آن‌ها از جمله رباط‌ها، اعصاب و ماهیچه‌ها سروکار دارد. این نوع جراحی به دلیل ارتباط با مفاصل و استخوان‌ها جز رشته‌های سخت محسوب می‌شود.

جراحی مغز و اعصاب

تخصص مغز و اعصاب زمان‌بر است و نیاز به تمرکز بسیار بالا دارد. در این تخصص جراح باید به طور کامل روی روش مورد نظر خود تمرکز کند و جراحی لازم را بر روی مغز، نخاع و ریشه‌های عصبی اعمال کند. با توجه به همین توضیح کوتاه می‌توان سختی جراحی مغز و اعصاب را درک کرد. همین سختی باعث شده‌است تا برخی از دانشجویان پزشکی این رشته‌ را باکلاس ترین رشته پزشکی بدانند.

اورولوژی

رشته‌ اورولوژی بخشی از مراقبت‌های بهداشتی است که با بیماری‌های دستگاه ادراری مردانه و زنانه (کلیه‌ها، مثانه و مجرای ادرار) سروکار دارد. از آنجا که برخی از بیماری های اورولوژیک فقط مدت کوتاهی دوام می آورند، بنابراین این شغل با سختی‌ها و حساسیت‌های خاص خود مواجه‌ است.

جراحی قلب

گرچه روش‌های جراحی و مداوای قلب در چند دهه اخیر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌است و حتی پای هوش مصنوعی نیز به آن باز شده‌است؛ اما این جراحی هنوز هم جز سخت‌ترین تخصص های پزشکی است.

جراحی پلاستیک

متخصص پلاستیک به درمان و اصلاح مشکلات زیباشناختی می‌پردازد. این رشته‌ تلفیقی از دانش و هنر است. زیرا متخصص باید بداند که کدام روش اصلاحی یا درمانی را انتخاب کند که علاوه بر رفع عیوب بیمار، به زیبایی او نیز کمک کند. از این رو از تخصص پلاستیک به عنوان یکی از تخصص‌های بسیار سخت یاد می‌شود.

مطلب مرتبط: بهترین و پردرآمد ترین رشته های پزشکی در ایران و جهان

آسان ترین رشته پزشکی

فارغ التحصیلان رشته های پزشکی در چه سازمان‌هایی استخدام می‌شوند؟

فرصت‌های شغلی برای رشته‌های پزشکی شامل استخدام در نهادهای دولتی و استخدام در مراکز خصوصی (مانند استخدام پزشک عمومی در بیمارستان خصوصی) واشتغال شخصی است. این فرصت‌ها عبارتند از:

  • بیمارستان‌ها
  • کلینیک‌ها
  • مطب‌ها
  • درمانگاه‌ها
  • اورژانس
  • مراکز روانپزشکی
  • مراکز رادیولوژی
  • دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی
  • شرکت‌های پزشکی- دارویی (مانند استخدام پزشک عمومی در شرکت دارویی)

استخدام پزشک در کلینیک زیبایی از دیگر فرصت‌های شغلی رشته‌ پزشکی است. اشتغال شخصی نیز به معنای راه‌اندازی مراکز درمانی شخصی مانند مطب، درمانگاه، بیمارستان، مراکز رادیولوژی و… است. البته این کار بعد از کسب مجوزهای لازم و با سرمایه شخصی انجام می‌شود.

راهنمای مشاهده آگهی های استخدام رشته های پزشکی

در سایت کاریابی ایران استخدام می‌توانید اخبار مربوط به استخدام وزارت بهداشت (مانند استخدام پزشک عمومی در وزارت بهداشت) و اخبار استخدام دانشگاه‌های علوم پزشکی (مانند استخدام دانشگاه علوم پزشکی ایران، استخدام دانشگاه علوم پزشکی تهران و…) را مشاهده کنید. وزارت بهداشت معمولا از طریق آزمون، نیروهای موردنظر خود را جذب می‌کند. از این رو اگر می‌خواهید جذب این سازمان شوید، باید از زمان و نحوه برگزاری آزمون اطلاع داشته‌باشید.

جهت مشاهده اخبار و اطلاعیه‌های مربوط به استخدام وزارت بهداشت در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

روند استخدام در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تقریبا به همین شکل است. (برگزاری آزمون و سپس مصاحبه و گزینش). بر این اساس شما می‌توانید تمام اطلاعات مربوط به آزمون این سازمان‌ها یا نهادها را از طریق سایت ایران استخدام به دست آورید. شرایط استخدام علوم پزشکی، ثبت نام استخدامی علوم پزشکی، رشته های استخدامی وزارت بهداشت و نحوه دسترسی به دفترچه استخدام دانشگاه علوم پزشکی از موضوعاتی است که در سایت ایران استخدام می‌توانید مشاهده کنید.

جهت مشاهده اخبار و اطلاعیه‌های مربوط به استخدام دانشگاه‌های علوم پزشکی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

علاوه بر این امکان دسترسی و مشاهده اخبار استخدامی از طریق سرویس‌هایی مانند «ارسال آگهی‌های استخدامی از طریق ایمیل و پیامک»، اپلیکیشن اختصاصی ایران استخدام و باکس‌های جستجو در اختیار کارجویان قرار داده‌شده‌است. شما در این سایت می‌توانید اخبار استخدامی رشته های پزشکی را در شهرها و سازمان‌های مختلف (مانند استخدام پزشک عمومی در کیش، استخدام پزشک متخصص، استخدام پزشک دورکاری یا استخدام پزشک آنلاین و…) مشاهده کنید.

جهت عضویت به عنوان کارجو در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

راهنمای درج آگهی استخدام پزشک و مشاغل مرتبط

ایران استخدام سرویس‌هایی را در اختیار شما کارفرمایان عزیز قرار داده‌است تا بهتر بتوانید نیروهای خود را انتخاب کنید. سرویس «درج آگهی استخدام» از جمله این سرویس‌ها است. استفاده از این سرویس رایگان است. البته استفاده کامل از تمام امکانات آن (مانند انتشار آگهی‌ها در مراکز شهرها) نیازمند خرید اشتراک مربوطه است. با این حال با سرویس «درج آگهی استخدام»، آگهی شما در شهرستان‌ها، شبکه‌های اجتماعی وابسته‌ به ایران استخدام و اپلیکیشن ایران استخدام منتشر می‌شود. علاو بر این کارجویان می‌توانند آگهی شما را از طریق ایمیل و پیامک نیز دریافت کنند.

جهت عضویت به عنوان کارفرما و درج آگهی استخدام در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

سخن نهایی

سخت یا آسان بودن رشته‌های تحصیلی از جمله رشته‌های پزشکی تنها به ماهیت آن رشته‌ها مربوط نیست. استعداد، علاقه، ضریب هوشی و میزان تلاش افراد قطعا می‌تواند تعریف متفاوتی از سختی یا آسانی رشته‌ها به جا بگذارد. بنابراین تنها به صرف دیدگاه دیگران، موضع قاطعی درباره رشته‌ها اتخاذ نکنید. روش عاقلانه این است که ابتدا میزان هوش و استعداد خود را محک بزنید؛ سپس با کسب اطلاعات لازم درباره سخت یا آسان بودن رشته‌ها، تصمیم نهایی را بگیرید.

جهت مشاهده آگهی های استخدام پزشک و مشاغل مرتبط در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا