• ۱۴۰۴/۰۳/۲۳
  • 1k نظر «نمایش»

گزینش استخدامی چیست؟

گزینش استخدامی چیست؟

  • بروزرسانی:
  • دیدگاه: ۵۲۷ (نمایش)
  • دیدگاه‌های منتظر: ۰ دیدگاه
اطلاعات بیشتر

راهنمای جامع گزینش استخدامی

 
"گزینش" یکی از مراحل مهم برای ورود به دستگاه‌های اجرایی می‌باشد و مصاحبه عقیدتی، سیاسی و تحقیقات محلی را شامل می‌شود و در واقع به عنوان مرحله پایانی استخدام دولتی محسوب می‌شود. کارشناسان ایران استخدام این صفحه را به منظور عبور موفقیت آمیز داوطلبان از مرحله گزینش استخدامی آماده نموده‌اند.

فهرست مطالب مهم

روی لینک‌ها بزنید و بیشتر بخوانید


قبل از شروع بحث در رابطه با گزینش، جا دارد که کاربران ایران استخدام را با دو مطلب مفید و مرتبط در رابطه با مصاحبه‌های گزینش استخدامی آشنا نماییم. توصیه می‌کنیم پس از مطالعه مطالب موجود در صفحه، نسبت به مشاهده این دو صفحه مفید نیز اقدام نمایید.

همچنین اگر برایتان سوال پیش آمده است که در مرحله مصاحبه عمومی و تخصصی سازمان‌های دولتی چه می‌پرسند و راه‌های موفقیت در آن مرحله چیست؟ مطالعه مطلب زیر پاسخی به تمامی سوالات شما عزیزان خواهد بود.

در مصاحبه های تخصصی و عمومی استخدامی چه می پرسند؟

 گزینش استخدامی چیست؟


در ابتدای مطلب بهتر است کمی در مورد پیدایش گزینش صحبت کنیم! سیستم گزینش کشور با وجود امکانات و نیروی کم، سیاستی کامل سخت گیرانه در پیش گرفت و در برخی دستگاه‌های اجرایی گزینش صحیحی انجام نمی‌شد. سر انجام با دستور رهبری تمامی هیات‌هایی که به نام گزینش در سراسر کشور تشکیل شده بود، منحل شد.

پس از این دستور و اصلاح ضعف‌های موجود و با تصویب قانون گزینش، گزینش جدید شکل گرفت و تا به امروز مورد اجرا می‌باشد. در صورتی که علاقمند به مطالعه کامل در خصوص نحوه پیدایش گزینش استخدامی هستید، فایل PDF زیر را مطالعه نمایید.

 مراحل استخدام در سازمان دولتی


داوطلبانی که در آستانه گزینش استخدامی هستند، لازم است 11 مرحله را جهت استخدام در سازمان‌ دولتی طی نمایند. جهت آگاهی از مراحل این صفخه را تا انتها بررسی نمایید.

مراحل استخدام
مرحله 1: شرکت در آزمون علمی استخدامی
مرحله 2: اعلام نتایج چند برابر و یا یک برابر آزمون‌های کتبی استخدامی
مرحله 3: تحویل مدارک معرفی شدگان مرحله آزمون علمی
مرحله 4: مصاحبه تخصصی و عمومی
مرحله 5: اعلام نتایج مصاحبه تخصصی و عمومی به میزان 1 برابر ظرفیت
مرحله 6: تحویل مدارک گزینش
مرحله 7: گزینش (شامل مصاحبه عقیدتی و سیاسی و تحقیقات محلی و گاهاً استعلام)
مرحله 8: اعلام نتایج گزینش
مرحله 9: معاینات پزشکی (بسته به اولویت سازمان ممکن است در مراحل قبل تر برگزار شود)
مرحله 10: دوره آموزشی (ضمن خدمت و یا قبل از شروع به کار رسمی به عنوان کار آموز)
مرحله 11: شروع به کار
مراحل گزینش
در یازده مراحلی که در خصوص مراحل استخدام و متن بالا اشاره کردیم، مرحله هفتم مربوط به گزینش استخدامی است که بصورت خلاصه و کلی شامل مراحل زیر می‌باشد.
دعوت به هسته گزینش و تحویل مدارک و فرم اطلاعات فردی
انجام مصاحبه عقیدتی و سیاسی
انجام تحقیقات محلی
اعلام نتایج گزینش

در ادامه توضیحات مهم و کاربردی در خصوص چهار مرحله‌ای که برای گزینش استخدامی اعلام شد، ذکر می‌کنیم.

دعوت به هسته گزینش و تحویل مدارک و فرم اطلاعات فردی

پس از پذیرش و داوطلب در مرحله مصاحبه علمی، فرد می‌بایست جهت انجام سایر مراحل به سازمان مربوطه مراجعه نماید تا جهت انجام مرحله گزینش به واحدهای زیربط معرفی گردد.

معرفی‌نامه گزینش
معرفی نامه‌ای جهت تایید صلاحیت فرد و عنوان هسته گزینش به داوطلب ارائه می‌گردد و داوطلب لازم است ضمن مراجعه حضوری به محل گزینش استخدامی، مدارک موردنیاز و فرم‌ اطلاعات فردی را تحویل دهد.
مدارک مورد نیاز عبارتند از:
اصل شناسنامه
اصل کارت ملی
اصل کارت پایان خدمت (ویژه آقایان)
اصل آخرین مدرک تحصیلی
چهار قطعه عکس 3*4
یک قطعه عکس 6*4
سایر مدارک اعم از گواهی، لوح سپاس و...
توجه: داوطلبان لازم است اصل تمامی مدارک ذکر شده را هنگام حضور در هسته گزینش به همراه داشته باشند.
نکات مهم تکمیل فرم اطلاعات فردی
ابتدا باید فرم اطلاعات فردی بصورت پشت و رو چاپ گردد، بصورتی که صفحه دوم به لحاظ ابتدا و انتهای فرم در خلاف جهت صفحه قرار گیرد. در تکمیل فرم اطلاعات فردی، لازم است نکات زیر رعایت شود:
فرم با کمال صداقت تکمیل گردد! در غیر این صورت پیامدهای قانونی خواهد داشت.
تمامی موارد خواسته شده تکمیل گردد، در صورت عدم وجود اطلاعات، محل مقرر خالی نماند و به عدم وجود سوابق اشاره شود.
در قسمت تلفن رابط حتی المقدور تلفن همراه همسر داوطلب قید گردد.
به تمامی مشاغل خود اعم از قبلی و فعلی (ارگان خصوصی و دولتی) اشاره شود.
سوابق تحصیلی بصورت کامل ذکر شود (اشاره به آخرین وضعیت و مدرک تحصیلی کفایت می‌کند)
اگر داوطلب دارای سابقه طلاق باشد، باید در قسمت مربوطه مشخصات همسر قبلی خود را درج و در صورت ازدواج مجدد، مشخصات همسر فعلی خود را درج کند.
اگر داوطلبی سابقه گزینش داشته باشد، به نتیجه حاصله نیز اشاره نماید.
معرفین باید از اشخاصی انتخاب شوند که ارتباط آنها شامل محل تحصیل، کار و یا زندگی باشد و حدالمقدور از درج نام و مشخصات بستگان خودداری گردد.
محل سکونت باید بصورت کامل درج شود و داوطلب حتما آدرس و یا کد پستی محل مربوطه را در فرم درج نماید.
در قسمت پایانی فرم که خلاصه زندگی فرد می‌باشد، داوطلب می‌بایست به اهم موارد رخ داده که ممکن است در فرم مربوطه نباشد، اشاره کند.

انجام مصاحبه عقیدتی و سیاسی گزینش

مصاحبه عقیدتی و سیاسی در گزینش، عموما شامل سوال در خصوص «مسائل روز ایران، منطقه و جهان، مسائل سیاسی، بیانات مقام معظم رهبری و مسائل مربوط به واجبات دینی» و مباحث مختلف و مرتبط دیگر می‌شود.

کارشناسان ایران استخدام طی مباحث مختلفی کتاب و جزوات زیادی را در این زمینه همراه با نمونه مصاحبه‌های انجام گرفته از کارجویان آماده کرده‌اند. جهت مطالعه می‌توانید اینجا کلیک نمایید.

انجام تحقیقات محلی گزینش

تحقیقات محلی عموما شامل تحقیق از محل سکونت، محل کار قبلی و یا فعلی، دانشگاه و همچنین معرف‌های اعلام شده توسط شما و سایر موارد بسته به نیاز محققین می‌شود.

ماده 15: صدور رای در گزینش افراد با شرایط عمومی و یا انتخاب اصلح تابع نظر اکثریت اعضا بوده و بر  مبنای اقرار یا بینه به شرط عدم تعارض یا شیاع مفید، اطمینان یا قرائن و امارات موجب اطمینان که حداقل با انجام تحقیق (غیر از اقرار) از منابع موثق و طبق موازین شرعی احراز می گردد سایر مراحل طبق دستورالعمل هیأت عالی گزینش خواهد بود.
ماده 31: هیات عالی می‌تواند برای رسیدگی به هرگونه پرونده و سوابق گزینشی، نسبت به تشکیل کمیته یا کمیته‌های بررسی مرکب از 3 تا 5 نفر از افراد ذیصلاح در امور گزینش با رعایت شرایط مقرر در ماده (13) قانون گزینش اقدام نمایند.
تبصره: کلیه اقدامات اجرایی گزینش موضوع ماده فوق از قبیل انجام تحقیقات، مصاحبه، نظردهی توسط دبیرخانه هیأت عالی انجام می شود.
ماده 36: ماموران تحقیق و مصاحبه گران اول و دوم تجدیدنظر یک پرونده، مستقل از یکدیگر خواهند بود.

مدت زمان اعلام نتایج گزینش

ماده 16: هیات مرکزی موظف است حداکثر ظرف سه ماه از زمان دریافت مدارک و امکانات لازم از مراجع مربوطه، امور گزینش افراد موضوع این قانون را قبل از ورود به انجام رسانده و نتایج را اعلام نماید.
در موارد عدم تکمیل ظرفیت، حوادث غیر مترقبه این مدت حداکثر تا دو ماه با موافقت هیأت عالی گزینش قابل تمدید است.
ماده 14: افرادی که در مراحل گزینش واجد شرایط عمومی یا انتخاب اصلح تشخیص داده نشوند در صورت اعتراض می توانند تقاضای کتبی خود را حداکثر تا دو ماه در هرمرحله پس از دریافت حکم به مرجع تجدیدنظر کننده (اول ، دوم) تحویل دهند و درصورت عدم اعتراض در مهلت مقرر رأی صادره قطعی و لازم الاجرا است.
دستورالعمل این ماده توسط هیأت عالی گزینش تهیه و به تصویب می رسد.
تبصره 1: مرحله اول تجدید نظر توسط هسته گزینش (حداقل با دو نفر جدید) و مرحله دوم آن توسط هیات مرکزی صورت می‌گیرد.
تبصره 2: هیات عالی گزینش نسبت به هر مورد از احکام صادره و هرگونه تخلف اعم از هیأت عالی گزینش نسبت به هر مورد از احکام صادره و هرگونه تخلف اعم از مسامحه کاری، تندروی، اعمال تبعیض و انجام امور خلاف شرع رسیدگی نموده و پس از اصلاح یا ابطال آراء، هیأت صادرکننده رأی را ملزم به اجرای رأی جدید، برخورد با متخلف، ترمیم و یا انحلال واحد گزینش و یا ارجاع به مراجع ذیربط نموده و در غیر اینصورت رأساً اقدام می نماید.

سایر مباحث گزینش

ضوابط عمومی گزینش اخلاقی، اعتقادی و سیاسی کارکنان آموزش و پرورش، مدارس غیر انتفاعی، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه اعم از داوطلبان مراکز تربیت معلم، تعهد دبیری، متعهدین خدمت و استخدام و اشتغال، بورسیه های داخل و خارج، اعزام مأمورین ثابت، مأمورین و منتقلین سایر دستگاه‌ها برای مشاغل آموزشی و غیر آموزشی، علاوه بر داشتن شرایط عمومی استخدام، (صلاحیت علمی و توانائی جسمی و روانی) به قرار ذیل است.

اعتقاد به دین مبین اسلام و یایکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
التزام عملی به احکام اسلام
اعتقاد و التزام به ولایت فقیه، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی
عدم اشتهار به فساد اخلاقی و تجاهر به فسق
عدم سابقه وابستگی تشکیلاتی ، هواداری از احزاب و سازمانها و گروههائی که غیر قانونی بودن آنها از طرف مقامات صالحه اعلام شده و یا می شود مگر آنکه توبه ایشان محرز شود.
عدم سابقه محکومیت کیفری موثر
عدم اعتیاد به مواد مخدر
تبصره 1: در خصوص بند 2 اقلیت‌های مذهبی مصرح در قانون اساسی از نظر اعتقادی و عملی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه تابع شرائط خاص خود می باشند و در هر حال نباید متجاهر به نقض احکام اسلامی باشند.
تبصره 2: ایثارگران در گزینش دارای اولویت می باشند و در موارد محدودیت ظرفیت و کثرت تقاضا، ملاکهای تقدم (مانند مناطق محروم، فعالیت در نهادهای انقلاب، شرکت در نماز جمعه و جماعات، پوشش چادر برای خواهران) نیز نسبت به داوطلبان اعمال می گردد.
تبصره 3: تشخیص بند 5 ضوابط عمومی به عهده وزارت اطلاعات و در سایر موارد به عهده هیأت عالی گزینش می باشد.

استعلام هسته گزینش

وزارت اطلاعات، کلیه دستگاه‌های اجرایی، قضایی، نیروی انتظامی، سازمان‌های حفاظت اطلاعات و عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح مکلفند در رابطه با گزینش افراد همکاری‌های لازم را با هیأت عالی و هیأت مرکزی گزینش اعمال و اطلاعات مورد نیاز را حداکثر ظرف مدت 2 ماه با رعایت قوانین و مقررات با طبقه بندی مربوطه در اختیار قرار دهند.
تبصره 3: تشخیص بند 5 ضوابط عمومی (ماده 2) به عهده وزارت اطلاعات و در سایر موارد به عهده هیأت عالی گزینش می باشد.

 استعلام فضای مجازی گزینش


استعلام فضای مجازی در گزینش استخدامی یکی از مراحل مهم در فرایند گزینش و بررسی پیشینه افراد می‌باشد که در ادامه بیشتر توضیح داده‌ایم:

استعلام فضای مجازی گزینش به منظور ارزیابی فعالیت‌ها و محتوای منتشر شده توسط فرد در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی انجام می‌شود. مراکز گزینش با استفاده از این اطلاعات می‌توانند شخصیت، دیدگاه‌ها، و رفتارهای فرد در فضای مجازی را ارزیابی کنند.
این فرایند می‌تواند شامل بررسی پست‌ها، نظرات، تعاملات فرد در اینستاگرام، توییتر، تلگرام و ... باشد.
علاوه بر این اطلاعاتی که در دسترس عموم قرار دارد، مانند عکس‌ها، ویدئوها، یا مطالبی که فرد به اشتراک گذاشته است، ممکن است در این ارزیابی‌ها مدنظر قرار گیرد. باتوجه به اهمیت فضای مجازی، بسیاری از سازمان‌ها برای اطمینان از همخوانی فرد با فرهنگ سازمانی و پرهیز از موارد حاشیه ساز در آینده، این مرحله را جدی می‌گیرند.
توجه: افراد متقاضی استخدام باید نسبت به محتوایی که در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند دقت داشته باشند، چرا که این محتوا می‌تواند بر تصمیمات مراکز گزینش تأثیرگذار باشد.

مراجع استعلام گزینش

مراجع استعلام گزینش به نهادهای گزینشی کمک می‌کنند تا با بررسی سوابق شغلی، تحصیلی، قضایی و اجتماعی فرد، تصمیمات دقیق‌تری بگیرند. در ادامه به مهم‌ترین مراجع استعلام گزینش اشاره می‌کنیم:

سازمان ثبت احوال: استعلام سوابق هویتی (شناسنامه، کارت ملی و ...)
پلیس و اداره آگاهی: استعلام سوءپیشینه و سوابق کیفری
وزارت علوم: استعلام صحت مدارک تحصیلی دانشگاهی
سازمان‌های حفاظت اطلاعات و عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح
وزارت اطلاعات: در برخی مشاغل حساس، استعلام‌های امنیتی
و سایر دستگاه‌های اجرایی در صورت نیاز

 چه کسانی در گزینش رد می‌شوند؟


در حالت کلی متوجه این شدیم که گزینش از طریق مصاحبه و همچنین تحقیقات محلی در پی تایید افراد از بابت مسائل اعتقادی، سیاسی و اخلاقی است. در این بین برخی مسائل در ایجاد این شناخت مهم‌تر هستند مانند: واجبات دینی از جمله نماز، روزه و ...

در تحقیقات محلی چه می‌پرسند؟

یکی از متداول‌ترین سوالاتی که کارجویان ایران استخدام در تماس با پشتیبانی مطرح می‌کنند این است که:

اگر نتوانم به یک سوال پاسخ دهم چه می‌شود؟ یا اینکه اگر کسی در تحقیقات از من بدگویی کند چه خواهد شد؟
طبق تجربه ایران استخدام آمچه مهم است، کلیات پروسه تحقیقات محلی، مصاحبه و مشاهده وضعیت داوطلب است. بدین معنی که ملاک بدگویی یک نفر و یا عدم پاسخگویی شما به یک سوال نیست، بلکه هدف این است که با بررسی کل این موارد متوجه شوند که آیا شما از بابت اعتقادی و سیاسی و اخلاقی طبق چهارچوب‌های اعلامی که در متن بلا ذکر شد، مورد تأیید هستید و یا خیر.
طبیعتا در این بین، پاسخگویی شما به برخی سوالات مهم است، به عنوان مثال فرض کنیم فردی که قادر به پاسخگویی سوالاتی درخصوص نماز که از واجبات دینی ما است نیست، قطعا چنین مسائلی ممکن است ایجاد مشکل نمایند و یا اینکه در تحقیقات محلی ممکن است یکی از افراد مطالب منفی در خصوص شما بیان نماید، قطعا ملاک گفته‌های یک فرد نخواهد بود اما این گفته ها سرنخی خواهند بود در خصوص بررسی بیشتر موضوعات بیان شده و کسب اطمینان در خصوص صحت و یا عدم صحت آنها.
پرسش در خصوص نحوه پوشش
پاسخ مختصر و مفیدی که می‌توان در این خصوص داشته باشیم، این است که هم آقایان و هم بانوان محترم چه برای حضور در مصاحبه و چه حضور در کار بایستی نحوه پوشش خود را شرعا و عرفا رعایت نمایند.
علاوه بر بحث رعایت حجاب که طبق قوانین دین اسلام حد و حدودهای آن مشخص است، از بابت عرف نیز شما باید نوع پوشش کارمندان دولتی و سازمانی که میخواهید وارد آن شوید را رعایت نمایید.
مثال ببزنیم: شاید پوشیدن تیشرت یقه گرد و یا شلوار جین از نظر قوانین مربوط به حجاب مشکلی نداشته باشد ولی از بابت عرف، قابل استفاده در یک سازمان دولتی نباشد.
قطعاً استفاده از لاک، دیده شدن موها و یا ریشه موها برای خانم های محترم، شلوارهای غیر مناسب (غیر اداری)، مانتوهای غیر اداری و یا کوتاه و تنگ، جوراب نازک، آرایش، مقنعه کوتاه، و آستین کوتاه و... در خصوص پوشش یک کارمند دولتی نه رایج هستند و نه مورد پذیرش.
ما استفاده از کت و شلوار اداری برای آقایان را جهت حضور در مصاحبه های استخدامی و همچنین رعایت کامل حجاب و پوشش اداری را نیز برای خانم‌های محترم توصیه میکنیم.
در حالت کلی نوع پوشش کارمندان سازمانی که در استخدامی آن پذیرفته شده‌اید را ملاک قرار دهید.

 منابع مطالعاتی


واحد آموزشی ایران استخدام جهت آمادگی شما کاربران در ارزیابی تکمیلی، منابع جامعی شامل تمامی مراحل مصاحبه آزمون‌های استخدامی آماده نموده است.

منبع: ایران استخدام

اگر دیدگاهی درباره این آگهی دارید میتوانید از طریق فرم زیر دیدگاه خود را در سایت درج کنید.

  • امکان تأیید نظرات سیاسی وجود ندارد.
  • امکان تایید نظراتی که حاوی اخبار غیر قابل تأیید از طریق خبرگزاری های معتبر می باشند، وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظراتی که حاوی اطلاعات تماس شخصی افراد و یا ID شبکه های مجازی ارتباطی می باشند وجود ندارد.
  • امکان تأیید نظرات کاربرانی که به هر طریقی قصد مأیوس کردن سایرین را دارند وجود ندارد.
  • هرگونه تحریک، تحقیر و کنایه به سایر افراد (مسئول و غیر مسئول) غیر مجاز می باشد.
  • امکان هماهنگی برای هرگونه ملاقات حضوری چه به صورت دسته جمعی و چه فردی توسط کاربران سایت وجود ندارد.

https://iranestekhdam.ir/?p=1361970
ابتدای صفحه
مختصری درباره ایران استخدام

سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. ایران استخدام به صورت مستقل و خصوصی اداره می شود و وابسته به هیچ نهاد و یا سازمان دولتی نمی باشد، این سایت تنها منتشر کننده ی آگهی های استخدامی بوده و بنابراین لازم است که بازدید کنندگان محترم سایت خود نسبت به صحت و سقم اخبار منتشر شده در آن هوشیار باشند.

نماد اعتماد الکترونیکی
نظرات کاربران 1k